Hoe kan je zien dat je hond pijn heeft

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sarina (Gast)

Hallo  ik ben Sarina en ik heb een hond van 15 jaar Maltezer ik heb ze van toen ik 1 jaar was en de laaste tijd was ze haar zelf niet meer we waren naar de dierenarts gegaan en ze zei dat ze een tumor had en dat het al in haar longen zat en ik moets kiezen tussen inslapen en wachten en ik had wachten gekozen maar als ze pijn had moest ik ze wel laten inslapen  nu hoe kan ik zien als ze pijn heeft want soms licht ze en doet ze niks en soms is ze zo actief help me alsjeblieft 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Als je hond zich anders gaat gedragen dan normaal dan heeft ze pijn.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Een hond is heel lang hard voor zichzelf. Vaak zie je niet dat ze pijn hebben, tot ze het echt niet meer kunnen verbergen.  Een hond die pijn heeft kan gaan trillen, hijgen, een ander soort blik in de ogen hebben die het baasje vaak instinctief lijkt het wel begrijpt en herkent. Een hond die pijn heeft kan ook stoppen met eten en drinken. Een hond die pijn heeft is ineens zichzelf niet meer en dat herken je als baas vaak wel.

 

Als je twijfelt, kun je altijd wel je dierenarts bellen en overleggen. 

 

 

Sterkte..

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Hallo Sarina 

 

Als je hond gaat hoesten ,Als ze moeilijker gaat liggen ,Bij een tumor in de longen kunnen ze vaak niet lang in 1 houding liggen ,

Als ze moeilijker gaat eten ,zich gaat verslikken ,dat moet je voorwezen .

Let goed op je hond ,het kan ineens hard achteruit gaan .

heel veel sterkte !

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

We kunnen niet voor jou beslissen wat je moet doen. Jij kunt je hond zien, jij hebt vijftien lange jaren van haar mogen genieten, jij kent haar door en door. 

 

Als het tijd is, dan weet je het. Geniet ze nog van de dingen waar ze altijd van genoot? Heeft ze meer goede dan slechte momenten? Dan kun je overwegen haar nog een tijdje bij je te houden.

Maar heeft ze meer slechte dan goede momenten, geniet ze niet meer zoals vroeger, overweeg dan om een afscheidsdatum te plannen. Laat het geen lijdensweg worden. Ze is van jou afhankelijk om haar uit haar lijden te verlossen als zij geen fijn leven meer heeft. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat is een moeilijke beslissing. 

Ik heb ook een oud klein hondje van 15 jaar.

Die krijgt sinds 2 jaar medicijnen voor de pijn vanwege ouderdomsartrose .

Ik kon aan hem merken  als hij pijn had. Dan wou hij niet eten.  Hij wou niet mee uit. Had een heel ineengedoken houding,  trillen,  hij zag er dan zo zielig uit alsof z'n laatste uur nabij was. 

 

Maar ik weet niet wat voor pijn jouw hondje voelt en of en hoe ze het laat zien. 

Dat kun je alleen als baasje, die het hondje door en door kent. 

 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Dat is heel erg lastig. Ik zit met hetzelfde vreselijke probleem. Mijn hond van 6 jaar heeft lymfeklierkanker en wordt ook ingeslapen als ze pijn krijgt. Vorige week zijn we begonnen met prednison omdat we merkten dat ze niet lekker was. Buitenshuis was niets te merken, ze rende er nog vrolijk op los. Eten deed ze ook nog gewoon van harte maar die ogen stonden in huis triestig. Nu is ze weer opgeleefd door de medicijnen, maar als we die trieste ogen weer zien zullen we haar moeten laten gaan.als we bij haar zouden wachten tot ze niet meer wil gaan wandelen of niet meer wil eten zouden we haar geen recht toe doen want dan zou ze al veel langer in pijn zitten. 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik denk dat veel mensen de kleine signalen van een hond met pijn missen en pas zien als de hond extreem pijn heeft. Het is ook wel lastig. Ze kunnen helaas niet praten

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heel verdrietig, er is geen advies, iedere hond reageerd anders, ik hoop dat als het zo ver is dat ik ook kan zien dat het tijd is.....ik heb ook moeten beslissen bij een hond, ik zag het dat het niet meer hoefde, ze kwam bij me en legde haar kop op mijn schoot, ze was oud en op.....     kijk goed naar je hond er zijn honden die zich gaan afzondigen, de tijd nemen ze dan zelf in handen.....heel moeilijk om voor jou te vertellen hoe jij kan zien als het zo ver is, maar je hebt je hond een hele poos, je herkent het wel...   en wat ik hier boven lees, als ze gaat hoesten en niet meer wil liggen en vaak gaat staan......

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik weet nog dat ik het op dit forum had dat mijn hond zich ging afzonderen,ik wist niet eens dat ze ziek was. later bleek dat ze een tumor had in haar borstholte.

