Voorstellen en eerste vraag.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jacqueline Jacqueline

Goedenmiddag allen

Ik type dit op mijn mobiel dus kan zijn dat er typefouten inzitten trouwens.

Mijn naam is jacqueline en heb een lab van bijna 2 jaar. Bink.

Bink heeft momenteel dunne ontlasting sinds afgelopen donderdag . Toen de eerste dag moest ie niet meer als 2x per dag net zoals bij zijn normale ontlasting.  Maar hij ging zitten en dan paar druppels en 3 meter verder weer zitten en beetje slijm . Kont deed Denk ook zeer want ging beetje sleetje rijden . Ookan was er bij een van die 3 hoopjes paar druppels Oranje roderig. Denk iets van bloed.

Vanaf de 2e dag geen bloed meer gezien.  En had ook geen verhoogde aandrang.  Is levendig en eet goed. Hoeft ook niet te braken.  

Wel is er heel veel slijm bij . Heb 3 dagen okugest gegeven maar geeft geen verbertering.

Nu zal ik even zijn voorgeschiedenis vertellen want twijfel beetje wat te doen .

Hij komt van een goede liefhebbende fokker vandaan met stamboom.Net voor wij hem gingen halen met 10 weken is er giardia geconstateerd in het nest.  Fokker gelijk medicatie gehaald en ze kregen allemaal preventief het ab metro nog wat????weet de naam nu ff niet.Of bink het ook had geen idee maar dat was volgens da de enige manier. Dat was dus zijn eerste keer ab.

Zijn ontlasting was daarna prima. Hij kreeg hills van fokker mee. Ik wilde graag geperste brokken geveb zoals bij onze vorige hond. Dus met 12 weken overgestapt op ff brokken . Ging prima. Toen is hij met 15 weken en 19 weken aangevallen door andere loslopende honden. Beide keren weer ab omdat hij wondje had. 

2 maanden daarna ongeveer kreeg hij hele erge diarree ,hij hield het ook niet op in de bench en was ook slijmerig . Maar da geweest en eerst finidiar meegekregen.  Hielp niks. Daarna weer ab meegekregen.  Hielp wel.  Moest van da terug op de hills omdat dat beter voor pup was.( wist toen nog weinig van voer helaas.) Ging tijd goed maar veel en altijd wat pappiger .

2 maanden later weer diarree en weer slijm en niet op kunnen houden . Weer giardia test gedaan.  Keer daarvoor ook maar was negatief van 1x ontlading.  Nu wel giardia geconstateerd.  Weer ab en pannacur . Ging over de diarree.  Hoefde bij geen klachten niet opnieuw te testen .

BEn toen na veel lezen op forums op kvv overgegaan . Smuldier en kivo. Is echt hele tijd goed gegaan . Wel twijfelde ik soms als hun weer ff diarree hade of het niet terug was maar ging snel over iedere keer. Afgelopen november toch weer keer snap test laten dan nadat hij de 2x op een dag ontlasting vaak dun had maar negatief .

Nu had hij 3 weken geleden ineens dat hij ging janken bij een koekje of kluif en hebben ze biopt van kauw spier genomen en weer kreeg hij ab en pijnstilling .

Ventje heeft dus al 6 x ab gehad in bijna 2 jaar. Heel vaak dus 

Net dus weer laten testen en weer negatief. Maar volgens de assistente moet ik kip gaan koken met rijst want is licht verteerbaar. Of speciale brokken.  Want kan ook allemaal door de kvv komen volgens haar. En kvv was tegenovergestelde van licht verteerbaar. 

Ik wil dit liever niet want mijn vriend heeft hem vorige week ook paar keer ff brokken gegeveb toen ik aan her werk was. Ik daarna weer gewoon kvv en dan zou ie dus weer wat anders krijgen. 

Ze werd een beetje geïrriteerd en vond het een gevaarlijke hype dat vers vlees.

Maar ik wil niet zomaar opgeven en ben benieuwd wat een lichtveeteerbare kvv is?

En wat ik vooral nog meer kan doen voor zijn weerstand.want Denk dat dat na al die ab een groot probleem is .

Volgens haar is probiotica allemaal onzin en moet ie als het diarree blijft eerst goed nagekeken worden en dan geen kvv meer naar wat anders en mischien weer ab.

 

Kunnen jullie mij mischien helpen .

Heb niet idee dat ik verder kom namelijk.  Ben zo terug even kinderen naar school brengen. 

