hondenkleding zielig??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kaya en KodaKaya en Koda

honden foto van Kaya en Koda

Ja ben het met Annelies eens ,alleen tegen de kou of de regen.

Maar anders niet hoor..ach en die laaste foto ,het is net of hij een korset aan heb.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hondenkleding zielig??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Voor de koude vind ik het oké, maar een petje en schoenen vind ik er wel over.
En die foto van Femke met dat Yorkje als handtas vind ik verschrikkelijk. Precies een gebruiksvoorwerp!!!
En of honden het leuk vinden? Nee zeker niet. Bas en Mini zijn niet scheutig op die jasjes... Maar zonder willen ze ook niet door de kou.

honden page profiel HILLHILL

honden foto van HILL

beau en erra zijn stafford maar dragen een kleed..hebben heel dun haar,,,en beau heeft atrosse mmdus dan blijft wat warmer,,tja zie ze nog niet met schoenen ,,strikjes ,,bling bling hahhahaha ..(beau en erra kijken me nu angstig aan neeeeeeeeeee vrouwtje geen bling bling hahahahhaa)

honden page profiel mariekemarieke

honden foto van marieke

mijn bruno heeft wel een winterjas sinds kort en een truitje.. want hij zat helemaal te trille buiten van de kou en regen, en wou dan ook echt niet mee naar buiten.. nu met dat jasje loopt ie wel eerder mee naar buiten....

honden page profiel PatriesPatries

honden foto van Patries

Hondenkleding is niet zielig, mits het de hond goed past!
Ik werk in een boetiek waar hondenkleding verkocht wordt en geloof me de kleinere hondjes en de honden met een dunne vacht vinden het heerlijk om dat aan te kunnen met deze kou nu. Ga zelf maar eens met je bijna blote buik 15 cm boven de grond hangen nu het vriest.

Als de kleding goed past bij de hond en de hond heeft er verder geen last van wat is dan het probleem??? Beter een jasje aan dan een blaasontsteking of een longontsteking.

In de boetiek waar ik werk kijken we allereerst naar de hond en adviseren we ook als 1e wat het beste is om mee te beginnen. Mocht er een klant komen die persé een dikke bomberjack of "bontjas" zou willen voor de hond die voor het eerst kleding aan krijgt dan raden we dat ten zeerste af, want je moet zoiets opbouwen. Er zijn altijd uitzonderingen die gewoon meteen met zo'n jas weglopen, maar voor de meeste hondjes is het gewoon prettig om met een mouwloos item te beginnen en tevens van materiaal dat soepel is.
De hondenkleding van vroeger was pas dieronvriendelijk, synthetisch materiaal werd er gebruikt en nu.... katoen waardoor het gewoon ademt.

Mijn oudste bull heeft ook diverse kledingstukken hangen puur omdat ze het nodig heeft. Zeker nu met de kou en als ze haar trui of pak aan heeft dan gaat ze nog tegen de verwarming aan liggen.



En dan kan ik ook nog melden dat er meer dan genoeg dierenartsen en trimsalons mensen doorverwijzen als de honden iets mankeren waardoor ze een jas nodig hebben of bijv een hond die helemaal geschoren moet worden nu omdat dat beter voor zijn vacht is. Geloof me die honden zijn dolgelukkig met hun jasjes.

Of de maltheser leeuwtjes van tegenwoordig die met nauwelijks ondervacht nog gefokt worden, de chinese naakthonden die anders letterlijk bevriezen. En zo kan ik nog wel even doorgaan
;-)

Als de hond er verder geen last van heeft in zijn bewegingsvrijheid waarom dan moeilijk doen erover

honden page profiel dorine dorine

honden foto van dorine

Niemand vindt het hier volgens mij erg als de beestjes vestjes en dergelijke gebruiken tegen de kou, maar wel als het gebruikt wordt omdat baasje het er zo schattig uit vindt zien en de hond het niet nodig heeft.

Zo denk ik erover.

Als het hondje het nodig heeft zul je mij niet horen hoor.