Heb haar prednison gegeven,ze knapte wat op maar had zo extreem veel honger dat mijn hart brak als ze mij met die hongerige vragende oogjes aankeek,ik overvoerde haar zelfs(ze was een matige eter)

Ik heb toen besloten om haar in te laten slapen.

Mijn mooie trotse hond verdiende het niet om gesloopt te worden door de kanker.

 

Ik dacht beter een week te vroeg dan een dag te laat.

Het was een loodzware beslissing,voor ze werd ingeslapen heb ik zelfs nog haar lievelingsrondje gelopen.

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Vooral constant hijgen is een teken van pijn.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Je kan pijn bij je hond zien door de houding bolle rug, oren naar achteren, hangende staart en niet te vergeten hijgen.

 

Als je je hond door en door kent na 15 jaar, kan je de ogen van je hond lezen. Die ogen spreken boekdelen. Droevige ogen met weinig uitstraling van levensvreugde. Weinig activiteit. Een hond met pijn laat meestal nog vrolijke momenten zien. Honden zijn bikkels en tonen pijn in een zeer laat stadium. Een tumor in de longen betekent een vreselijke dood als je niet ingrijpt. Sommige mensen zeggen, maar mijn hond kwispelt nog. Dit zegt niets; je hond wil nog op jou reageren tot het bittere einde.

 

Vaak weet je het wel met je verstand, maar je gevoel heeft de overhand. Een hond met uitzichtloos lijden moet niet blijven leven, omdat jij als baasje geen afscheid kan nemen en elke keer de grens verlegt. Als baasje heb je ook de plicht als het leven lijden wordt om in te grijpen, hoe moeilijk dit ook is.

 

Sterkte met op tijd de moeilijke beslissing nemen en je hondje uit haar lijden te verlossen en haar een langere lijdensweg te besparen.

 

Sarina (Gast)

dank jullie wel voor het goede advies nu ik ga met men dierenarts bellen want ze hijgt veel en ze valt ook aan op eten en als de andere honde mee eten valt ze die aan zou dit een lijding van pijn zijn ? Nu ze is haar zelf ook Niet meer ze gaat ergens liggen waar niemand haar vind (achter de kast) 

Sarina (Gast)

ik heb bang als ik haar ga laten inslapen en dan toch weten dat ze langer kan ik weet het niet meer ik voel me op dat vlak een moordenaar want je weet dat ze nog kan maar Niet lang meer ik kan zo geen beslissingen maken zonder dat ik weet dat ze nog kan leven 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Een hond die zich afzondert,laat eigenlijk zien dat hij/zij zich niet goed voelt...sommigen doen het ook om te sterven(net als katten)

Beter op tyd ingrijpen dan te laat...want dan ga je zeker spijt hebben...maar zou het 1st overleggen met de dierenarts en je twijfel uiten.

Sarina (Gast)

ik denk dat de dierenarts zegt om laten in te slapen omdat toen als ik de eerste keer bij haar ging zei ze ook dat het het beste ging zijn maar ik had nee gezegt omdat ik er Nh klaar voor Was maar ik denk nu ook niet en ik denk ook van Wa als ik ze morgen laat inslapen en da ze mss volgendeweek nog zou kunne leven 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Sorry, maar je hond heeft pijn en met de ziekte die ze heeft wordt dit alleen maar erger. De dierenarts had gelijk. Het is niet eerlijk naar je hond toe om haar bij je te willen houden , terwijl ze lijdt. Hoe erg het ook is (ik weet er alles van. Zit hier met een hond van nog maar 6 die ook niet lang meer te leven heeft). Kies aub voor je hond. 

Hoe treurig ook, maar dit is volgende week niet opeens over 

Anoniem (Gast)

Als ik het zo lees geeft je hondje duidelijk aan dat het klaar is, maar zet je jezelf daar boven.

Je hondje zegt het al, kijk daar naar.

Hoe moeilijk ook, al die jaren was ze er voor jou, ben er dan nu voor haar. 

Sarina (Gast)

Jullie hebben gelijk het is stom van me om haar te laten lijden en aan mij te denke ik ga samen met mama overleggen en dan doen wat de dierenarts zegt ! 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Heel veel sterkte!

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Veel sterkte

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Jullie hebben gelijk het is stom van me om haar te laten lijden en aan mij te denke ik ga samen met mama overleggen en dan doen wat de dierenarts zegt !  "

 

Sarina,

Houden van is ook op tijd kunnen loslaten. Jullie hond moet niet verder lijden; maar verlost worden uit het lijden en een verdere lijdensweg bespaard worden. Ook het niet verdragen van andere honden gebeurt omdat jullie hond lijdt. Honden trekken zich terug en verstoppen zich als ze willen sterven.

