Het grote schrijf-je-frustraties-uit-de-hondenjungle-van-je-af topic!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" Vandaag een man die mij en Java zag en zegt 'ja die chihuahua's zijn koppig he?'... 
Kon wel janken. "

 Hahaha arme Jarvis. Maar troost je; als je een chihuahua zou hebben hoor je de hele dag 'Kijk, een rat!'. Dat is misschien nóg vervelender.

 

Overigens zeg ik zelf vaak dat ik hem als Dobermann heb gekocht maar dat ie wat aan de kleine kant is gebleven 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Tijdje terug in het bos ook een raar moment. 

 

Ik liep met Aiden (aangelijnd, want geen losloop en ik houd graag rekening met andere mensen  ) en er riep een man naar mij: "Wat is dat voor hond? Hij is zo mooi! Kun je die ook aaien?" 

 

Dus ik liep wat dichterbij, want om nou door het hele bos te schreeuwen. 

 

Toen we naderden, sprong meneer spontaan naar achteren, want hij was bang voor honden! 

Nou, geen probleem, houd ik mijn hond aan de kant. Maar waarom probeer je dan een gesprek aan te knopen?

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

Ik had toevallig vanmorgen nog een discussie met mensen die vinden dat een kat een dier is en dus buiten moet lopen. Ik heb zelf ook een keer een kat onder de auto gehad, hart in mijn keel. 

 

Ik ben geen kattenliefhebber, maar aanrijden hoeft nou ook weer niet. Ik kreeg allerlei verwijten dat ik dieren haat, omdat ik vind dat de dieren in huis horen. Anders zijn katten ook gewoon op te voeden om alleen in de tuin te lopen of inderdaad aan een tuigje.

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

dubbel

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

 Die omschrijving: "een soort Ctrl-Alt-Delete effect uitoefent op de geest van de hond. In één keer lijken alle agressieve gedachten uit de hondenkop gewist"

 

Bestaat dit ook voor mensen want als ik dit hier zo lees...

 

Ik snap soms niet waarom mensen niet laten weten dat ze eraan komen. Ik wandel soms met mijn hond op een smal wegje langs het water aan de lange lijn. Komt er iemand aan, dan haal ik haar meteen binnen en loopt ze mooi kort naast mij voorbij de persoon. Maar soms komt er bv een fietser langs achter en dan verschiet ik mij een ongeluk als die opeens bijna op mijn hielen zit. Geef toch ff een belletje, een korte 'ey' of zelfs een 'opzouten met je dik lijf' (ja ik probeer als Belgje jullie taal te spreken  maar neen. Wachten tot het allerlaatste moment en mij een hartslagaderbreuk bezorgen. 

 

Met Pyxis is dit nu geen probleem maar wij hadden vroeger een Weimaraner met een schroef los en die beet naar alles wat in de buurt was dus tijdens het wandelen merk ik bij mezelf dat ik nog zo op mijn hoede ben. 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

"  Ach. Hoe vaak ik wel niet heb moeten horen dat Momo een kruising Border Collie moest zijn omdat ze een tricolor is (dus ook bruin in haar vacht)..
 
Nu dan netjes een zwart-witte Border Collie. Maar nog niemand tegen gekomen die onmiddellijk het juiste ras er aan koppelde .
- Cattle dog (ja, daar lijkt ze inderdaad veel op)
- Heidelwachter
Hoor ik het meeste. Komt denk ik omdat ze nog pup is en dus het lijf van een BC nog niet echt heeft, haar vacht nog vrij kort is en ze motteld is (in het wit talloze zwarte vlekjes).
 
