Pup savonds

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

pup breekt alles af snachts (Gast)

Hallo, ik heb nu een paar dagen een Maltezer pup van 7,5 week en ik weet even niet meer wat ik moet doen. Alles gaat redelijk goed met hem, hij plast en poept buiten met af en toe nog een ongelukje en het is een speels lief hondje. Maar snachts is het echt een ramp. Voordat we aan de nacht beginnen laat ik hem nog extra uit en spelen we nog wat zodat hij lekker moe is straks. Hij houd er niet zo van om in de bench in slaap te vallen dus als hij in slaap is gevallen op de vloer of op schoot til ik hem in de bench en slaapt hij rustig door. Hij krijgt zijn eten in de bench, speeltjes, koekjes, ik doe benchtraining zoals het moet en volgens mij heb ik hem nooit een reden gegeven om de bench niet leuk te vinden. Ik slaap nu op de bank en Snachts moet hij er uit voor een plasje en begint hij te piepen. Ik til hem dan op, zet hem neer buiten en als hij heeft geplast zet ik hem weer in de bench zonder te aaien etc. Maar het enigste wat hij dan wil is bij mij liggen. Ik snap dat het nog een pupje is en dat hij mama mist maar ik wil ook geen gewoontes aanleren en ik ben niet van plan altijd op de bank te slapen, ik ben een 16 jarig meisje wat over een paar dagen weer naar school moet en tuurlijk zijn mijn ouders wel thuis maar het lijkt wel alsof hij alleen mij wilt. Als ik hem wel in de bench laat gaat hij piepen en blaffen en dit zou ik makkelijk kunnen negeren wat ik ook een tijd heb gedaan maar op en gegeven moment gaat hij krabben en graven en aan de tralies knagen en dit lijkt me nou niet goed om te laten gebeuren. Bench staat nu zo'n 2 meter van de bank af, maar het veranderd ook niks als ik hem pal naast me zet want hij wil gewoon perse bij mij op de bank. Ik heb echt geen idee wat ik moet doen met dit gedrag snachts. Ik heb natuurlijk niet enorm veel verstand van dit onderwerp dus ik zou graag jullie meningen horen hierover!

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Je hebt hem een paar dagen. Wat had je verwacht? Dat het ondertussen een volleerd genie ging zijn die alles doet wat je vraagt en volledig meedraait in het gezin zonder dat hij opgemerkt wordt?

Het is een baby, die net uut zijn vertrouwde omgeving weggerukt werd en ineens in een kille omgeving moederziel alleen moet slapen...

Geef het beestje tijd en vertrouwen. Probeer eens of een kartonnen doos wel lukt om in te slapen, daar kun je heel gemakkelijk je hand ook in steken.

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

7,5 week. Dat is nog echt een klein hummeltje.. Hij mist, denk ik, echt zijn moeder en broertjes en zusjes nog en voelt zich alleen. Dus wil hij die warmte bij jou hebben.

 

Misschien moet je niet teveel nadenken over verwennen en je puppy lekker bij je nemen. Ga desnoods met een matrasje op de grond slapen. Mag hij op je kamer slapen, of vinden je ouders dat niet goed.

Het aanleren van de bench zal nog iets trager moeten, dan je nu zou willen. En, wie weet, gaat jouw hondje de bench nooit leuk vinden. Dat kan ook nog.

 

Iedereen denkt anders over opvoeden, maar ik zou je puppy lekker nog een beetje bij je laten en die liefde en aandacht geven, waar hij blijkbaar om vraagt..

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Misschien kan je kijken voor een snugglepuppy. Dat is een knuffel met een hartslag. Dat heeft bij Java veel geholpen. Dat is ook de enige knuffel die nog niet gesloopt is.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Wat lief dat je zo je best doet om bij je pupje te slapen. En ja al gezegd het mist zijn mama en broertjes en zusjes. Je moet nu heel veel geduld hebben. 

 

Of de pup in een doos wat al gezegd is. Of naast je bed als dat mag. Wij hebben dat zo wel gedaan.

De bench ging dan steeds een stukje verder bij ons bed vandaan. Na verloop van tijd ging onze hond naar beneden in de bench.

En nog na langere tijd toen hij wat ouder werd ging de bench weg.

 

Echt,nog even heel veel geduld hebben met je kleintje,en geniet er ook van hoor.

