Wanneer steriliseren/castreren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Vanaf eind januari krijgen wij een hondje erbij van een stichting uit Bulgarije! Sable is dan net zo'n 5 maanden oud. Wij willen (en moeten) haar sowieso gaan steriliseren oftewel castreren. Ik twijfel dus nu of we haar laten castreren voor haar eerste loopsheid of 3 maanden na haar eerste loopsheid. 

 

Wat ik dus heb begrepen en heb gelezen wordt de kans op baarmoederontsteking en tumoren nog kleiner (vrijwel nihil) als je voor de eerste loopsheid castreert. Ook reageert Kaylo ondanks dat hij gecastreerd is wel ontzettend heftig op loopse teven, hij is dan echt obsessief en helemaal van zijn stuk. Dit willen we dus zowel Kaylo als Sable ook besparen 

 

Wij willen haar sowieso via laparoscopie (kijkoperatie) laten behandelen omdat we hier hele goede dingen over hebben gehoord en ze vaak ook veel sneller herstellen. 

 

Hebben jullie ervaringen met het voor de eerste loopsheid castreren? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik zou toch ivm groeien en hormonen 1 of 2 keer loops laten worden. Het is misschien even vervelend voor Kaylo, maar mogelijk wel beter voor het groeien van Sable.

honden page profiel JellybeansJellybeans 3 doggies

honden foto van Jellybeans

Ik heb eens een onderzoek gelezen (ik dacht Amerikaans) waarin stond dat de kans op botkanker toeneemt wanneer een hond voor de eerste loopsheid wordt gecastreerd. Lijkt me niet gek aangezien de botten voor de eerste loopsheid nog volop in ontwikkeling zijn onder invloed van hormonen. Dan heb je dus minder kans op de ene variant maar neemt de kans op een andere variant weer toe.

 

Wanneer een vrouw vervroegd in de overgang raakt neemt de kans op aandoeningen als bijvoorbeeld osteoporose ook toe, zou me niet verbazen als dat bij honden ook dergelijke negatieve bijwerkingen kan hebben. Ik zou de hond eerst een (paar) keer loops laten worden en rustig laten uitgroeien.

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy 3 doggies

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

http://www.labradoodle-site.nl/puppies/te-vroeg-castreren

Lees dit verhaal maar eens, ik zou wachten!

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" http://www.labradoodle-site.nl/puppies/te-vroeg-castreren

Lees dit verhaal maar eens, ik zou wachten! "

 Ga ik doen! Dankjewel! 

 

Iedereen ook bedankt voor de reacties. Wij hebben altijd alleen maar reuen gehad, dus dit is voor ons ook nieuw! haha 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^