Man zwaargewond na aanval door eigen honden, zijn vrouw schiet ze dood

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

"  Nee,je begrijpt het verkeerd.
Een aangelijnde hond kan nooit een andere hond aanvallen die ook aangelijnd is.

 Daar moet ik je in tegenspreken, dat gebeurde mij namelijk wel. Goed, dat ligt bij de eigenaar die niet oplet en zijn hond niet dicht genoeg bij zich houdt waardoor die de hoek om kan voor zijn eigenaar uit, maar dat neemt niet weg dat een hond aan de lijn wel degelijk een andere aangelijnde hond aan kan vallen. Dan sta ik er wel naast om in te grijpen en de eigenaar doet ook zijn best, maar voorkomen is beter dan genezen.

 

Plus, om in te haken op het niet-losloopgebied; mijn hond loopt altijd aan de lijn, zeker omdat hij zo'n jong puberend stuk onbenul is die op een andere hond af rent (hij stopt op een paar meter afstand maar dat maakt het niet minder naar voor de andere hond), maar wist zich een keer los te trekken doordat zijn halsbandsluiting haperde. Had de hond die hij benaderde een bijterige hond geweest, dan was er van mijn hond niets over geweest. Dat is niet hoe het 'hoort' te gaan maar zulke situaties komen wel voor, daarin hoort toch iedereen zijn verantwoordelijkheid te nemen? Ik voor mijn defecte halsband en puber, een ander voor zijn agressieve hond. Een vergelijking: ik moet met mijn fiets ook gewoon over het fietspad kunnen rijden, maar als er een keer een kind de weg op rent omdat hij aan de grip van zijn vader of moeder ontglipt dan kan ik me er toch niet op beroepen dat hij daar niet hoort te zijn, dan behoor ik ook te remmen? En om dat te kunnen doen behoor ik op te letten en niet op volle snelheid langs kleine kinderen te rijden. Dat is niet 'leuk', net zomin het leuk is om je hond te moeten muilkorven ipv hem gewoon te laten zijn, maar dat is het gevolg van leven in een samenleving waar meerdere mensen honden hebben, toch?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel KhyraKhyra 3 doggies

honden foto van Khyra

"
" Ik ben ook niet zo voor gemuilkorfde honden ten zij strikt noodzakelijk.    Ten eerste als je hond dan aangevallen wordt zijn al helemaal de rapen gaar want dan kan de hond zich totaal niet meer verdedigen. 
 

 Even advocaat van de duivel hoor want ik ben benieuwd. Mijn hond 'kan' zichzelf ook niet verdedigen. Dwz; hij weet niet hoe, als hij wordt aangevallen (wat wel eens gebeurt) snapt hij niet wat hij moet doen behalve onderdanig zijn en piepen - en de honden die hem aanvallen reageren daar niet op want die hebben gewoon een steekje los, die vallen 'uit het niets' aan. En ik kom ook wel eens mensen tegen met honden die wel agressief zijn maar die met het argument wat jij noemt hun hond geen muilkorf om doen, waarna die hond dus vrij is om mijn hond aan te vallen. Hoe bekijk jij vanuit het standpunt wat je inneemt zo'n situatie dan? Want ik snap ergens de logica wel, maar tegelijk denk ik; dat is dan zo'n hond waar een andere hond (al dan niet met muilkorf) door wordt aangevallen. Een beetje het 'ik heb een pistool bij me om me te kunnen verdedigen tegen al die mensen met pistolen' idee - door voor jezelf iets te voorkomen maak je juist voor een ander de situatie die je voorkomt bij jezelf. (Ik wil dus niet zeggen dat je fout zit ofzo hoor, ik ben gewoon benieuwd hoe je er tegenaan kijkt) "

 Ik snap ook wat jij zegt. Maar uit jouw voorbeeld haal ik dat de agressieve honden dus loslopen. Daar gaat het dan dus mis en niet bij het feit dat ze geen muilkorf dragen. Een hond die aanvalt hoor aan een lijn klaar. 

 

Ook gemuilkorfde honden zou ik nooit maar dan ook echt nooit los laten lopen.

