6.00 opstaan...!!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Pim (Gast)

uh kan je een hond ook leren uitslapen...?! Door de weeks gaat om 6.30 de wekker. Vaak is onze hond vanaf 06.00 al wakker en wordt hij onrustig in de gang. In het weekend laten we hem rond 23.00 voor het laatst uit. Toch is hij ook in het weekend natuurlijk gewoon vanaf 06.00 wakker. Beetje jammer ;-). Komt het als hij steeds ouder wordt vanzelf dat hij leert wat langer door te slapen in de ochtend? Of hebben wij gewoon een hele vroege vogel.... 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Gewoon eruit gaan. Je hond heeft lang genoeg gelegen schijnbaar. Als je geluk hebt, gaat het over en slaapt ie langer door uiteindelijk, als je pech hebt, is ie altijd om 6.00 uur wakker. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je hebt uitslapers en ochtenddieren, hier ook ochtend dieren, ik heb er een van tien jaar oud, die is geen slaper en wil soms al om vijf uur naar buiten, echt niet ,        ze wacht maar,en ja tegen zes uur sta ik dan maar op....dan heb ik nog een jonge hond van net een jaar, dat is wel een slaper maar wordt toch aangestoken door de andere....eruit, honger.                 Als je hond wat ouder wordt kan je het gaan rekken hoor, wanneer ze zo klein nog zijn willen ze dr uit, uitgeslapen, maar bij het ouder worden gaan de honden echt wat langer uitslapen.....bams is een uitzondering wat ik hoor......de meeste honden slapen echt wat langer uit dan zes uur in de vroegte, er is hoop.

Pim (Gast)

hoi ruby88, 1 van ons gaat er inderdaad uit om al met hem te gaan wandelen. Het is ook niet heel erg, maar had gehoopt dat op een leeftijd van 7 maanden de hond al iets langer zou blijven liggen in de ochtend. Hij is trouwens verder goed zindelijk en heeft geen mega hoge nood s ochtends. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" hoi ruby88, 1 van ons gaat er inderdaad uit om al met hem te gaan wandelen. Het is ook niet heel erg, maar had gehoopt dat op een leeftijd van 7 maanden de hond al iets langer zou blijven liggen in de ochtend. Hij is trouwens verder goed zindelijk en heeft geen mega hoge nood s ochtends.  "

 

Dan heeft ie tegen die tijd gewoon nood aan gezelschap hihi. Gaat uiteindelijk vast beter worden! 

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Hier lilly nu 17 maand slaapt tot 7u  voor plasjedan nog rustig tot na 8u het betert met de tyd 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Zal vanzelf wel goed komen... beer moest er ook vroeg uit toen hij nog jong was. Hij is nu een jaar en om half 10, 10 uur eruit is geen probleem meer.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Haha, hier gelukkig een langslaper, altijd al geweeest, vanaf pup zijnde al.

In het weekend 10 of 11 uur maakt hem niets uit. Kan bij jou hond best nog wel verschuiven, en je kunt hem als hij wat ouder is makkelijk leren om nog een uurtje langer stil te zijn.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik heb hier de hond vanaf pup laten plassen als ze dan 's ochtends wakker werd, en ben telkens daarna weer terug naar bed gegaan. Nu slaapt ze bij ons op de kamer en maakt ze me pas wakker rond 9 uur, zonder tussentijds laten plassen.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Geen idee of je het kan aanleren. Toen Mila ongeveer een jaar was sliep ze bij mij op bed. Ik ging er iedere dag rond 9 uur uit en Mila bleef gerust nog twee uur boven voor ze uit mijn bed kwam. 

 

Mara (9 maanden) daarentegen kan niet wachten tot de dag begonnen is en rent om half6 al rondjes door de achtertuin en Mila gaat er dan maar met veel tegenzin achteraan.

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Hier nog een hond die het moest "leren". 

Als pup stond hij dagelijks om 5 uur te mopperen dat hij wel weer wat wilde doen. 

Als puber werd dit eigenlijk vanzelf al iets langer, ongeveer 8 uur.

