Maar één puppy in nest

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo,   ik ben al enorm lang aan het denken over het nemen van een hondje. Nu heb ik onlangs besloten dat ik toch heel erg graag een toy poedel zou willen en ben ik gaan kijken naar een puppy. Ze was echt enorm lief maar nog te klein (12 dagen en oogjes nog dicht) om haar karakter te kunnen zien. De moeder had een geweldig lief karakter en ook het andere hondje in huis. Verder heb ik er het volste vertrouwen dat ze daar goed opgroeit, dus ik zou deze pup echt wel graag willen. Er is één maar: ze is de enige in het nest. Weet iemand misschien of dit erg kwalijk is ivm socialisatie enzo? Ik wil natuurlijk later geen bang of agressief hondje jegens andere honden. Ik ben wel van plan puppycursus te gaan volgen en ken iemand die nu ook puppies heeft, maar dat geldt pas vanaf een week of 8/9.  alvast bedankt

honden page profiel DewyDewy

honden foto van Dewy

Ik zelf denk van niet. Als het een goede fokker is, zal die de pup ook buiten het huis laten wennen aan honden. Mijn oom is ook een fokker en die had dat een x gehad. Dus heeft hij die pup zoveel mogelijk buitens huis aan honden laten wennen en vervolgens nooit geen problemen mee gehad....

Succes!

honden page profiel --

honden foto van -

Ik denk ook dat het geen probleem hoeft te geven hoor, mits het een goede fokker is. Ik ken fokkers die dan hun pup regelmatig in een ander nest (maakt niet uit of het een ander ras is) van ongeveer dezelfde leeftijd lieten samen zijn, een nest bij een andere fokker dan. En die vaak bekende, sociale honden uitnodigden om kennis te maken met de pup. Het scheelt ook nog als ze meerdere honden in huis heeft, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Anoniem (Gast)

Hartelijk bedankt voor de reacties!

er is helaas geen nestje met andere puppy's in de buurt toevallig die ze kent, anders had ik het fijn gevonden als ze daar vaak mee zou kunnen spelen. Maar ze heeft zelf dus twee hondjes en haar dochter komt regelmatig met ik dacht twee, kan ook drie, honden langs zei ze, als de puppy ook net wat ouder is. Zo'n moeilijke beslissing, dit is het enige waaraan ik twijfel maar het moet natuurlijk 100 procent goed voelen..

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Mijn hond had ook maar 1 pup..

Merkte wel dat ze pittig werd zeg maar, logisch ook heeft nooit hoeven delen met eten ook bijv. Ik heb haar heel erg goed gesocialiseerd, overal mee naartoe gekomen toen ze al wat ouder werd, en naar een aantal socialisatie lessen gebracht voordat ze naar de eigenaar ging. Is nu 1 jaar oud en een o wijs leuk sociaal beestje geworden! Dus als de fokker zich erg goed bezig houdt met de socialisatie en jij je later ook goed mee bezig houdt zie ik er verder geen problemen mee

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Zijn beide ouders getest op ogen PRA, PRA/PRCD en Patella Luxatie (kniegewrichten) en goed bevonden? Deze testen zijn verplicht volgens het fokreglement van de rasverenigingen; zie artikel 4.3 bladzijde 5

 

http://www.vvpv.nl/reglementen/VVPV%20Fokreglement%20V1.0.pdf

 

Anoniem (Gast)

Laura&diva:

wat bedoel je met pittig? Moet ik denken aan agressief? Voernijd of bijvoorbeeld zichzelf verdedigen tegenover andere honden? Ik snap dat elke hond anders is hoor, maar wil er graag zoveel mogelijk over weten. In de fokker heb ik wel vertrouwen maar misschien moet ik toch wel benadrukken dat ik dit wel een belangrijk punt vind, ze leek het zelf niet zo'n probleem te vinden namelijk.

Uiteraard ga ik er extra aandacht aan besteden mocht ik haar nemen!