 

Dus we zitten denk ik een beetje in andere situaties te denken haha

 

Edit: Ik zie dat hierboven hier al verder over gediscussieerd is dus dit antwoord is vrij onzinnig.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

"  Je hebt altijd uitzonderingen,hoe heb je dit opgelost? "

 



Het echtpaar had ook een kind bij zich die zich uitermate luidruchtig gedroeg en bleef op en neer rennen.
Onze hond kan met kleine kinderen maar ik ben dan altijd erg alert. Hij mag dan zeker niet mee gaan rennen dus bleef hij bij of voor me lopen. De mensen liepen al even achter ons.
We zijn expres een paar keer afgeslagen in het bos maar ze bleven ons volgen.
De hond blafte al even achter onze hond aan en dat vonden ze al erg leuk om te zien.
Kind maakte zo veel herrie dat ze me niet verstonden en ineens hing de hond aan de zijkant vast.
Onze hond schudde de hond zelf af en ging er boven op zitten.
Nog steeds lachen, ze hebben er zelfs niks van begrepen.
Onze hond heeft er niks van gevoeld.

Maandag 10 maanden geworden en ik hoop dat hij zo wordt als mijn eerste boef.
Die had een geweldig karakter en luisterde goed en kon met alle honden overweg.

Ik weet hoe het is om honden te hebben die niet met andere honden overweg kunnen.
Die heb ik namelijk ook gehad.
Je moet dan altijd extra op je hoede zijn.
Ik zal een hond nooit zo maar naar een andere hond laten gaan dus zal die goed moeten luisteren voor je er lekker mee los kan wandelen.
Ik merk dat 3 kwart van de honden in het bos eigenlijk helemaal niet los zouden mogen omdat ze niet luisteren.
Losloopgebied is geen vrijbrief waar alles kan en mag.


honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Gabber,ik had ook zulke relaxte bouviers,die werden niet warm of koud van hysterische hittepetitjes.

Mooie hond heb je trouwens.

 

We zijn nu toch al zo off-topic gegaan

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"Een aangelijnde hond kan nooit een andere hond aanvallen die ook aangelijnd is."

 Als de lijnen en halsbanden het houden, en de bazen de honden uit elkaar houden niet, nee. En dan moet de baas ook niet vallen over een aan de lijn rukkende hond bijvoorbeeld. Al het bovenstaande heb ik al meegemaakt, dus aanlijnen specifiek is ook geen 100% garantie.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

"  Als de lijnen en halsbanden het houden, en de bazen de honden uit elkaar houden niet, nee. En dan moet de baas ook niet vallen over een aan de lijn rukkende hond bijvoorbeeld. Al het bovenstaande heb ik al meegemaakt, dus aanlijnen specifiek is ook geen 100% garantie. "

 Maar dat is zeldzaamheid,als men zo gaat redeneren dan kan men beter de hond in de tuin uitlaten.

 

Ketting kan breken,hond rent de straat op en kan een kettingbotsing veroorzaken.

Ketting breekt hond springt vrolijk tegen kind op die valt ongelukkig

 

en zo kunnen we nog maar even doorgaan.

 

Dat noem ik spijkers op laagwater zoeken.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

"  Dat bedoel ik dus het wordt alleen in tekstje zo simpel voorgesteld,ik liep op de zeedijk,de bouviers zwommen met mij mee,de baas bleef achter kwam niet achter de honden aan en 500 meter verder kwamen ze allebei uit het water en was het raak.
 
Nee mijn hond krijgt geen muilkorf om omdat andere mensen hun honden niet opvoeden.
Een aangelijnde hond kan in een niet losloopgebied geen schade berokkenen aan een een andere hond,iedereen moet zijn hond aangelijnd houden.
 
We moeten natuurlijk niet recht praten wat krom is.
 
  "

 Ho ho, ik zei niet dat JIJ dat moest doen. Alleen dat er niks mis is met het muilkorven van een hond. Ik vind het heel vervelend voor je dat je zo vaak een aanvaring hebt met vreemde honden. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

"
"  Nee,je begrijpt het verkeerd. Een aangelijnde hond kan nooit een andere hond aanvallen die ook aangelijnd is.

