De 52 weken van pup Lotus.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Het gaat zeker snel al zijn er ook momenten waarop ik wens dat ze volwassen is en wat meer rust in zich heeft. Ze put Balou af en toe helemaal uit waardoor ik haar tegen mijn zin wel in de ren moet zetten. Het kleine eigenwijze ding luistert alleen als zij er zin in heeft en momenteel heeft ze hier dus vaak geen zin in.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

Tweeënveertig weken.

 

Ik ben een echt herfst/wintermens, ik geniet als de dagen korter worden, de temperatuur gaat dalen en het blad aan de bomen verkleurd en uiteindelijk gaat vallen. Paddenstoelen vond ik leuk en ik ging wel naar ze op zoek om ze vast te leggen maar dit jaar is dit anders. Gek word ik nu van de overal te voorschijn komende paddenstoelen. De reden is pup Lotus, ze heeft een neus voor paddenstoelen en eet ze op als ze de kans krijgt. Dit deed ze al met bloemen, eigenlijk eet ze alles wat ze tegen komt en haar lekker lijkt. Haar uitlaten is hierdoor niet leuk en ontspannend meer, ik ben als de dood dat ze ongezien toch een paddenstoel naar binnen weet te werken. Ze heeft al een hap uit een rood/bruin paddenstoeltje genomen die gelukkig niet giftig bleek te zijn maar de vele kluifzwammen die hier ook staan zijn dit wel. Ik neem nu Lotus onder de arm en loop met haar naar een plek waar geen paddenstoelen te vinden zijn. Ik wil geen enkel risico nemen. Gelukkig weet ik dat dit ook weer voorbij gaat omdat Balou als pup ook een tijdje van alles heeft gegeten.

Deze zwam probeert Lotus steeds op te eten.

Lotus heeft duidelijk het karakter van de shih tzu, luisteren doet ze alleen wanneer zij hier zin in heeft. Ik heb haar het commando “hier of hier Lotus” wel aan kunnen leren dit vind ik voor haar ook een van de belangrijkste commando's. Maar “af en zit” lijkt onbegonnen werk, ze doet het gewoon niet maar ik geef het niet op, hopelijk valt eens het kwartje.

 

Tijdens de buien van de afgelopen tijd heeft Lotus het ook niet altijd droog gehouden.

De ph in de urine is nu 6 dus een prima ph. Hij is een poosje 5 geweest wat ik iets te laag vond. Nu krijgt ze s' morgens weer gestoomd vlees i.p.v. het urinary vlees en tussen de middag en s' avonds urinary brokjes. Omdat ze een castraat is weeg ik haar eten secuur af omdat ik niet wil dat ze te dik word ook let ik goed op de tussendoortjes. De grammen zijn er zo bij en zie ze er dan maar weer eens af te krijgen.

 

Kammen en borstelen is nog steeds niet Lotus haar ding, ze werkt absoluut niet mee maar tegen.

 

Het gaat heel goed met de kleine, erg lieve drukte maker. 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Wat is ze mooi echt om te knuffelen 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Die laatste foto is lief!

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ze is ook een echte knuffel en jaloers als Balou bij mij op schoot kruipt.

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Leuke foto's! 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

Drieënveertig weken.

 

Lotus heeft deze week een paar keer gespuugd waarschijnlijk een virus want Balou was een paar dagen later een dag uit zijn normale doen, inmiddels zijn ze beiden weer helemaal de oude. Maar zoals meestal wanneer je meerdere dieren hebt is kat Nemo nu uit zijn normale doen hij lijkt blaasontsteking te hebben, hij woont bijna op de kattenbak. Zondagnacht maar even urine van hem opvangen en dan kan mijn schoondochter het maandag meenemen naar mijn dierenarts, zij loopt daar stage. Nemo krijgt al puur urogeni dit moet ook helpen tegen blaasontsteking en ik let goed op dat hij blijft plassen.

 

Voor de rest valt er niet veel te melden, Lotus heeft een regelmatig leven, ze speelt met Balou, of kliert kat Nemo, loopt haar rondjes door het bos of we gaan wandelen langs het maar, af en toe gaan we een stukje fietsen wat ze nog steeds spannend vind, of ze gaat mee op visite met de regiotaxi. Verder eet ze graag en is ze gek op knagen op een stuk runderkophuid, haar favoriete speeltje is momenteel een eivormig balletje waar ze tijden mee in de weer kan zijn. De puzzel die ik laatst voor de honden heb gekocht maakt ze nu zo snel dat ik hem heb opgeborgen en over een tijdje weer tevoorschijn haal.


