Nieuwe pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nieuwe pup (Gast)

Ik heb sinds een paar weken een nieuwe pup. Ik heb al een stefford (12) en een chiwawa (7). De pup is een americaanse bully. Hij zit de oudere honden elke keer als die uit de bench is te tieren in de poten oren en staart te bijten. De twee oudere honden die pakken hem we tereug van dat ze er niet mee eens zijn met grommen en tanden laten zien. Maar hij doet het elke keer weer. Ook al als ik er tussen kom en corrigeer gaat die zo door. Dus als ik het zat ben zet ik hem in de bench. Daar is die dan nog wel ff druk maar uiteindelijk valt die dan in slaap. De pup zit ook zijn bench te slopen. Zijn kussen en zijn voerbak te kauwen. Terwijl we er speeltjes in heb liggen. Hoe kan ik dit af leren?

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Krijgt hij genoeg rust tussendoor? Als hij zo irritant blijft happen is het misschien verstandig om hem al eerder zijn rust te geven. Is het hem wel goed aangeleerd om in de bench te zitten? Anders is het niet zo gek dat hij gaat slopen in de bench.
Geef ook je twee andere honden even hun "puploze" tijd. Nu gaat het nog goed want de pup is nog jong maar als hij ouder wordt zullen ze dat gedrag niet meer accepteren en ruzie moet je echt voorkomen.

Anoniem (Gast)

De pup zit meer en deel in de bench. En de pup is niet zo vaak bin de andere 2.

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

Een bench is een veilige plek en geen strafplek!

Onderneem je wel genoeg met de pup alleen? Ga hersenwerk doen zodat hij ook geestelijk vermoeid raakt, en elke dag een uitje plannen, keer naar het winkelcentrum, kinderboerderij, bij de school staan als deze uit komt, station etc. etc.

Belangrijk is om nu goed te socialiseren en een goede balans te zoeken door bezig te zijn en genoeg rust te geven.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Je kan de pup als die even wat uithaalt niet steeds in de bench zetten...zet een traphekje tussen de ouderen honden en  de pup ....ga apart met de pup wat doen, wandelen uit....je moet zorgen voor harmonie in huis, als je dat niet doet blijf er geharrewar tussen de honden.....              ...tuurlijk mogen je honden bij elkaar maar doe dat op neutraal terrein, zodat je ouderen honden weg kunnen als het hun niet bevalt...in huis harmonie, als je voldoende met de pup doet wordt die in huis rustig en is er geen noodzaak om maar steeds in de bench te stoppen..           .geef een goed bot, ga zelf eens op de grond zitten hou het vast zodat tie ook binnen energie kwijt kan.....begeleid je pup als ze samen zijn, als jij tijdig ingrijpt is het niet nodig dat de ouderen honden je pup corrigeren, dat moet jij doen...........              hier ook tien jaar verschil in pup en oudere hond, rustig benaderen geen punt, mag de pup gerust bij de oudere hond gaan liggen, zie ik dat ze de oudere hond belaagt, grijp ik in, leid ik de pup af met een spel of een goed bot, jij bent de baas niet de oudere honden of de pup.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

.....grijp in als het nodig is, laat ze het niet zelf uitzoeken.....pup 8 weken oud.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

.....rustig benaderen, als dat niet gebeurd haal je de pup weg, op een gegeven moment begrijp je pup het, te wild.....mag die niet bij de ouderen, rustig....lekker erbij......hier acht weken.

Volgende forumvraag: puppy drinkt eigen urine op
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^