  "

Helemaal off topic maar wat is Elsa toch leuk met al dat mottled (: Maybe is ook mottled maar heeft bruin en zwarte vlekjes te lief :P Hier vragen mensen ook wat voor ras t is en dan zeg je dat ze een border collie is zeggen ze maar die zijn toch altijd in het zwart wit :P Dan leg ik altijd uit dat borders in elke kleur wel voor kunnen komen (:

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Het kan ook anders....gisteren heel alleen ogin meegenomen, bams thuis gelaten,                 ogin is een geweldige hond maar als ze honden ziet....en ook als ze aan de lijn zitten, puur frustraties voor mij, maar gisteren....             ze liep los, en in mijn ooghoeken zag ik een friese stabij, die ging net de hoek van een pad om, bossages zorgde ervoor dat ogin de hond niet zag..          .maaar...die snuffelaar rook de hond en ging het hoekje om, en ja hoor daar ging ze, niet erg de hond kende ik en liep los, de man had ik al eens gezien....                        ogin is net loops geweest, en ik kwam de man tegen en excuseerde dat ze loops was, mijnheer zei, niet erg, mijn hond moet luisteren, mijn mond viel open, vond het top dat antwoord.....            .ogin ging naar de hond toe en ik wilde haar gaan ophalen, de man zei, laat maar, loop weg kijk wat je hond doet, ik draaide me om liep weg en...        .ja hoor, ogin keerde zich eerst aarzelend om, ik riep en ze kwam , de man stak zijn hand op en ik, schreeuwde, bedankt,            zo kan het ook...en deze man zou ik meer willen tegen komen om het oefenen van ogin dat ze terug komt als ze een hond ontmoet, nu nog voor ze naar een hond toe gaat...want als die aan de lijn zit....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Toch heb ik een modelhond, hahaha, ikke weer, ogin , over bams heb ik het niet, dat is een wereldhond...ogin is nimmer achter autoos kinderen fietsers hardlopers gegaan, ze volgt vanaf ze klein is keurig aan de voet...een ding...ze wil naar honden toe....en als er een hond loopt....dat moet geoefend worden...maar waar ik loop is weinig mensen om het te oefenen, en je moet dan wel iemand hebben die dat met je wilt oefenen... tegen mensen is ze nog nimmer tegen opgesprongen......maar honden, en ik weet het, het is ook de leeftijd, ze oogt groot en volwassen maar is dat nog lang niet.....

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Helemaal off topic maar wat is Elsa toch leuk met al dat mottled (: Maybe is ook mottled maar heeft bruin en zwarte vlekjes te lief :P Hier vragen mensen ook wat voor ras t is en dan zeg je dat ze een border collie is zeggen ze maar die zijn toch altijd in het zwart wit :P Dan leg ik altijd uit dat borders in elke kleur wel voor kunnen komen (: "

 Dank je!

Jeroenski (Gast)

Anoniem: ik ben opgegroeid met twee labradors en mijn ouders hebben nog steeds honden dus ik weet echt wel waar ik het over heb! Ik denk na voordat ik een hond neem dus ik ben wel degelijk BEWUST bekwaam. Alle honden zijn vanaf de 8e week naar een hondenschool geweest. Jij weet het beter dan hen? 

Jouw agressieve houding is een bevestiging van wat Vera aanvoelt over sommige hondenbezitters. In plaats van lelijke dingen te zeggen kun je ook gewoon bronnen noemen zodat andere mensen (zoals ik) daar (misschien) iets aan hebben. 

Jeroenski (Gast)

Dobry: dank je wel! ik ga het lezen!

Monique: jij bent dus ook zo'n type waar Vera het over heeft. Mooi hoe de ware aard van mensen zo naar boven komt. Heerlijk.

Anoniem (Gast)

Hoe is mijn reactie in hemelsnaam agressief? Dat ik je onbekwaam noem maakt me meteen agressief. Apart maar goed.

 

Dat iemand een hond heeft maakt hem nog geen expert. Er zijn niet voor niets tig onderzoeken gedaan. En nee ik noem geen literatuur, omdat ik niet het idee heb dat je daarvoor open staat aangezien je hier komt en meteen 9/10 hondenmensen de grond in trapt en bestempelt als onbekwaam. Dat toont niet echt een open houding of vind je zelf van wel?

