Hanneke

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Rode huid (Gast)

Onze boxer van ruim een half jaar heeft witte pootjes. Sinds een aantal weken heeft hij op z'n voorpootjes aan de binnenkant een wat rode huid. Hij likt er nooit aan en heb ook de indruk dat het helemaal niet jeukt. Maar waar kan het rood van zijn? We zijn al overgestapt over graanvrij voer. Wel pakt hij veel vast door het tussen z'n poten te klemmen, zo ook kauwbotjes. Heb de indruk dat het komt door van die vieze vochtige kauwbotjes tussen ze voorpoten geklemd. Herkent iemand dit? Kan ook zijn doordat hij op z'n pootjes ligt te slapen met z'n kop. En wat is een oplossing? Die synthetische kauwbotten wil die niet en om helemaal geen kauwbotten meer te geven vind ik ook sneu. Het rode valt ook heel erg mee hoor en hij heeft er ook geen last van maar ben erg benieuwd of iemand anders dit herkent? Kan het ook iets hormonaals zijn nu die in de pubertijd zit? 

Hanneke (Gast)

iets met naam en onderwerp verwisselen ;-)..... 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" iets met naam en onderwerp verwisselen ;-).....  "

 Haha, grappig! 

 

Geen idee verder, upje voor Hanneke! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

misschien anders even een foto maken, misschien herkent iemand het

 

 

daar moet je dan wel een profiel voor aanmaken

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Misschien likt hij 's nachts zijn poten af omdat de geur van het bot er nog aan zit. Huid kan rood worden van veel likken, dit zag ik bij mijn vorige hond, die helemaal wit was. 

 

Hanneke (Gast)

We hebben een camera op de hond staan als we slapen of weg gaan. Ben gewoon erg benieuwd wat hij doet ;-). Is een camera die detectie opneemt en dat kan je op je telefoon afspelen, super handig. Zo ben ik verbaasd dat hij als we thuis zijn blaft als de deurbel gaat en als hij alleen is amper reageert en dus ook helemaal niet blaft. Maar dat ter info. Ook hier zie ik hem nooit aan z'n pootjes likken of krabben op camerabeelden. Denk dus echt dat het komt van die kauwbotjes die hij tussen z'n voorpoten klemt om te knagen of iets hormonaals zo in de pubertijd.....

wil liever geen profiel aanmaken, ben hier niet zo van op een openbaar forum. Wel vind ik het erg leuk om te lezen en handig om soms een vraag te stellen. Dank ook voor de reacties!! 

honden page profiel TessaTessabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tessa

Ja, dit komt vrijwel zeker van het kluiven op botjes. Mijn boxer (niet die van mijn profiel foto) heeft ook mooie hoge witte sokken en die kleuren ook rood als ze veel kluift. Het komt door de inwerking van het speeksel. Het gaat er niet uit met wassen maar als hij minder kluift wordt het wel snel weer witter.

Volgende forumvraag: Mijn pup buigt met voorpoot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^