Uitlaten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gast (Gast)

Hai, ik heb een golden van zes jaar oud waarmee ik zo'n 7 km per dag loop. Is dit voldoende? Ben gewoon eens benieuwd? Alvast bedankt  

Gast (Gast)

Vergeet er bij te zeggen dat hij dan ook nog wel flink rent en speelt met honden bij losloopplaatsen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat hangt er vanaf?

Zeven km is ongeveer anderhalf uur lopen.

 

Maar hoe loop je met hem.

Is hij los, kan hij lekker rennen.

Of is hij altijd aan de riem?

Doe je iets met hem onderweg, spelen, z'n neus laten gebruiken etc.

 

Doe je verder nog iets met hem, één of andere sport of bezigheid, goldens zijn wel van nature werkhonden.

honden page profiel DjianneDjianne

honden foto van Djianne

Iedere hond heeft andere behoeftes, dus mits hij voldoende eet/drinkt.

Het ligt eraan hoeveel hij onderweg speelt en prikkels opvangt.

En is hij in huis nog erg energiek, of juist moe en gaat hij slapen?

Gast (Gast)

Hij mag los bij de losloopplaats en de 7 km is aan de riem. Natuurlijk doen we doot de dag heen ook kleine ommetjes erbij maar vroeg me gewoon af of de 7km samen lopen voldoende is. Zie hier om me heen mensen veel minder lopen..

Gast (Gast)

Maar twijfelde ook of het wel genoeg is want iedereen zegt weer iets anders:)

Gast (Gast)

Ik zag net een ander berichtje van Djianne, heb je die veranderd? Hij krijgt zeker prikkels onderweg en als we thuis komen gaat hij meestal wel slapen. Hij houdt het wel goed vol, gaat nooit liggen ofzo en loop vrolijk mee.

honden page profiel DjianneDjianne

honden foto van Djianne

Sorry, ik dacht eerst dat je 7 kilometer achtereen met de hond ging lopen. (Naast kleine rondjes om) :)

Als honden ongehoorzaam worden nog erg energiek zijn en spullen gaan kapotmaken bijvoorbeeld. Dan moet je wat langer met hem lopen.

Maar als ik het zo lees vind hij het zo prima. :)

honden page profiel DjianneDjianne

honden foto van Djianne

honden page profiel DjianneDjianne

honden foto van Djianne

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Hij mag los bij de losloopplaats en de 7 km is aan de riem. Natuurlijk doen we doot de dag heen ook kleine ommetjes erbij maar vroeg me gewoon af of de 7km samen lopen voldoende is. Zie hier om me heen mensen veel minder lopen.. "

 

Je hond weet niet beter dan dit dus hij zal er tevreden mee zijn, denk ik.

Van nature is de golden wel een pure werk/jachthond.

Het is jammer dat veel mensen hier niets mee doen.

Doe je met je hond nog een cursus, sport o.i.d.?

 

Gast (Gast)

@Sylvia, ik doe geen cursus met mijn hond maar hij mag in de weilanden zijn jachtinstinct laten werken hoor, niet dat hij een vogel of konijn te pakken krijgt maar hij rent er lekker achteraan! Doe vaak spelletjes met hem, hij mag zwemmen enzo .. ik moet wel zeggen dat mijn hond voor een golden best lui is haha...een bal haalt hij 1 keer op en dan gaat hij ermee liggen haha. 

honden page profiel --

honden foto van -

Poe mijn Goldens zouden daar niet genoeg aan hebben nee. Veel Goldens kakken ook heel erg in als er te weinig met ze wordt gedaan en dan denken mensen weer dat ze lui zijn en dat ze dus meer dan genoeg met ze doen. Maar eigenlijk zijn ze dan zo verveeld dat ze het opgeven. Het "jachtinstinct laten werken" doe je niet door hem achter wild aan te laten rennen hoor, het enige wat je zo doet is je hond een adrenalineboost geven.

 

Mijn honden lopen gemiddeld 2 uur per dag los. Niet elke dag dus, ongeveer twee keer in de week doen we jachttraining. Dan zijn we een ochtend/middag op pad dus dan loop ik daarna niet meer veel met ze. Eens in de twee weken mogen ze een uur speuren, dan loop ik daarna nog een uur door het bos terug naar huis. En soms nog in het weekend een jachtproef of workshop, maar dan train ik een dag minder die week en hebben we daarna wel een rustige dag met een uurtje loslopen. De losloopwandeling die ik hier noem zijn de lange wandelingen, daarnaast nog kortere plasrondjes. Spelen doen ze zeker wel samen, niet zoveel met vreemde honden, maar ze stuiteren niet de hele wandeling lang. Ze geven eigenlijk zelf aan welke kant op willen en hoe lang ze willen lopen. Soms gaan we dus naar het bos of het strand en zijn we dik 3,5 uur aan het struinen. Tussendoor even lekker zitten op een boomstronk en wat drinken, even een powernapje doen en daarna weer verder. Oké de jongste doet nog minder lichamelijke activiteiten want die is pas bijna 11 maanden. Met hem doe ik dan weer meer geestelijke activiteiten, lekkertjes of andere dingen laten zoeken, korte spoortjes uitzetten, hersenwerkjes. En ja hoor ze kunnen echt wel een keer 2 dagen minder of bijna niks doen. Maar als mijn teef loops is en ik kan 3 weken nauwelijks normaal de deur uit (alleen aan de lijn dan een paar rondjes van 30 minuten want als we verder komen worden we lastig gevallen) dan is ze dood ongelukkig, ze wordt na een week gewoon super sloom in alles. Ligt de hele dag in haar mand. Terwijl ik ook 2 loopsheden gewoon alles heb gedaan wat ik daarvoor ook deed (was achteraf gezien niet zo handig maar goed) en toen merkte ik qua fitheid totaal geen verschil met anders.