 Daar moet ik je in tegenspreken, dat gebeurde mij namelijk wel. Goed, dat ligt bij de eigenaar die niet oplet en zijn hond niet dicht genoeg bij zich houdt waardoor die de hoek om kan voor zijn eigenaar uit, maar dat neemt niet weg dat een hond aan de lijn wel degelijk een andere aangelijnde hond aan kan vallen. Dan sta ik er wel naast om in te grijpen en de eigenaar doet ook zijn best, maar voorkomen is beter dan genezen.
 
Plus, om in te haken op het niet-losloopgebied; mijn hond loopt altijd aan de lijn, zeker omdat hij zo'n jong puberend stuk onbenul is die op een andere hond af rent (hij stopt op een paar meter afstand maar dat maakt het niet minder naar voor de andere hond), maar wist zich een keer los te trekken doordat zijn halsbandsluiting haperde. Had de hond die hij benaderde een bijterige hond geweest, dan was er van mijn hond niets over geweest. Dat is niet hoe het 'hoort' te gaan maar zulke situaties komen wel voor, daarin hoort toch iedereen zijn verantwoordelijkheid te nemen? Ik voor mijn defecte halsband en puber, een ander voor zijn agressieve hond. Een vergelijking: ik moet met mijn fiets ook gewoon over het fietspad kunnen rijden, maar als er een keer een kind de weg op rent omdat hij aan de grip van zijn vader of moeder ontglipt dan kan ik me er toch niet op beroepen dat hij daar niet hoort te zijn, dan behoor ik ook te remmen? En om dat te kunnen doen behoor ik op te letten en niet op volle snelheid langs kleine kinderen te rijden. Dat is niet 'leuk', net zomin het leuk is om je hond te moeten muilkorven ipv hem gewoon te laten zijn, maar dat is het gevolg van leven in een samenleving waar meerdere mensen honden hebben, toch? "

 De ultieme oplossing is dan iedere hond gemuilkorfd laten lopen.

Ongeacht het ras iedere hond kan bijten.

Iedere hond gemuilkorfd, dan gebeuren er geen ongelukken meer,worden geen mensen,geen honden,geen wild,geen schapen,geen koeien,geen katten....gebeten door honden.

 

Als we vinden dat de hondenpopulatie te groot is en dat dit onveilig wordt ervaren in onze samenleving dan 1 regel voor alle honden.

 

En dan nog iets,men doet hier op dit forum alsof iedere aanvaring tot een bloedbad leidt.

Vaak is het heel veel herrie,een snap en een grauw,soms een diepere wond.

Honden blijven honden en zowel thuis als buiten kunnen er wel eens incidenten voorkomen.

 

Als ik zo bang zou zijn en  zou verlangen dat sterke honden gekorfd  zouden lopen dan zou ik geen hond meer nemen,lijkt mij afschuwelijk die angst voor vreemde honden die sommigen hebben.

 

Diep ademhalen en af en toe een beetje relativeren lijkt mij soms het beste.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Niks mis met een muilkorf. Bedenk je ook dat als je hond wordt aangevallen, je daar nog altijd zelf bij bent. "

 Lila bv, die kwam zelf met een GL geen meter vooruit dus laat staan met een muilkorf. Nala en Kira vinden zo'n ding op hun snoet ook geen pleziertje. Daarbij zou ik nooit mijn honden zo in hun vrijheid beperken omdat een ander zijn hond niet bij houdt of onder controle heeft. Zo'n muilkorf bemoeilijkt het snuffelen, hijgen en drinken (bij langere wandelingen).

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Gabber,ik had ook zulke relaxte bouviers,die werden niet warm of koud van hysterische hittepetitjes.

Mooie hond heb je trouwens.