 

Als je er voor open staat wil ik je met alle plezier literatuur sturen. 

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

" Malin&Kimmi Ik wil geen hond, mijn vriendin wil een hond en ik heb haar beloofd om me wel in te lezen voordat wij definitief een besluit nemen. Wat ik bedoel met 'weg ermee die hond met zijn eigenaar' is dat ze van straat moeten (dus thuis blijven) of zich aan de regels houden. In plaats van te oordelen kun je ook vragen waarom ik dit zeg.  Wat mij opvalt is dat een hond die losloopt vaak voorop loopt in plaats van naast of achter de baas. Ik heb het dus niet over een park waar de hond rondrent/speelt maar gewoon lopend op straat of in het bos.
Mensen die hun hond (vast of los maakt niet) lopen waarbij de hond voorop loopt zijn niet goed en zelfs gevaarlijk bezig! En dan komen we op het volgende punt: een hond is geen mens! Een hond is van nature een beest / roofdier, heeft altijd gediend als bewaker/hulpje. Maar mensen hebben honden in huis gehaald met alle gevolgen van dien. Een hond (of je nu wilt of niet en hoe klein of groot) heeft dezelfde instincten als een hond in het wild. Iemand moet dan de baas zijn en als de baas dat niet doet, zal de hond proberen de baas te worden. 9 van de 10 hondenbezitters laten hun hond(en) voorop lopen dus dan weet je wel wie de baas is! Ik zie dit ook vaak op straat (vooral bij honden uitlaatservices) en dan denk ik echt...dit is niet een kwestie van 'of' maar 'wanneer' het fout gaat. Ook laten veel mensen hun hond gewoon in bed of op de bank als de hond dat wil, zodat een hond denkt dat hij dezelfde positie heeft als de baas...eens raden wat zijn volgende strategie is?
Maar zoals ik al eerder zei: veel mensen denken dat ze het perfect doen. Als je niet kunt inzien dat een hond gewoon een beest/roofdier is (en altijd zal blijven!) dan val je dus wat mij betreft in de categorie: onbewust onbekwaam en daardoor gevaarlijk voor anderen. Sorry maar ik kan het niet anders verwoorden, geen emotie maar gewoon feiten. "

 Je hebt je duidelijk nog niet ingelezen! Wat jij hier allemaal brabbelt gaat over een theorie waarvan iedereen allang weet dat het niet klopt.

 

Een hond wil de baas niet worden ofzo, een hond wil bij je zijn, een hond wil je aandacht en je liefde.

Denk je dat wolven proberen om de baas te worden in de roedel? Nee. Die geven ook gewoon toe waar hun plaats is, zo bij honden net hetzelfde.

 

Een hond die als die los is niet eens voorop mag? Dat is echt de allergrootste onzin die ik ooit gehoord heb. Als je jou of je vriendin haar hond zo gaat opvoeden, geloof me dan ga je de ongelukkigste hond ter wereld hebben.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

 

Ooh jee, dominante hond, ze slaapt naast het hoofdkussen .

Neemt ze ook nog eens beslag op mijn schoenen. Dit gaat echt niet meer goedkomen. 

Nu gaat ze ook nog eens voor de laptop liggen. Wat een asociaal beest zeg!

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Gelukkig is het wel een blije en voldane hond.

Genoeg aandacht van haar baasje, ze doen zelfs nog gezellig samen aan sport 

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

" Dobry: dank je wel! ik ga het lezen!
Monique: jij bent dus ook zo'n type waar Vera het over heeft. Mooi hoe de ware aard van mensen zo naar boven komt. Heerlijk. "

 Gelukkig beoordeel jij mensen alleen maar op wat ze schrijven. Het heeft dus niks met ware aard te maken. Je kent geen van ons persoonlijk en kunt dus ook niet oordelen of we inderdaad zijn zoals het beeld dat jij van ons hebt. 

 

Monique bedoelde dat niet serieus aangezien zij heel verantwoord en bewust omgaat met haar hond. Maar soms kun je niet meer serieus reageren op mensen. 

