Het grote schrijf-je-frustraties-uit-de-hondenjungle-van-je-af topic!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Pff nog een frustratie vanmorgen. Il liep met mijn zusje en beide hondjes in het bos, we waren al best diep het bos in, honden staan stil, we zien alleen hun staarten achter de bosjes. Dus we lopen er naar toe, staan ze frituurvet uit een frituurpan op de drinken  echt zo smerig! Meteen de honden daar weggehaald natuurlijk maar wie doet nu zo iets?! En dan zó ver het bos in, die mensen hebben minstens 3 kwartier moeten lopen om die frituurpan daar te dumpen. We houden nu de honden goed in de gaten natuurlijk, 2 u geleden gebeurd en niks te merken gelukkig. We wilde de pan meenemen om weg te gooien maar we gaan echt niet 3 kwartier lopen met een zware frituurpan, en met de auto kom je er niet helaas.  "

 Opzich kan het niet super veel kwaad, voor een keer. Je kan alleen wel diartee verwachten.

 

Ik weet nog met oud en nieuw. Was een oan met boullion en een pan met oliebollenvet. De hond van de buren was niet lekker dus zat aan de boullion met kip. Dus de buurvrouw zegt tegen dr vriend, geef die hond even een beetje boullion, nou, ging erin als pap! Tot de buurvrouw goed keek, verkeerde pan haha! Gelukkig na een dagje diarree verder niks aan de hand.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel ..

honden foto van .

" Het is nu de 3de keer dat ik dit meemaak en steeds in hetzelfde bos, het word daarom ook echt wel.een frustratie!!
 
Ik liep net lekker in het kralingse bos, er is 1 pad door.de bosjes, waar ik graag loop. En May struint door de bosjes prima. Ik zie haar en denk, wat sta je daar lang te snuffelen. Ze pakt iets met der bek, draait t om en gaat rollen. Ik roep dat ik t niet hebben wil. Dus ze komt terug. Ik kijken wat het is.
 
Is het een dode cavia... 
Dat is dus al de 3de x dat ik in dat bos, rond dat ene pad zo een dood dier vind, in 3 jaar tijd ofzo maar toch...
 
Er zijn genoeg plekken om die dieren te laten, al begraaf je hem in het bos. Maar niet gewoon voor dood achterlaten, verschrikkelijk!! "

 

Misschien was de cavia al overleden en hebben mensen (kinderen) hem daar begraven. Niet beseffend dat er honden lopen die zn dood dier ruiken en weer opgraven. Misschien heeft een hond hem opgegraven en daar zo gewoon achter gelaten waardoor het lijkt alsof hij gewoon neergegooid is. 

 

Puk die graaft ook dode dieren op... ze kwam een keer aan met een vrolijk gekleurd doosje in dr bek die ze had opgegraven. Daarin zat een dood eenden kuiken gewikkeld in een wit lapje stof. Heel netjes begraven door waarschijnlijk kinderen (door het doosje en lapje stof enzo). 

Puk heeft 'de laatste rustplaats' bruut verstoord haha. Ik heb er toen voor gekozen om het eendenkuiken in de sloot te gooien waar (muskus)ratten en snoeken leven. Zo ben je er het snelst vanaf. Ipv dat het nog weken ligt te ontbinden midden op het voetpad. 

 

Oh en Puk... die was boos dat ik haar 'trofee' in het water gooide waar ze er zelf niet bij kon. Dus bij deze een irritatie punt vanuit de hond richting de mens. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

"  Opzich kan het niet super veel kwaad, voor een keer. Je kan alleen wel diartee verwachten.
 
