Dierenarts

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Farha (Gast)

Morgen staat een afspraak gepland bij de dierenarts voor de vaccinaties. Nou kan mijn hond erg happerig uit de hoek komen en wil hij totaal niet stil blijven staan. (ook thuis met oefen blijft hij dit eng vinden)  hebben jullie tips om deze afspraak zo goed mogelijk te door komen? Ik heb al een afspraak gemaakt in de hoop dat hij niet te lang in de wachtruimte hoeft te wachten. Hij is reactief naar andere honden en de hond van de dierenarts zelf loopt er vaak los rond 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

hier eentje die schrik heeft van naalden (als pup wekelijks verdoofd geweest, telkens een venijnige prik), die krijgt een snuitje om, gaat in de houdgreep en DA stekt ze vlug.

Geen betuttelen en koetjchie woetjchie en geruststellen etc... gewoon doordoen.

na de prik laat ik ze gewoon weer los, ze doet ook niet onaardig tegen de DA voor of achter de prik, het is puur de prik waar ze een hekel aan heeft.

honden page profiel May May

honden foto van May

misschien een muilkorf omdoen? ( als je ev. verder niks weet )

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Dierenarts vragen of die zn hond vast wil doen, precies op het tijdstip binnen lopen dat je aan de beurt moet zijn, gelijk doorlopen, hetgeen laten doen wat gebeuren moet en weer naar buiten.

Geen geteut, want dat brengt waarschijnlijk meer spanning. Even een snuitje/muilkorf omdoen trouwens als je naar de dierenarts gaat. Het zal niet prettig wezen mocht je hond flink gaan bijten.

Farha (Gast)

Bedankt voor de tips gelukkig heb ik wel een muiltje liggen hier zal straks kijken of deze ook past heel erg bedankt allemaal 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Als ik jou was , zou ik afwachten hoe hij zich terplaatse gedraagt.

 

Ik heb al meegemaakt met Lance ook ( sorry dat t weer  een yorky is Gwen ) dat die, eens op de onderzoekstafel...heel stil en volgzaam is.

Daar waar ik altijd dacht , die gaat happen als de DA hem gaat spuiten.

Ook mijn bange kater, die echt vecht om toch maar niet in zijn draagmand te moeten....die is als een slappe vod eens op de tafel.

 

Het is net of ze de sfeer voelen die er hangt...ik kan het ook niet anders uitleggen.

 

En mijn DA is ook een hele lieve man, die praat met zachte stem al als hij ons binnenlaat.

muilbandjes hebben ze in alle maten moest het nodig zijn. Maar ik denk dat je je hond al zenuwachtig maakt op voorhand als je die omdoet in de wachtzaal ? 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ben benieuwd hoe het gegaan is....kalm of opgewonden ? 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^