Blaasgruis

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Laika en danny (Gast)

hallo   ik heb weer een vraagje, ben vandaag (weer) bij de da geweest, er lagen wat urine vlekken in laika's mand. Ik dacht meteen aan incontinentie omdat laika geholpen is. Da gebeld en ik moest urine meenemen om een blaasontsteking eerst uit te sluiten. De urine was donkergeel, dus ik vermoede al dat ze een blaasontsteking had. Vanmorgen bij de da zagen ze ook kristallen in de urine zitten. Wat ik wel raar vind achteraf is dat ik  s'middags urine heb opgevangen en vanochtend de urine heb laten testen, volgens hun was dat geen probleem als ik het in de koelkast zou bewaren. Omdat ik de diagnose niet vetrouw heb ik toen ik thuis kwam andere da's gebeld voor een 2e diagnose. Daar kwam uit dat het beste ochtendurine gebruikt kan worden en deze zeer snel getest moet worden omdat urine naarmate de tijd zelf de kristallen aanmaakt. Dus morgen doe ik het wel goed en laat ik de urine gelijk daarna testen. Maar ok mocht ze blaasgruis hebben dan moet ze weer terug op brokken. Is alleen dierenarts voer geschikt hiervoor? Zijn er andere goedkopere merken geschikt als blaasgruisdieet? Wie heeft er ervaring met blaasgruis?

Laika en danny (Gast)

o en heb nog een tip om makkelijk urine op te vangen. Ipv een soeplepel die niet zo breed is heb ik de blik van een blik en veger gebruikt. Die is een stuk breder en platter met meer kans op succes.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik had het met mijn kat.. En van de DA krijg je meestal Royal canin.

Bij blaasgruis staat er iets als anti strufiet op. 

 

Royal canin weiger ik te voeren. 

Dus ik ging zoeken naar andere merken.

Zooplus verkoopt o.a. ook verschillende merken dieet voer. Ook een stuk goedkoper dan de DA.

 

Let wel goed op dat je het juiste dieet voer koopt. 

En geef geen enkele vorm van dieet voer als de DA geen dieet voer aanraad. 

 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Er zijn verschillende soorten blaasgruis. Belangrijk is dat je weet welke soort. Er bestaat aangepast blikvoer en aangepaste brokken. Met vers voer is het oppassen geblazen. Meestal gaat het ivm blaasgruis over het purinegehalte. Ik ben overgeschakeld op brokken. Eigenlijk ook wel makkelijker. Mijn DA raadde vers vlees meteen af. Dus dan maar weer brokjes van royal canin.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Ik heb geen ervaring met blaasgruis, wel met nierfalen en een lever die vet niet goed afbreekt..

Voor allebei heb ik gebruikt en gebruik ik royal canin dieet voeding en heb ik gezocht naar een blikvoer die niet speciaal voor dieet wordt gebruikt, maar wel overeenkomt.

Je kan deze dieetvoeding ook op Zooplus bestellen en is dat een heel stuk goedkoper, daar hebben ze ook verschillende merken die ook overeenkomen als dieetvoeding. Ook merken die weer goedkoper zijn dan royal canin, wellicht dus even het nakijken waard!

Danny en laika (Gast)

Vanmorgen bij een andere da geweest om de urine te testen. Laika heeft geen blaasontsteking of blaasgruis, het beeld soor de microscoop was ook heel anders dan bij de andere da. Bij de eerste da zag je alleen de kristallen, vanmorgen zat er meer stoffen in de urine, die er ook in horen te zitten. Compleet 2 verschillende diagnoses. Tuurlijk ben ik blij dat ze toch geen blaasgruis heeft maar ben wel een beetje pissed op de andere da. 80 euro weggegooid, geloof me ga er echt nog achteraan om dat geld terug te krijgen. Ben blij dat het onderbuik gevoel klopte.

Laika en danny (Gast)

Ze is dus wel incontinent en krijgt daar nu medicijnen voor.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Vanmorgen bij een andere da geweest om de urine te testen. Laika heeft geen blaasontsteking of blaasgruis, het beeld soor de microscoop was ook heel anders dan bij de andere da. Bij de eerste da zag je alleen de kristallen, vanmorgen zat er meer stoffen in de urine, die er ook in horen te zitten. Compleet 2 verschillende diagnoses. Tuurlijk ben ik blij dat ze toch geen blaasgruis heeft maar ben wel een beetje pissed op de andere da. 80 euro weggegooid, geloof me ga er echt nog achteraan om dat geld terug te krijgen. Ben blij dat het onderbuik gevoel klopte. "

 80 euro  voor een urine-onderzoekje en consult?????????

Fijn dat er geen blaasgruis te vinden was. De urine plekken in haar mandje, dat roept bij mij wel vragen op. Het eerste waar ik inderdaad aan denk is incontinentie. Hoop het in ieder geval van niet.

Laika en danny (Gast)

ze is dus incontinent en krijgt hier medicijnen voor

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" ze is dus incontinent en krijgt hier medicijnen voor "

 Sorry, je laatste antwoord had ik niet gelezen. Ons vorige bulletje werd incontinent op de leeftijd van nog geen 8 jaar en niet zo'n beetje. Als ze lag, wakker of slapend, was het soms gewoon een lopend kraantje. Zij heeft tot haar dood op 14-jarige leeftijd propalin gehad en met succes, nagenoeg geen last meer gehad. Vervelend blijft het.

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

"  Sorry, je laatste antwoord had ik niet gelezen. Ons vorige bulletje werd incontinent op de leeftijd van nog geen 8 jaar en niet zo'n beetje. Als ze lag, wakker of slapend, was het soms gewoon een lopend kraantje. Zij heeft tot haar dood op 14-jarige leeftijd propalin gehad en met succes, nagenoeg geen last meer gehad. Vervelend blijft het. "

Hoe snel werkt het het medicijn. Ze is er nu 2 dagen op en blijf vlekken vinden. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Poeh, het is al een jaar of 15 geleden, maar het werkte vrij snel.

 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Hoe snel werkt het het medicijn. Ze is er nu 2 dagen op en blijf vlekken vinden.  "

 Kan enkele dagen duren hoor. Hier was het na ongeveer een weekje over en ben zelfs na een jaar met de medicatie gestopt en ze is nooit meer incontinent geweest! Ons meisje stond op Incurin toen.

Volgende forumvraag: Vetoryl en Cushing
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^