Ik weet nog met oud en nieuw. Was een oan met boullion en een pan met oliebollenvet. De hond van de buren was niet lekker dus zat aan de boullion met kip. Dus de buurvrouw zegt tegen dr vriend, geef die hond even een beetje boullion, nou, ging erin als pap! Tot de buurvrouw goed keek, verkeerde pan haha! Gelukkig na een dagje diarree verder niks aan de hand. "

 Dat het geen kwaad kan ben ik me van bewust, als het puur frituurvet is. Maar je weet nooit of er een of andere gek is die er iets giftigs in heeft gegooid, waarom zo ver weg vraag ik me namelijk af.. het stond er ook al n tijdje, de schimmel dreef erop dus het kán niet goed geweest zijn voor ze. Al kunnen honden best wat hebben uiteraard, onze vorige hond had de schuurdeur open gekregen met nieuwjaar en heeft 43!!! Appelflappen op. Geen diarree gehad of misselijk geweest, wij allemaal teleurgesteld natuurlijk omdat we geen appelflappen hadden. Maar met zo'n frituurpan midden in het bos ben ik wel wat huiverig

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Dat het geen kwaad kan ben ik me van bewust, als het puur frituurvet is. Maar je weet nooit of er een of andere gek is die er iets giftigs in heeft gegooid, waarom zo ver weg vraag ik me namelijk af.. het stond er ook al n tijdje, de schimmel dreef erop dus het kán niet goed geweest zijn voor ze. Al kunnen honden best wat hebben uiteraard, onze vorige hond had de schuurdeur open gekregen met nieuwjaar en heeft 43!!! Appelflappen op. Geen diarree gehad of misselijk geweest, wij allemaal teleurgesteld natuurlijk omdat we geen appelflappen hadden. Maar met zo'n frituurpan midden in het bos ben ik wel wat huiverig "

 Tuurlijk, dat snap ik! Hopen dat het idd maar gewoon vet was en geen rare dingen erin. En dat is idd best zuur dat die appelflappen weg waren..

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Wij gaan dit weekend op vakantie naar Ouddorp, ik verwacht me aan genoeg frustraties met loslopende honden die eigenlijk niet zouden mogen loslopen als ik hier zo alle berichten zie. In België is het zo goed als overal aangelijnd dus hier gebeuren weinig incidenten. Maar in Nederland mag dat blijkbaar zomaar allemaal. Op het strand tussen 19 en 9u mogen ze gewoon los....overal. Leuk voor ons want onze dame doet niet liever dan spelen met andere...maar ik vrees dat er zo snel ongelukken gebeuren met honden die niet zo'n speelvogels zijn...

honden page profiel ..

honden foto van .

" Wij gaan dit weekend op vakantie naar Ouddorp, ik verwacht me aan genoeg frustraties met loslopende honden die eigenlijk niet zouden mogen loslopen als ik hier zo alle berichten zie. In België is het zo goed als overal aangelijnd dus hier gebeuren weinig incidenten. Maar in Nederland mag dat blijkbaar zomaar allemaal. Op het strand tussen 19 en 9u mogen ze gewoon los....overal. Leuk voor ons want onze dame doet niet liever dan spelen met andere...maar ik vrees dat er zo snel ongelukken gebeuren met honden die niet zo'n speelvogels zijn... "

 

Wat ik zelf vaak merk is dat er juist in de woonwijken in kleinschalige losloopgebieden/losloopveldjes problemen zijn. Want dat is lekker dichtbij huis en dan kan je je hond losgooien en hoef je er een uur niet naar om te kijken. Zo denken hun he, niet ik! 

 

In grote bosgebieden/strand valt het vaak al wel mee want de echte slechte bazen nemen niet eens de moeite om met hun hond iets te ondernemen. Maar je hebt natuurlijk altijd rotte appels ertussen zitten. 

 

Maar... fijne vakantie en veel plezier!! 

 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Grrr me vriend was zojuist even lekker wandelen met de hond en rond ons huis kan dat lekker los (dachten we) hij liep langs een tuin waar iemand de tuin aan sproeien en beetje naar de hond sproeien dus Aizen denkt yes spelen tijd en ondertussen kwam zijn moeder met 2 kindjes de hoek om zetten dus Aizen ging ze blij begroeten en gaf de kleine meid een lik maar ja beetje lomp en onbenullig dus meisje valt op haar kontje(dikke luier) niet hard. begint die man te schreeuwen en die hond moet aangelijnd dat is die nieuwe wed en ga de politie bellen hond is hardstikke gevaarlijk hij gaf me dochter een lik . 