 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Zeer mooi en lief 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

Als pups nog jong zijn veranderen ze bijna per dag en is er ook altijd wel iets te melden. Maar Lotus is inmiddels tien maanden en er verandert eigenlijk nog maar weinig per week. Natuurlijk heeft ze zo haar Lotus dingetjes, ze is erg druk, vreet alles wat los en vast zit (wat echt vervelend is), ze wil niet geborsteld of gekamd worden maar dit zal met de tijd allemaal wel veranderen. Verder heeft ze haar blaasproblemen die met het dieet goed onder controle zijn. Ze is een super lief, eigenwijs, knuffeltje dat zelfs het hartje van de eenkennige Balou heeft gestolen. Ze zijn een prachtig stel samen, al moet ik Balou wel eens tegen de onuitputtende Lotus in bescherming nemen. Kortom Lotus hoort er hier helemaal bij, ik zal mij geen leven zonder mijn honden en natuurlijk kat Nemo kunnen voorstellen. Maar ik heb eigenlijk niet iedere week iets echt interessants en boeiends meer over de ontwikkeling van Lotus te melden. Maar ik maak het jaar nog wel even vol misschien voornamelijk met foto's.

 

Lotus sjeest nog steeds over de bank.

Knuffelen met Balou.

Nemo plagen.

Even een rustmomentje maar die duren nooit lang.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

Vierenveertig weken.

 

Lotus vond het altijd een feest om in haar riem te hangen maar ik kan melden dat dit inmiddels helemaal voorbij is. Het aluminiumfolie dat rond het begin van de flexi zat gewikkeld heeft zijn werk gedaan en is er inmiddels afgehaald. Nu kan er weer rustig worden gewandeld zonder dat ik steeds over Lotus struikel.

Het is een rustige week geweest, Balou was een dag niet lekker dus heb ik hem in bescherming genomen tegen de drukke Lotus. Inmiddels gaat het weer prima met hem en ravotten ze er weer op los.

Ik heb het winterjasje dat ik voor Lotus had gekocht bij Aliexpress ontvangen, hij bleek veel te klein, gelukkig koste hij bijna niets. Lotus heeft als het gaat vriezen wel een warme jas nodig met haar bijna kale borst en kale buik. Ik koop er nu een bij Zooplus de jas van Balou komt hier ook weg en die bevalt mij prima maar voor de rest word er hier niet aan truitjes en zo gedaan. Het petshirt dat Lotus na haar castratie aan moest vond ik al een drama. Toch zijn mijn mini's wel koukleumen dus in huis hebben ze beiden een warme fleece deken waar ze lekker in weg kunnen kruipen.

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

Vijfenveertig weken oud alweer.

 

Het gaat erg goed met Lotus maar ze is en blijft wel een wildebras die af en toe letterlijk op mijn hoofd probeert te klimmen. Ze is heel graag dicht bij mij als ze ziet dat Balou op mijn schoot is gaan liggen weet ze niet hoe snel ze hem er af moet jagen. Natuurlijk steek ik hier een stokje voor maar dit weerhoud haar er niet van om het toch te proberen. Omdat ze zo druk is geef ik haar nog steeds haar vaste rust momenten, die hebben zij, Balou en ik wel nodig.

 

Ik heb Lotus het jasje van Balou proberen aan te doen, buiten dat hij haar te groot is maakt ze drama als ik het jasje over haar kop wil trekken. Dus het jasje dat ik voor Lotus wilde kopen (het zelfde model als die van Balou) gaat vast geen succes worden. Toen ik het jasje van Balou pakte kwam ik nog een oud jasje van hem tegen, dit jasje past Lotus. Hij zit met klittenband voor de borst vast dus hij hoeft niet over haar kop heen worden getrokken, deze winter loopt Lotus dus heel stoer in een camouflagejasje rond.

Lotus in een afdankertje van Balou.

 

Het is mijn bedoeling om Lotus volgende week weer een keer mee op visite te nemen. Dit is al een tijdje geleden. Buiten mijn kinderen en kleinkinderen komen er hier niet zo veel mensen over de vloer. Dit vind ik prima, ik ben niet zo'n mensen mens maar het is niet goed voor Lotus dus trekken we er volgende week weer een keer met de regiotaxi op uit.

 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

Zesenveertig weken oud alweer, nog zes weken en dan heb ik geen pup meer in huis.

