Hond eet niet na straf

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

matthias (Gast)

Beste,  Onze franse bulldog eet barf en onlangs moest ik hem straffen terwijl hij aan het eten was,  omdat onze kat te dicht kwam en hij ernaar snakte waardoor een stuk van mn hand in zn mond zat.  Gelukkig beet hij niet en was het puur waarschuwen.  Reden waarop ik hem strafte is opdat we met een baby in huis zitten en ik zou nie willen dat hij dit doet moest onze zoon later toevallig aan zn eten komen.  Hij had voordien wel al eens een andere hand een beet gegeven toen hij na verschillende waarschuwingen te dicht bij zn been kwam.  Dus maw als er eten in de buurt is is hij erg dominant.  Tegen mensen heeft hij dit npg nooit gedaan en jong en oud is zn beste vriend.    Nu is het probleem dat hij bijna niet meer wil eten als ik zn eten er zet. Eet wel nog uit mn hand maar is ook niet met de volle goesting.  Als mijn vriendin het klaar zet dan eet hij wel.    Ik probeer  hem nu te belonen na elke hap die hij neemt met een snoep of zijn favoriete bal.  Ma veel vordering brengt het niet. Iemand nog andere tips die ik kan proberen?    Mvg Matthias 

honden page profiel May May

honden foto van May

( ik heb zelf geen hond maar ik hoop dat je hier wat aan hebt)
als je kat aan zijn/haar eten kwam... kunnen ze goed met elkaar overweg?
misschien is ie ook wat te beschermend naar zn eten toe...
en waarom strafte je hem/haar nou precies?
misschien was ie een soort van bang voor de kat waardoor hij in je hand hapte?
misschien is ie een beetje geschrokken door de kat met zn eten waardoor ie nu niet meer zo'n trek heeft in eten omdat ie geschrokken is?

ik hoop dat je hier wat aan hebt...
suc6!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Geef deze hond een rustige eetplek waar ie niet gestoord kàn worden. Hij vertrouwt je niet meer, want de ene keer kom je hem belonen als ie eet, en de andere keer straf je hem...

Met rust laten, dus. Ook de kat hoeft zich er niet mee te bemoeien. De hond heeft recht op een ongestoorde maaltijd.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Wat te denken om je hond op een rustige plaats eten te geven waar kat noch kind bij kan komen?

 

Heb al 30 jaar honden,superlief tegen kinderen andere huisdieren en toch kregen ze altijd op een rustige plek eten.

Dan sluit je gewoon al risico's uit en hou je het voor iedereen veilig.

 

Ik vind het sowieso fout dat je de hond hebt gestraft,die kat had gewoon van zijn eten af te blijven. Ik had de kat even een wip met mijn voet gegeven,weg jij!

Ik weet hoe katten zijn,heb die ook altijd gehad.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Tja, ik zou ook bang hebben als ik een hond was, aan't eten was, iemand wil het afpakken, en voor mij als hond is het heel normaal dat ik mijn eten dan verdedig en ik krijg daarvoor op mijn donder...

Hij snapt er geen barst van.

Zorg dat niemand hem stoort tijdens het eten, ook de kat niet.

Met hem te straffen ga je het alleen maar erger maken.

Probeer het nu op te lossen door een andere eet kom te zetten op een andere eetplaats en laat hem met rust.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je hond op een rustige plekzetten waar die ongestoord zijn eten op kan eten....       het eten is zo op, hooguit tien minuten , langer zal dat niet duren.                Dan is er nog een punt, een bot, of je geeft het bot op een veilige plek waar jij en je kind niet hoef te zijn of je leert je hond om het bot los te laten als het nodig is..  let wel, eten of een bot is heel wat anders.                   Ga op de grond zitten en geef je hond een bot, dat hou je vast, laat hem er maar een kwartier lekker op knagen, van te voren heb je in je hand of zak wat lekkers gestopt, na een kwartier wil je het bot wegleggen, je houdt het lekkers voor zijn neus, je hond wil zeker dat lekkers, je geeft het, en je staat op en het bot haal je weg, niets zeggen gewoon weghalen, als dat goed gaat.          Ga je een stapje verder met als je wat lekkers geeft, het heet ruilen, om het commando ..los..te geven, weer sta je dan op en leg het bot weg...   zo ga je steeds een stapje verder, uiteindelijk geef je het bot en loopt weg, geef de hond de tijd om te knagen he... na verloop van tijd ruil je weer met commando los..             doet dit nimmer met zijn voeding, voeding is van de hond zijn eten, maar een bot moet wel eens weggehaald kunnen worden.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Wat te denken om je hond op een rustige plaats eten te geven waar kat noch kind bij kan komen?
 