Daarna zijn we het gaan uitbouwen, we wilden zelf rond 9 uur. Dan is er nog uitslaaptijd. 

Dus steeds 5 minuutjes later. 

 

Maar inmiddels is hij 2 jaar en wil hij voor 10 uur niet gestoord worden ;)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" hoi ruby88, 1 van ons gaat er inderdaad uit om al met hem te gaan wandelen. Het is ook niet heel erg, maar had gehoopt dat op een leeftijd van 7 maanden de hond al iets langer zou blijven liggen in de ochtend. Hij is trouwens verder goed zindelijk en heeft geen mega hoge nood s ochtends.  "

 

Als ik uit wil slapen dan haal ik haar op en neem haar mee naar de slaapkamer. Hond blij en ik kan even lekker nog wat lezen of dommelen ofzo

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

Die van mij was het eerste jaar ook een hele vroege vogel. Iedere dag 6 uur eruit en hij stond ook echt aan dan. In het begin was ie nog wel makkelijk moe te krijgen dus dan kon ik nog even gaan liggen maar later ging dat niet. Nu ben ik normaal gezien ook een vroege vogel (zit nu met m'n been in t gips dus iets ander dagritme). 

Mijn hond kan nu prima tot een uur of 10, 11 echt lekker liggen te slapen. Ik heb hem naast mijn bed liggen dus hij is gewoon bij me en dat vind hij prima zo. Als ik dan om een uur of 10 opsta heeft hij er toch wat meer moeite mee dan ik. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" hoi ruby88, 1 van ons gaat er inderdaad uit om al met hem te gaan wandelen. Het is ook niet heel erg, maar had gehoopt dat op een leeftijd van 7 maanden de hond al iets langer zou blijven liggen in de ochtend. Hij is trouwens verder goed zindelijk en heeft geen mega hoge nood s ochtends.  "

 7 maanden is nog jong. Mijn honden waren op die leeftijd ook altijd op tijd wakker. Ik ging er dan meestal nog even bij liggen, dan kon ik t nog wel rekken.

 

Nu slapen ze bij mij op de slaapkamer, sindsdien blijven ze liggen tot ik er uit ga. Ideaal.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Lance kan ook makkelijk twaalf uur wachten als het moet.

meestal moet hij negen uur ophouden , geen enkel probleem.

Anoniem (Gast)

hier een van 2 jaar oud en standaard komt ze tussen 5.00 en 7.00

Langer slapen ziet zij echt niet zitten helaas.

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Hier ook een uitslaper,bijna 4 maanden en ze staat op als wij wakker worden, ongeacht hoe laat dat is. Doordeweeks 7 uur vanwege school kids maar zondag kan het wel 10 uur zijn. Na het eten gaat ze meteen weer slapen dus ik heb de hele morgen geen hond

Pim (Gast)

vanochtend was 6.45 uur. Keurig, al hadden we gister ook vrienden te eten dus woef was ook lang op, want dat moet natuurlijk wel in de gaten gehouden worden.

Vanochtend om 6.45 lekker gewandeld, eten gegeven, met een kauwstaaf op de gang, en ben nog even een uurtje gaan liggen ;-).

Nu tijd voor actie, op naar het bos!! 

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Balou wil er in het weekend wel echt rond 8 uur uit.  maar dat is meer omdat hij heel graag eten wilt. 

 

Dus ik sta op laat hem uit geef m eten. En dan laat ik de deur gewoon open staan beneden.  Dan kan hij zelf kiezen wat hij wilt. Meestal komt hij gewoon weer boven liggen en slaap hij nog een uurtje of twee /drie mee. 

Anoniem (Gast)

Normaal wordt dat beter met het ouder worden. Mijn ene hond was vroeger heel actief, wilde voortdurend spelen en ging ook mee wandelen. 11 jaar later heeft ze helemaal geen zin meer om nog te wandelen en ligt ze het liefst voor het haardvuur uren te sudderen!

Volgende forumvraag: Wilde Duitse Dog
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^