Pup kijken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Ik wil je succes wensen met het verder zoeken.
Je hebt de goede beslissing genomen ;-)


xx Hannah

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup kijken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Carin (Gast)

Hallo,
Nou, daar gaan we weer. Ik zat er al op te wachten... Ik ken deze fokster, en haar honden al jaren, heb zelf ook honden van haar. Gezond, superlief en mooi. Maar ja, er zijn een paar mensen die al jaren proberen om Sandokan's Home kapot te maken, o.a. door die verhalen over pra e.d. Maar mensen, kijk eerst eens op de website van de rasvereniging wat daar gezegd wordt over fokken met pra voordat jullie zomaar op het woord afgaan van mensen die jaloers zijn op wat deze fokster bereikt heeft. En als dat jullie niet overtuigd, neem dan eens contact op met oogarts dr. Gutteling, die kan jullie alles vertellen over pra en deze fokster!
En dat de honden niet altijd even schoon zijn, ja, gek hè? Deze honden mogen hond zijn en lekker spelen en ravotten buiten. Zien jullie liever honden in showvacht die binnen in kooitjes worden gehouden om te voorkomen dat ze vies worden???????
En dat ze door heel Nederland bezig is geweest is echt totale onzin. Ze heeft vroeger in Overijssel gewoond, en woont nu al heel wat jaartjes in Friesland. Is het verboden om te verhuizen???
Dit is gewoon de volgende stap in een zwartmaak campagne van een aantal mensen die al jaren proberen deze kennel kapot te maken, maar gelukkig zijn er ook genoeg mensen die deze fokster goed kennen en die weten hoe goed zij is voor haar dieren. Bij haar draait alles om haar dieren en het WELZIJN van haar dieren en de dieren die ze verkocht heeft in alle jaren die ze al fokt. Ze staat dag en nacht klaar om mensen aan advies te helpen waar nodig en blijft zich zeer verantwoordelijk voelen voor alle dieren die zij gefokt heeft. Dus mensen, luister niet naar al die zwartmakerlij van een paar jaloerse, kleinzielige mensen en ga op je eigen oordeel af. Ik ben ook op mijn eigen oordeel afgegaan, mijn lhasa is geweldig en mijn volgende lhasa komt zeer zeker ook bij Sandokan's Home vandaan!!!

Monja (Gast)

Inderdaad bel Dr.Gutteling maar die zal je wel vertellen dat fokken met Pra heel onverstandig zou zijn.
Dat gesprek met Dr.Gutteling heb ik al lang eens gevoerd.
En Sandokan's home is geen fokker om jaloers op te zijn.

Carin (Gast)

Hallo Monja (of hoe je ook echt heet...),
Wat betreffende het fokken met pra honden, voor je verder gaat met het zwartmaken van deze fokster, zou ik even gaan kijken op de website van de rasvereniging: lhasa-apso-newssite.eu/lhasa-apso-pra-verzorging.html. Dit is dus wat de OFFICIELE rasvereniging te zeggen heeft over het fokken met honden met pra.
Verder is Sandokan's Home inderdaad geen kennel om jaloers op te zijn. Aangezien zij niet voor het geld fokt, en het welzijn van haar honden voorop stelt, KOST het fokken haar alleen maar geld.
Maar misschien kun je beter zelf een keer contact opnemen met deze fokster als jij hondjes hebt met problemen die bij haar vandaan komen, want als er erfelijke afwijkingen zijn is het voor haar erg belangrijk om dat te weten zodat zij haar maatregelen kan treffen wat die lijnen betreft...

Tanja (Gast)