Anoniem (Gast)

Dat jij 16 bent en over een paar dagen weer naar school moet weet dat pupseltje natuurlijk niet.

 

Je hebt hem ontzettend jong gekregen als je hem al een paar dagen hebt en dat beestje is volledig van slag. 

Hij zoekt steun en vertrouwen bij jou en nu wijs je hem in principe keihard af door hem op te sluiten.

Wat is er mis mee om zo'n ukje de steun te geven die hij zoekt en zo hard nodig heeft.

Ik snap nooit zo waarom iedereen zijn hond altijd perse in een bench moet hebben

Hier slaapt er geen een in de bench, heb ze allemaal bij mij genomen op bed in het begin om ze te geven waar zo vroegen

En echt hoor, ik heb er 3, maar maar 1 die echt nog bij mij wil liggen en dat is de jongste van 8 maanden.

de een is uit zichzelf verhuisd naar haar kussen en de ander slaapt standaard beneden.

Dus er nu zijn voor het pupje betekend echt niet automatisch dat je dan je leven lang vastzit aan een hond die alleen nog maar bij jou wil liggen.

Geef het beestje een beetje tijd.

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Je pup is nog een baby en mist zijn vertrouwde omgeving. Alles is nieuw en hij is onzeker. Geef hem tijd om te wennen en ga er gezellig bijslapen de eerste paar dagen (of laat de pup in een doos gezellig bij je slapen op de slaapkamer). Het komt echt goed na verloop van tijd.

Ik zou vlak voor het slapen gaan ook niet heel erg meer gaan spelen met hem.....daar kan de pup overprikkeld van raken en dan bereik je het tegenovergestelde.

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Zou hij het niet koud kunnen hebben 's nachts, omdat de verwarming dan wat lager gaat?

Anoniem (Gast)

Dat dacht ik eerst ook, dus krijgt hij ook een kruik en extra dekentjes in de bench. Ik ga vanavond proberen hem in een doos naast mijn bed te zetten, maar aangezien het met de bench niet werkt om mijn hand er in te steken om hem te kalmeren denken jullie dat dat met een doos wel werkt? Lijkt mij een beetje hetzelfde maargoed, ik ga het proberen! Vind het zo dubbel want het is echt een schatje van een pup maar snachts begin ik dan toch te twijfelen of het wel een goed idee was. Maar goed, ik geloof erin dat het over een paar weekjes allemaal goed is gekomen.

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Veel pup eigenaren zullen af en toe twijfelen of het zo'n goed idee was.......heel normaal. Het komt echt goed ;)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Met 7.5 week had hij eigenlijk nog in het nest moeten zitten maar je hebt hem zelfs al een paar dagen.

Hij kan nog helemaal niet alleen zijn of opgesloten in een bench.

 

Wat is de bedoeling van de benchtraining?

Dat hij daar alleen voor de nacht ingaat?

Of dat als jij naar school gaat hij er over dag ook in gaat?

Of is er overdag altijd iemand thuis?

 

Als hij nu bij jou op bed wil slapen, wil niet zeggen dat hij nooit meer anders kan leren.

Mijn kleintje slaapt vaak op bed.

Maar als hij bij m'n moeder slaapt, dan altijd in een mandje naast het bed.

 

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

7,5 week is wel heel erg jong voor een Maltezer hoor. Beter was nog 1 a 2 weken langer bij de moederhond. 

 

Je doet wel heel veel met de bench vind ik... Misschien wel teveel. Laat je pup lekker slapen waar die in slaap is gevallen.

 

Hier had ik ook wel een bench hoor, maar er werd alleen gebruik van gemaakt als iedereen weg was, voor de veiligheid. Voor de rest mocht/en mag nog steeds, puck liggen waar ze wil.

Puck tussen de 9 á 10 weken mogen ophalen bij de fokker. Ging gelijk lekker haar eigen gang en lekker laten liggen als ze ergens in slaap viel.

 

Verder viel het me op dat puck s nachts vaak piepte, ze sliep in mn slaapkamer. Aan de fokker tips gevraagd, ze zei; doe iets van jezelf in de bench.

Eigenlijk liep puck vanaf dag 1 al met mijn pantoffels te zeulen. Die zijn dus van haar geworden en ze heeft ze nog steeds. Gaan ook altijd mee wanneer ze ergens een dag moet verblijven of als ze uit logeren gaat.

