binnen poepen!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RachelRachel

honden foto van Rachel

Hallo,

Zal me ff voorstellen ben Rachel en heb twee Chihuahuas.

Een langharige zwart met wit en heet Bella heb haar als pup ze wordt in februari 4 jaar en een kortharige beige met wit en heet Chelsy en is ongeveer 5 jaar oud haar heb ik van iemand anders,omdat het kleinkind een allergie had.Maar ze zat alleen maar opgesloten in een kattenbench.

En had geen speelgoed omdat die vrouw dat vies vond omdat haar kleinkinderen eraan gingen te triest voor woorden!!!!

Maar het probleem ligt bij Bella,ga 4 keer per dag met hun uit ,ze eten brokken met vlees(echt vlees van zon rol).

Ze poept telkens binnen, het is begonnen toen mijn lieve Bubbel(poes)van twaalf jaar heb moeten laten inslapen.Heel onverwachts.Het is 8 weken geleden.

Ben al een paar keer naar de dierenarts geweest,het kon stress zijn en ze had ook de darmen wat overstuur en daar heeft ze een kuur voor gekregen.

Maar ze blijft het doen heb ook zon ding voor in het stopcontact te doen gekocht is ook voor stress maar helaas helpt het niet!!!

Ik weet niet meer wat ik moet doen weet iemand A.U.B raad dank je!!!!

 

honden page profiel MarielleMarielle 2 doggies

honden foto van Marielle

Oeh, lastig! Zoals je het omschrijft, denk ik haast aan stress. Het is wel heel toevallig dat het poepen in huis samenvalt met het overlijden van je kat. Kan het zijn dat ze de poes mist? 

 

Zelf zou ik denken: van voren  af aan beginnen met zindelijkheidstraining. Ten minste, als er geen lichamelijke oorzaak is. Haar rustig oppakken zodra je ziet dat ze in huis wil poepen (voordeel van een chihuahua ) en buiten neerzetten. En als ze wél buiten poept, uitgebreid belonen met iets lekkers en je stem.

 

Heeft ze toch in huis gepoept, gewoon opruimen en doen of er niks gebeurd is. Sowieso niet straffen.

 

Onze hond heeft ook een korte periode van onzindelijkheid gehad toen hij al zindelijk was, en deze methode hielp bij ons goed. Misschien hebben de andere forummers nog aanvullende of betere tips?

honden page profiel RachelRachel

honden foto van Rachel

Hoi Mariëlle,

Dank je voor je reactie!!!

Het is idd begonnen toen Bubbel overleed,het was ook een beetje haar moeder want Bubbel had ik al toen Bella erbij kwam.

en ze doet het nu snachts en ik weet het echt niet meer.

Want bij Bubbel was het ook onverwachts dat ik haar moest laten inslapen en ben nu bang dat Bella dadelijk ook iets ergs heeft

honden page profiel MarielleMarielle

honden foto van Marielle

Begrijpelijk dat je bezorgd bent. Het is vreselijk om een beestje te verliezen, en dan ga je je extra zorgen maken. Bubble was al 12 jaar bij jullie, wat zul je haar missen.

 

Wat heeft de dierenarts precies gezegd? Als je je zorgen blijft maken, zou ik gewoon teruggaan voor een second opinion. Leg gerust uit dat je je zorgen maakt en alle ernstige lichamelijke oorzaken wilt uitsluiten. Al is het alleen maar voor je eigen gemoedsrust!

 

Hoe is de conditie van Bella verder? Laat je het weten wanneer er iets verandert?

 

Volgende forumvraag: Hond niet lekker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^