Groetjes jacqueline 

honden page profiel Jacqueline Jacqueline

Hij heeft de laatste maanden dus kvv op. Voornamelijk van smuldier afgewisseld met kivo. Ook af en v toe geperste brokken.

Op vakantie 2 weken was hij bij de fokker en daar at hije af en toe wat hills van de andere honden.  Zijn ontlasting was ook regelmatig wisselend maar nooit echt heel erg dun. En als dat wel zo was was het vaak herleidbaar naar iets dat hij gejat had of bijv een grote kluif.

2x negatieve giardia test. Terwijl ik het deze keer echt verwachtte met dat slijm. 

Ik wil het nu graag gaan houden bij een soort voer. Liefst vers. 

Zit al te de denken welke kvv ik het beste kan gaan geven .kan hier aan smuldier, kivo,naturisten cb en energieke makkelijk komen .  En kan ik het best nou de eerste Ja tijd de kvv gaan overgieten met kokend water ?

Zal ik de finidiar gaan halen of hebbeb jullie nog andere suggesties? En probiotica en kokosolie? 

Vind wel dat hij al echt hele lange tijd veel zit te geeuwen en ook regelmatig met voorpoot langs neus.de bioptie na het piepen gaf niks ernstigs aan en bij het bek controleren onder narcose vonden ze een open gaat achter zijn laatste kies waar wat bloederige pus uit kwam. Vandaar de ab. 

Ook had ie daarvoor al makkelijk bloedend tandvlees maar kiezen enzo zien er keurig netjes uit.  

Al met al een heel verhaal.  Hoop dat jullie het nog snappen .

Maar ik wil zo graag zijn weerstand ed opkrikken want vind hem ook snel moe . En mocht het onverhoopt ondanks de 2 negatieve giardia testen toch giardia zijn is dat ook op natuurlijke manier te bestrijden .? Of iig zonder ab.

Groet jacqueline 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Van kvv heb ik geen verstand dus daar kan ik niet op reageren. Wel is het zo dat een gezonde volwassen hond drager van Giardia kan zijn, maar hier geen last van heeft. De hond geneest dan als het ware vanzelf. Jouw hond lijkt helaas wat te kwakkelen met zijn gezondheid, en ab is ook niet bepaald goed voor het immuunsysteem. In de tijd dat java ab kreeg voor de giardia heb ik druppels echina imuneboosters door haar drinken gedaan. Mocht je hond weer giardia krijgen, dan is dat helaas niet op een natuurlijke manier op te lossen. Die parasiet is gewoon erg hardnekkig. En omdat een hond dan snel uit kan drogen zou ik niet gaan experimenteren met middeltjes. 

Zorg inderdaad voor goed voer, en probeer niet teveel te wisselen. Je hond kan door de giardia ook gevoelige darmen hebben of een allergie ontwikkelen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Persoonlijk zou ik voor een betere kwaliteit gaan dan smuldier. 

 

Je zou eens kunnen kijken op de site van het woud. Daar testen ze ontlasting op wormen en dergelijke. Je zou daar misschien eens zo'n kit aan kunnen vragen en daar een test laten doen.

 

Wat een goede lichtverteerbare kvv is weet ik niet, maar kijk wel uit met te vet.

Kies voor 100% natuurlijk en geen premix. 

Hoeveel diersoorten geef je in de week? Geef je ook wel pens en vis?

honden page profiel Jacqueline Jacqueline

Dank jullue wel voor jullie reacties.

ik wil idd het nu ff voorlopig op kvv houden zolang dat mogelijk i's qua diarree. 

Het is idd die weerstand volgens mij. En mocht het idd toch giardia zijn dan zullen idd de sterkte medicatie dan maar moeten.

Hij krijgt van smuldier de vlees compleet en de pers compleet.van kivo kreeg hij de rund compleet en de vis kip. Moet zeggen dat het de laatste tijd voornamelijk smuldier was. Kivo was makkelijk te koop omdat ik daar langs kwam maar helaa's nu nietoe meer. 

Ga nu zoals u zegt maar kijken voor voer zonder premix en wat voor smaak is niet te vet ?  Kan ik het voorlopig even overgieten  met kokend water of kan dat niet ivm bot ?

Ik ga er voorlopig maar even van uit dat het idd geen  giardia is . Blijft het dunnig dan weer een test.

Vinde het he makkelijkst bij de da omdat ik dan ook 80 %vergoed krijg door verzekering . 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Geen idee wat niet te vet is.

