mijn hond met overgewicht!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Selina (Gast)

Hi, ik heb een hondje en heb helemaal zelf gespaard voor haar en ook betaal ik alles voor haar.  Ik ben btw 17 jaar, dus ik woon nog bij me ouders.    Mijn hondje van 9 maanden (uitgegroeid) weegt nu 4.8 kilo en heeft overgewicht want haar moeder was 4 kilo en haar vader 3.6.    De dierenarts zei ookal dat ze moest afvallen en ik snapte niet waarom ze zoveel woog, want ik loop veel met haar en ze krijgt precies het aantal eten en snoep wat ze mag. DUS NIET. Me moeder en mijn broer geven haar dus de hele tijd snoepjes terwijl ze weten dat ze overgewicht heeft,  terwijl ik zo mij best doet om anderhalf uur met haar te lopen en geen tussendoortjes (alleen gezonde) te geven,  ook krijgt ze minder grote porties, dus hoort ze af te vallen,  maar mijn moeder en broer geven de hele tijd maar eten en zeggen dat ze het verdient omdat ze zoveel heeft gelopen enzo. en ik ben heel vaak heel erg boos over geworden en ze blijven het maar doen en ik word er zo aggresief van. Ook als me broer me wilt irriteren gaat hij mijn hondje expres veel snoepjes geven en lacht hij me uit. Ik ben er helemaal klaar mee, dus kan iemand me alsjeblieft zeggen wat ik moet doen?¿ Xx Selina 

honden page profiel May May

honden foto van May

eigenlijk moet je zeggen: het is MIJN hond dus als jullie weten dat ze overgewicht heeft moet je niet mer voeren qua snoepjes...
en als je moeder en je broer dat knap vinden... elke hond wandelt enzo...

dus eigenlijk moet je gwn zeggen het is mijn hond dus anders koop je er zelf maar 1...

 

suc6 ik hoop dat je hier iets aan hebt

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Ik zou er voor zorgen dat alleen zijn voer in huis is en verder niks. Of eventueel een klein doosje met beloningssnoepjes op je kamer ofzo. 

Wat er niet is kunnen ze ook niet geven. 

 

Verder misschien uitleggen wat het gevolg is voor je hond om te dik te zijn. 

Selina (Gast)

Bedankt Maylene maar ik heb al gezegd dat het mijn hond is en dat ik wil dat ze het niet meer doen,  want ik wil gewoon dat mijn hond gezond is en dan zegt me moeder ja ik geef haar al minder en zo maar dan zie ik toch dat er heel veel snoepjes weg zijn en dat er weer hondenworst is gekocht. 

 

En mijn ouders zijn gescheiden en als ik bij mijn vader dan ben zie ik dus elke keer dat mijn hondje dikker is geworden en ik doe zoveel moeite om haar gezond te houden. 

 

En me broer geeft me hondje expres heel veel snoep waar ik bij sta om te irriteren en hij gaat dan meer geven als ik boos word en gaat hij lachen

Selina (Gast)

Beste Naomi,

 

Ik heb ook al uitgelegd wat de gevolgen zijn en voor mij part komt er helemaal geen hondensnoepjes in huis maar me moeder koopt het steeds omdat me hondje het natuurlijk zo lekker vind en ik geef me hond liever een klein stukje fruit of komkommer ofzo

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

" Bedankt Maylene maar ik heb al gezegd dat het mijn hond is en dat ik wil dat ze het niet meer doen,  want ik wil gewoon dat mijn hond gezond is en dan zegt me moeder ja ik geef haar al minder en zo maar dan zie ik toch dat er heel veel snoepjes weg zijn en dat er weer hondenworst is gekocht. 

 

En mijn ouders zijn gescheiden en als ik bij mijn vader dan ben zie ik dus elke keer dat mijn hondje dikker is geworden en ik doe zoveel moeite om haar gezond te houden. 

 

En me broer geeft me hondje expres heel veel snoep waar ik bij sta om te irriteren en hij gaat dan meer geven als ik boos word en gaat hij lachen "

 



Mag je je hondje niet meenemen als je naar je vader gaat?

Kent je hondje "Nee"? Je zou dan als je moeder en broer koekjes willen geven, je hondje het commando geven dat ze dit dus niet mag.

Selina (Gast)

Beste Saskia,

 

Meestal mag mijn hondje mee maar soms kan het niet. 

 

Ja is inderdaad een goed idee om nee te leren voor mijn hond maar mijn hondje houd echt super veel van eten dus weet ik niet of ze het wel gaat doen maar het is het proberen waard, thanks

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Seline.....zo gaat dat toch niet langer, je hond wordt ziek als er niet gezorgd wordt voor een goed gewicht......het enigste wat je kan doen is met je mams en je broer om de tafel te gaan zitten en een goed gesprek aan te gaan, en hun vertellen wat de dierenarts je gezegd heeft, je hond wordt ziek als er niets gedaan wordt tegen het overgewicht....wanneer je naar de dierenarts moet neem je je broer en je mams mee, van te voren licht je de arts in dat ze je hond vet mesten, en of de arts ook een hartig woordje met hun wil spreken, nu erger je je rot en krijg straks fikse ruzie hier over....dat kan toch niet.....wil jou nog even zeggen je hebt mijn respect dat je je zorgen maakt , je bent pas zeventien, top.....en dan mag je ook van je broer en je mams verwachten dat ze niet zo onverantwoord omgaan met JOUW hond....... 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Wat een ontzettende rotzakken. Vooral wat je broer doet vind ik echt niet tof. Jij doet al zo je best, en dan loopt je harde werken zo de soep in. Ik zou toch nog eens serieus met ze gaan praten. Zo'n jonge hond en dan al overgewicht, dat verkort zijn leven. 