 

Loesje: patella luxatie wel getest, PRA, PRA/PRCD weet ik eerlijk gezegd niet.. Weet jij het verschil tussen die laatste twee? Kom er met google niet helemaal uit

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

" Laura&diva:
wat bedoel je met pittig? Moet ik denken aan agressief? Voernijd of bijvoorbeeld zichzelf verdedigen tegenover andere honden? Ik snap dat elke hond anders is hoor, maar wil er graag zoveel mogelijk over weten. In de fokker heb ik wel vertrouwen maar misschien moet ik toch wel benadrukken dat ik dit wel een belangrijk punt vind, ze leek het zelf niet zo'n probleem te vinden namelijk.
Uiteraard ga ik er extra aandacht aan besteden mocht ik haar nemen!
 
Loesje: patella luxatie wel getest, PRA, PRA/PRCD weet ik eerlijk gezegd niet.. Weet jij het verschil tussen die laatste twee? Kom er met google niet helemaal uit "

 Ze was gewoon erg eigenwijs, bijdehand, weet niet precies hoe ik het moet uitleggen.. voernijd heeft ze niet gehad hoor maar moest gewoon erg consequent blijven. Ze wilde altijd der zin graag krijgen. Maar zoals je zelf al aangaf ligt ook aan elk hondje, ieder hondje is anders! 

honden page profiel Paula, Noa en DesiPaula, Noa en Desi

honden foto van Paula, Noa en Desi

Mijn labradoodle Noa is ook enige uit een nest. Ik heb nog nooit zo,n lieve, makkelijke, slimme hond gehad als dat zij is.

Ik nam haar als pup overal mee naartoe, en ze is nergens bang voor ook niet voor vuurwerk.

Dus het hoeft helemaal niet erg te zijn hoor, maar ze moeten wel goed gesocialiseerd worden en niet zo overdreven beschermd worden opgevoed.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje


Loesje: patella luxatie wel getest, PRA, PRA/PRCD weet ik eerlijk gezegd niet.. Weet jij het verschil tussen die laatste twee? Kom er met google niet helemaal uit "

 

Patella Luxatie; ik neem aan dat er met een toegestane combinatie is gefokt (zie fokreglement). Je kan naar de uitslagen op papier vragen.

PRA d.m.v. spiegeltest en prcd-PRA door middel van DNA. Dit staat in het fokreglement.

nadere informatie over PRA en prcd-PRA.

http://www.tollertales.nl/downloads/upload/41-informatie-en-instructies-optigen-prcd-pra-test-en-cea-ch-test-2014.pdf

 

Anoniem (Gast)

Bedankt! Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel naar patella luxatie en oogaandoeningen heb gevraagd en dat mij is verteld dat dat niet voorkwam, heb hierover eigenlijk niet doorgevraagd naar de uitslagen bijvoorbeeld. Dat is misschien wat naïef geweest, dus daar zal ik sowieso nog contact over opnemen dan. Verder neig ik, naar aanleiding van de verhalen hierboven, naar een voorzichtige 'ja' (mits inderdaad alles qua gezondheid ook goed is)

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Een goede fokker is fier op de resultaten en zet ze dikwijls online.de mijne gaf me direct ook de resultaten van de ouderdieren te zien samen met de stambomen(dwergpoedel)

Ze had toen ook nog een ouder pupje,was ook een 1-ling.Omdat ik geen ervaring had met honden,leek dit voor de fokker geen goed idee dat we voor dat pupje zouden gaan.

Waarom?ze zijn wat assertiever en hebben vaak een eigen willetje.hoeft niet zo te zijn,maar de fokster kende haar pups en ouderdieren het best dus hebben we daar op vertrouwd.

Succes alvast!

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Hier ook een newfoundlander pup gehad die als enige in het nest was, een dikke beer, ja de melkbar was alleen voor haar, een goede socialisatie van de fokker, juist alle tijd als er maar een pup is....ik heb er een goede hond aan gehad..   kijk eens wat de fokker met de pup doet, een pup hoef geen belemmering te zijn, integendeel.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Mijn eerste zorg zou de testen op erfelijke aandoeningen zijn.

En er is een groot verschil tussen "zeggen" ze zijn getest op patella luxatie en het resultaat van de test "op papier kinnen tonen"

Mijn tweede zorg uiteraard het feit dat het een singleton pup is.