Zo jammer van al die vooroordelen we zijn hem juist zo goed aan opvoeden veel socialisatie en cursussen aan doen en dan gewoon dit.

Uit voorzorg gaat ons ventje nu gewoon natuurlijk aan de lijn zal me niet gebeuren dat zo'n man er voor zorg dat me kind wordt afgenomen of wat dan ook. ( Beetje verdrietig ervan )

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Grrr me vriend was zojuist even lekker wandelen met de hond en rond ons huis kan dat lekker los (dachten we) hij liep langs een tuin waar iemand de tuin aan sproeien en beetje naar de hond sproeien dus Aizen denkt yes spelen tijd en ondertussen kwam zijn moeder met 2 kindjes de hoek om zetten dus Aizen ging ze blij begroeten en gaf de kleine meid een lik maar ja beetje lomp en onbenullig dus meisje valt op haar kontje(dikke luier) niet hard. begint die man te schreeuwen en die hond moet aangelijnd dat is die nieuwe wed en ga de politie bellen hond is hardstikke gevaarlijk hij gaf me dochter een lik . 
Zo jammer van al die vooroordelen we zijn hem juist zo goed aan opvoeden veel socialisatie en cursussen aan doen en dan gewoon dit.
Uit voorzorg gaat ons ventje nu gewoon natuurlijk aan de lijn zal me niet gebeuren dat zo'n man er voor zorg dat me kind wordt afgenomen of wat dan ook. ( Beetje verdrietig ervan ) "

 Vervelend, al ben ik van mening dat je hond, zeker hr honden (nee ik heb niets tegen het ras) aan de lijn moet houden. Die van jou kan nog zo lief zijn, een andere hond hoeft dat niet te zijn, en als ze dan knokken heeft die andere hond geen schijn van kans, al is die begonnen. Met een aangelijne hond ben jij namelijk nooit de schuldige. 

 

Al is het wel maf dat die vent eerst leuk speelt en dan boos wordt. 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

"  Vervelend, al ben ik van mening dat je hond, zeker hr honden (nee ik heb niets tegen het ras) aan de lijn moet houden. Die van jou kan nog zo lief zijn, een andere hond hoeft dat niet te zijn, en als ze dan knokken heeft die andere hond geen schijn van kans, al is die begonnen. Met een aangelijne hond ben jij namelijk nooit de schuldige. 
 
Al is het wel maf dat die vent eerst leuk speelt en dan boos wordt.  "

 klopt idd en we lijnen hem ook altijd aan als er honden aan komen als we om de flat lopen en met de meeste honden hier wordt altijd even gespeeld die kennen hem ook vanaf pup maar in dit geval was er geen hond en idd  zit die eerst die hond uit te dagen en dan zo vind dat beetje jammer negeer die hond dan gewoon en vraag gewoon ff goh wil je even je hond aan lijnen vind niet zo fijn komt toch al heeeeel anders over toch 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

"  klopt idd en we lijnen hem ook altijd aan als er honden aan komen als we om de flat lopen en met de meeste honden hier wordt altijd even gespeeld die kennen hem ook vanaf pup maar in dit geval was er geen hond en idd  zit die eerst die hond uit te dagen en dan zo vind dat beetje jammer negeer die hond dan gewoon en vraag gewoon ff goh wil je even je hond aan lijnen vind niet zo fijn komt toch al heeeeel anders over toch  "

 Ik ben het alsnog eens met Pascale. Jij laat je hond loslopen in een gebied wat geen losloopgebied is (lijkt me althans niet, als je om een flat langs tuinen loopt). Ik zou er ook zeker niet van gediend zijn als andermans hond op me af zou komen en me in mijn gezicht zou likken. Of dat die bijvoorbeeld java komt lastig vallen terwijl zij aan de lijn zit en t geen losloopgebied is. Dan zou ik ook pisneidig zijn.