Heb al 30 jaar honden,superlief tegen kinderen andere huisdieren en toch kregen ze altijd op een rustige plek eten.
Dan sluit je gewoon al risico's uit en hou je het voor iedereen veilig.
 
Ik vind het sowieso fout dat je de hond hebt gestraft,die kat had gewoon van zijn eten af te blijven. Ik had de kat even een wip met mijn voet gegeven,weg jij!
Ik weet hoe katten zijn,heb die ook altijd gehad. "

 Hier hetzelfde.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mattihas...hier twee honden die alles laten afpakken door mij..... maar hun eten is van hun.....  laat ook de hond in zijn waarde dat er niet geknokt moet worden om eten....  eten altijd op een plaats zetten waar die niet gestoord wordt..   hier hebben mijn honden grote runderkophuid platen, waarvan ik het laatste stukje afpak, mijn oudste hond laat het direkt los als ik het commando geef,  goed aanleren,  de jongste moet het nog leren, met ruilen gaat het al super, maak er geen strijd van, doe het stapje voor stapje ........ en nogmaals eten blijf je van af...als je de bak voor zijn neus gezet hebt.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Je hond op een rustige plekzetten waar die ongestoord zijn eten op kan eten....       het eten is zo op, hooguit tien minuten , langer zal dat niet duren.                Dan is er nog een punt, een bot, of je geeft het bot op een veilige plek waar jij en je kind niet hoef te zijn of je leert je hond om het bot los te laten als het nodig is..  let wel, eten of een bot is heel wat anders.                   Ga op de grond zitten en geef je hond een bot, dat hou je vast, laat hem er maar een kwartier lekker op knagen, van te voren heb je in je hand of zak wat lekkers gestopt, na een kwartier wil je het bot wegleggen, je houdt het lekkers voor zijn neus, je hond wil zeker dat lekkers, je geeft het, en je staat op en het bot haal je weg, niets zeggen gewoon weghalen, als dat goed gaat.          Ga je een stapje verder met als je wat lekkers geeft, het heet ruilen, om het commando ..los..te geven, weer sta je dan op en leg het bot weg...   zo ga je steeds een stapje verder, uiteindelijk geef je het bot en loopt weg, geef de hond de tijd om te knagen he... na verloop van tijd ruil je weer met commando los..             doet dit nimmer met zijn voeding, voeding is van de hond zijn eten, maar een bot moet wel eens weggehaald kunnen worden. "

 Willemijn heb jij zo moeten trainen?

Ik heb nooit getraind met mijn honden met voedsel loslaten maar omdat ze vanaf pup zijnde,rustig en veilig konden eten hebben ze nooit baknijd ontwikkeld.

En ik kon als het nodig was,zelfs alles uit hun bek halen,bot afpakken ook de kinderen konden alles afpakken als het nodig was.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Willemijn heb jij zo moeten trainen?
Ik heb nooit getraind met mijn honden met voedsel loslaten maar omdat ze vanaf pup zijnde,rustig en veilig konden eten hebben ze nooit baknijd ontwikkeld.
En ik kon als het nodig was,zelfs alles uit hun bek halen,bot afpakken ook de kinderen konden alles afpakken als het nodig was. "

