drempelvrees

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel laetitia & eclairlaetitia & eclair

honden foto van laetitia & eclair

hoi ,
onze puppy eclair is nu 9 weken en doet het vrij goed kwa zindelijkheids training heel heel zelden nog eens een oepsy ( en ws omdat wij dan niet hebben opgelet)
Maar ze gaat steevast in de tuin en zou haar nu graag aan de lijn leren wandelen maar dat lijkt voor Eclair wel iets te spannend . ik moet haar over de drempel dragen en dan telkens aanmoedigen om wat stapjes vooruit te doen . zo doen we er zeker 2 min over om aan de stoep te raken en tegen dan wil ze liever terug naar huis . Enige tips hoe ik het voor haar fijn kan maken aan de lijn . snoepjes beloning had ik liever behouden voor de plasjes 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Als ze niet al te zwaar is?

Draag haar dan een stukje en loop vanaf daar terug naar huis.

Of als ze erg moedig is, wandel een klein stukje verder vanaf het punt dat je haar neer zet.

 

Je kan ook een speeltje meenemen.

Dan draag je haar een stukje ergens heen.

Blijf daar dan een poosje, laat haar rustig kijken en snuffelen.

Probeer of ze haar speeltje daar interessant vindt.

 

Het hoeft niet lang, een paar minuutjes is al genoeg.

En dan weer naar huis.

 

Maar veel pups vinden de buitenwereld in het begin best spannend, hoor.

Laat haar vooral rustig kijken en ontdekken.

Het wandelen en lopen dat komt vanzelf wel.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Laat haar zelf het tempo bepalen. Niet lokken,niet dragen. 

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Wij, als mens, zijn al zo gewend aan die grote enge lawaaierige buitenwereld. Zo goed zelfs dat we er al helemaal niet bij stilstaan dat het best wel eng kan zijn. Zeker als alles zo nieuw en onbekend is.

 

Dus als pup ga je dan liefst in zit-staking. Liefst zo snel mogelijk terug naar binnen. Aaah binnen, de veilige thuishaven ..... Jaaaaa.

 

Draag je pup. Laat hem wennen op voldoende veilige afstand. Leer hem dat het ok is. Leer hem dat die brievenbus niet zal aanvallen. Soms moeten mijn cursisten dan lachen. Dan zeg ik, ja jij en ik weten dat het een brievenbus is en ook waarvoor dat die dient. Maar dat weet die pup niet. Wie weet bespringt dat ding hem wel! Tegenwoordig gaat in onze mensenwereld veel in supertempo. Maar daar heeft een pup niet veel aan, integendeel. Daar raken ze alleen maar van overprikkeld.

Neem je tijd. Eens hij het voldoende vertrouwt, zal hij vrolijk achter je aan huppelen.

Flynn (Gast)

Ik heb mijn pup de eerste tijd gedragen met wandelen en inderdaad zindelijk gemaakt in de achtertuin. 

Na een poosje ging het wandelen vanzelf. Hij wilde niet meer gedragen worden. Vanuit je armen kijken leert je pup ook een hoop van. Er komt zoveel op ze af. Meelopen komt vanzelf...

Genieten en geen druk. Veel plezier met je pup!!

honden page profiel bentebente 3 doggies

Binnen met de lijn oefenen als ze daar nog niet comfortabel mee is. Dan naar buiten "lokken" met bv een speeltje en gewoon op de stoep/paadje voor je huis even blijven, dan weer naar binnen. Steeds een stukje verder.

honden page profiel laetitia & eclairlaetitia & eclair

honden foto van laetitia & eclair

bedankt voor de reacties. Uiteindelijk gaat ze nu al veel vlotter mee op wandel . nog steeds niet haar favoriet maar het gaat steeds beter . Dat het vandaag vb een stuk warmer is maakt wel degelijk ook verschil uit ze wilde bijna niet naar huis ;-)

 

honden page profiel ElianeEliane

Het gaat toch al wat beter. Het wil niet zeggen dat je hond bent je het niet koud kunt vinden en zeker pups (ook wel ras afhankelijk natuurlijk. Er zijn er ook die rijkelijk voorzien zijn van dikke warme vacht). Je kan misschien ook eens proberen met een lange lijn (uiteraard daar waar het verantwoord is) en de pup de vrijheid geven de richting te kiezen en eigen tempo te bepalen.

Volgende forumvraag: Pup en boodschappen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^