Groetjes

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Inderdaad, als het voor de kou of een medische oorzaak heeft zou ik ze ook een jasje aandoen.
Maar verder, sorry hoor, vindt ik het echt belachelijk om een hond aan te kleden. Een hond is niet zoals de mens, een hond kan prima tegen kou. Maar nu heb je zoveel rassen, klein, dunbehaard die er niet tegen kunnen. Die hebben dan iets van kleding nodig.

Maar voor de sier, voor de show? Nee hoor. Laat die hond een hond zijn. Laten we onszelf leuk aankleden en onze honden niet gebruiken als showmodel.

honden page profiel Kelly en ScyllaKelly en Scylla

honden foto van Kelly en Scylla


Scylla draagt dit jasje enkel tijdens koude avondwandelingen en wanneer we naar de hondenschool gaan en toch regelmatig stilstaan in de koude.

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca...

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Om praktische redenen vind ik het wel kunnen.
Een kleine hondje die het ECHT koud heeft.

Maar grotere honden of om niet-praktische redenen..NEE absoluut niet kunnen

honden page profiel gina-dieselgina-diesel

honden foto van gina-diesel

ik vind het zielig
die hondjes aan kleden net als kindere met schoentjes petje enz
ik zou zelf voor een kleed kiezen net als hill heeft
maar vind het ieder voorzig een jasje voor de kou kan nog wel maar ga toch geen schoentjes aan doen en petje op
ik ken iemand en die doet zn hondje gewoon poppen kleren aan
maar nogmaals is ieder voor zich

honden page profiel PatriesPatries

honden foto van Patries

De kleding van de honden gaat met de tijd mee.... Zoals ik al schreef waren er nooit mensen die zich er druk over maakte als een oudere dame met haar hondje in een geruit dekje rondliep. En nu de kleding met de tijd mee gaat en daadwerkelijk op de bouw van de hond is afgesteld vind iedereen het ineens zielig.

Dat paarden met een deken oplopen buiten daar hoor je niemand over.... dat is algemeen geaccepteerd. Dat je een half dozijn halsbanden hebt omdat je dat leuk vind om af te wisselen daar hoor je ook nooit iemand over.....maar als je als baasje iets leuks aan wil doen bij je hondje ipv zo'n geruit stug dekje dan ben je ineens niet diervriendelijk.

Bedenk wel dat onze honden die in huis liggen geen echte wintervacht hebben, zoals de kennelhonden die buiten liggen , doordat de centrale verwarming meteen omhoog gaat als het buiten kouder wordt.

Je trekt zelf toch ook een jas aan als je naar buiten gaat. En kom dan niet aan met het verhaal maar ja de hond heeft een vacht..... Dat klopt honden hebben een vacht maar die vacht kan zich niet meer aanpassen aan de temperatuur buiten zoals dat zou moeten, want zodra het buiten kouder wordt gaat de verwarming omhoog. Hoeveel mensen klagen er wel niet dat honden het hele jaar door ruien???? Komt doordat we de temperatuur binnen kunstmatig hoog houden..... Dus heeft je hond niet de goede bescherming van zijn vacht die hij zou hebben als deze buiten zou liggen het hele jaar door.

@ Gina-diesel schoenen en petjes dat is idd iets waar honden daadwerkelijk last van hebben en al helemaal als je een hond poppenkleding aan gaat doen. Dat is totaal niet op het lichaam van de hond afgesteld.

Er zit zeer zeker meer achter hondenkleding dan alleen het paris hilton verhaal wat de meeste mensen in gedachten hebben.

honden page profiel Wendy SJWendy SJ

honden foto van Wendy SJ

Paris Hilton indeed!!

Jammer dat veel mensen de modehond nemen, dus een Chihuaha met de nodige assesoires, zonder de waarde van het dier nog in te zien.

Maar goed, dat is mijn mening.... daar is een forum dan ook voor. Honden hebben het volgens mij gewoon niet nodig. Een kerstmuts voor de foto, briljant, maar een jurkje of pakje... nee, daar doe je je dier geen plezier mee. Helemaal niet als er al handvaten aan zitten whahahaha.