 De ene hond is de andere hond niet ....   ogin kwam hier en als ik maar langs liep hoorde ik een grom, daar ben ik dus heel voorzichtig mee geweest....    eten op een rustige plek gaan geven, en leren om het laatste stukje bot los te laten.....  bams is in alles een goedsul, daar was het niet bij nodig......als ik nu kijk, ogin is nog een hele jonge hond, net een jaar, en als ik zie hoe ze er mee omgaat, gewoon super....  toch is ogin een andere hond dan bams, ogin is haar pup en kleuterjaren opgevoed bij volwassen honden, daar ben ik niet bij geweest....    als ogin een runderkophuidplaat krijgt gaat ze de dooglo in, mag van mij, maar ze laat het nu los bij het commando los....    de ene hond is de andere niet, dat blijkt...      bams interesseerd het niet, die gaat bij wijze van spreken met haar plaat op mijn voeten liggen.... ruilen heb ik in het begin gedaan bij Ogin, is nu ook niet meer nodig....  wel ben ik bij ogin heel resoluut , bij het woord los.....   ik pak het dan weg en klaar...           eten is wat anders, daar kom ik niet aan.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Inderdaad dat was ik even vergeten,Ogin is natuurlijk meer tussen een roedel grootgebracht.....mijn honden zijn hier allemaal gebleven vanaf pup zijnde.

Dat zal inderdaad de zaak veranderen. Maar wel goed dat Ogin nu ook alles lost en geen baknijd heeft.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik vind het niet helemaal eerlijk dat je je hond hebt gestraft.

Je moet zorgen dat je hond rustig kan eten.

En katten en kinderen dan even uit de buurt houden.

 

Ook maak je voor je hond van het eten een heel groot ding, door erbij te blijven en belonen als hij een hap neemt, met de bal of uit je hand laten eten.

Hoe kan je hond dan nog op z'n gemak eten, dan eet hij inderdaad maar niet.

 

Geef je hond z'n eten, en laat hem rustig, zonder katten in de buurt zijn eten op eten.

 

 

honden page profiel ElianeEliane

" Beste, 
Onze franse bulldog eet barf en onlangs moest ik hem straffen terwijl hij aan het eten was,  omdat onze kat te dicht kwam en hij ernaar snakte waardoor een stuk van mn hand in zn mond zat.  Gelukkig beet hij niet en was het puur waarschuwen. 
Reden waarop ik hem strafte is opdat we met een baby in huis zitten en ik zou nie willen dat hij dit doet moest onze zoon later toevallig aan zn eten komen. 
Hij had voordien wel al eens een andere hand een beet gegeven toen hij na verschillende waarschuwingen te dicht bij zn been kwam.  Dus maw als er eten in de buurt is is hij erg dominant.  Tegen mensen heeft hij dit npg nooit gedaan en jong en oud is zn beste vriend. 
 
Nu is het probleem dat hij bijna niet meer wil eten als ik zn eten er zet. Eet wel nog uit mn hand maar is ook niet met de volle goesting.  Als mijn vriendin het klaar zet dan eet hij wel. 
 
Ik probeer  hem nu te belonen na elke hap die hij neemt met een snoep of zijn favoriete bal.  Ma veel vordering brengt het niet. Iemand nog andere tips die ik kan proberen? 
 
Mvg Matthias  "

 Wat jouw hond doet is heel normaal en behoort tot het natuurlijk gedrag van een hond.

 

Aangezien jullie een baby hebben is het misschien wel handig om je wat te verdiepen in wat en hoe een hond is.

Honden hebben hun eigen taal en komen ons heel wat vertellen. Er is maar 1 probleempje, namelijk dat hond en mens niet dezelfde taal spreken. En er komt dan ook nog eens bij dat wij, mensen, een hond vanuit het mens zijn bekijken. Dat maakt dat er miscommunicatie is, aangezien wij zaken anders bekijken dan een hond.

 

Wat jouw hond deed is heel normaal. Hij komt vertellen dat is mijn eten. Eten is heel belangrijk voor mij, dus ik verdedig dat. Het werd hierboven al meerdere malen aangegeven om jouw hond als hij eet, ervoor te zorgen dat niemand anders hem stoort. Ook jouw kind leer je dit aan. Als de hond eet val je hem niet lastig en blijf je ervan weg.

 

Een hond straffen heeft weinig zin. Simpelweg omdat de hond niets leert. Behalve van bang en onzeker te worden. Terwijl een hond net houdt van voorspelbaarheid en duidelijkheid. Belangrijk is dan ook dat jouw hond je kan vertrouwen. En jullie een goede band hebben.