 

We zijn nu toch al zo off-topic gegaan "

 



Ja echt hè zo fijn zo relaxt.
Ik hoop ook dat het zo blijft.
Dank je, ik vind hem ook mooi.
Ik vond vroeger de blonde niet echt een boef maar deze is er wel echt een gelukkig.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

"  Lila bv, die kwam zelf met een GL geen meter vooruit dus laat staan met een muilkorf. Nala en Kira vinden zo'n ding op hun snoet ook geen pleziertje. Daarbij zou ik nooit mijn honden zo in hun vrijheid beperken omdat een ander zijn hond niet bij houdt of onder controle heeft. Zo'n muilkorf bemoeilijkt het snuffelen, hijgen en drinken (bij langere wandelingen). "

 Dat hangt helemaal van de muilkorf af  Een fijne muilkorf is een heel stuk comfortabeler dan een hoofdhalster, met name ook omdat de riem er niet aan vast zit natuurlijk. Zachte neusriem, licht materiaal, genoeg ruimte om de bek te openen, te drinken, te eten, dat is gewoon te vinden. 

honden page profiel AnnemarieAnnemarie 3 doggies

honden foto van Annemarie

Zwarte dag.. Voor zowel de honden als de eigenaar en zijn vrouw..

 

Lijkt me verschrikkelijk om deze beslissing te moeten nemen. Maarja wat had er gebeurd als ze niets had gedaan.. Wat hierboven al genoemd wordt, je ziet je man verdwijnen tussen je eigen honden.. Er ook tussenspringen lijkt me geen optie. Bij niets doen zullen ze elkaar na de aanval op de man waarschijnlijk doodmaken en dan heb je niets meer..

 

Dit is een of-of beslissing geweest  

 

 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

" Ik ben ook niet zo voor gemuilkorfde honden ten zij strikt noodzakelijk. 
 
Ten eerste als je hond dan aangevallen wordt zijn al helemaal de rapen gaar want dan kan de hond zich totaal niet meer verdedigen. 
 
Wat ik ook altijd nog eng vind aan een muilkorf, stel dat je aangelijnde hond ergens heel erg van schrikt in paniek losbreekt en de benen neemt. Als de hond dan gekorft is kan die helemaal niet meer eten of drinken . De kans dat het gebeurt is klein maar stel je voor, moet er niet aan denken.. "

 Dat is een enge gedachte, maar nog altijd minder eng dan de gedachte dat je losgebroken hond een kind verminkt, een dozijn schapen over de kling jaagt of een andere hond doodbijt.

 

De eerste uren zijn honden die weglopen nog heel goed benaderbaar en meestal worden ze snel gevonden. Plus als je hond gemuilkorfd is, zal het voor andere mensen makkelijker zijn je hond aan te lijnen of te vangen zodat hij weer naar jou kan.

 

Alleen jij weet of het nodig is om je hond te muilkorven om te voorkomen dat het een keer onomkeerbaar mis gaat.

honden page profiel KhyraKhyra 3 doggies

honden foto van Khyra

"  Dat is een enge gedachte, maar nog altijd minder eng dan de gedachte dat je losgebroken hond een kind verminkt, een dozijn schapen over de kling jaagt of een andere hond doodbijt.
 
De eerste uren zijn honden die weglopen nog heel goed benaderbaar en meestal worden ze snel gevonden. Plus als je hond gemuilkorfd is, zal het voor andere mensen makkelijker zijn je hond aan te lijnen of te vangen zodat hij weer naar jou kan.
 
Alleen jij weet of het nodig is om je hond te muilkorven om te voorkomen dat het een keer onomkeerbaar mis gaat. "

 Daarom zeg ik ook alleen als het echt maar dan ook echt nodig is. Ik snap zelf ook wel dat er gevallen zijn waarbij het veiliger is voor mens en dier dat een hond een muilkorf om heeft. 

 

Maar ik zou persoonlijk niet zo snel een hond muilkorven omdat die als die aan de lijn zit en er komt een loslopende hond op af dan uitvalt. Dat vind ik persoonlijk ook omgekeerde wereld. Als iedereen zich gewoon netjes gedraagt is dat ook totaal niet nodig. 