 

Die man had niet moeten uitdagen, maar uiteindelijk begon de fout dus al bij jou.. in het vervolg misschien gewoon zeggen dat een ander je hond niet moet uitdagen of lokken.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

"  Ik ben het alsnog eens met Pascale. Jij laat je hond loslopen in een gebied wat geen losloopgebied is (lijkt me althans niet, als je om een flat langs tuinen loopt). Ik zou er ook zeker niet van gediend zijn als andermans hond op me af zou komen en me in mijn gezicht zou likken. Of dat die bijvoorbeeld java komt lastig vallen terwijl zij aan de lijn zit en t geen losloopgebied is. Dan zou ik ook pisneidig zijn.
 
Die man had niet moeten uitdagen, maar uiteindelijk begon de fout dus al bij jou.. in het vervolg misschien gewoon zeggen dat een ander je hond niet moet uitdagen of lokken. "

 Het is een veldje waar honden los mogen bij onze flat. Onze pup was door de man ( geen andere hond) gewoon blij en enthousiast en toen dat maarja het was een wijze les gewoon maar aan de riem dan 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

"  Het is een veldje waar honden los mogen bij onze flat. Onze pup was door de man ( geen andere hond) gewoon blij en enthousiast en toen dat maarja het was een wijze les gewoon maar aan de riem dan  "

 Ah in dat geval is het wel anders natuurlijk, als het een losloopveldje is. Excuus! 

Ik zou dan gewoon je hond op andere ruimere plekken loslaten en niet bij dat veldje waar ze zo naar een tuin kunnen lopen..

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Pff nog een frustratie vanmorgen. Il liep met mijn zusje en beide hondjes in het bos, we waren al best diep het bos in, honden staan stil, we zien alleen hun staarten achter de bosjes. Dus we lopen er naar toe, staan ze frituurvet uit een frituurpan op de drinken  echt zo smerig! Meteen de honden daar weggehaald natuurlijk maar wie doet nu zo iets?! En dan zó ver het bos in, die mensen hebben minstens 3 kwartier moeten lopen om die frituurpan daar te dumpen. We houden nu de honden goed in de gaten natuurlijk, 2 u geleden gebeurd en niks te merken gelukkig. We wilde de pan meenemen om weg te gooien maar we gaan echt niet 3 kwartier lopen met een zware frituurpan, en met de auto kom je er niet helaas.  "

 Pas maar op dan want mijn Lobbes is daar een keer een flinke dag ziek van geweest...

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Laatst heb ik hier verteld dat onze hond blaft aan de lijn van angst voor de leuk .

 

Een nep jrt kwam een tijdje terug aangerent los,loopt blaffend om Jazz heen die is aangelijnd.

Hond luisterd niet naar zijn vrouw.

Irrirant hondje. Woont een paar huizen verder.

 

Mijn man vanmorgen Jazz uitlaten.

Loopt die hond daar bal in de  bek dus kan niet blaffen. Loopt los 

Zegt de vrouw loop door want jullie mogen elkaar niet.

Zit ik op de bank thuis al irritatie te voelen.

 

Als ik haar spreek ooit zal ik eens zeggen hoe vind jij het als ik op je af ren en ga lopen schreeuwen tegen je.

 

Echt dat hondje..onee de eigenaar.

 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Net op de kermis hier geweest....ik snap mensen echt niet.....

 

Met de honden over een drukke kermis. Honden helemaal gestresst en 1 die was doodsbang. 

 

En dan hoor je op de achtergrond 'daar moet tie maar aan wennen'. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik ga ook elk jaar met Kahlúa een rondje over de kermis, je bent nooit klaar met socialiseren toch? En ze geeft er eigenlijk niks om.. t is natuurlijk dom als mensen een hond hebben die er nerveus van worden (en dit uiteraard weten) ze toch meenemen. Erg sneu 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Net op de kermis hier geweest....ik snap mensen echt niet.....
 
