Plassen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jean (Gast)

Hallo allemaal.. Ik heb jullie hulp heel even nodig. Ik heb een 5 maand oud Maltezer (een meisje). En sins kort gaat ze met mij de strijd elke dag aan met "ik ga echt niet plassen op die puppiemats meer maar lekker op jouw vloerbedekking". Dit gedrag begon toen ze haar gebit begon te wisselen. (Nieuwe tandjes..)  Ik heb alles geprobeerd... op straf zetten, Nee zeggen, mopperen, boos worden, negeren, belonen wanneer ze het wel goed doet. Niks helpt.. het gedrag werd alleen maar erger. Want nu plast ze heel zelden op die puppymat maar graag op mijn vloerbedekking.  Ze plast wel lekker buiten wanneer we gaan lopen maar verder niet. Als ik derbij ben in huis met haar plast ze niet op de mats (wat ze vroeger wel deed). Het is alsof ze nu vertikt is om te plassen. Ik heb alles geprobeerd.. ben ook naar de DA geweest en is geconstateerd dat ze epilepsie heeft maar kreeg medicatei dervoor. Dagelijks maak ik haar bench smorgens open en ga bij de mat staan en zeg tegen haar hier komen. Ze komt keurig netjes en ga op de mat zitten. Ik zeg tegen haar dan "plassen"... na 20 30 min pak ik haar op van de mats en zet haar terug in de bench. Wacht 5 10 min en wijs haar weer op de puppiemat en zeg tegen haar "plassen". Ze heeft wel plas, Gromt en piep de hele boel onder maar plas niet. Diet gaat zo door 2 3 uren lang.  Ik heb geen mogelijkheid om haar te trainen om naar buiten te gaan want ik woon hoog in een apartement en snel naar buiten gaan om gaar te leren haar behoefte te doen gaat gewoon niet lukken.  Ik probeer haar te leren dat ze niet nag spelen in het huis todat ze geplast heeft en het lijkt alsof ze het niet door heeft dat plassen = koekje = speeltijd.  Ik weet geen raad meer en wordt nu wel een beetje gefrustreerd met haar gedrag die opeens leek te veranderen before my eyes. Mijn lieve Sessje is nu gwn een heel ander hondje Kan iemand mij wat tips geven of een aanpak voor dit probleem?

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" Hallo allemaal..
Ik heb jullie hulp heel even nodig. Ik heb een 5 maand oud Maltezer (een meisje). En sins kort gaat ze met mij de strijd elke dag aan met "ik ga echt niet plassen op die puppiemats meer maar lekker op jouw vloerbedekking". Dit gedrag begon toen ze haar gebit begon te wisselen. (Nieuwe tandjes..) 
Ik heb alles geprobeerd... op straf zetten, Nee zeggen, mopperen, boos worden, negeren, belonen wanneer ze het wel goed doet. Niks helpt.. het gedrag werd alleen maar erger. Want nu plast ze heel zelden op die puppymat maar graag op mijn vloerbedekking. 
Ze plast wel lekker buiten wanneer we gaan lopen maar verder niet. Als ik derbij ben in huis met haar plast ze niet op de mats (wat ze vroeger wel deed). Het is alsof ze nu vertikt is om te plassen. Ik heb alles geprobeerd.. ben ook naar de DA geweest en is geconstateerd dat ze epilepsie heeft maar kreeg medicatei dervoor.
Dagelijks maak ik haar bench smorgens open en ga bij de mat staan en zeg tegen haar hier komen. Ze komt keurig netjes en ga op de mat zitten. Ik zeg tegen haar dan "plassen"... na 20 30 min pak ik haar op van de mat en zet haar terug in de bench. Wacht 5 10 min en wijs haar weer op de puppiemat en zeg tegen haar "plassen". Ze heeft wel plas, Gromt en piep de hele boel onder maar plas niet. Diet gaat zo door 2 3 uren lang. 
Ik heb geen mogelijkheid om haar te trainen om naar buiten te gaan want ik woon hoog in een apartement en snel naar buiten gaan om haar te leren haar behoefte te doen gaat gewoon niet lukken. 
Ik probeer haar te leren dat ze niet nag spelen in het huis todat ze geplast heeft en het lijkt alsof ze het niet door heeft dat plassen = koekje = speeltijd. 
Ik weet geen raad meer en wordt nu wel een beetje gefrustreerd met haar gedrag die opeens leek te veranderen before my eyes. Mijn lieve Sessje is nu gwn een heel ander hondje
Kan iemand mij wat tips geven of een aanpak voor dit probleem? "

 ??

Als ze het 20 min ophoudt hoef je niet 'snel' naar buiten toch?

