Paracord hondenlijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

Hey,ik zou graag beginnen met het paracordknopen van een hondenlijn.Maar ik ben een leek en wil een beetje op weg geholpen worden.Heb uiteraard wat vragen.Voor een hondenlijn van 1,50 cm,hoelang moeten de koorden dan zijn?Welke dikte van de koorden?Best begin ik met een heel eenvoudige riem,met 2 kleuren bijvoorbeeld.Wat heb ik nodig en wil ook eerst een boek aanschaffen,maar welk boek?Dus dat zijn al een paar vragen.Wie wil me op weg helpen met tips en tricks.Alvast bedankt.Groetjes van Katelijne.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Leuk dat je ook wilt gaan paracorden :)

Ik doe het nu bijna een klein jaartje.

Voor lijnen zou ik vlechten doen omdat dat het sterkste is en niet gaat schuiven. Een leuke vlecht is de herringbone :) staat op YouTube. 

Daarvoor heb je ca. 7meter per kleur nodig voor 1,50. Het is een 8 strand braid zoals ze het noemen. Dus je kan dan 4 kleuren nemen en die doe je dubbel en dan heb je 8 strengen die je vlecht. 

 

Maar je kan ook met 4 strengen krijg je dus een dunnere lijn. Ik zelf doe altijd met 8 strengen dus 8 strand braids omdat die gewoon lekkerder in de hand liggen. 

 

Op Blog-Swiss dat is een Zweedse site staan foto tutorials en er staan ook lijnen tussen. Je kan de vertaling op Engels zetten mocht je moeite hebben met Duits. 

 

Kwa dikte zou ik type 3 paracord nemen dat is standaard maat. Beste is dat je dat besteld via paracord.nl dat is U.S.A paracord wat je kan smelten. 

 

Je kan op FB lid worden van Paracord hondenriemen worden daar staat ook veel info op :) 

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

Bedankt voor de info,daar ben ik zeker al wat mee.Zal me er eens in verdiepen.Alle tips zijn welkom.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^