Met de honden over een drukke kermis. Honden helemaal gestresst en 1 die was doodsbang. 
 
En dan hoor je op de achtergrond 'daar moet tie maar aan wennen'.  "

 Wij gaan jaarlijks met Nala op vakantie. Dan kunnen wij niet anders dan haar overal mee naartoe nemen dus ook naar pretparken, dierentuinen en markten of drukke steden.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Even een frustratie momentje van me afschrijven. 

Ik heb buren, aardige mensen, maar in doen en laten net iets anders. 

Ze hebben een oppas golden Retriever. 

Buurman laat de hond uit. Puck staat bij het raam van de voordeur te blaffen. Normaal stopt dit wel als de mens met hond voorbij het huis is. 

Echter werd het blaffen steeds agressiever. Dus toch eens reden om ernaar toe te gaan, puck op te pakken en mee te nemen.

 

Zie ik daar die golden met z'n dikke kop voor het ruitje.

 

Dus ik in m'n pyjama doe de deur open. Buurman doet de deur weer dicht en loopt weg. 

Volgens mij had ie 'n biertje teveel op. In de tijd dat ze die oppashond hebben heeft ie nog niet zoiets mafs gedaan, maar ik was er wel even een beetje pissig om.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

" Even een frustratie momentje van me afschrijven. 
Ik heb buren, aardige mensen, maar in doen en laten net iets anders. 
Ze hebben een oppas golden Retriever. 
Buurman laat de hond uit. Puck staat bij het raam van de voordeur te blaffen. Normaal stopt dit wel als de mens met hond voorbij het huis is. 
Echter werd het blaffen steeds agressiever. Dus toch eens reden om ernaar toe te gaan, puck op te pakken en mee te nemen.
 
Zie ik daar die golden met z'n dikke kop voor het ruitje.
 
Dus ik in m'n pyjama doe de deur open. Buurman doet de deur weer dicht en loopt weg. 
Volgens mij had ie 'n biertje teveel op. In de tijd dat ze die oppashond hebben heeft ie nog niet zoiets mafs gedaan, maar ik was er wel even een beetje pissig om. "

 Hij trok jou deur dicht? Dat is wel erg raar ja

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Hij trok jou deur dicht? Dat is wel erg raar ja "

 

Ja dat is t, maar we hebben vreemdere dingen meegemaakt hoor hihi. Toen hij nog vrijgezel was had ie elk weekend wel te diep in het glaasje gekeken. Regelmatig voor hem de voordeur open gedaan en hem de drempel over geholpen .

 

Ook eens een keer was hij in zijn schuur op de motor gaan zitten, sleutel omgedraaid en maar gas geven... Hele oprit zag blauw van de rook. Toen hebben m'n zusje en ik de sleutel maar weer uit het contact gehaald en hem wederom de deur open gedaan en hem de drempel over geholpen hahaha.

 

Verder is het een man met een goed hart en zal je altijd helpen als je hulp aan hem vraagt. Maar wat ik zeg, ze zijn in doen en laten ietsje anders. 

Maar vond het niet leuk wat hij deed. Hopelijk blijft het bij puck nu wel bij het gewone blaffen wat ze deed en stopt ze op tijd. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Gisteren heerlijk het bos in geweest met beide honden. Wat drinken in de tas, een schroefpin met metalenlijn voor Elsa, drinkbak en fles water en wat drinken en lekkers voor ons.

 

Al vrij snel kwamen we in het losloopgebied een aangelijnde hond tegen. Normaliter heb ik daar redelijk lak aan en houd ik Momo alleen goed bij me. Maar met Elsa erbij leek me dat geen goed idee dus de honden maar even aangelijnd. Geen idee waarom die hond aangelijnd liep. Die man liet zijn hond direct snuffelen aan Momo.. Maar oké. Weg vervolgd.