Dit is echter prima op te vangen door de fokker. Die moet vooral regelmatig de rol van de andere pups overnemen en de bijtrem aanleren.

Anoniem (Gast)

Dan is mijn plan denk ik als volgt: contact opnemen met de eigenaar over de gezondheidstesten en -uitslagen, en vragen of ze het hondje extra kan socialiseren en proberen de puppy rol op zich te nemen. Ook zou ik graag willen dat ze naast de andere vier honden, ook kijkt of ze een ander hondje (of meerdere) weet die later bereid is met haar te spelen. Maar dan moet ze eerst helemaal ingeënt zijn? Of is dat niet nodig als die andere hond goed ingeënt is? Vergeet ik iets?

 

is dit veeleisend of gewoon normaal 'ik wil een lieve goed gesocialiseerde puppy en ik mag verwachten van de eigenaar dat ze zich daarvoor inzet' ?

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" Dan is mijn plan denk ik als volgt: contact opnemen met de eigenaar over de gezondheidstesten en -uitslagen, en vragen of ze het hondje extra kan socialiseren en proberen de puppy rol op zich te nemen. Ook zou ik graag willen dat ze naast de andere vier honden, ook kijkt of ze een ander hondje (of meerdere) weet die later bereid is met haar te spelen. Maar dan moet ze eerst helemaal ingeënt zijn? Of is dat niet nodig als die andere hond goed ingeënt is? Vergeet ik iets?
 
is dit veeleisend of gewoon normaal 'ik wil een lieve goed gesocialiseerde puppy en ik mag verwachten van de eigenaar dat ze zich daarvoor inzet' ? "

 Met de testen is het gewoon jouw recht om daar naar te vragen.

Met socialisatie is het ook aan de fokker.

Natuurlijk aangeven dat je graag iets extra's zou zien.

Maar ik zou zelf geen eisen stellen van de pup moet minimaal dit of dat.

Dat is aan de fokker.

 

Anoniem (Gast)

Oh, ik ben zo blij en opgelucht!

ik heb alles waar ik vragen over had, gevraagd aan de fokker. 

Ze zijn getest op patella luxatie, PRA, PRCD/PRA. Papieren kan ik inzien. 

Bovendien heeft ze nog een poedel, die gaat over een kleine twee weken bevallen van 4 puppy's. Ze schelen dan wel in leeftijd maar kunnen als die andere gaan spelen toch deels met elkaar opgroeien! Bovendien heeft ze nogmaals benadrukt dat ze echt alles gaat doen om ze zo goed mogelijk te socialiseren met alles en iedereen. 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

" Oh, ik ben zo blij en opgelucht!
ik heb alles waar ik vragen over had, gevraagd aan de fokker. 
Ze zijn getest op patella luxatie, PRA, PRCD/PRA. Papieren kan ik inzien. 
Bovendien heeft ze nog een poedel, die gaat over een kleine twee weken bevallen van 4 puppy's. Ze schelen dan wel in leeftijd maar kunnen als die andere gaan spelen toch deels met elkaar opgroeien! Bovendien heeft ze nogmaals benadrukt dat ze echt alles gaat doen om ze zo goed mogelijk te socialiseren met alles en iedereen.  "

 Klinkt goed!vergeet zeker niet te vragen naar de papieren bij het volgende bezoekje.krijgen de pups een stamboom?

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Dan is mijn plan denk ik als volgt: contact opnemen met de eigenaar over de gezondheidstesten en -uitslagen, en vragen of ze het hondje extra kan socialiseren en proberen de puppy rol op zich te nemen. Ook zou ik graag willen dat ze naast de andere vier honden, ook kijkt of ze een ander hondje (of meerdere) weet die later bereid is met haar te spelen. Maar dan moet ze eerst helemaal ingeënt zijn? Of is dat niet nodig als die andere hond goed ingeënt is? Vergeet ik iets?
 
is dit veeleisend of gewoon normaal 'ik wil een lieve goed gesocialiseerde puppy en ik mag verwachten van de eigenaar dat ze zich daarvoor inzet' ? "

 Lijkt me prima. Vergeet alleen niet dat je zelf ook heel veel kunt en moet doen nadat de pup bij jou is. Het belangrijkste deel van de socialisatie vindt plaats tussen de 8 en 15 weken (er zijn immers ook pups uit de brdfk die ondanks hun waardeloze start toch uitgroeien tot leuke sociale honden). Dus maak daar ook een plan voor, wat je allemaal kunt doen en waar je heen kunt gaan, en ga op zoek naar mensen in de buurt die ook een pup hebben of een klein, jong en speels hondje.