Overgieten met kokend water is echt niet nodig. Je hond is gewend om vers te eten. Vers is ook nog eens beter dan overgieten met kokend water. Weet niet welke diersoorten niet vet zijn.

 

Zorg voor 4 verschillende diersoorten in de week en daarnaast 1 pens en 1 vis dag. Let wel op, pens en vis zorgen wel voor een makkelijke stoelgang. Dus misschien deze tijdelijk even overslaan?

 

 

Kijk eens op www.barfplaats.nl

Veel mensen die veel verstand hebben over het verse gedeelte. Ik voer het wel, maar heb niet heel erg veel verstand er van.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dierenwinkel eens vragen naar carnibest, neem niet de lam dat is vettig.....kivo heb je ook in magere varianten, rund of kip.....smuldier vlees compleet kan je geven maar niet te vaak, ook de pens compleet, geef die een x in de week, een probiotica zou ik zeker er bij geven, juist omdat tie al veel antibiotica kuren achter de rug heeft.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Het punt is, dat veel honden( mensen ook trouwens) diarree kunnen krijgen van de anti biotica.....

Verder kán het zijn dat jouw hond het rauwe vlees wat moeilijker verdraagt. Het is moeizamer verteren dan brokken...

Niet alle honden kunnen er dus goed tegen. Wellicht is dat een overweging en iets wat je zou kunnen uitproberen. Even overgaan op een goede kwaliteits brok. Niet een paar dagen, maar langer. 

En probiotica in de vorm van wat yoghurt, wat kefir of karnemelk kan ook zeker helpen de maag en  darmen wat rustiger te krijgen.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Slijm in de ontlasting kan wijzen op geirriteerde darmen. Het hoeft dus niet steeds te betekenen dat ie parasieten heeft.

Niet alle honden doen het goed op kvv. Gezien ie ook veel geeuwt (kan duiden op maagproblemen), kan het zijn dat kvv voor hem te zwaar is. Uitzoeken wat wél goed voer is voor je hond, is een hele klus. Meestal begint men met allergieen uit te sluiten...

Diersoorten die weinig vet bevatten zijn: paard, geit, konijn, haas...

Meestal kan je voor elke kvv het vetgehalte opzoeken. Vetarm = onder de 10%.

Een goeie ondersteuning voor de darmflora is Canikur Pro.

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Welkom!

Jacqueline (Gast)

Sorry allereerst voor mijn late reactie.  Ik kreeg vlak na mijn vertrek bij de dierenwinkel autopech en druk daarmee geweesr en daarna zo ziek als een hond.

Maar ik was de bij een grote diere winkel bij ons in de buurt. Mischien kennen sommige hem hier wel . Willemse in vijfhuizen.  Daar was mijn bedoeling om op zoek te gaan naar goede kvv. Nu hadden ze cb ,naturis, energue farmfood Duck en nog een paar. Ik vroeg dus advies aan medewerker welke licht verteerbaar was en mijn verhaal erbij.  Bleek ik de dierenarts van de inpandige praktijk te pakken te hebben. Die begon dat ze absoluut niet tegen  vers was maar bij deze klachten absurd ff geen kvv zou geven. Eerst moest alles tot rust komen en herstellen dan evt kan ik mischien proberen weer over te stappen.  Ze liep meteen de praktijk in naar een  zak rc gastro nog wat. Ik heb mij eigen lijk een beetje over laten  praten  en had er daarna beetje spije van maar vriend voor de het wel verstandig dit gewoon eens maand of 2min te proberen. 

Ben dus smiddags begonnen  met de brokjes. Daarvoor had hij anderhalve dag kvv van buddy (ranzijn) zalm gehad.

Daar had hij die dag erna nog geen ontlasting van gehad.  Die middag dus zijn brokken en de andere ochtend de eerste vaste drol dus. Maar wist niet of dat van die dag kvv kwam of ook van de brokjes.  De andere 2 dagen ook vast. Niet hard maar wel vorm. Ook geen  slijm. Vanmorgen wel 3x gepoept. 2x vast en 1x vast en iets dunner maar mischien door de sneeuw. 

Vraag mij echt af of ik hier goed aan doe want hoor juist zoveel goede verhalen over kvv. Maar wil dit iis wel even de tijd geven en mischien komtoch het zijn darmen wel ten goede nu.