 

Ik zie zelfs soms loslopende honden met een muilkorf. Daar kan ik echt met mn gedachten niet bij. Maar ja dat is weer een heel ander verhaal.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

"  Maar dat is zeldzaamheid,als men zo gaat redeneren dan kan men beter de hond in de tuin uitlaten.
 
Ketting kan breken,hond rent de straat op en kan een kettingbotsing veroorzaken.
Ketting breekt hond springt vrolijk tegen kind op die valt ongelukkig
 
en zo kunnen we nog maar even doorgaan.
 
Dat noem ik spijkers op laagwater zoeken. "

 Ik ben het met je eens hoor, dat een aangelijnde hond in principe veilig is, als een ander ook zijn hond bij zich houdt. In principe kan mijn aangelijnde reu nooit schade veroorzaken door mijn toedoen.

 

Toch loopt er hier zo'n lange slungel in de buurt met 3 staff-kruisingen, hele flinke jongens. Hij kan ze dus niet houden, verdomd het om ze apart uit te laten en deze hebben al meerdere honden gegrepen. Nog steeds loopt die mafkees met die 3 honden hier in de wijk. Hij zegt inderdaad bij elk incident: Ik heb ze toch aangelijnd.

Heel vervelend zulke mensen, oké hij houdt rekening als hij je op tijd ziet om een ander pad te kiezen, maar dat gaat niet altijd.

 

 

Wat een muilkorf betreft kan ik je ook alleen maar gelijk geven. Ik heb onze Peer inderdaad een tijd gekorft gehad om ongelukken te voorkomen met die loslopers, totdat er een losgeschoten Rottweiler op hem af stoof. Die meid deed dat uiteraard niet expres, zij struikelde en liet de hond schieten, maar daar stond ik met mijn gekorfde hond en zij bleef maar op haar kont liggen gillen. Heb die hond een schop verkocht en trok haar zich daar gelukkig wat van aan, had heel anders af kunnen lopen. Maar de hysterie van mijn eigen hond, die zich waarschijnlijk heel erg goed besefte niets te kunnen doen. Dat was de laatste keer dat hij een korf gedragen heeft. 

 

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Als je hond een ernstig bijtincident op zijn naam heeft, gelijk een muilkorf om doen als je naar buiten gaat,

 

Het argument, dat als hij aangevallen wordt hij zich niet kan verdedigen, is maar goed ook dat hij dat niet meer kan.

 

De meeste gevechten, is een hoop herrie zonder schade.

De uitzondering, die wel tot enorme schade maken in staat is, liever niet meer de kans geven dat dit nog een keer gebeurd.

Hoewel er bij dit soort honden een kans is, dat ze in beslag worden genomen, of gelijk een spuit krijgt.

 

 

Als eigenaren gewoon hun hond bij zich zouden houden, zou de gemuilkorfde hond ook geen gevaar hoeven lopen.

 

Maar goed, de gemuilkorfde hond van een ernstig bijtincident, is het wel gelukt.

 

Gewoon het hondhoud bewijs invoeren

Anoniem mannetje (Gast)

En wat lees je weer als mensen schrijven dat er een verbod moet komen op vechthonden? Ja, laten we de mensen ook maar verbieden. Ja hoor. Helemaal gelijk. Verbieden past niet in een vrije samenleving. Laten we het verbod op het houden van tijgers, panters ook maar opheffen dan zou ik zeggen.

Dat er af en toe iemand zwaargewond raakt of erger, dat nemen maar op de koop toe, net als met de incidenten van vechthonden. Totale vrijheid gaat boven alles.

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Er circuleerd een bericht rond op fb over dit soort en andere honden. Staat bv bij let op op snel kwispelende staart,dat is niet uit aardigheid.

 

Til je hond op indien mogelijk of je kind als dit gebeurd.

Zorg dat jouw hond geen oogcontact maakt met de aanstormende hond.

Maar ja of je het dan red,vraag ik me af.

 

Hondenvertaal op fb.