Anoniem (Gast)

Uiteraard ben ik me er bewust van dat de socialisatie en opvoeding niet stopt als ze bij mij in huis woont. Ik lees hier enorm veel over en ik ga sowieso naar puppy -en hondencursus en ken een paar mensen met hele lieve honden, ook met hondjes van ongeveer 6 weken ouder. Het gaat mij er echt om dat ik een hond nemen een enorme beslissing vind en het ook een grote verantwoordelijkheid geeft gedurende heel wat jaren. Ik wil gewoon echt dat ze een fijne start heeft.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Haal ze ook niet te vroeg op.

Geef haar inderdaad de kans om hondentaal van de volwassen honden te leren.

Anoniem (Gast)

Bedankt allemaal voor de reacties!

ik heb hierdoor een goed en vriendelijk maar kritisch verhaal kunnen formuleren naar de fokker, die de antwoorden gaf waarop ik hoopte. Ik heb dan ook gezegd dag ik graag de puppy zou willen hebben. Nu ben ik helemaal hyper van de stress-ontlading en ga ik er alles aan doen om me de komende weken zo goed mogelijk voor te bereiden! Wellicht dat ik hier nog meer vragen ga stellen ;)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Uiteraard ben ik me er bewust van dat de socialisatie en opvoeding niet stopt als ze bij mij in huis woont. Ik lees hier enorm veel over en ik ga sowieso naar puppy -en hondencursus en ken een paar mensen met hele lieve honden, ook met hondjes van ongeveer 6 weken ouder. Het gaat mij er echt om dat ik een hond nemen een enorme beslissing vind en het ook een grote verantwoordelijkheid geeft gedurende heel wat jaren. Ik wil gewoon echt dat ze een fijne start heeft. "

 

Wettelijk mag een pup pas weg bij de moeder als deze 7 weken is.

Gemiddeld worden de meeste pups met 8 weken opgehaald.

De kleine rassen; zoals een Toy Poedel 9 - 10 weken.

Ik heb mijn dwergpoedel met 9 weken opgehaald.

Anoniem (Gast)

Dat heb ik gelezen inderdaad Loesje, ik ga mijn pup met 9 weken ophalen. Of doel je op die 6 weken ouder? Ik bedoel dat ik puppies ken die dan (en nu dus ook al) 6 weken ouder zijn dan zij is, waar ze waarschijnlijk goed mee zal kunnen spelen :)

Anoniem (Gast)

Trouwens, waarom is dit eigenlijk? Dat de toy poedels later weg mogen? Hebben zij een tragere ontwikkeling of is het omdat ze kwetsbaarder zijn vanwege grootte oid?

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Mijn dwergje was 8 weken oud.hangt er idd een beetje vanaf hoe sterk ze zijn,gewicht en grootte.hoe vatbaar ze zijn.

Door een te laag geboortegewicht kunnen ze suikerschommelingen hebben waardoor ze flauw worden.Dus daarom laat een goede fokker ze 1st goed aansterken en op gewicht komen.

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Wat goed dat je je zo goed informeert en ook wat met de informatie hebt gedaan.

Ik wens je heel veel plezier met je pup en hoop nog veel over hem/haar hier te mogen lezen.

Anoniem (Gast)

Sneeuwwitje en de dwerg: duidelijk! Dankjewel voor de info. Las ook dat het te maken heeft met dat toy poedels vaak later vast voedsel gaan eten, dat ze daardoor nog wat suikerschommelingen kunnen hebben.

 

vera: dankjewel, ik probeer mijn best te doen om later een zo goed mogelijk baasje te worden :)

als mijn puppy er is vind ik het zeker leuk om hier vaker mee te praten, dan zal ik wel een account aan maken!

 

Volgende forumvraag: Pup gilt in bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^