Kun je gewoon rustig je jas aan trekken en met haar naar beneden lopen.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

mijn hemel je hele manier van omgaan met het diertje schrik ik gewoon van.

lijkt wel een bootkamp bij jou.

 

Als het 2/3 uren duurt voor ze op de mat wil plassen of überhaupt wil plassen had je al een heeeeerlijke wandeling kunnen maken met je hondje.

 

in ken genoeg mensen die in een apartement wonen en wel gewoon naar buiten gaan.

ik zou iets minder op het 'moeten' consenteren wellicht ga je je dan ook minder irriteren.

probeer een na het slapen , spelen en eten naar buiten te gaan met je hondje.

en geen uren in de bench alsjeblieft

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Wij wonen niet iny een appartement maar ik denk dat ik een natte doek mee zou nemen. Klinkt dat gek?Als ze onderweg naar beneden plast kun je er iets aan doen.

 

Je hondje ondergaat dit als straf wat je nu doet en het werkt blijkbaar niet.

Dus zul je het anders moeten doen.

En je bent de enige niet die hoog woont met een hond.

 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

nog iets wat ik vreemd vind.

sinds wanneer word bij constatering van epilepsie direct medicatie gegeven?

zo ging dat bij mijn hond echt niet.

als de aanvallen niet te vaak en te heftig zijn geven ze liever geen medicatie omdat je dit de rest van het dier zijn leven moet geven.

 

Anoniem (Gast)

@ Hilde..

Sesje heeft geen specifiek uur om te plassen. Had ze nooit vanaf toen ik haar kreeg van de fokker. Wel wist ze dat puppiemat is poepen en plassen. 

Als ik haar mijn jas ga pakken om naar buiten te gaan, plast ze of op mijn tapijd of op de mat of van onze huisdeur naar de lift of buiten. 

Ze zit alleen in de bench savonds om te slapen en wanneer ik moet werken en naar school moet. Verdrr loopt ze lekker rond in huis. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Oppakken tot beneden?

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Waarom moet ze eigenlijk op die mat plassen? Ik woon ook in een appartement en toen we haar kregen heb ik haar eerst geleerd om op het balkon haar behoeftes te doen omdat het inderdaad niet te doen was om elke 5 minuten naar beneden te rennen. Nu is ze bijna 4 maanden en we gaan beneden plassen,als ze wakker wordt,na het slapen en na het spelen hup naar buiten. Dat weet ze heel goed. Ik heb nooit een matje gebruikt want dan heb je dubbel werk,eerst leer je ze binnen plassen en dan moeten ze het buiten weer leren. Zet een emmer en een dweil op je balkon,ik neem aan dat je een balkon hebt,en zet haar op het balkon als je niet naar beneden kunt gaan. En uiteraard goed belonen als ze BUITEN geplast heeft. Die methode die je hier beschrijft haar 2-3 uur dwingen en straffen omdat ze niet plast vind ik ronduit wreed. Dat snapt dat beestje toch niet,het is nog een klein hondje! Doe je jas aan en loop naar buiten met haar,een hondje van 5 maanden kan zeker 1 uur haar plas ophouden dus zo vaak hoef je niet naar beneden want ze slapen ook nog tussendoor. Sorry voor mijn lange verhaal maar hier krijg ik even de kriebels van hoor,toen je een hond nam wist je toch dat je op een appartement woont???

Jean (Gast)

@ jaimi, 

1 week. 

@luz 

Ook geprobeerd. Plast ze mij onder. 

 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

huh? Een week wat?

Anoniem (Gast)

" @ jaimi, 
1 week. 
@luz 
Ook geprobeerd. Plast ze mij onder. 
  "

 Heb je het wel geprobeerd? Maltezers staan er nl om bekent dat ze juist niet plassen wanneer ze worden opgetild.. 

ik hoop echt dat je bovenstaande tips gaat proberen, dit is geen doen voor jou maar ook zeker niet voor je hondje..

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Men Maltezer als pup plaste ook nu en dan binnen we gingen er veel méé buite en kleine wandeling maken met de tyd gaat het beter en geven ze aan als ze buiten moeten we hebben nooit een matje gebruikt 

Jean (Gast)

Nee nee nee mensen begrijp me niet verkeerd. 

1. Ze zit niet de hele dag in de bench. Alleen wanneer ik er niet ben en ook wanneer ze slaapt

2. Het oppaken en naar de bench terug zetten is het process dat ik overal lees dat je zo je pup zindelijk maakt. 

Ze kan gewoon rondlopen in de meanwhile. Ze zit niet aan de lijn. Of op straf geen speelgoed geen water.. nee ze is vrij om te doen wat ze wil. Het enig probleem is dat soms de strijd kort kan zijn en soms duurt ze 2 3 uur om te plassen. 