Jeroenski (Gast)

Anoniem: ik vind je agressief omdat je mij niet hoeft te vertellen wat ik tegen mijn vriendin moet zeggen. PS ze leest nu trouwens mee en ze twijfelt nu ook of ze wel een hond moet nemen gezien de houding van (de meeste?) hondeneigenaren hier. Die lopen namelijk ook op straat zegt ze... tjah

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

"  
Ooh jee, dominante hond, ze slaapt naast het hoofdkussen .

Neemt ze ook nog eens beslag op mijn schoenen. Dit gaat echt niet meer goedkomen. 

Nu gaat ze ook nog eens voor de laptop liggen. Wat een asociaal beest zeg!
  "

 Die van mij is veel erger hoor!

Ze neemt zo maar de zetel in beslag!

O nee nu komt ze ook nog eens op mij liggen!!! Binnenkort gaat ze waarschijnlijk bijten hoor..

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Malin&Kimmi Ik wil geen hond, mijn vriendin wil een hond en ik heb haar beloofd om me wel in te lezen voordat wij definitief een besluit nemen. Wat ik bedoel met 'weg ermee die hond met zijn eigenaar' is dat ze van straat moeten (dus thuis blijven) of zich aan de regels houden. In plaats van te oordelen kun je ook vragen waarom ik dit zeg.  Wat mij opvalt is dat een hond die losloopt vaak voorop loopt in plaats van naast of achter de baas. Ik heb het dus niet over een park waar de hond rondrent/speelt maar gewoon lopend op straat of in het bos.
Mensen die hun hond (vast of los maakt niet) lopen waarbij de hond voorop loopt zijn niet goed en zelfs gevaarlijk bezig! En dan komen we op het volgende punt: een hond is geen mens! Een hond is van nature een beest / roofdier, heeft altijd gediend als bewaker/hulpje. Maar mensen hebben honden in huis gehaald met alle gevolgen van dien. Een hond (of je nu wilt of niet en hoe klein of groot) heeft dezelfde instincten als een hond in het wild. Iemand moet dan de baas zijn en als de baas dat niet doet, zal de hond proberen de baas te worden. 9 van de 10 hondenbezitters laten hun hond(en) voorop lopen dus dan weet je wel wie de baas is! Ik zie dit ook vaak op straat (vooral bij honden uitlaatservices) en dan denk ik echt...dit is niet een kwestie van 'of' maar 'wanneer' het fout gaat. Ook laten veel mensen hun hond gewoon in bed of op de bank als de hond dat wil, zodat een hond denkt dat hij dezelfde positie heeft als de baas...eens raden wat zijn volgende strategie is?
Maar zoals ik al eerder zei: veel mensen denken dat ze het perfect doen. Als je niet kunt inzien dat een hond gewoon een beest/roofdier is (en altijd zal blijven!) dan val je dus wat mij betreft in de categorie: onbewust onbekwaam en daardoor gevaarlijk voor anderen. Sorry maar ik kan het niet anders verwoorden, geen emotie maar gewoon feiten. "

Waarom zou je je "inlezen" op het internet? Als je zoiets duidelijk wilt overwegen ga eens op bezoek bij een hondeneigenaar. Laat eens een hond uit, knuffel eens fatsoenlijk met een hond. Schep z'n poep eens van de straat... en beslis of je dat wel wil. Kijk er eens 1 in het in de ogen. Gooi es een balletje voor een hond. Zoals met zoveel dingen is het hebben van een hond ook voor het aller grootste deel wat jij er zelf van maakt. Sommige dingen ontkom je niet aan, haren, kwijlen (soms) dierenarts bezoeken, uitlaten etc. Maar wees ervan bewust dat mensen mét een  hond over het algemeen gezonder en gelukkig zijn. Er zijn veel onderzoeken die dit uitgewezen hebben.