 

honden page profiel joyce joyce

" 7,5 week is wel heel erg jong voor een Maltezer hoor. Beter was nog 1 a 2 weken langer bij de moederhond. 
 
Je doet wel heel veel met de bench vind ik... Misschien wel teveel. Laat je pup lekker slapen waar die in slaap is gevallen.
 
Hier had ik ook wel een bench hoor, maar er werd alleen gebruik van gemaakt als iedereen weg was, voor de veiligheid. Voor de rest mocht/en mag nog steeds, puck liggen waar ze wil.


Puck tussen de 9 á 10 weken mogen ophalen bij de fokker. Ging gelijk lekker haar eigen gang en lekker laten liggen als ze ergens in slaap viel.
 
Verder viel het me op dat puck s nachts vaak piepte, ze sliep in mn slaapkamer. Aan de fokker tips gevraagd, ze zei; doe iets van jezelf in de bench.
Eigenlijk liep puck vanaf dag 1 al met mijn pantoffels te zeulen. Die zijn dus van haar geworden en ze heeft ze nog steeds. Gaan ook altijd mee wanneer ze ergens een dag moet verblijven of als ze uit logeren gaat.
  "

 Dat a een goede tip die onthoud ik voor onze toekomstige pup. 

Anoniem (Gast)

Hallo, even een update. Hij heeft gister avond tot een uur of 2 in de bench geslapen, toen begon hij te piepen. Heb hem naar buiten gedaan maar hij wou niet plassen, alleen spelen. Heb hem daarna in een doos naast mijn bed gezet maar daar ging het piepen alleen maar door. Daarna toch maar op een handdoek bij mij in bed gezet en meneer ging na even rondsnuffelen slapen tot 7 uur. Toch wil ik hem dit niet aanleren, niet alleen omdat ik er slechter op slaap want zo'n kleintje neemt toch wat plek in in een eenpersoonsbed maar ook omdat ik het later ook niet wilt. Ook heeft hij gisteren avond aan sneeuw zitten likken en heeft daarna 3x binnen geplast en 2x binnen... komt dit door dat hij ijskoud water heeft binnengekregen? Krijg een beetje het gevoel alsof de zindelijk heid achter uit gaat.. Tegenwoordig meer plasjes binnen dan buiten en buiten (in de veranda zodat het niet te koud is en niet teveel afleidingen). En nog één vraagje... Hij drinkt zo ontzettend veel, vanmorgen heb ik zijn waterbak bij gevuld (wel de kleinste maat die er is) maar hij heeft 2 hele bakken leeggedronken in 3 uur..

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je pup is 7,5 - 8 weken oud. Als je pup het op het moment fijn vind om bij je in bed te slapen omdat hij die geborgenheid nodig heeft, dan (vind ik) moet je hem dat geven. Later kan die altijd weer naast het bed of in de woonkamer. 

Hier slaapt puck gezellig op bed :).

 

Sneeuw likken/eten is niet goed voor honden. Niet toestaan dus. Ze krijgen er flink maagpijn van.

 

Wat geef je je pup te eten?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Heb je al geprobeerd om je eigen t shirt of hemd, of iets anders qua kleding van jou, in z'n mandje te leggen?

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Wat betreft dat plassen, dat is vervelend voor jou, maar nog wel logisch voor je pup. Je pup is zó jong en het duurt gewoon even voordat ze zindelijk zijn. 

Mijn pup (15 weken) is zo goed als zindelijk, maar ook net toch weer even binnen geplast. Dat is jammer, maar ik schenk er geen aandacht aan en ruim het gewoon op. 

 

Gewoon stug vol blijven houden; plassen na het spelen, eten en slapen. Als onze pup na het uit gaan een tijd in de woonkamer speelt/komt knuffelen wat dan ook, weet ik dat hij na ongeveer een uur naar buiten moet anders plast hij alsnog binnen. Je leert vanzelf de behoefte van je pup kennen, en het ritme, en dan kan je er op inspelen. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Hallo, even een update. Hij heeft gister avond tot een uur of 2 in de bench geslapen, toen begon hij te piepen. Heb hem naar buiten gedaan maar hij wou niet plassen, alleen spelen. Heb hem daarna in een doos naast mijn bed gezet maar daar ging het piepen alleen maar door. Daarna toch maar op een handdoek bij mij in bed gezet en meneer ging na even rondsnuffelen slapen tot 7 uur. Toch wil ik hem dit niet aanleren, niet alleen omdat ik er slechter op slaap want zo'n kleintje neemt toch wat plek in in een eenpersoonsbed maar ook omdat ik het later ook niet wilt. Ook heeft hij gisteren avond aan sneeuw zitten likken en heeft daarna 3x binnen geplast en 2x binnen... komt dit door dat hij ijskoud water heeft binnengekregen? Krijg een beetje het gevoel alsof de zindelijk heid achter uit gaat.. Tegenwoordig meer plasjes binnen dan buiten en buiten (in de veranda zodat het niet te koud is en niet teveel afleidingen). En nog één vraagje... Hij drinkt zo ontzettend veel, vanmorgen heb ik zijn waterbak bij gevuld (wel de kleinste maat die er is) maar hij heeft 2 hele bakken leeggedronken in 3 uur.. "