 

De meeste mensen doen ook gewoon echt heel erg weinig met hun hond. Het gaat ook niet eens om de afstand die je loopt of hoe hard hij rent in de periode dat je buiten bent, maar om de kwaliteit van het bezig zijn. Lekker laten snuffelen, wees creatief verstop snoepjes, doe wat oefeningetjes onderweg, kijk of je hem de langere wandeling los kan laten lopen ergens waar het mag zodat hij zelf lekker kan struinen en óveral kan snuffelen. En het klinkt nu net alsof mijn honden nooit rust hebben, dat is echt niet zo hoor ze krijgen genoeg slaap en regelmatig dus ook een rustige dag. Maar Goldens zijn zoveel leukere honden en zoveel gelukkiger als ze echt iets mogen doen waarbij ze ook geestelijk bezig mogen zijn, niet alleen maar dom achter een vogel of een bal aan rennen of met andere honden rennen. Dat vinden ze heus ook wel leuk en ze krijgen er adrenaline van, dus ze worden opgewonden. Maar ze zijn veel meer voldaan als ze met hun koppie aan de slag mogen, een combinatie met lichamelijk actief bezig zijn.

Gast (Gast)

Bedankt voor de reacties...even een reactie op het laatste bericht... wij struinen ook door weilanden en het bos he...ik krijg nu een beetje het gevoel alsof ik mijn hond lui maak of niet genoeg met hem doe... in de zomer naar het strand, zwemmen, naar het bos in de herfst maar het ging me om een gemiddelde doordeweeksd dag. Kijk het is leuk als je iedere dag 4 uur met de hond op pad kan zijn maar ja...ik werk ook gewoon.. ook hersenspelletjes doe ik vaak ...jachtinstinct wordt denk ik wel degelijk geprikkeld als mijn hond het hele weiland besnuffelt en gaat graven als hij iets ruikt...los laten lopen kan gewoon niet altijd overal, mijn hond rent zo de weg op als ie een kat ziet...natuurlijk mag hij dat wel in het bos en in parken waar geen auto's zijn..

 

Nogmaals bedankt voor de reacties

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Mijn hond loopt minder lang dan mijn vorige honden, maar hij loopt wel heel actief. En dan bedoel ik; alles moet besnuffeld worden, overal moet hij 2x langsheen, iedere hond moet begroet worden, elk geurtje moet geïdentificeerd worden, enz. Als we thuiskomen is hij altijd bekaf, want de hele wandeling is hij hyperalert en is alles leuk en interessant. Bij een lange wandeling een powernap doen zoals Charlie noemt gaat bij mijn hond dus ook niet lukken, die kijkt me al boos aan als ík een keer stil ga staan ;) En 7 km in anderhalf uur zoals Sylvia aangeeft is voor mij een droom, wij doen al 3 kwartier over 2 km (hoewel, ik loop 2 km, de hond waarschijnlijk het dubbele :P).

 

De vorige hond liep ik meer dan 3x zo lang/ver mee, want die liep. Dat is het, die liep. Hij snuffelde weinig, hij keek niet echt om zich heen, hij zette gewoon zijn blik op oneindig en liep. Die kreeg je niet moe met een klein rondje. Spelen deed hij ook weinig, hij wou liever de hele dag geknuffeld worden. Mijn punt is: iedere hond is anders, iedere hond heeft een andere behoefte, en iedere hond wordt ergens anders moe van.

 

Ik doe mijn hond nu nog geen plezier met elke dag vele uren lopen, wel met elke dag mentale uitdagingen. Misschien wordt dat anders als hij ouder is, dan worden de dingen om hem heen minder interessant en dan lopen we verder. Dat kan voor jouw hond hetzelfde zijn, of het kan voor jouw hond anders zijn. Doe waar jouw hond behoefte aan heeft, staar je niet blind op de hond van een ander want honden zijn net zo verschillend als mensen. 

honden page profiel --

honden foto van -

" Bedankt voor de reacties...even een reactie op het laatste bericht... wij struinen ook door weilanden en het bos he...ik krijg nu een beetje het gevoel alsof ik mijn hond lui maak of niet genoeg met hem doe... in de zomer naar het strand, zwemmen, naar het bos in de herfst maar het ging me om een gemiddelde doordeweeksd dag. Kijk het is leuk als je iedere dag 4 uur met de hond op pad kan zijn maar ja...ik werk ook gewoon.. ook hersenspelletjes doe ik vaak ...jachtinstinct wordt denk ik wel degelijk geprikkeld als mijn hond het hele weiland besnuffelt en gaat graven als hij iets ruikt...los laten lopen kan gewoon niet altijd overal, mijn hond rent zo de weg op als ie een kat ziet...natuurlijk mag hij dat wel in het bos en in parken waar geen auto's zijn..
 