Ik wens je kracht om samen met je moeder de moeilijke beslissing te nemen.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Sarina een dierenarts zegt het echt niet vlug dat een hondje beter kan worden ingeslapen. Als ze dit zeggen dan is het ook het beste.

 

Heel veel sterkte.

honden page profiel rianne rianne

honden foto van rianne

Heel veel sterkte met de oh zo moeilijke maar moedige beslissing die je moet gaan nemen,je laat haar gaan uit liefde ,zodat ze geen pijn meer heeft .Ik was met mijn bobby ,hij was 16, s'avonds naar de Da gegaan en daar zeiden ze dat hij vocht achter zijn longen had,zo dom van mij,ik had het echt niet gezien,totdat hij inderdaad niet meer wilde eten en begon te hijgen,maar toen was het al te laat.Het was ook meer dan 30 graden en ja 16,dus dat hij eerder moe was weet ik aan die dingen.Maar mijn bobby kreeg nog medicijnen mee en 2 injecties en als het de volgende dag niet beter was,dan zou ik hem in moeten laten slapen.Mijn bobby overleed s'nachts om 2 uur uit zichzelf,maar als ik het over zou kunnen doen,zou ik hem die laatste 6 niet fijne uren hebben bespaard.Dit zal ik mijzelf nooit helemaal vergeven,maar ik was zo dom ,ik had hoop,dat er een wonder zou gebeuren.Maar ik leg ook wel de schuld bij de Da,die had beter moeten weten.

honden page profiel May May

honden foto van May

heel veel sterkte Sarina

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Heel veel sterkte met de oh zo moeilijke maar moedige beslissing die je moet gaan nemen,je laat haar gaan uit liefde ,zodat ze geen pijn meer heeft .Ik was met mijn bobby ,hij was 16, s'avonds naar de Da gegaan en daar zeiden ze dat hij vocht achter zijn longen had,zo dom van mij,ik had het echt niet gezien,totdat hij inderdaad niet meer wilde eten en begon te hijgen,maar toen was het al te laat.Het was ook meer dan 30 graden en ja 16,dus dat hij eerder moe was weet ik aan die dingen.Maar mijn bobby kreeg nog medicijnen mee en 2 injecties en als het de volgende dag niet beter was,dan zou ik hem in moeten laten slapen.Mijn bobby overleed s'nachts om 2 uur uit zichzelf,maar als ik het over zou kunnen doen,zou ik hem die laatste 6 niet fijne uren hebben bespaard.Dit zal ik mijzelf nooit helemaal vergeven,maar ik was zo dom ,ik had hoop,dat er een wonder zou gebeuren.Maar ik leg ook wel de schuld bij de Da,die had beter moeten weten. "

 Vergeef het jezelf,dat heb ik bij mijzelf ook gedaan bij mijn laatste bouvier.

Ik stond s'morgens op,en mijn bouvier van 14 jaar lag in zijn eigen plas,hij was nog geen dag ziek geweest,hij kon ook niet meer opstaan. Ik wist het,het is klaar.

 

In een deken naar de da gebracht,met 2 man gedragen en ik liet mij toch nog met medicatie wegsturen.

s'middags een paar uur later heb ik hem toch laten inslapen. 

 

Had ik het geweten.....maar altijd handelen we uit liefde en we zijn ook maar mensen maar in mijn geval dacht ik ook de da had mij niet moeten wegsturen met medicatie.

Diezelfde da weigerde om hem thuis in te slapen en weer moest hij in een deken naar de da gedragen worden.

 

Soms weten we het ook niet.

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

" Hallo  ik ben Sarina en ik heb een hond van 15 jaar Maltezer ik heb ze van toen ik 1 jaar was en de laaste tijd was ze haar zelf niet meer we waren naar de dierenarts gegaan en ze zei dat ze een tumor had en dat het al in haar longen zat en ik moets kiezen tussen inslapen en wachten en ik had wachten gekozen maar als ze pijn had moest ik ze wel laten inslapen  nu hoe kan ik zien als ze pijn heeft want soms licht ze en doet ze niks en soms is ze zo actief help me alsjeblieft  "

 Hoi Sarina, dit is moeilijk, ik heb bijna hetzelfde meegemaakt met mijn vorige maltezer, die was ook 15 jaar.

Hij kon minder goed zien, maar voor de rest dacht ik eigenlijk dat hij nog wel happy was.

Op een dag kreeg hij een bloedneus, die maar niet overging, ik naar de dierenarts, die zijn bloed controleerde. Bleek dat zijn lever en nieren het bijna niet meer deden, hij was doodziek! Niks van gemerkt, hij at gewoon in de ochtend en in de avond zijn brokjes op. Mijn dierenarts vertelde mij ooit: als ze blijven eten gaat alles nog goed, nou niet dus. Ik kwam thuis zonder hondje.....

Volgende forumvraag: laten inslapen hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^