Heb alle berichten vaak gelezen en er het mijne over gedacht, maar nu wil ik toch reageren omdat het er nu op neer komt dat alles wat de mensen zeggen over Sandokans Home uit afgunst wordt gedaan. Carin ik sta versteld als ik jou hoor praten hierover. Jou mails en gesprekken over de fokker naar mij toe zijn anders niet zo best. Je wilde nog komen om hier bij mijn dierenarts je hond te laten opereren aan de ogen. Niks deugde daar bij de kennel volgens jou, je moest er hard werken en het beloofde geld kreeg je niet. De honden liepen alleen los als er mensen kwamen om er een te kopen, het waren jou woorden.Meer zal ik er niet over zeggen want wees allemaal gewoon eerlijk. En als je bewijs wil van de pra lijnen. Ik heb 5 honden gekocht bij de Kennel, ik zou een kennel opzetten ida de fokster wist dat. Ik heb een hond waarvan de moeder pra heeft, ik heb er een waarvan de oma pra heeft dit is mij verkocht, terwijl ze dit al wist. De andere 2 zijn zusjes en daar zit het ook in de lijn , maar iets verder weg.
alleen Bo een reu van 12 is prima hij komt uit het leerthouwerhof. Ik heb 2 honden moeten laten opereren aan cherry-
eyes en een ooglidcorrectie nou wie staat daar op te wachten. Ik ga dus niet met zulke honden fokken maar heb er nu wel 5 en dat was dus niet de bedoeling. Als mens is de Fokster prima en ik ben er goed ontvangen, maar het maakt me kwaad dat iemand met het meeste commentaar over de Kennel nu zulke dingen schrijft. Wat betreft het verhaal over de honden van jou Carin heb je mij ook verteld dat hij uit broer zus of weet ik veel moeder zoon was geboren. Monja zijn jou honden ook 3 en 4 jaar oud? Misschien zusjes broertjes?

Carin (Gast)

Hallo Tanja,
Ik heb geen flauw idee met wie jij gesproken hebt maar ik kan je verzekeren dat ik jou nog nooit, op geen enkele wijze gesproken heb.
Geen van mijn lhasa's heeft ooit oogproblemen of wat voor andere problemen gehad waaraan ze geopereerd zouden moeten worden, en mochten ze ooit wat mankeren, dan heb ik zelf een prima dierenarts waar ik terecht kan.
Verder werk ik niet bij die kennel en heb dat ook nog nooit gedaan dus dat is ook totale onzin. Verder kom ik daar regelmatig en word ik daar altijd buiten begroet door een heerlijk stel vrolijke lhasa's (en ik kom daar niet alleen op afspraak maar ook zomaar) dus dat ze alleen los zouden lopen als er potentiele kopers zouden komen is ook totale nonsens.
En voorzover eventuele inteelt: als ik de stambomen van mijn honden, hun ouders en grootouders bekijk dan komt er geen enkele naam dubbel voor op de stambomen, dus tot op minimaal 7 generaties terug, geen broertje/zusje, mama/zoon, papa/dochter, neef/nicht, enz. enz. Geen inteelt dus. Maar ik weet wel van jouw problemen af en weet ook wie jou dit allemaal heeft aangepraat, en je zou denken dat personen met een bepaalde invloed objectief (horen te) zijn, maar helaas, zo werkt het niet in de grote mensen wereld. En de fokster heeft je gecompenseerd voor je problemen (heb de afschriften gezien). En wat het fokken met honden die eventueel misschien pra zouden kunnen hebben, dan zou ik zeggen: kijk op de website van de rasvereniging wat daar hierover staat. Je honden zijn, volgens de officiele regels van de rasvereniging, prima om mee te fokken, en niet waardeloos, zoals jij weleens beweerd hebt...

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

OKe heerlijk...ik denk dat hier genoeg mensen zijn die dus een slechte ervaring hebben...

Maar Carin....ik weet niet of bij een rasvereniging heilig is...of dat je zelf ook nog wat na kan denken....???
Nee ik ben niet op de site gaan kijken....maar als ik zo begrijp van je mag je best met deze honden fokken...nou ben ik dan zo stom!!!
Die vereniging bestaat waarschijnlijk uit fokkers.....dus maken regels in hun eigen straatje...en of jij als fokker daar mee mee moet gaan is ten tweede.

Bij de NSC is 1 x een oogonderzoek verplicht...lekker si dat...dus hodnen die daarna blind zijn mogen gewoon dekken omdat ze de oogonderzoek niet meer verplicht stellen...?? dus dan wordt de fokker goed gepraat???
Die is gek....een fokker moet er voor zijn/haar ras staan en of dit nu boven de regels van de vereniging uitkomt is alleen maar beter!!!

honden page profiel Romy en JoepRomy en Joep

honden foto van Romy en Joep

typisch dat er weer allemaal gasten opduiken..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup kijken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Prince de boxer update
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^