Elke dag na het opstaan wil ze niet plassen. Voor het slapen ook niet. Na dutje en spelen wel. 

Als ze plast beloon ik haar uitbundig maar het leek alsof haar gedrag achteruit gaat en niet verbeter. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Euh, met puppypads krijg je je hond niet zindelijk. Sterker nog, je leert haar dat binnen plassen /poepen mag.

 

Ga gewoon met je hond naar buiten op gezette tijden. Zo moeilijk is dat niet, ook niet als je in een appartement woont.

 

Boos worden, je zegt het zelf al, dat maakt alles alleen maar erger. Denk je dat je pup daar blij van wordt? Die heeft nu angst tot en met. 

 

Doe gewoon chill, maak je pup buiten zindelijk, ga niet van die vreemde dingen doen. Steek daar nu een paar weken de tijd en energie in, dan heb je zo een zindelijk hond.

Opstaan, aankleden, hond buiten.

Na elke keer Eten/drinken, hond buiten

Na elke keer Spelen, hond buiten

Na elke keer slapen, hond buiten

Tussen de middag, hond buiten 

Voor 't avondeten, hond buiten

Voor 't naar bed gaan, hond buiten

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

" Nee nee nee mensen begrijp me niet verkeerd. 
1. Ze zit niet de hele dag in de bench. Alleen wanneer ik er niet ben en ook wanneer ze slaapt
2. Het oppaken en naar de bench terug zetten is het process dat ik overal lees dat je zo je pup zindelijk maakt. 
Ze kan gewoon rondlopen in de meanwhile. Ze zit niet aan de lijn. Of op straf geen speelgoed geen water.. nee ze is vrij om te doen wat ze wil. Het enig probleem is dat soms de strijd kort kan zijn en soms duurt ze 2 3 uur om te plassen. 
Elke dag na het opstaan wil ze niet plassen. Voor het slapen ook niet. Na dutje en spelen wel. 
Als ze plast beloon ik haar uitbundig maar het leek alsof haar gedrag achteruit gaat en niet verbeter.  "

 Misschien nu en dan als je kan eens wandelen moet niet altyd ver zyn myn buurvrouw gaat met haar pup van 4maand gewoon eens in de straat 

Jean (Gast)

@jamie

1 week dat epilepsie geconstareerd.is bij haar en dat ze nu medicatie slikt. 

@anoniem..

Is niet altijd dat ze mij plats als ik haar optil. Is 2x gebeurt. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Misschien nu en dan als je kan eens wandelen moet niet altyd ver zyn myn buurvrouw gaat met haar pup van 4maand gewoon eens in de straat  "

 

Inderdaad. Je hoeft niet elke keer dat je buiten staat kilometers te lopen. 

Natuurlijk zijn 2 of 3 wandelingen van 15 a 20 minuten wel fijn voor een hond. Dan ruikt die andere luchtjes, ziet nieuwe dingen. 

Maar voor tussendoor is gewoon een snelle plas/hoop echt voldoende. 

 

Neem de ochtend na het opstaan tijd om lekker te wandelen, tussen de middag lekker wandelen en voor het avondeten lekker wandelen. 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

je schrijft dat ze 'smorgens na het opstaan niet wil plassen,is dit voor of na het eten? Als dit voor het eten is voer haar dan eerst en ga dan naar buiten,meestal doen ze na het eten wel een plas of poepen,loop een rondje met haar,20 minuutjes zodat ze haar blaas goed leeg kan plassen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" @jamie
1 week dat epilepsie geconstareerd.is bij haar en dat ze nu medicatie slikt. 
@anoniem..
Is niet altijd dat ze mij plats als ik haar optil. Is 2x gebeurt.  "

 Gebeurt wel meer hoor dat baasjes ondergeplast worden, je bent niet de enige die dat overkomt 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Nee nee nee mensen begrijp me niet verkeerd. 
1. Ze zit niet de hele dag in de bench. Alleen wanneer ik er niet ben en ook wanneer ze slaapt
2. Het oppaken en naar de bench terug zetten is het process dat ik overal lees dat je zo je pup zindelijk maakt. 
Ze kan gewoon rondlopen in de meanwhile. Ze zit niet aan de lijn. Of op straf geen speelgoed geen water.. nee ze is vrij om te doen wat ze wil. Het enig probleem is dat soms de strijd kort kan zijn en soms duurt ze 2 3 uur om te plassen. 
Elke dag na het opstaan wil ze niet plassen. Voor het slapen ook niet. Na dutje en spelen wel. 
Als ze plast beloon ik haar uitbundig maar het leek alsof haar gedrag achteruit gaat en niet verbeter.  "

 dit klinkt al heel anders ala de openingspost.

en het is dus voornamelijk in de ochtend en avond.

waarom doe je niet juist dan met je hondje naar buiten.

als ze wat buiten doet uitbundig belonen met spelen , balletje , snoepje enz.