 

Lopen daar twee vrouwen (moeder en dochter?) zonder hond. Momo en Elsa liepen er langs op en jawel; Halve snoekduik van dochter bovenop Elsa . Ik zeg meteen: "Niet aaien" maar uiteraard zonder enig effect.

 

Onmiddellijk moest ik aan het verhaal van iemand hier op HP denken. Ik zeg nogmaals "Ik wil niet dat jullie haar aaien" terwijl ik op de moeder afloop. De dochter zit nog steeds op mijn pup vastgeplakt. Ik sluit mijn beide handen om het hoofd van de moeder en aai haar eens goed terwijl ik zeg: "Owwww wat een schatje!!". De vrouw is zo overdonderd dat ze gewoon blijft staan en mijn behandeling ondergaat. Dochter laat Elsa los. Wij lopen door.

 

Achter me hoor ik de moeder ons naroepen: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt in het bos."

 

Dank aan het HPlid dat me deze suggestie aan de hand deed. Het werkte perfect en het  voelde zoooooo goed!!!  Die ga ik vaker gebruiken!

 

Menschen; Blijf toch eens met je tengels van andermans dieren af! Vraag even of de eigenaar het goed vindt dat je aait/knuffelt/voert.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Hondeneigenaar zijn is een van de leukste dingen dat er is natuurlijk, maar je ergers je wel des te meer aan andere mensen met honden. 

 

Vanmorgen waren in en mijn zusje in een groot park, dus de honden even losgelaten om te kunnen uitrazen. Komt er in de verte een meisje met een klein dwergkeesje. Ze ziet ons, dus ik met een herder, mijm zusje met haar x keeshond. Loop over het veld naar ons toe, ondertussen klikt ze haar keesje van de riem, en die rent blaffend op ons af.. ik begon me al helemaal pissig te maken. WAAROM zou je naar ons toe gaan?! Kahlua heeft het in de gaten en wil op het keesje afspurten. Tsja, kleintje is er bij dus dan is ze beschermend. Ik kan kahlua nog net bij dr halsband grijpen. Hondje is ondertussen bij ons en rend cirkelend om ons heen. Kahlua staat op 2 poten hysterisch te wezen. Meisje komt er op dr dooie gemak aanlopen. 'Ja haha, dat blaffen is kees eigen'  dat zal wel ja, t keesje van mn zusje was anders muisstil. Dus dat hondje blaft weer en dat meisje (gok n jaar of 16) geeft dr een tik tegen dr kop aan. Daarna vraag ik of ze even door kan lopen, mijn hond reageert erg beschermend met Boo er bij, en we willen ze graag even loslaten. (In dat park zijn 6 grote plakken gras met een slootje er tussen, ze kan dus naar de volgende plak lopen) meisje: oh maakt niks uit hoor, laat dr maar los.. nou oke dan. Ik Kahlúa los, die loopt rustig naar t keesje en het keesje kermt het uit en rent krijsend weg. Kahlua erachter aan natuurlijk, want iets dat zo raar doet moet ze even inspecteren. Meisje lachen; haha ja, doet ze altijd als ze iets eng vindt. Dus ik vraag waarom ze dan hier heen komt. Ik roep kahlua weer bij me en die komt gelukkig, gevolgd door een keffend keesje want andersom durft het wél. Kahlue besluit dat dit hondje niks waard en en gaat verder met snuffelen, meisje dwingt het hondje te spelen en krijgt nog n flinke tik voor, hoe het meisje het benoemde; saai zijn.  Toen zijn ik en mn zusje maar doorgelopen, 

 

Waarom zijn sommige mensen zo onverantwoordelijk, het hondje was doodsbang voor haar, banger voor de eigenaar dan dat het voor mijn herder was.. pff. 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Mensen die echt geen "neen" begrijpen of willen aannemen. Vandaag weer 2 keer echt op mijn strepen moeten staan en dan zijn ze verwonderd dat je niet zo vriendelijk meer bent.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ik begin me licht te irriteren aan de hoeveelheid kinderen die de laatste tijd mijn hond aaien, en letterlijk om de nek van mijn uitlaat/oppas akita hangen... 