Wat andere mensen doen of laten en wat jou daarvan aanstaat of juist niet dat doet er toch niet toe? Als jij dat niets vind doe jij het anders, het kan zo simpel zijn. Ik hoef mijn hond ook niet in bed te hebben... Dat anderen dat wel graag hebben dat kan. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Zit ook nog eens graag voorop de fiets ipv achter in een karretje. 

Loopt ook graag voorop tijdens de wandeling. 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Het is toch de omgekeerde wereld als het welzijn van andere mensen geschaad wordt door mensen die zich niet aan de regels houden? "

helemaal mee eens

 

helaas zijn heel veel hondenbezitters gewoon ontzettend asociaal.

 

maar goed, heel veel niet-hondenbezitters ook...

Jeroenski (Gast)

Koning Obi: ja ik luister naar mijn vriendin. Zij wil dat graag. Omdat ik ben opgegroeid met honden ziet zij mij als een soort expert (ben ik helemaal niet maar in haar ogen ben ik dat wel). Ze wil dat ik oriënteer wat het beste in onze situatie past zodat we de opties kunnen overleggen. Vandaar het 'online inlezen', niet alleen over honden maar ook over andere mensen en hun honden. Zoals ik al zei: zie ik een hoop gevaar op straat en in het vondelpark en vooral mensen die zich niet aan de regels houden. Dat geeft ook stress (een paar keer per dag!). Labrador wil ik niet meer, te groot. Een huisdier is inderdaad goed voor mensen met stress. Wij zijn allebei gelukkig wel van het sporten en veel wandelen, klimmen en dergelijke dus gezond zijn we wel. Maar mijn vriendin wil zo graag een hond en ik twijfel. Het is vooral de vrijheid die ik prettig vind. We hebben nu een kat en die hebben zo'n relaxte energie joh. Hij speelt graag een balletje (net een hond) en vind alles en iedereen lief, ook de hond van mijn ouders en de buren dus dat is geen probleem. Energie van honden is toch minder 'relaxed' (drukker). Daarom twijfel ik. 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Malin&Kimmi Ik wil geen hond, mijn vriendin wil een hond en ik heb haar beloofd om me wel in te lezen voordat wij definitief een besluit nemen. Wat ik bedoel met 'weg ermee die hond met zijn eigenaar' is dat ze van straat moeten (dus thuis blijven) of zich aan de regels houden. In plaats van te oordelen kun je ook vragen waarom ik dit zeg.  Wat mij opvalt is dat een hond die losloopt vaak voorop loopt in plaats van naast of achter de baas. Ik heb het dus niet over een park waar de hond rondrent/speelt maar gewoon lopend op straat of in het bos.
Mensen die hun hond (vast of los maakt niet) lopen waarbij de hond voorop loopt zijn niet goed en zelfs gevaarlijk bezig! En dan komen we op het volgende punt: een hond is geen mens! Een hond is van nature een beest / roofdier, heeft altijd gediend als bewaker/hulpje. Maar mensen hebben honden in huis gehaald met alle gevolgen van dien. Een hond (of je nu wilt of niet en hoe klein of groot) heeft dezelfde instincten als een hond in het wild. Iemand moet dan de baas zijn en als de baas dat niet doet, zal de hond proberen de baas te worden. 9 van de 10 hondenbezitters laten hun hond(en) voorop lopen dus dan weet je wel wie de baas is! Ik zie dit ook vaak op straat (vooral bij honden uitlaatservices) en dan denk ik echt...dit is niet een kwestie van 'of' maar 'wanneer' het fout gaat. Ook laten veel mensen hun hond gewoon in bed of op de bank als de hond dat wil, zodat een hond denkt dat hij dezelfde positie heeft als de baas...eens raden wat zijn volgende strategie is?
Maar zoals ik al eerder zei: veel mensen denken dat ze het perfect doen. Als je niet kunt inzien dat een hond gewoon een beest/roofdier is (en altijd zal blijven!) dan val je dus wat mij betreft in de categorie: onbewust onbekwaam en daardoor gevaarlijk voor anderen. Sorry maar ik kan het niet anders verwoorden, geen emotie maar gewoon feiten. "