 

Als jouw hond toch iets doet dat je niet wil, leer dan het gedrag om te buigen naar iets dat je wel ok vindt. 

Beloon de hond ook als hij iets goed doet. Dat is jouw manier om te zeggen, ja super dat doe je flink. Dat is een communicatie die aan beide zijden begrepen wordt.

 

Lees je ook in over signalen die jouw hond geeft. Hij komt je zaken vertellen. 

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 

Onderstaande link is een filmpje waar je visueel een deel van deze signalen duidelijk kan zien

https://www.youtube.com/watch?v=ptgqVgtFEI4

 

Onderstaande filmpjes zijn ook wel handig om eens te bekijken. Ze zijn genomen in het kader van een onderzoek naar stress bij honden. Belangrijk is dat je hier ziet dat honden echt wel degelijk stress hebben (hartslag verdubbeld) maar uiterlijk daar heel weinig van ziet. Wat misleidend kan zijn.

http://www.dogpulse.org/?page_id=70

 

 

Als het eten toch niet lukt? Laat dan voorlopig je vriendin de hond eten geven. Er is een negatieve link ontstaan met jou ontstaan bij het eten. Bouw ondertussen het vertrouwen terug op door andere positieve dingen met je hond samen te doen. Hou het steeds positief. Beloon hem voor wat hij goed doet. Doet hij toch iets dat niet ok is? Zoals ik al zei buig dit om naar iets dat wel ok is.

Bekijk het zo. Als jouw kind iets verkeerd doet, dan laat je toch ook zien wat wel de juiste manier is om het te doen? Hoe kun je anders leren?

Succes

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Inderdaad dat was ik even vergeten,Ogin is natuurlijk meer tussen een roedel grootgebracht.....mijn honden zijn hier allemaal gebleven vanaf pup zijnde.
Dat zal inderdaad de zaak veranderen. Maar wel goed dat Ogin nu ook alles lost en geen baknijd heeft. "

 Nee totaal niet, als je het goed begeleid......   stond de eerste keer wel raar te kijken van... hoor ik het nou goed, hahahaha.   

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

je hebt helaas de hond zijn vertrouwen in je beschadigd door hem te straffen voor natuurlijk gedrag. Jij had er voor moeten zorgen dat de kat niet in de buurt kon komen.

 

 

Het bij hem staan en "belonen" zal hij niet zien als iets prettigs, je kan beter afstand houden.

 

Een basisrecht van een hond is naar mijn mening, dat hij in alle rust moet kunnen eten. 

En dat is ook hoe je het vertrouwen kunt terugwinnen, geef de hond een plekje waar niemand hem stoort tijdens het eten.

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

matthias,

 

Hoe heb je je hond gestraft? Je hond is er nogal van onder de indruk, dat hij niet meer durft te eten als jij voer geeft.

 

Aangezien ik vind dat mijn hond mij moet kunnen vertrouwen, ook als ik de bak wil wegnemen, heb ik mijn honden altijd geleerd, dat als ik in de buurt van de bak kom, dit ook kan betekenen dat ik nog meer voer geef.

 

Als een van mijn honden de eerste sporen van baknijd vertoonde, heb ik dat als volgt aangepakt:

 

Ik deed de helft van hun voer in de bak en vlak voordat dit opgegeten was, liet ik mijn hand of bakje met nog meer voer zien, pakte de bak af en deed het voer uit mijn hand in de bak om daarna de bak terug te zetten voor de hond. Dit hoefde ik maar een paar keer te doen en de baknijd was over.

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Tja iedereen doet dit anders, maar ik liet mijn honden gewoon gerust als ze eten.

 

En als ik eens iets wil wegnemen of water bijgeven in drinkbak, terwijl hij aan het eten is, dan zeg ik dit ook vriendelijk en kan ik het bakje zonder probleem wegnemen.

Neem ik echter ineens zijn etensbak weg , ja dan kan ik ook een grom of knap verwachten ....denk ik....want ik doe het gewoon niet.

 

Jouw kat moet uit de buurt blijven , simpel.

Net zoals jouw kindje uit de buurt van zijn eten  moet blijven.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

sommige mensen denken door bij de etensbak te oefenen dat dit agressie voorkomt, maar vaak veroorzaak je daardoor juist agressie.