Anoniem (Gast)

 

Een goeie pitbull die zijn zinnen op iets heeft gezet, laat zich door niets tegenhouden. Optillen kan zelfs averechts werken. 

honden page profiel KhyraKhyra 3 doggies

honden foto van Khyra

" En wat lees je weer als mensen schrijven dat er een verbod moet komen op vechthonden? Ja, laten we de mensen ook maar verbieden. Ja hoor. Helemaal gelijk. Verbieden past niet in een vrije samenleving. Laten we het verbod op het houden van tijgers, panters ook maar opheffen dan zou ik zeggen.
Dat er af en toe iemand zwaargewond raakt of erger, dat nemen maar op de koop toe, net als met de incidenten van vechthonden. Totale vrijheid gaat boven alles.
  "

 Dit vind ik nou echt een super vreemd bericht. Als ik het goed lees vergelijk jij hier het houden van tijgers en panters met het houden van vechthonden. Vechthonden zijn gewoon super lieve beesten die echt makkelijk in huiselijke kringen gehouden kunnen worden mits ze goede begeleiding krijgen. Dat is met tijgers en panters een  heel ander verhaal natuurlijk. 

 

Als eigenaren gewoon weten wat ze in huis hebben is er niks aan de hand dus een hondenhoudbewijs zou een veel betere oplossing zijn dan een verbod op vechthonden. 

 

Dit alles staat even los van de situatie waar dit topic over gaat, ik wil geen uitspraken doen over of deze mensen wel of niet in staat waren tot het houden van honden want ik ken ze niet.

Anoniem (Gast)

Schijnbaar had hij zijn 2 honden niet onder controlle, dus ik zeg van niet. 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hier loopt een agressieve Rottweiler. Hij begint al vanaf 50m afstand te grauwen en snauwen en ik heb die 50kg hond dus ook een keer van Dobby af kunnen plukken. Hij zit vast aan een scootmobiel en heeft een muilkorf om. Maar ja, die riem zal een keer breken (heb ik al een keer meegemaakt met een andere hond). Daarom ben ik blij dat hij alsnog een muilkorf om heeft.

Anoniem (Gast)

Aan Khyra,

 

En wat is nu eenmaal de realiteit? Er zullen altijd vechthonden in handen komen van mensen die je ze niet kunt toevertrouwen, hondenhoudbewijs of niet.

En als een vechthond door het dolle is, is net zo gevaarlijk en verscheurend als een wild dier. Dus de vergelijking met panters is helemaal zo gek nog niet.

Laten we in plaats van een Pitbull xl fokken nog een een stapje verder gaan. Wat dacht je van een pitbull xxl, kunnen we helemaal lachen.

Er is niet voor niets een verbod op het bezitten van steekwapens. Er zijn mensen die het op zak willen hebben om een appeltje te schillen en je hebt idioten die er mee willen schillen. De goeden moeten hier ook onder de slechten lijden. In het vervolg maar de appel van tevoren wassen en onderweg uit het vuistje eten.

Wat honden betreft zou ik zeggen. Gewoon volwassen worden en een schoothondje nemen als kameraad. Als die door het dolle gaat zal de schade erg meevallen.

 

 

 

 

honden page profiel KhyraKhyra 3 doggies

honden foto van Khyra

" Schijnbaar had hij zijn 2 honden niet onder controlle, dus ik zeg van niet.  "

Daar mag jij lekker van vinden wat je wilt, ik oordeel verder niet over die mensen maar om dan gelijk te pleiten voor een verbod op vechthonden vind ik kort door de bocht. Zijn zat andere opties. En als je alle potentieel gevaarlijke honden wilt gaan verbieden dat kun je een heel hoop honden verbieden. Laten we zeggen alles van middelgroot tot groot kan zeer ernstige schade aanrichten. Dus wat is je plan?