 

Zonder dat ouders er iets van zeggen of het juist aanmoedigen    

 

En nee dan is er niet eerst gevraagd of ze mochten aaien.

Nu vinden ze het beide redelijk best, maar dat om de nek hangen hij is er netjes bij weggelopen, maar fijn is het niet...

 

Ben zelf bij het strandje toen weggegaan, aangezien ik geen gebaarlijke situaties wil..

 

Maar mensen leer je kind vragen of ze mogen aaien!!

Niet elke hond is zo makkelijk en toelaatbaar als die van mij.......

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Grijpgrage kinderhandjes, herkenbaar. Ik roep vaak geschrokken 'pas op hij bijt!' Dan hebben ze het direct afgeleerd. Als ze dan geschrokken achteruit deinzen zeg ik heel serieus 'je moet nooit zomaar een hond aaien, als ie schrikt hapt ie zo in je gezicht..' 

 

Vaak zijn ze dan wel onder de indruk en hoop ik dat ze hun lesje geleerd hebben. 

 

En als kinderen het netjes vragen zeg  ik 'Nee beter niet aaien. Mijn hondje houdt daar niet van. Maar ik vind het heel goed van je dat je het vraagt! Top!' 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hier in de wijk komt het gelukkig niet voor. Er wordt al op afstand geroepen 'mevrouw, mag ik u hondje aaien?'.

 

De ene keer mag het, dan leg ik uit dat ze op de knietjes moeten gaan zitten en eerst kennis moeten maken met het hondje, dus handjes laten ruiken. Ik zeg dan altijd, nu weet puck precies wie je bent en mag je van puck zachtjes over haar ruggetje aaien. 

 

Zeg ook altijd dat ze het niet fijn vind als je op het koppie aait.

 

Maar in het tuincentrum aaien sommige mensen haar te pas en te onpas. 

 

Toen eens vroegen twee meisjes van een jaar of tien, bijt ie? Ik zo; jazeker. Alles met tandjes kan bijten

 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hier vragen kinderen eigenlijk altijd wel eerst als ze Maylo mogen aaien. Ik vind dat dan prima en als ik een brokje bij me heb mogen ze die ook nog voeren. Geweldig vinden ze het als hij dan een trucje doet. 

 

Volwassenen die aaien Maylo vaak te pas en te onpas. Maarja die idoot van me staat ook tegen jan en alleman te kwispelen alsof hij ze al jaren kent. 

 

Ik vind het niet echt vervelend als iemand hem wilt aaien, maar kinderen moeten het wel gewoon eerst vragen. Omdat ze nog wel eens onbesuisd kunnen zijn. 

 

Eddy wilt niet aangehaald worden en die mag ook niemand zomaar even aaien. Gelukkig wilt bijna niemand dat en gaat hij automatisch al achter je staan. Ik zeg dan 'liever niet aaien omdat hij het niet zo op vreemde heeft'. Hij is gewoon bang en nerveus voor vreemde mensen en dat is prima verder. 

gast (Gast)

Hier twee newfoundlanders van 60kg.
Eerst liet mensen hun kleine hond(jes)naar toe lopen.
Of zelfs ertussen.. aan de lange uitschuiflijn er ;-)
Schijnt leuk of stoer te zijn.
Een poot op zo een ruggetje...
Toen op hun tuig aan beide kanten gehangen "niet aaien"
Allereerste keer kwamen we aan lopen en werd er gezegd door een moeder met kindje wat een mooie beren....
Na de tekst te hebben gelezen "oh ze zijn vals"....

Inderdaad ze knuffelen mensen bijna dood als ze de kans krijgen!!

mensen vragen met deze tekst wel over het algemeen mogen ze niet geaaid worden.
Soms wel en soms niet.
Soms aaien ze toch ineens en lezen daarna de tekst..