 

Als je een hond gewoon met rust laat zal hij je ook vertrouwen, dus als het eens nodig mocht zijn dat je in de buurt van zijn etensbak komt zal hij door het vertrouwen, niet agressief reageren.

Ik heb het met Lola (herplaatser) meegemaakt, die echt heel agressief was bij haar etensbak, toen ik iets te dichtbij kwam in mijn onnozelheid grauwde ze als een wolf. Door op afstand te blijven begreep ze dat niemand haar eten zou afpakken en ging ze me vertrouwen en kwam ze zelfs met een botje aan mijn voeten liggen.

Later had eens iemand een blikje hondenvoer met rattengif in de tuin geplaatst en kwam ze daarmee aangelopen, ik vond het verdacht dat ze met een blikje hondenvoer aankwam en moest dat dus uit haar bek zien te krijgen, wat geen moeite was, omdat ze me inmiddels vertrouwde. Het had nooit gelukt als ze dat vertrouwen niet had, daar ben ik me zeker van.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Rattenvergif bewust aan je hond willen geven? 

Wie doet nu zoiets 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Rattenvergif bewust aan je hond willen geven? 
Wie doet nu zoiets  "

 we hadden indertijd kippen, die officieel van de moeder van mijn vriend waren en zij had dat daar ergens neergelegd omdat er veel ratten waren, zonder dat wij dat wisten, het stond ergens op een kastje waarvan ze dacht dat Lola er niet bij kon.Gelukkig dat ik haar nakeek en in de gaten hield, waarschijnlijk heeft ze er niets van op maar voor alle zekerheid kreeg ze toch injecties. (was nog een heel nare toestand bij de dierenarts die niet geloofde dat het zo gebeurd was)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je zit in een cafe met een koffie en een heerlijk vers stuk appeltaart.

Komt er iemand aan, die je taart zo lekker vind, die gaat er gewoon een hap van nemen.

Wat doe je dan?

Ik weet wel, dat ik degene die het waagt eten van mij weg te nemen, van mij een enorme dreun krijgt.

Mijn eten is van mij en ik eet graag in alle rust.

Dit heeft NIETS met dominantie te maken  maar met bezit en vooral eten, wat voor velen heel erg belangrijk is.

Sterker nog,  is eten niet van levens belang?

 

Goed, ik ben een mens, een hond is „maar" een hond. Maar heeft een hond niet gewoon recht om in alle rust zijn eten te eten?

 

Hier lopen 4 katten, als mijn hond eet en er komt een kat kijken, haal ik gelijk de kat weg. De katten hebben daar niets te zoeken. 

 

Inmiddels, hebben ze, doodat ik ze steeds weg heb gehaald als ze at, geleerd dat ze Luca met rust laten eten.

 

Je had dus eigenlijk je hond de ruimte moeten geven en je kat weg moeten halen.

 

Je hond vroeg gewoon aan de kat nl om weg te gaan. Daar heeft ze alle recht toe. 

 

Je hebt je hond gestraft, maar omdat waarschuwing naar je kat, gewoon normaal honden gedrag is, begreep je hond niets van de straf.

 

Je hond heeft gedacht, dat ze gestraft werd omdat ze niet mocht eten.

Eten, baas is straf.

Ze is nu bang om te eten: straks wordt ik weer gestraft.

 

Je zou de bak op een andere plaats kunnen zetten, of neerzetten en zelf voorlopig flink uit de buurt blijven.

 

 

Kinderen en honden, heel simpel, hou je baby uit de buurt van je hond als die eet. Voorkom dat er iets mis kan gaan.

Doe een traphekje voor de keuken of laat je hond op de gang eten, weg ook van je kat.

 

Je zal je huis kind proof moeten maken. Dat betekend ook, naar je hond toe, kind proof.

 

Laat nooit die twee alleen. Zorg dat je baby niet bij je hond kan als ze eet.

Als je kind op de grond op een kleedje speelt, doe er een puppy ren omheen. Zo creër je een veilige plek voor je baby.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Het eten is belangrijk voor hem en blijkbaar heeft hij het gevoel dat hij dit moet verdedigen. Dat gevoel zou je moeten veranderen. Je kan hem bijvoorbeeld leren dat als jij in de buurt komt er geen eten afgepakt  wordt maar dat er eten bij komt bijvoorbeeld. 