 

Nadat de ph en de proteïne in de urine van Lotus de afgelopen week ging schommelen heb ik haar op advies van de dierenarts weer helemaal terug op het RC urinary voer gezet. Dus geen gestoomd vlees meer voor Lotus gelukkig vind ze urinary vlees en brokken ook lekker.

 

Lotus is mee geweest naar mijn broer, ze vond de autorit heen spannend maar bij mijn broer thuis in haar reisren vermaakte ze zich prima. Zij vond de hond van mijn broer wel leuk maar dit was niet wederzijds, Bobby, de Schotse colly van mij broer had weinig met het vreemde hondje in ZIJN huis. We zijn weer naar huis gegaan met de regiotaxi, zoals altijd kreeg ze veel aandacht dit keer vooral van de chauffeur. Ik heb Lotus altijd in een katten reisbench als we met de auto of regiotaxi weg gaan, zo kan ze om zich heen kijken maar vreemde mensen kunnen haar niet aaien. Weer thuis was ze zo moe van alle indrukken dat ze als een blok in slaap gevallen is.

Ik vind Lotus het meeste van de langharige chihuahua weg hebben, ze heeft wel een andere bouw (korte pootjes en een lang lichaam) en natuurlijk haar tipoortjes maar ik kan weinig in haar ontdekken van haar moeder de shih tzu.

 

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

Achtenveertig weken oud, elf maanden alweer.

 

De laatste maand dat mijn kleine wildebras een pup mag worden genoemd.

 

Het gaat goed met Lotus nu ze weer helemaal op het urinary voer staat, geen denken aan dat ik dit nog verander. Wel is het mijn bedoeling om zowel Lotus als Balou terug te zetten op alleen brokken. Balou heeft wat last van tandsteen, brokken schijnen beter te zijn voor het gebit dan vlees (worst en zakjes). Kvv en barf schijnen ook goed voor het gebit te zijn maar Balou verdraagt dit niet en ook Lotus heeft dieetbrokken. Ik heb nu zeewierpoeder, hondentandpasta en een hondentandenborstel gekocht en ik ga weer proberen om Balou maar ook Lotus haar tanden te poetsen. In het verleden heb ik dit wel geprobeerd maar Balou liet het niet toe en Lotus is zo bewegelijk dat het ook bij haar niet lukt. Gelukkig knaagt Lotus wel graag op runder kophuid wat goed voor haar gebit is maar Balou doet er weinig mee al mag je het niet afpakken. Ik heb een mergpijp voor hem gekocht, ik weet je moet hier goed op letten maar ik ben er altijd bij als de honden iets te knagen hebben en Balou heeft niet de kracht om er een stuk af te bijten dit lukte Mowgli wel. Balou was altijd een tijdje met een mergpijp bezig dus ik hoop dat hij dit nu ook weer doet. Nu maar duimen dat zijn gebit schoner word.

Ik denk niet dat Nemo deze omhelzing liefdevol bedoelt. 

 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Wat een schattige foto's 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Wat een schattige foto's  "

 Ik ben ook heel blij met mijn drietal.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

Negenenveertig weken oud.

 

Inmiddels ben ik begonnen met zeewierpoeder en het poetsen van de tanden van Lotus, Balou wil dit nog steeds niet. Ook stop ik met het vlees (geen kvv) en gaan ze over op alleen brokken. Volgens mijn dierenarts is vlees slecht voor het gebit en kun je het beter zien als taart voor de hond en dus zo af en toe eens geven. Het zeewierpoeder krijgen ze over een klein stukje Rodyworst over brokken werkt niet.

 

Tandenpoetsen. 

Het kammen en borstelen van Lotus is geen pretje ze werkt niet mee eerder tegen. Na wat advies hier over op het forum te hebben gevraagd heb ik inmiddels een slicker en een hark kammetje gekocht, ik hoop dat dit beter werkt. Wel denk ik dat haar gedrag met haar leeftijd te maken heeft.

 

Lotus heeft een melkhoektand naast haar gewone hoektand zitten. Ik maakte mij al zorgen omdat er online word gezegd dat zo'n tand altijd onder narcose verwijderd moet worden en ik wil Lotus niet voor iets waar ze geen last van heeft onder narcose hebben. Gelukkig denkt mijn dierenarts hier net zo over en mag de tand blijven zitten, wel moet ik hem poetsen en in de gaten houden.

 

Balou kijkt het allemaal aan maar hij wil zelf geen gedonder in zijn bek.

 

 

 

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

Vijftig weken oud.

