Hond adopteren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mariska (Gast)

Hallo allemaal,  Ik zit ergens over na te denken en vraag daarbij jullie hulp.  Wij hebben een Beagle pup van bijna 21 weken oud.  Ze is heel eigenwijs en druk.  We zien d'r rustiger worden  als er een andere oudere hond bij haar is, als we bijv. Oppassen een hond of als ze mee gaat op visite. Nu hebben wij een Beagle gezien van 7 jaar oud die we zouden willen adopteren.  Wat zijn hier de voordelen en wat zijn hier de nadelen van?  Ivm met de leeftijd van de andere hond, onze hond en de extra kosten die er misschien gaan komen.  Wat denken jullie is het een slimme stap? Moeten we dit doen? Alvast bedankt! X

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Geen idee wat voor of nadelen zijn.

Bedenk alleen wel dat niet alle honden pups leuk vinden. Zorg dus dat je een paar keer gaat kennismaken en ga niet gelijk de eerste kennismaking overstag.

 

Daarnaast zul je, als je de oudere hond neemt, voor beide veel tijd moeten nemen. Beide ook elke dag een of twee keer apart uitlaten,  ze kunnen niet gelijk alleen samenzijn als jullie weg moeten.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Een herplaatser heeft ook tijd nodig om te wennen. Hier veranderde het gedrag van de 3 herplaatsers bij de ene na een maand, bij de ander pas na 3 maanden. 

Je hebt dan hopen geduld nodig en toch wel veel tijd! 

Ik zou het zeker overwegen, maar omdat ik er een bij wil, niet om een pup te kalmeren.

Onze herplaatsbeagle zijn oren staan vaak op zijn gat, zoals wij zeggen. Daar leert je pup niks van! Haha. 

Doe je al brainwork met de kleine frutsel? Mss eerst zoiets proberen?

Versta me niet verkeerd: beagles zijn geweldig! Maar ze vragen een intensieve aanpak, of ze nu jong of oud zijn...

 

In asiels vind je niet voor niks veel beagles, spijtig genoeg.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Beagles vinden het meestal heel erg leuk om andere Beagles om zich heen te hebben en ik denk dat je ze er allebei een plezier mee zou doen. De jonge hond leert er meestal veel van en de oudere hond vindt het vaak erg leuk om er een jong vriendje bij te hebben (sommige oudere honden moeten er ook niets van weten). Maar omdat ze elkaars typische beagle-gedrag gedrag ook kunnen versterken, heb je wel een kans dat je ze niet samen los kunt laten buiten omdat ze er dan samen tussenuit piepen op zoek naar dat konijn...  Inderdaad is het allerbelangrijkste, wat Ruby ook zegt, om eerst een paar keer uitgebreid kennis te maken en te kijken of er een klik is tussen de twee honden.

 

Wat de extra kosten betreft van een oudere hond? Dat kun je moeilijk voorspellen. Een Beagle kan wel 17 jaar oud worden zonder ooit ziek te zijn, en een jonge hond kan zichzelf ook gruwelijk verwonden door te ruw te spelen - dat weet je gewoon nooit en is altijd een gok.

Volgende forumvraag: Waar hond adopteren?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^