Visite

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WoezelWoezel

Hoi allemaal,

We zijn onlangs van de ene in de andere verbazing gevallen met onze hond Milow wat te lezen is in mijn vorige bericht. Nu zitten we te twijfelen of we Milow voortaan nog moeten meenemen als we op visite gaan. We gaan altijd met het openbaar vervoer omdat we beiden nog geen rijbewijs hebben. Maar dan laat Milow hetzelfde gedrag zien als we thuis visite ontvangen. En dat is blaffen, springen, gillen. Als er nog iemand met zijn hond in de trein stapt is hij niet rustig te krijgen. Thuis gaat hij dan in de bench al voordat de visite komt maar zodra hij de visite hoort begint hij oorverdovend dus te blaffen of te gillen. Wat betreft Milow wel of niet meenemen als we weggaan is een keuze die we kunnen maken. Maar zoals hij nu is kunnen we geen visite ontvangen. En de keus om dan helemaal geen visite meer te ontvangen vinden we niet echt prettig. Help ????

honden page profiel --

honden foto van -

Ik heb het vorige bericht niet gelezen, maar is het geen optie om hem (desnoods aangelijnd) wel bij de visite te betrekken als die over de vloer komen? Ik kan me voorstellen dat hij het in een bench niet al te prettig vindt, er gebeurt iets en hij mag er niet bij. Misschien dan eerst daar op oefenen thuis, zorgen dat het goed gaat. En dan pas zelf bij mensen op visite gaan, het zal in een vreemde omgeving nog moeilijker zijn lijkt me.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Oorverdovend blaffen gillen springen, dat is geen doen toch......kan je eens met iemand afspreken om dit te oefenen, ik begrijp dat je in de stres schiet door het gedrag van je hond.....                       de bel gaat, jij weet wie het is, je hond niet....jij hoef dus geen  stres te hebben , voor jou is dit oefenen, blijf rustig, doe de lijn aan de halsband, en neem je hond mee naar de deur......      doe maar open en vraag degene even te wachten....doe je hond even naar een andere ruimte...   laat de bezoeker binnen , en laat deze zitten en vraag de hond te negeren als jij de hond ophaalt...         hond ophalen en ga zelf zitten , en de hond naast je....als de hond rustig is , breng je hem weg, ga koffie zetten....   breng dat naar binnen...en haal de hond op, weer naast je neerzetten....      praat met je bezoek, en als de hond rustig wordt mag je de hond belonen, goed zo, nog steeds aan de lijn houden, laat hem daarna af gaan, gaat dat goed, krijgt je hond een goed bot.....het is niet zo dat het na een x goed zal gaan, als jij probeert rustig te blijven heb je al een hoop gewonnen......op een gegeven moment, neem je de hond weer mee naar de andere ruimte....en laat je de hond daar met het bot......    vraag aan degene of die dit met jou wil oefenen... een paar x in de week, gaat dat naar wens dan kan je proberen de hond in de kamer naast je los te laten, steeds een stapje verder gaan, tot je de hond naar een plek kan sturen in de kamer....stapje voor stapje uitbreiden....   met een bekende voor jou oefenen, dan ben  je minder gestrest dan dat er opeens bezoek voor de deur staat....

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Wat wil hij eigenlijk op dat moment?

Waarom doet hij zo hevig?

Is het gewoon om erbij te kunnen zijn?

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Hebben jullie Milow van pup af aan. En tijdens de opgroei periode gewoon gemaakt met openbaar vervoer?

honden page profiel WoezelWoezel

Bedankt Willemijn voor je tips. Ik zal een geschikt proef persoon als visite gaan proberen te vinden. 

Antwoord op jou vraag Luz; ik denk het wel dat hij graag bij ons wilt zijn het probleem is dat we 1 niet dagelijks visite krijgen en degene die dan komen is mijn schoonfamilie die nogal bang aangelegd zijn en voor mijn gevoel voelt Milow dat aan. Uit bescherming voor mijn honden doe ik ze beide in de bench. Ook omdat er twee jonge kinderen er dan rondlopen en de ouders en mijn schoonouders dan helemaal in de stress schieten als beide honden loslopen. Eigenlijk wil ik er naar toe dat we de kinderen leren met de honden om te gaan met name de oudste van 5 moeten we het een en ander kunnen uitleggen. En de spanning wil ik proberen weg te nemen bij mijn schoonouders en schoonzus/zwager.

Antwoord op Dutch auti: Ja toen milow nog een pup was hebben we vaker met de trein gereisd en we zijn vaker naar het treinstation gegaan om de baas op te halen. Trein geluiden etc is hij wel gewend.

Ik heb Milow ook wel eens in de kamer gehad achter de kennelpanelen maar wel dat hij iedereen kon zien. Ik vraag de visite altijd hem te negeren en als hij rustig is naar hem toe te gaan. Maar dat moment van rustig zijn komt dus nooit ja pas als de visite weg is dan is hij bek af van zichzelf.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^