 

Ik weet nu ook hoe ik Lotus voldaan en dus rustiger kan krijgen. Ik heb indertijd toen Lotus kwam alle honden speeltjes opgeborgen omdat Balou nogal is van het, HET IS VAN MIJ !! Ik heb nu alles weer tevoorschijn gehaald en in de kamer op de vloer gegooid. Eerst was Balou vervelend, zoals ik al had verwacht. Gelukkig is Lotus niet zo onder de indruk van Balou zijn gedrag dus uiteindelijk gingen ze er beiden met een speeltje vandoor. Balou hield het al snel voor gezien maar Lotus is druk in de weer met een tennisbal en ze sleept het een of ander apporteerding van Mowgli door het huis. Ze heeft veel energie en is niet snel moe te krijgen maar ze is wel rustiger nu ze met de speeltjes in de weer is. Ze heeft zelfs een tijdje rustig op de bank gelegen.

 

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 

Hieperdepiep Hoera, Lotus 1 jaar.

 

Lotus heeft kennis gemaakt met sneeuw, er was hier maar weinig gevallen dus veel stelde het niet voor. Lekker warm ingepakt in haar jasje, het bleek nog een heel gedoe om haar die aan te doen zijn we op pad gegaan. Maar Lotus heeft niet zo veel met het koude goedje, ze had er weinig interesse in en wilde eigenlijk snel weer naar huis de warmte in.

Ik heb het huis inmiddels in kerstzweer gebracht, de boom neer gezet, ster, lichtjes en een kerstdorpje voor het raam en er hangen wat kerstfrutsels in de kamer waar vooral kat Nemo zeer geïnteresseerd in is. Het zal Lotus allemaal worst wezen ze lijkt het niet eens te zien. Dit was zo anders met Mowgli, het was net of zij het link legde tussen de kerstverziersels en vuurwerk en hoe ouder ze werd hoe erger dit ook leek te worden. Ik ben blij dat ze geen vuurwerk niet meer hoeft mee te maken, het enige pluspuntje en dat ze geen pijn meer heeft aan haar overlijden.

Ik ben de afgelopen week blij geweest met het puppytoilet. Ik was ziek en met de honden wandelen was mij echt te veel dus Lotus ging op de puppypad en Balou liet ik vlak achter het huis uit. Ik heb een paar dagen in bed doorgebracht en kwam zo tot de ontdekking dat Balou blaft bij alles wat hij hoort, Lotus doet dit gelukkig niet. Momenteel komt al het verkeer hier door de straat omdat de hoofdweg er uit ligt, dus het is ook veel drukker in de straat dan Balou gewent is maar ik ga hier toch even extra aandacht aan besteden.

Er lijkt heel langzaam een beetje rust in Lotus te komen, ze heeft de afgelopen dagen zowaar een paar keer een paar minuten zonder te donderen op mijn schoot gelegen. Ze heeft nog steeds een paar vaste rustmomenten op een dag, die brengt ze in haar ren door. Dit hebben zij en ik nodig, ik om even rustig mijn ding te kunnen doen zonder over de druk rond mijn benen rennende Lotus te struikelen of zodat ik even rustig een uurtje kan lezen zonder dat Lotus op mijn hoofd probeert te klimmen en zij om voldoende rust te krijgen. Als er ADHD onder honden bestaat dat heeft Lotus dit vast, ze is vanaf het moment dat ze hier een beetje gewent was erg druk.

Lotus is zonder meer het beste van 2017 voor mij geweest en ik denk ook voor Balou, al word hij wel eens moe van de kleine druktemaker. In het begin voelde ik mij af en toe schuldig tegenover Mowgli, net of ik haar te kort deed als ik deze kleine donderstraal in mijn hart zou sluiten maar inmiddels sta ik hier niet meer bij stil. Mowgli zal ik nooit vergeten, ze was zo bijzonder voor mij en met een lach en traan denk ik nog heel veel aan haar. Ik koester de vele dierbare herinneringen maar probeer mij vooral op de toekomst met Balou, Lotus en kat Nemo te richten.

 

Dit was de laatste keer dat ik hier iets neer zet. Mijn volgende topic zal een fototopic over mijn beide mini's en kat Nemo worden, Nemo is tenslotte een belangrijk deel van Lotus en Balou hun leven.

 

Bedankt voor het volgen van dit topic.

 

 

Kleine lieve Lotus, het is fijn om

voor de allereerste keer jarig te zijn.

Door cadeautjes, knuffels en hondentaart

zal jij merken dat jij vandaag 1 jaar bestaat.

Jij vrolijk, klein en erg lief dier

wens ik vandaag een dag vol hondenplezier.

 

 

pagina 6 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: Leren loslopen op wandeling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^