 

Ik weet niet wie er nu dommer is... jij die gewoon totaal geen verstand van honden hebt of je vriendin die graag met zn onbekwaam persoon in huis alsnog een hond wil... 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  
Ik weet niet wie er nu dommer is... jij die gewoon totaal geen verstand van honden hebt of je vriendin die graag met zn onbekwaam persoon in huis alsnog een hond wil...  "

 Op ieder potje past een dekseltje

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

Ik weet niet wie er nu dommer is... jij die gewoon totaal geen verstand van honden hebt of je vriendin die graag met zn onbekwaam persoon in huis alsnog een hond wil...  "

 

nee, gelukkig heeft iedereen op dit forum onwijs veel verstand van honden!

 

sarcastisch bedoeld, dus. wat ik hier soms aan advies lees...

 

alles wat hier wordt geblaat zijn ook maar meningen hoor. niets meer en niets minder

 

 

 

 

honden page profiel ..

honden foto van .

"  
nee, gelukkig heeft iedereen op dit forum onwijs veel verstand van honden!
 
sarcastisch bedoeld, dus. wat ik hier soms aan advies lees...
 
alles wat hier wordt geblaat zijn ook maar meningen hoor. niets meer en niets minder
 
 
 
  "

 Maar gelukkig zie ik nog maar heel weinig de dominantie theorie voorbij komen... iets waar hij heilig in geloofd blijkbaar. 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

hij zegt dat een hond geen mens is en dat hij ertegen is om je hond op je bank of in je bed te laten als je hond dat wil, en jij het niet wil

 

en dat mensen zich aan de regels moeten houden

 

vind ik hele normale opmerkingen, hoor. zouden veel mensen iets van kunnen leren

honden page profiel ..

honden foto van .

" hij zegt dat een hond geen mens is en dat hij ertegen is om je hond op je bank of in je bed te laten als je hond dat wil, en jij het niet wil
 
en dat mensen zich aan de regels moeten houden
 
vind ik hele normale opmerkingen, hoor. zouden veel mensen iets van kunnen leren "

 Hij noemt meerdere situaties waarin de hond de baas is over de mens.. zoals bijv als een hond vooruit loopt.. 

Maargoed.. hij geeft top adviezen. Je hebt gelijk. 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

"  Hij noemt meerdere situaties waarin de hond de baas is over de mens.. zoals bijv als een hond vooruit loopt.. 
Maargoed.. hij geeft top adviezen. Je hebt gelijk.  "

het is maar net hoe je die tekst interpreteert he.  

 

ik zie regelmatig mensen die door hun hond over het asfalt worden gesleurd, en tsja, dat ziet er niet uit als het toppunt van je hond onder controle hebben, eerlijk gezegd

 

 

Vera (Gast)

@Jeroenski ik zou geen hond nemen: ik zou het geld en de tijd er niet voor over hebben. Je twijfelt niet voor niets. Mijn man zegt altijd..bij twijfel, niet oversteken. Zonde man, ga van het geld lekker vaker op vakantie met je vriendin, geef het aan een goed doel of neem nog een kat erbij. Katten zijn veel leuker, goedkoper, spiritueler en veeeeel relaxter. Houdt m wel binnen of laat m uit aan de lijn. De kat van de buren poept nl. in onze tuin en dat vind ik ook irritant.

In Spanje worden straathonden trouwens afgeschoten en als je ze voert krijg je een boete van 5K! (en terecht). En dan heb je weer van die irritante mensen in NL die die beesten gaan ophalen! Kinderen gaan dood van de honger door oorlog en droogte en deze "mensen" maken zich druk om zwerfhonden! En allemaal maar klagen dat de wereld steeds grimmiger wordt. Ja vindt je het gek? Ze geven meer om honden dan om mensen. 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 39 van 41 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 3940 41
Volgende forumvraag: uitlaten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^