 

prober ook de weg naar beneden/ buiten interessant te maken.

gooi een balletje vooruit.

ga rennen .

strooi snoepjes vooruit.

als ze dan genoeg afgeleid is doet ze het niet onderweg naar beneden.

 

 

Jean (Gast)

@nicole

Voor. 

Ok ok. Goed tip. Zal die proberen.

@ruby88

Ja lopen vind ze heerlijk. Wil zelf niet naar huis soms maar door mijn strake schema kan ik niet altijd te lang lopen met haar. 

 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" @jamie
1 week dat epilepsie geconstareerd.is bij haar en dat ze nu medicatie slikt. 
@anoniem..
Is niet altijd dat ze mij plats als ik haar optil. Is 2x gebeurt.  "

kan hier verder niets overzeggen ik weet niet in welke mate de epilepsie is.

 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Je geeft aan dat ze binnen niet wilt plassen, misschien is ze juist al zo zindelijk dat ze alleen buiten wilt plassen?? Probeer 's ochtends gelijk gewoon eens een wandelingetje te maken met haar?

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" @nicole
Voor. 
Ok ok. Goed tip. Zal die proberen.
@ruby88
Ja lopen vind ze heerlijk. Wil zelf niet naar huis soms maar door mijn strake schema kan ik niet altijd te lang lopen met haar. 
  "

 voor wie is dat schema? Je werk of heb je deze echt voor je hondje gemaakt?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" @nicole
Voor. 
Ok ok. Goed tip. Zal die proberen.
@ruby88
Ja lopen vind ze heerlijk. Wil zelf niet naar huis soms maar door mijn strake schema kan ik niet altijd te lang lopen met haar. 
  "

 

Je hebt een pup, je weet dat daar tijd en energie in gestoken moet worden, je weet vast ook dat een strak schema daar niet helemaal in past.

 

Ga dan eerder uit bed s morgens bijvoorbeeld. 

 

Ik moet ook om half 6 opstaan als ik om half 7 weg moet naar mn werk. Dan heb ik voor ik wegga nog wel tijd om 20 minuten met mn hond te wandelen. 

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

" @nicole
Voor. 
Ok ok. Goed tip. Zal die proberen.
@ruby88
Ja lopen vind ze heerlijk. Wil zelf niet naar huis soms maar door mijn strake schema kan ik niet altijd te lang lopen met haar. 
  "

 Moet niet altyd ver zyn om wandelen myn buurvrouw gaat gewoon in de straat de pup is 4maand doet al zeer goed 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Je zal even een ritme moeten vinden dat voor jullie alletwee werkt. Ik wist het ook niet in het begin maar nu ze 4 maanden is en ik mijn hond een stuk beter ken hebben we een voor ons heel goed ritme gevonden. En rustig blijven,niet stressen,dwingen of boos worden,heb je niks aan en je hondje zeker niet. Probeer te genieten van die heerlijke puppytijd,alles komt vanzelf wel goed maar geef haar de tijd en haal dat matje weg,leer haar buiten plassen en niet binnen dan ben je al een heel eind op weg!

Jean (Gast)

Jullie praten alsof ik geen tijd en energie heb gestoken in mijn pup. Zoals ik al zei, haar gedrag was prima voordat ze haar gebit begon te veranderen. 

Ze deed alles prima. Opstaan hup plassen op mat. Spelen hup plassen op mat. Slapen eten alles deed ze goed. Naar mij luisteren ook. Had geen enkel probleem met haar voorheen.

Nu voor 1.5 weken zit ik met deze issue.. 

En iemand vroeg over de schema... is mijn schema..morgen opstaan haar uitlaten van de bench om te plassen eten spelen. Ik maak me klaar ga naar school. Kom thuis laat haar weer plassen poepen slepen eten wandeeltje doen. Ik eet dan speel nog een 30min met haar. Zet haar in de bench en ga werken. Kom terug thuis laat haar even weer buiten spelen en dan slapen. Morgen weer dezelfde schema. 

Is niet moeilijk geen bootcamp gwn een struktuur dat ze ken vanaf toen ik haar kocht/kreeg.

Jean (Gast)

@nicole.. dankjewel. ????

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

ik geloof niet dat hier iemand gesuggereerd heeft dat jij geen tijd en energie gestoken hebt in je hond,de antwoorden die je krijgt zijn een reactie op het verhaal dat je schrijft,niks meer en niks minder

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Vreemd Zindelijkheids patroon
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^