Kussens

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FaricardFaricard

honden foto van Faricard

Onze honden (1 Eng staff bullterrier en 1 Frenchie) doen hooguit 6 maanden met een benchkussen. Ze krabben ze telkens kapot, hoewel ze daarbuiten zelden of nooit iets stuk maken. 

Ik zit intussen alweer te zoeken om twee nieuwe exemplaren te bestellen voor in hun benches. Heeft er iemand een goede tip? Bestaan er kussens die daar tegen bestand zijn? Ik durf de duurdere exemplaren haast niet kopen wetende dat ze snel kapot zullen gaan. En een matje lijkt me niet ideaal gezien het om senior honden gaat.

 

Tips welkom.

honden page profiel --

honden foto van -

Is de bench gesloten als ze erin zitten? Het zou kunnen dat ze ze weg proberen te krabben omdat het te warm is. Als het een ruime bench is, probeer dan eens een kussen of kleedje dat maar de helft van het oppervlak beslaat, zo hebben ze ook nog de optie om koel te liggen. En anders misschien een rennetje en daar een kussen in? 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wou net hetzelfde zeggen: is het niet te warm? Dat ze het weg willen en daarom krabben?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Droogloopmat op maat in de bench....als ze de kussens kapot maken ga je voor een alternatief...het zijn senior honden, misschien een goed vetbed gewoon elders in huis leggen, in de bench slopen ze vaak omdat ze niet opgesloten willen zitten, misschien een optie om de bench eens af te schaffen ? 

honden page profiel FaricardFaricard

honden foto van Faricard

Te warm, goh... Dat kan natuurlijk wel. De benches staan niet op de warmste plek vh huis, maar ook daar is nog gemiddels 20-21°. 

Hun bench is enkel 's nachts dicht 23-07u), anders blaffen ze bij elke kat of vogel die ze horen. Overdag liggen ze op een kussen in huis of in hun bench (open) als ze daarvoor kiezen. 

 

honden page profiel --

honden foto van -

" Te warm, goh... Dat kan natuurlijk wel. De benches staan niet op de warmste plek vh huis, maar ook daar is nog gemiddels 20-21°. 
Hun bench is enkel 's nachts dicht 23-07u), anders blaffen ze bij elke kat of vogel die ze horen. Overdag liggen ze op een kussen in huis of in hun bench (open) als ze daarvoor kiezen. 
  "

Ah maar het is niet per se dat de omgevingstemperatuur te warm is of een kussen op zich, maar wat ik bijvoorbeeld bij mijn honden merk is dat na een poosje het stukje van het tapijt waar ze op liggen warm wordt en dan verschuiven ze naar een ander stukje omdat dat koeler is. Hetzelfde met het kleedje in hun mand, daar liggen ze een paar uur op en in de loop van de nacht graven ze het aan de kant en gaan op het koelere leer liggen. Ook nu, terwijl het nu binnen gewoon 18 graden is. Denk dat ze een kussen op zich wel fijn vinden dan, maar dat ze inderdaad na een poosje erop liggen iets koels willen. Daarom misschien een optie om een bench open in een rennetje te zetten? Dan kun je een kussen in de bench doen of er buiten en dan hebben ze genoeg ruimte om koelere plekjes op te zoeken.

Anoniem (Gast)

Mijn franse bulldogjes (7 en 8) krabben om een nestje te maken in hun orthopedische manden. De ene mand kan hier beter tegen dan de andere. Een vetbed vinden ze ook wel aangenaam om te liggen, maar ze hebben hun voorkeur en liggen zoveel mogelijke in de orthopedische hondenmand van zooplus.nl

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik gebruikte een stuk van een oud zomerdekbed. Op maat knippen en goed de randen dicht naaien met de machine. Dan heb je ook nog verschoning als er een vies is, want je haalt er waarschijnlijk wel 3 uit een dekbed. Dat dekentje is dus lekker licht, snel droog en niet kapot te krijgen. 

Volgende forumvraag: Na uren nog brokken spugen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^