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Een naakt hondje een jasje aandoen omdat het anders verkleumt van de kou vind ik iets anders als een hondje opdirken met de meest tuttige jurkjes, schoentjes, kettinkjes en strikjes. Het is wel een hond en geen kind. Je maakt mij niet wijs dat een hond dit fijn vind, dat hij het tolereerd of niet anders weet is iets anders..

honden page profiel PatriesPatries

honden foto van Patries

Nee die dingen met handvaten zijn idd echt niet diervriendelijk daar ben ik het geheel mee eens. Dan maak je een hond pas ongelukkig.

Kan iemand mij vertellen dat je pup in het begin zijn halsband wel meteen accepteerde?? Dat was toch ook gewenning, dus wat dat betreft klopt het helemaal wat je zegt Mandy. Het is een kwestie van de hond het aanwennen. En ja er zijn mensen die het extreem door duwen, kan ik ook niet ontkennen, maar het grootste gedeelte van de hondjes die in de boetiek komen hebben het echt nodig omdat ze staat te rillen van de kou.



honden page profiel Denise, Benji & Hogy.Denise, Benji & Hogy.

honden foto van Denise, Benji & Hogy.

Toen mijn chi nog jonger was had die wel 1 truitje, maar daar is die uit gegroeid, en heb eigelijk geen nieuwe meer gekocht. En hy vind het hellemaal niet erg, bibbert ook nooit buiten!

Heb toen ergens gelezen dat als je een goed gezonde chihuahua hebt hy niet hoort te bibberen.
Tja, weet niet of het waar is, maar die van mij krijgt iniedergeval geen trui/jas aan.

honden page profiel Laure & AldoLaure & Aldo

honden foto van Laure & Aldo

Alleen een truitje voor als het koud is ofzo vind ik niet erg! Maar dan met schoentjes enzo vind ik echt ...

honden foto van ninnino en Simson & uitlaathond Layla

Vind het ook niks, maar een dekje is ok als het beter is voor de hond. Maar als er hier een komt vind ik zo'n halsband met rode 'zakdoek' eraan wel supercool. Maarja dat is gewoon een halsband.

Groetjes Nienke

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

En daar gaan we weer zucht dit onderwerp zou verboden moeten worden O-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Vind ik ook Natasja, deze discussie kan nog jaren voortduren.

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

haha las het onderwerp en dacht neeeej niet weer haha

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

Het is ook een ouder topic die door Nienke omhoog gehaald is

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Eigenlijk zijn we het met zn allen eens en is de conclusie dat hondenkleding voor praktische redenen goed is maar niet voor creatieve doeleinden. O-)

Silver heeft van zn eigen al een lekkere bondjas dus heeft geen jas nodig voor kou en regen. Wel heb ik een bodycooler voor lange wandelingen in de zon.
En als we op wintersport gaan en Silver gaat mee, dan hebben we schoentjes, zodat hij zn voetzooltjes niet openhaalt een scherpijs. O-)

honden foto van Kelvin, Monique en Kira & Mila

Nee, ik deed tyke nooit wat aan, 's winters had hij vanzelf al een dikkere vacht, en 's zomers moest ik hem toch plukken, dus hij had een natuurlijk bontjasje :-D alhoewel hij een bloedhekel had aan sneeuw het was een klein hondje en nogal groot geschapen, en sneeuw was daaraan koud, en dat vondt ie echt helemaal niets :-) , wat hillarische taverelen meebracht met uitlaten..

Nu heb ik een Beagle, en ze heeft nog geen winter meegemaakt, en als ze het niet te koud heeft, blijft ze gewoon lekker alleen met halsbandje omlopen.
Misschien zou ik het alleen doen als ze het echt te koud heeft 's winters om zo een ziekte te voorkomen, maar dat zou echt de enige reden voor me zijn.

honden foto van ninnino en Simson & uitlaathond Layla

oeps sorry had niet gezien dat ie zo oud was

honden page profiel

honden foto van

sorry maar ik vind het niets :'( mijn teckel heeft het in de winter ook koud.dan loop ik maar iets korter,maar ga hem echt niets aantrekken.maar dat is voor ieder persoonlijk weer anders

groetjes anita ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hondenkleding zielig??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Nieuw Hier
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^