Nu begon ik daar dus ook over probiotica en zei pakte direct een tube van 26 euro voor 3 dagen. V0nd ik ff te veel maar is het altijd zo duur ?

Vriend die geeft liever brok maar dat is meer uit gemaks oogpunt dus die vind het al gauw goed maar mischien verwacht ik wel te perfecte ontlasting . BaAlde vanmorgen best wel beetje van 3x ontlasting waarvan 1x beetje goed/dunner.

Verwacht ik te snel wonderen ?

honden page profiel Anne-Mieke ten BrinkeAnne-Mieke ten Brinke

Ik kan je frustratie begrijpen. Want steeds diarree is geen pretje, helemaal niet voor je hond. Hier ook een hond met een gevoelig maag/darm stelsel en vaak diarree. Ik heb bij Kaleb lang gezocht naar voer dat bij hem past. Bij de fokker kreeg hij Barca ( een geperste brok) maar daar kreeg hij na verloop diarree van (toen hij bij de moeder weg was). Barca is ook een vrij zware brok. Toen op aanraden van dierenarts Royal Canin, duur en geen succes, nutram ook duur en geen langdurig effect. Maar eigenlijk reageerde Kaleb op alles; na een bot was hij aan de dunne, na een spannend spel met een andere hond, als hij op een stok had gekloven etc etc. Toen sprak ik een vrouw die bij een dierenwinkel werkte en die zei; joh, de eerste jaren totdat ze een jaar of twee zijn blijft het met deze honden vaak geklungel.  Vergelijk het met een zuigeling met krampjes. Ze zijn kwetsbaar en dat blijft totdat ze naar de volwassenheid gaan. Omdat we vaak wisselden was het ook niet meer duidelijk wat nou wat deed. We kregen het advies om hem een aantal weken op pens te zetten, en daarna voorzichtig over te gaan op brok. Dit werkte echt goed. Na dag een met pens werd zijn ontlasting stevig en dat bleef het zolang hij dit kreeg. Daarna zijn we overgegaan om FarmFood schaap en op sommige dagen pens (compleet) en dat gaat goed. Maar hij blijft kwetsbaar. De eerste ontlasting is altijd hard en stevig (voel je als je het op moet ruimen) maar vaak poept hij nog een tweede keer en dat is dun. Het is niet anders. Dus ik zou je aanraden: geef voer de tijd om te laten zien wat het doet. Niet na een paar dagen switchen. En overweeg een pens (compleet) periode. Hierdoor komt het maag darm stelsel tot rust en dit lijkt me geen overbodige luxe na zoveel ab kuren. Want als iets het maag-darm stelsel sloopt is dat AB. Heel veel succes en geduld!

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik denk dat je inderdaad te snel wonderen wilt.....

Geef het tijd. Die da heeft wel gelijk dat sommige honden gewoon het niet goed verdragen, rauw vlees.

Dat je dan beter brok kunt proberen. Het is even de vraag of rc dan de beste keus is, maar het is gastro dus in elk geval aangepast aan maag/ darm problemen.

Maar dat is echt niet in 2 dagen duidelijk of dat nu zomaar zo in orde komt. 

Hou het even hierop, geef 1X per dag een klein scheutje kefir of karnemelk over de brokken om de maag nog beter te beschermen en ga niet teveel uitproberen verder.....liever ook niet al te veel beloningskoekjes.

Zolang de ontlasting maar langzaamaan wat vaster wordt.....

Emma (Gast)

mocht je over willen stappen op brokken dan is Acana Dog Lam & Okanagan Appel wellicht een goed alternatief. Over KVV kan ik je geen advies geven. Mocht je overstappen doe dat heel geleidelijk en geef het minimaal 6 weken de tijd. Pas dan kan je concluderen of het wel of niet goed gaat. Wat geloof ik al gezegd is hoer, te snel weer andere dingen proberen kunnen juist zorgen voor (te) onrustige darmen en dus diareee. 

 

Wat hier ook erg heeft geholpen is probiotica van Puur. Nu mooie ontlasting en als het weer wat dunner is geeft ik ter ondersteuning weer een beetje probiotica door het voer. Verder geven we graanvrije snoepjes en niet al te heftig en vet kauwmateriaal. Lamsoren zijn een aanrader. 

Emma (Gast)

O jeetje ik zie hoer staan ipv hier...... sorry!! Oeps, natuurlijk niet bedoeld, iets met vroege ochtend waarschijnlijk ;-). 

Volgende forumvraag: Over actief
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^