honden page profiel KhyraKhyra 3 doggies

honden foto van Khyra

" Aan Khyra,
 
En wat is nu eenmaal de realiteit? Er zullen altijd vechthonden in handen komen van mensen die je ze niet kunt toevertrouwen, hondenhoudbewijs of niet.
En als een vechthond door het dolle is, is net zo gevaarlijk en verscheurend als een wild dier. Dus de vergelijking met panters is helemaal zo gek nog niet.
Laten we in plaats van een Pitbull xl fokken nog een een stapje verder gaan. Wat dacht je van een pitbull xxl, kunnen we helemaal lachen.
Er is niet voor niets een verbod op het bezitten van steekwapens. Er zijn mensen die het op zak willen hebben om een appeltje te schillen en je hebt idioten die er mee willen schillen. De goeden moeten hier ook onder de slechten lijden. In het vervolg maar de appel van tevoren wassen en onderweg uit het vuistje eten.
Wat honden betreft zou ik zeggen. Gewoon volwassen worden en een schoothondje nemen als kameraad. Als die door het dolle gaat zal de schade erg meevallen.
 
 
 
  "

 Ja er zijn altijd vechthonden die inderdaad in de verkeerde handen kunnen vallen. Maar als je ze gaat verbieden komt er vast wel weer een ander ras in de populariteit die potentieel gevaarlijk is. Dan gaat jan en alleman met een rottweiler of doberman op straat lopen. Daar heb je wat aan. 

 

Uit de cijfers van de tijd van de RAD is gebleken dat het aantal ongevallen met hondenbeten niet is afgenomen terwijl de regel gold dus wat heeft het voor zin dan?

 

Ik heb mijn "vechthond" om mee te sporten en actief mee bezig zijn. En doe dit intensief genoeg dat dat niet met een klein schoothondje zou kunnen. En het zijn honden met veel pit wat tijdens het sporten heel goed uitkomt. Ik heb haar niet om stoer te doen op straat oid. En met mij is nog best een grote groep mensen waar jij met dit antwoord totaal niet aan denkt.

Anoniem (Gast)

Er zijn ook middelgrote honden die qua spiermassa, souplesse en kracht ver onderdoen voor de speciaal op kracht en spiermassa gefokte vechthonden. Ook die honden zullen niet al te veel schade aan kunnen richten.

Er zijn meer dan genoeg veilige alternatieven, je moet alleen willen!

Anoniem (Gast)

Het aantal hondenbeten zegt overigens niets over de ernst ervan. Weleens goed gekeken wat de gevolgen vaak zijn voor de slachtoffers van aanvallen door vechthonden. Niet doen als je net hebt gegeten want je houd het niet binnen.

Anoniem (Gast)

@ Khyra ik Heb meerdere honden van dit ras, dus ik ben de laatste die pleit voor een verbod. Ik Snap dat het onduidelijk is met al die anoniemen maar jij was toch van het niet veroordelen.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Aan Khyra,
 
En wat is nu eenmaal de realiteit? Er zullen altijd vechthonden in handen komen van mensen die je ze niet kunt toevertrouwen, hondenhoudbewijs of niet.
En als een vechthond door het dolle is, is net zo gevaarlijk en verscheurend als een wild dier. Dus de vergelijking met panters is helemaal zo gek nog niet.
Laten we in plaats van een Pitbull xl fokken nog een een stapje verder gaan. Wat dacht je van een pitbull xxl, kunnen we helemaal lachen.
Er is niet voor niets een verbod op het bezitten van steekwapens. Er zijn mensen die het op zak willen hebben om een appeltje te schillen en je hebt idioten die er mee willen schillen. De goeden moeten hier ook onder de slechten lijden. In het vervolg maar de appel van tevoren wassen en onderweg uit het vuistje eten.
Wat honden betreft zou ik zeggen. Gewoon volwassen worden en een schoothondje nemen als kameraad. Als die door het dolle gaat zal de schade erg meevallen.
 
 
 
  "

Ja, want die zijn altijd zo goed opgevoed en als die een peutertje bijten kan het toch niet zo'n kwaad  

Het verbieden van bepaalde rassen daar kom je nergens mee, de 'slechten' nemen dan gewoon een ander ras dat ze kunnen verkl*ten.

Anoniem (Gast)


Alles wat verboden is is interessant ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 6 van 38 12 3 4 5 67 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Volgende forumvraag: Hond overleden in auto.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^