Honden trukjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Tobytje (Gast)

Hoi ik heb een hondje van 6maand en iets en ik wil hem leuke trucjes leren ik ben al 3 dagen bezig met trucjes leren hij kan al zit, aan de voet en de bal brengen       zou het heet leuk vinden als ik ideeën krijg    kus en dikke poot Toby

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

High five en spin (rondje draaien :-) )!

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Mooi zitten is leuk! Mijn hondjes kunnen het ook beide 

 

Iets vasthouden in de bek is ook leuk! 

 

 

Veel plezier meet aanleren 

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Hey,

 

Een heel handige, TOUCH. Ik laat dan de rug van mijn hand zien en dan moet ze met haar snuit er tegen drukken. Als ze bv ver weg van me is in het bos roep ik TOUCH en komt ze als een pijl naar mijn hand rennen. Is handig om ze nadien bv aan te lijnen.

 

Ook WELKE HAND. Hou een snoepje in 1 hand en sluit de handen voor haar; Ze moet dan met haar poot tikken op de hand met het snoepje. Is goed voor en snuffelwerk en contact tussen baas en hond.

 

Eenmaal ze BLIJF kennen kan je ook verstoppertje gaan spelen. De hond moet blijven zitten en als je ZOEK roept, kan die jou komen zoeken. Verstop je, altijd wat moeilijker, en als ze jou vinden krijgen ze een snoepje of een dikke knuffel. Dit kan je ook doen met enkel een snoepje verstoppen. Dan zie je ze echt gaan snuffelen...heel goed hersenwerkje.

 

Veel speelplezier!

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Mooi zitten is leuk! Mijn hondjes kunnen het ook beide 

 
Iets vasthouden in de bek is ook leuk! 

 
 
Veel plezier meet aanleren  "

 Ik had juist begrepen dat je ze pas mooi mag leren zitten als ze volgroeid zijn omdat het erg belastend is voor de rug.

honden page profiel janetjanet

honden foto van janet

pootje geven is ook leuk en makkelijk. Max hebben we geleerd dat op het woord hallo te doen op youtube vind je ook heel wat.

honden page profiel Cai de shih tzuCai de shih tzu

honden foto van Cai de shih tzu

High five, box, zit en poot geven ( voorstellen),  omrollen.

ik heb dit cai allemaal geleerd door YouTube filmpjes.

 

 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Tibbe kent highfive, poot (en andere poot) handig als ik zijn poten schoonmaak na de wandeling :p 

Wij gebruiken ook touch.

 

Verder ook de basic dingen van kom hier, zit, lig, wacht.

 

Sinds een paar weken heeft mijn eigenwijze ventje enorm veel zin in trucjes. Dus hij kent sinds kort ook door (bij iedere stap door mijn been heen lopen), thuis (dan komt hij tussen mijn benen in zitten en hoog (op 2 poten staan met zijn voorpoten op mijn arm)

 

honden page profiel ..

honden foto van .

Puk hebben we eerst gewoon normaal 'poot' aangeleerd. Daarna heb ik haar aangeleerd om 'poot' te geven tegen mn been/voet. Zéér handig als je in de modder loopt en de hond toch een trucje wil laten doen. Scheelt heel wat modder handen. Heb het dan liever op mn laarzen. 

 

 

Puk is ook net een aapje. Ze houd van klimmen op boomstammen en speeltoestellen. Ik heb haar het commando 'op' aangeleerd. Als ik ergens naar wijs en 'op' zeg dan springt ze er op. Ze vind dat zo ontzettend leuk om te doen. Boomstammen zijn favoriet. 

Let wel op dat het voor pups nog niet goed is om al te klimmen!! 

 

 

Puk is ook aangeleerd om te gaan liggen en dan snoepjes op haar poten te krijgen zonder ze op te eten. Natuurlijk mag ze het daarna wel opeten! 

 

 

 

honden page profiel janetjanet

honden foto van janet

hoi denise, hoe heb jij dat met die snoepjes voor elkaar gekregen? Puk is toch ook een beaglemix?

honden page profiel ..

honden foto van .

" hoi denise, hoe heb jij dat met die snoepjes voor elkaar gekregen? Puk is toch ook een beaglemix? "

 

Ja klopt. Puk is een beagle x labrador kruising. 

We hebben haar eerst rustig laten zitten bij ons op de grond. Toen een snoepje neergelegd de grond. Duidelijk 'nee' gezegd. Elke keer als ze toch naar het snoepje keek weer duidelijk 'nee' gezegd. Soms haar kop rustig weggeduwd als ze toch doorging. Als ze dit aantal seconden vol hield zeiden we 'toe maar' en beloonde haar rijkelijk met complimentjes. 

Toen ze dit kon hebben we het herhaald alleen lag Puk nu op de grond. Met haar snuit dus dichter bij het snoep. 

 

Daarna hebben we het op 1 poot met 1 snoepje geprobeerd. Steeds 'nee' zeggen en haar kop rustig wegduwen. Zo zijn we dit gaan uitbreiden naar beide poten. 

 

Belangrijk is dat het niet te lang duurt. Wij hielden momenten aan van 10 seconde. Binnen die tijd gaven we het snoepje. Ook al had ze het 5 keer geprobeerd in die 10 seconde. Als het minuten lang gaat duren dan word de hond alleen maar geirriteerd. 

 

Bij Puk is dit echt een impuls controle die ze heeft moeten leren. Zeker voor een beagle x labrador is van eten afblijven heeeeel lastig haha. 

Na afloop merk je wel dat ze zelf ook heel trots is dat ze het volgehouden heeft. Je merkt een soort blijheid en trotsheid. Ze vind het super stoer van zichzelf! Haha 

 

Hopelijk is het een beetje duidelijk maar als je nog vragen heb moet je ze zeker stellen. 

honden page profiel Kelsey (kaitlinn) & KenzoKelsey (kaitlinn) & Kenzo

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Hoe leer je poot aan ? :-)

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

"  Ik had juist begrepen dat je ze pas mooi mag leren zitten als ze volgroeid zijn omdat het erg belastend is voor de rug. "

 Oh jee, daar heb ik helemaal niet over na gedacht. Misschien dan nog even wachten met mooi zitten 

honden page profiel janetjanet

honden foto van janet

" Hoe leer je poot aan ? :-) "

 hoi kelsey, kijk op you tube daar kun je het goed volgen. We hebben max eerst zit geleerd en als hij dat goed doet neem jij iets lekkers in je hand, maak een vuist met het lekker erin, hou het voor jou hond en als hij je vuist aantikt met en poot mag hij het snoep. Dat herhaal je en koppel je jou woord aan. Als dat dan goed gaat kun je dat met je open hand doen en het snoepjes geven als hij het poot op jou hand legt.

honden page profiel janetjanet

honden foto van janet

hoi denise, bedankt voor de uitleg ga ik met max proberen. Hey is wat eten betreft ook een echte beagel dus dat wordt een echte uitdaging voor ons en voor hem.

Volgende forumvraag: Bijtgedrag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^