Statisch

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Sinds een week merk ik dat mn hond erg statisch is. Ze heeft er zelf geen last van, denk ik, maar het is nogal vervelend en pijnlijk om te aaien. Heb dit trouwens ook een paar keer gemerkt bij de katten. Ligt dit aan het weer of de (cv) kachel? Heb dit nooit eerder gehad namelijk.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Ik heb het nu ook heel erg. Kwam erachter dat het alleen is als ik in huis schoenen/pantoffels aan heb met zool. Niet als ik alleen sokken aan heb, haha. Misshien bij jou ook het proberen waard?

Anoniem (Gast)

Ik loop alleen op sokken/blote voeten op laminaat.. Vind het zo vervelend

honden page profiel ElianeEliane

Van zodra we echt winterweer krijgen verandert de luchtgesteldheid. De lucht wordt droger.

Onder statische elektriciteit wordt elektriciteit bedoeld waarbij geen stroom loopt, maar wel een hoge (gelijk)spanning aanwezig is door een ongelijke verhouding tussen elektronen en protonen

Een druppeltje olijf of lavendelolie door het haar doet al veel

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Sinds een week merk ik dat mn hond erg statisch is. Ze heeft er zelf geen last van, denk ik, maar het is nogal vervelend en pijnlijk om te aaien. Heb dit trouwens ook een paar keer gemerkt bij de katten. Ligt dit aan het weer of de (cv) kachel? Heb dit nooit eerder gehad namelijk. "

 Even je handen nat maken voor dat je gaat aaien.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je hebt sprays, conditioner, wat door de vacht en het probleem is voorbij....de spray is bij de dierenwinkel te koop, paarden gebruiken het voor antiklit....voor honden ook te gebruiken.

Anoniem (Gast)

Kunnen van die waterdingen die.je aan je cv hangt ook helpen? Want de katten zijn als de dood voor spray en de hons vind dat ook niet bepaald prettig. En elke keer eerst naar de keuken om mn handen nat te maken als de beesten bij ons op de bank komen is ook weer overdreven.. Dan maar aaien met pijn

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

yep, luchtbevochtigers aan de radiator helpen ook, maar niet altijd genoeg. 

En spray kan je eerst op een doekje of je handen sprayen en dan even je dieren afnemen. Bij katten zou ik voorzichtig zijn met wat je erop doet ivm wassen. 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ik heb dit ook enorm erg de laatste tijd. Vooral bij 1 kat. Ik durf haar gewoon niet meer te aaien omdat ik haar altijd een schok geef. Zelf heb ik ook geen tips, maar ik volg even mee 

 

Ik heb dit probleem altijd wel erg bij mijn kat in de winter, dus ik denk wel dat het weer er zeker mee te maken heeft. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Kunnen van die waterdingen die.je aan je cv hangt ook helpen? Want de katten zijn als de dood voor spray en de hons vind dat ook niet bepaald prettig. En elke keer eerst naar de keuken om mn handen nat te maken als de beesten bij ons op de bank komen is ook weer overdreven.. Dan maar aaien met pijn "

 Op een washandje sprayen waar de poezen niet bij zijn....1 x in de week is al voldoende.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" yep, luchtbevochtigers aan de radiator helpen ook, maar niet altijd genoeg. 
En spray kan je eerst op een doekje of je handen sprayen en dan even je dieren afnemen. Bij katten zou ik voorzichtig zijn met wat je erop doet ivm wassen.  "

 Had het nog niet gelezen...........

Volgende forumvraag: Hond in oud "kippenhok"
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^