Maar gelukkig zijn en super schatten en gek op aandacht.

Teksten waren vervaagd ondertussen.
Nu hebben ze aan 1 kant niet aaien op hun tuig en de andere kant "in training" ;-)

Nu kreeg ik van ouderen mensen de vraag voor wat zijn ze in training.
;-)

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" ..Teksten waren vervaagd ondertussen... "

 Een beetje off topic van mij, maar je kunt labels ook laten borduren. Dan kun je ze in de was gooien en zijn de letters weer mooi wit. Google eens op Jan van Driel. 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Wat ik vanochtend meemaakte.. Verschrikkelijk irritant!!!

Ik liep in t bos met May, mijn vaders hondje, labrador van de buren en American Bully van de andere buren.

 

Kwamen een mechelse herder reu tegen, heeel erg willen rijden! En dat deed hij ook op al "mijn" 3 teven!! (Lab is een reu). Dus die liepen allemaal netjes weg met soms een klein brommetje en ik liep door. Nu luisterde Wolf helaas voor geeen milimeter! Die is echt nog 500 Meter achter me aangelopen, in het begin liep ik trager kon die man zijn hond pakken mar hij maakte geen aanstalten, dan loop ik fors door...

 

Prima, wil ik richting bos uit. En lijn al mijn honden al een stuk denk 800M voor het einde van t bos en begin van de weg (en voornamelijk een wei met schapen ) aan. 

 

Komt daar net Wolf met baas weer aangelopen... ik had hoop dat hij hem terug zou roepen of door zou laten lopen, iets!!

 

Maaar neee, die ging weer volop proberen te rijden vooral op de Bully. En die wou gewoon weg maarja riem dus gat niet...

Dus ik wil die hond bij zijn halsband pakken, door de beweging alleen ging de hond al opzij, en die baas die stuurt toch een scheldkaronade der uit.. En eindigde met; Als je hem met maar 1 vinger aanraakt geef ik je toch een rotschop!!

 

Nou ik.stond eerst perplex, maar hij deed ook niks geen stap dichterbij if riep zijn hond niet bij zich, terwijl.die wel heeeel.irritant op mijn honden bleef proberen te rijden.

 

Dus ik zo, tja ik sta hier aangelijnd..

Hij ja, tis een losloopgebied.

 

Ik zo ja, maar dan hoeven ze niet los en daarbij als er nu iets gebeurd is het jou fout want die van mij.zijn aangelijnd...

 

Toen nog eens een beweging gemaakt die hond weg te halen, en die hond schrok weer.

Leuk en aardig zelfde vloeken en tieren maar wel licht bedreigend mijn kant opkomen en weer zegge nog 1x en ik geef je een rotschop!!

 

(Maarja mijj 1.55 tegen zjn 1.75 ofzo... en volwassen vent.. gaat hem niet worden..)

 

Dus toen heb ik die Bully met riem en al losgelaten.

En die deed precies wat ik verwacht had, snauwt die hond eerst netjes af. Maar als je door blijft gaan word ze wat feller. Dus die hond op zijn rug liggen Bully grommend en stopt vanzelf en komt weer netjes terug.

 

Zou zeggen prima boodschap.

Neee toen was het;

Houd die gemene rothond uit mijn buurt 

Dus ik weer verder gelopen en hoor ik;

 

Wolf

 

Wolf

 

Wolf en ja hoor hij ging weer op Bully en May grommen naar hem. 

 

Toen heb ik toch een flinke boze stap naar hem.gezegt en geschreeuwd; En nou is t klaar

 

Hij liep eindelijk weg...

 

Kijk dat je hond wilt rijden ala.

Maar doe dan iets gewoon iets..

En scheld me niet uit!! 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 32 van 41 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 3233 34 35 36 37 38 39 40 41
Volgende forumvraag: uitlaten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^