 

Je stelt wel zeer hoge eisen aan je pupje hoor. 

Hij is al te jong uit het nest gehaald, hij had nog in het nest moeten zijn, veilig met z'n moeder en broertjes en zusjes.

Is nu pas 7.5 week, en nu heb je al problemen dat hij nog niet zindelijk genoeg is.

Ook moet hij al erg zelfstandig zijn, en is het vreemd als hij piept als hij veiligheid mist.

 

Vergeet niet dat het nog een hele kleine baby is.

Neem hem liever de komende weken gewoon bij je op bed, als hij wat ouder en zekerder is, kun je hem alsnog naast je bed laten slapen en later misschien beneden.

Zindelijkheid, na elke keer eten, spelen, wakker zijn even naar buiten met je pup.

Met mijn hond Black stond ik de eerste weken wel elk kwartier of half uur buiten als hij wakker was.

Een hond heeft gemiddeld pas vanaf zo'n 6 maanden de sluitspieren volledig onder controle.

 

Als je je zorgen maakt dat hij teveel drinkt, kun je een plasje opvangen en dit laten controleren bij de dierenarts, of hem sowieso laten nakijken bij de dierenarts.

 

Anoniem (Gast)

Hij krijgt nu puppybrokken, eerst weekte ik deze in heet water om ze zachter te maken en nu doe ik dat niet meer, en heeft hij dus ook meer dorst. Ik denk dat hij aan de geweekte brokken dus meer water binnen kreeg en minder hoefde te drinken. Eigenlijk lijkt hij dus nu veel te drinken maar is dat niet meer dan eerst? Hij heeft ook al 2 truien gekregen van mij maar het lijkt alsof hij echt gewoon de warmte van een mens zoekt, wat ik ook wel snap maar hij moet toch leren soms alleen te zijn.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Welk merk brokken geef je? Sorry, was niet heel duidelijk.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Hij krijgt nu puppybrokken, eerst weekte ik deze in heet water om ze zachter te maken en nu doe ik dat niet meer, en heeft hij dus ook meer dorst. Ik denk dat hij aan de geweekte brokken dus meer water binnen kreeg en minder hoefde te drinken. Eigenlijk lijkt hij dus nu veel te drinken maar is dat niet meer dan eerst? Hij heeft ook al 2 truien gekregen van mij maar het lijkt alsof hij echt gewoon de warmte van een mens zoekt, wat ik ook wel snap maar hij moet toch leren soms alleen te zijn. "

 

Ik snap dat hij moet leren soms alleen te zijn. Maar dat kan hij nu nog niet! Je pup is nog veel te jong om dat te kunnen. 

Begin daar pas mee als hij enkele weken bij jullie is en gewend is aan jullie, jullie huis, de geluiden in jullie huis.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Hij krijgt nu puppybrokken, eerst weekte ik deze in heet water om ze zachter te maken en nu doe ik dat niet meer, en heeft hij dus ook meer dorst. Ik denk dat hij aan de geweekte brokken dus meer water binnen kreeg en minder hoefde te drinken. Eigenlijk lijkt hij dus nu veel te drinken maar is dat niet meer dan eerst? Hij heeft ook al 2 truien gekregen van mij maar het lijkt alsof hij echt gewoon de warmte van een mens zoekt, wat ik ook wel snap maar hij moet toch leren soms alleen te zijn. "

 

Lees je de reacties op je vragen wel?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Daarbij zijn Maltezers echte gezelschapshondjes die heel erg graag bij de baas zijn en echt niet graag alleen zitten. 

Volgende forumvraag: Golden retriever bijt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^