Geef hem een rustige eetplaats waar niet te veel passage is 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" sommige mensen denken door bij de etensbak te oefenen dat dit agressie voorkomt, maar vaak veroorzaak je daardoor juist agressie.
 
Als je een hond gewoon met rust laat zal hij je ook vertrouwen, dus als het eens nodig mocht zijn dat je in de buurt van zijn etensbak komt zal hij door het vertrouwen, niet agressief reageren.
Ik heb het met Lola (herplaatser) meegemaakt, die echt heel agressief was bij haar etensbak, toen ik iets te dichtbij kwam in mijn onnozelheid grauwde ze als een wolf. Door op afstand te blijven begreep ze dat niemand haar eten zou afpakken en ging ze me vertrouwen en kwam ze zelfs met een botje aan mijn voeten liggen.
Later had eens iemand een blikje hondenvoer met rattengif in de tuin geplaatst en kwam ze daarmee aangelopen, ik vond het verdacht dat ze met een blikje hondenvoer aankwam en moest dat dus uit haar bek zien te krijgen, wat geen moeite was, omdat ze me inmiddels vertrouwde. Het had nooit gelukt als ze dat vertrouwen niet had, daar ben ik me zeker van. "

 Dat van dat gif weet ik nog heel goed, zo eng.

 

Hier de zelfde ervaring betreft de hond in alle rust laten eten. Hier wordt niets weggepakt, echt niets!

Geen eten, geen speeltjes, gewoon iets.

 

Daardoor is afpakken geen issue, ze heeft miets van mij te vrezen in de buurt van eten, lekkers of speeltjes.

 

Je maakt pas een issue van iets, door er aandacht aan te besteden, oefenen met afpakken.

Dan maak je het iets, wat kennelijk waarde heeft, belangrijk is en wat je hond kan gaan verdedigen.

 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Oeps ik denk dat je de verkeerde keuze hebt gemaakt.

Je hond zegt gewoon tegen de kat dat die niet wil dat je kat bij het eten komt. Niks verkeerds aan.

 

Onze katten hebben er ook wel eens een handje van. Inprincipe zijn de katten niet in de ruimte als de honden eten krijgen, maar gebeurt wel eens dat er ze niet hebben gezien of dat wij naar de bijkeuken gaan en de kat dan binnen komt.

 

Ook wel eens gebeurt dat een van de katten naar de honden gaat tijdens het eten. Kiba vind het niet erg zolang ze niks pakken.. Jackie gromt al als de kat in de buurt komt.

Van ons mag dat, ze waarschuwt. Als de kat niet weg gaat, haal ik die weg door haar te roepen of te pakken.

 

Als je kleine kinderen hebt, zou ik de kinderen leren dat ze niet bij het eten mogen komen wanneer de hond eet. Of zorg dat de hond in een andere ruimte is.

 

matthias (Gast)

Alvast bedankt voor de vele reacties! 

Zal kijken om hem idd in een andere ruimte met zn eten te plaatsen.

 

Het ging er niet om dat hij de kat zou wegjagen.  Wel dat hij mij vinger in zn mond had terwijl hij het deed.  Hij beet niet maar  stel dat het mn zoontje was... 

Hij kan de kat trouwens heel goed verdragen.  Spelen samen en drinken mag de kat uit zn drinkbak. 

 

Ik mag altijd zijn eten wegnemen van de hond.  Net als mn vriendin en andere mensen.  Maar ik had dan ook nooit gedacht dat hij plots mn vinger in zn mond zou hebben...  Denk dat hij vooral ook wat verschoten is. 

 

Nogmaals bedankt  voor de antwoorden en de tips! 

Anoniem (Gast)

Wat is dat toch dat mensen altijd maar willen dat ze de voerbak weg kunnen pakken. 

Gun je hond gewoon die rust en laat hem eten. 

Hij heeft je vinger echt niet voor niks gepakt en als het goed is kan het je kindje nooit zijn want die hoort überhaupt niet zo dicht bij de hond in de buurt te komen als deze eet.