Nogmaals bedankt voor de reacties "

Nee dat zeg ik toch ook niet, ik zeg "veel mensen". Ik benoem ook alleen maar wat IK met mijn honden doe. En ja hier wordt ook gewoon gewerkt hoor. Je vraagt doe ik genoeg? Dit is wat ik denk. Je zegt hij is lui, ik denk oprecht dat als je meer met hem zou doen dat hij dan minder lui zou worden dan hij lijkt. En dat bedoel ik niet negatief hoor, dat is mijn mening maar als jij dat prima vindt dan moet je dat lekker zo laten natuurlijk. En ik zeg niet dat het jachtinstinct niet geprikkeld wordt, maar dat dat natuurlijk wel totaal de verkeerde manier is. Zoals je zegt je wil niet dat je hond achter katten aan de weg op gaat, dus vind ik het niet verstandig om hem wel achter andere dieren aan te laten gaan (buiten dat dat veel stress voor die dieren geeft en dus alleen maar adrenaline voor je hond). Er zijn betere manieren om je hond met zijn jachtinstinct aan de slag te laten gaan. Ik zeg ook nog niet dat je hem overal los moet laten, maar daar waar het mag. Jij zegt ik loop elke dag 7 km aan de lijn en hij mag los op een losloopveldje, dat is de informatie die je geeft en je vertelde er niet bij dat hij ook regelmatig langer los mag of dat je hersenwerkjes doet.

Gast (Gast)

Ja dat is bij mijn hond precies hetzelfde! Lopen is geen lopen, hij besnuffelt idd alles en hij moet overal een plasje doen, andere honden begroeten. En ik doe ook geen 1,5 uur over die 7 km hoor!! Mijn hond is ook altijd moe, slaapt uren na zo'n lange wandeling. Nogmaals bedankt voor jullie reacties! 

Gast (Gast)

Charlie, Aiko en Ronin... 

 

Ik was daarin inderdaad misschien niet helemaal duidelijk. Ik bedoelde met die vraag niet of ik genoeg deed maar ik hoor weleens dat grote honden zo 20 km lopen ofzo. Daarom was ik benieuwd...

 

Mijn hond is vanaf pup zijnde niet ' typisch een retriever' zeg maar omdat hij niet heel dol is op balletjes enzo.. zwemmen hield hij ook niet van, gaat nu beter!

Ook stimuleer ik hem niet om achter vogels of konijnen aan te gaan hoor maar vind het wel leuk dat hij bijv in het weiland de dieren opmerkt en er blij van wordt...beetje lastig iut te leggen maar hij gebruikt continue zijn zintuigen en dat bedoel ik met jachtinstinct prikkelen, snap je het een beetje? Mijn hond is echt mijn beste maatje en ik ga voor hem door het vuur en ik vind het fijn dat je de moeite neemt om eea toe te lichten.Thanx!

 

 

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

" Charlie, Aiko en Ronin... 
 
Ik was daarin inderdaad misschien niet helemaal duidelijk. Ik bedoelde met die vraag niet of ik genoeg deed maar ik hoor weleens dat grote honden zo 20 km lopen ofzo. Daarom was ik benieuwd...
 
Mijn hond is vanaf pup zijnde niet ' typisch een retriever' zeg maar omdat hij niet heel dol is op balletjes enzo.. zwemmen hield hij ook niet van, gaat nu beter!
Ook stimuleer ik hem niet om achter vogels of konijnen aan te gaan hoor maar vind het wel leuk dat hij bijv in het weiland de dieren opmerkt en er blij van wordt...beetje lastig iut te leggen maar hij gebruikt continue zijn zintuigen en dat bedoel ik met jachtinstinct prikkelen, snap je het een beetje? Mijn hond is echt mijn beste maatje en ik ga voor hem door het vuur en ik vind het fijn dat je de moeite neemt om eea toe te lichten.Thanx!
 
 
 
  "

Ah nee dan snap ik het, dan had ik je vraag verkeerd begrepen! vandaar dat ik het las alsof dat was wat je met je hond deed, alsof het een opsomming was. Sorry voor mijn felheid, ik bedoelde het niet verkeerd hoor alsof je alles fout doet maar ik vind het vaak zo zonde om nog jonge Goldens te zien die volledig ingekakt zijn omdat er niks mee gedaan wordt. Maar dat sloeg niet per se op jou, het was meer een suggestie van sta daar even bij stil. Niet wetende dat je behalve dat nog meer bezig was Natuurlijk is het je beste maatje!

Volgende forumvraag: Hond doet anders
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^