Anoniem (Gast)

Niet zomaar gepakt bedoel ik.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke


Ik heb nooit getraind met mijn honden met voedsel loslaten maar omdat ze vanaf pup zijnde,rustig en veilig konden eten hebben ze nooit baknijd ontwikkeld.
En ik kon als het nodig was,zelfs alles uit hun bek halen,bot afpakken ook de kinderen konden alles afpakken als het nodig was. "

 Hier ook nooit getraind. Ga niet voor de lol de bak weghalen voor hun neus maar het komt zo nu en dan voor dat ik de voerbak terug moet pakken omdat ik medicatie ben vergeten erbij te doen. Nooit een snauw gehad. Ook als ze een kluif hebben en ik vind dat het genoeg is kan ik ze gewoon wegnemen. Heb nooit geruild tegen koekje of wat, ze accepteren dat gewoon.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Alvast bedankt voor de vele reacties! 
Zal kijken om hem idd in een andere ruimte met zn eten te plaatsen.
 
Het ging er niet om dat hij de kat zou wegjagen.  Wel dat hij mij vinger in zn mond had terwijl hij het deed.  Hij beet niet maar  stel dat het mn zoontje was... 
Hij kan de kat trouwens heel goed verdragen.  Spelen samen en drinken mag de kat uit zn drinkbak. 
 
Ik mag altijd zijn eten wegnemen van de hond.  Net als mn vriendin en andere mensen.  Maar ik had dan ook nooit gedacht dat hij plots mn vinger in zn mond zou hebben...  Denk dat hij vooral ook wat verschoten is. 
 
Nogmaals bedankt  voor de antwoorden en de tips!  "

 Jouw zoontje hoeft niet bij de hond te komen als die eet of speelt, als die vinger van je zoontje was, heb jij je werk niet gedaan.

 

Ik lees dit met veel verbazing, iedereen is zo begrijpend voor het feit dat jij je hond straft omdat hij zijn eten verdedigt... en die straf, wat was dat?  Ofwel is je hond erg onzeker ofwel ben je goed doorgegaan. 

 

Erg zo veel onbegrip voor het wezen "hond", ga meer lezen over gedrag van de hond en leer je hond te begrijpen.

 

En bovenal : houd je kind weg bij de hond of er gebeuren echt wel ongelukken en jij zal de hond straffen.  Terwijl een hond recht heeft op "veilige" plekjes waar hij rust zal krijgen als je zoontje te veel lawaai maakt en rondrent.  Houd rekening met die feiten, je kind groeit op, en zal erg veel dingen doen die een hond niet snapt, waardoor hij kan reageren.

 

En helaas, is er in onze maatschappij maar één "schuldige" bij de meeste mensen en dat is het dier.  Terwijl kennis van honden erg veel kan voorkomen.

 

Je kind is nog erg jong, begin je nu voor te bereiden om je kind én je hond een fijn leven te geven.

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Alvast bedankt voor de vele reacties! 
Zal kijken om hem idd in een andere ruimte met zn eten te plaatsen.
 
Het ging er niet om dat hij de kat zou wegjagen.  Wel dat hij mij vinger in zn mond had terwijl hij het deed.  Hij beet niet maar  stel dat het mn zoontje was... 
Hij kan de kat trouwens heel goed verdragen.  Spelen samen en drinken mag de kat uit zn drinkbak. 
 
Ik mag altijd zijn eten wegnemen van de hond.  Net als mn vriendin en andere mensen.  Maar ik had dan ook nooit gedacht dat hij plots mn vinger in zn mond zou hebben...  Denk dat hij vooral ook wat verschoten is. 
 
Nogmaals bedankt  voor de antwoorden en de tips!  "

 Het was naar de kat gericht, je hond had geen idee dat jou hand daar tussen zat.

Als een hond uitvalt, zit hij al heel hoog in de opwinding, zoals je op dat lijstje kan zien.

Zijn reactie, het verdedigen van zijn voerbak, juist omdat jullie oefenen met het weg nemen. Je hebt „het probleem" zelf veroorzaakt.

http://www.moniquebladder.nl/voerbakverdedigen/

 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Honden laten kennismaken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^