Anoniem (Gast)

Misschien kun je de dierenarts mailen met je probleem en aan hem vragen om een terug te mailen waarom het zo slecht voor hem is. Ze zullen het eerder van een dierenarts aannemen dan van jou. Misschien werkt het.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

" Beste Saskia,

 

Meestal mag mijn hondje mee maar soms kan het niet. 

 

Ja is inderdaad een goed idee om nee te leren voor mijn hond maar mijn hondje houd echt super veel van eten dus weet ik niet of ze het wel gaat doen maar het is het proberen waard, thanks "

 



Je kan proberen zelf een alternatief te geven aan je hondje? waardoor je wel haar aandacht heb. Een gezonde "snack"? Stukje fruit of wortel bv, wel even checken dat je hond het zeker mag, druif is bv giftig. Maar wortel bv mag zeker weten!

Verder vindt ik het zeer onverantwoord dat je moeder en broer zo met je hondje omgaan, ik ben blij dat jij veel verstandiger bent en het beste met je hondje voor heb.
Niet opgeven hoor, het zijn hun die het verkeerd hebben. Niet jij.

Anoniem (Gast)

Wat voer je nu eigenlijk precies aan je hond? En hoeveel?

Wat voor hond is het en hoeveel zou hij moeten wegen??

 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Zou je misschien een bakje kunnen maken en daar iedere dag de (gezonde) snoepjes in doen die ze die dag mag. 

Ga met je familie rond de tafel. Leg uit dat je het snapt dat ze wat lekkers willen geven aan je hond (want het zal vast een lieffie zijn! )

Maar dat het heel ongezond is als je hond te dik word. Zoek wat informatie op en deel dat met hun.

Dan spreek je af dat alles dat ze best wel wat mogen geven maar alleen wat in het bakje zit. En op=op. 

 

 

Wil nog wel even terug komen op wat je zei dat je hond te dik is omdat de ouders zo en zo zwaar zijn. Dit hoeft niet het geval te zijn iedere hond is namelijk een individueel en is niet perse een gemiddelde van de ouders. 

Je weet of een hond te zwaar/te licht is door zijn ribben te voelen. Voel je ze niet (of met veel moeite) dan is die wat te zwaar. 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Bij ons thuis was het echt koude oorlog als mijn moeder of zus zomaar iets aan de hond gaven en nu nog.

Je broer is gewoon een dierenbeul! Wat hij doet is een vorm van dierenmishandeling.

 

Heb je al gedacht aan het eten aanbieden in een voerbal? Je moeder verwent je hondje graag, is graag met haar bezig. Misschien dan een hondenpuzzel aanschaffen of een snuffelkleed maken en je moeder duidelijk maken dat ze enkel iets mag geven als ze je hondje er voor laat werken.

Je beloont een hond trouwens veel meer met aandacht en spelen dan met eten.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Je kan eetbare kauwbotjes ook vervangen door duurzaam kauwspeelgoed. Die mag ze wel enkel hebben onder toezicht.

honden page profiel bentebente

Ik zou je broer en moeder even op de bank dwingen en dan flink boos worden. En dan bedoel ik niet schreeuwen.. daar schrikken ze denk ik niet zo van. Een uiting van emotie van je die voor hen vreemd is. (Als je nooit huilt bv gaan huilen) 

met emoties komt het altijd sterker over.

 

Dan vertellen dat ze hier echt mee moeten stoppen, anders hebben ZIJ de dood van JOUW hond op hun geweten. 

 

Als dit nog niet werkt, misschien kan je vragen of je ze mee kan nemen naar de dierenarts, of de dierenarts naar jou?

 

Als écht niks werkt, kan je de hond niet onderbrengen bij je vader?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat een nare situatie! Ik vrees dat je er niet zo veel aan kunt den zo lang jij niet in je eentje voor je hond kunt zorgen.

 

Misschien consequent het snoep en overbodige spul in de vuilnisbak gooien?

 

 

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je moeder en broer zijn in feite bezig met mishandeling. Niet alleen te weinig tot niet voeren is mishandeling, maar ook teveel voeren is mishandeling.

Natuurlijk mag een hond een keer een snoepje, maar het belangrijkste is het hoofdvoer dus de brokken of vers vlees, wat je ook maar geeft.

 

Je zou eventueel ook nog de brokken als traktatie kunnen geven. Een hond maakt echt geen onderscheid tussen een brok en een koekje. Ook zou die niet rouwig zijn als die helemaal geen traktatie krijgt. Een lief woordje, knuffel en spelletje is vaak ook meer dan genoeg

 

Laat je moeder en broer jou topic lezen, of misschien hen meenemen naar de dierenarts misschien kan die een hartig woordje met ze spreken.

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

Ik weet niet wat je geeft qua voeding?
Als je brokken geeft is het misschien een idee om een potje neer te zetten met de 1/3de van haar dag maaltijd in?

Dan geef je ze 1/3de minder 'eten' en dan kunnen je mama en broer haar nog 'snoepjes' (die 1/3de van haar dag maaltijd) geven. 

Zo heeft ze eigenlijk enkel binnen wat ze binnen hoort te hebben. 

Natuurlijk kan ze dan nog eens iets extra maar dan is het niet meer elke dag...

Ik zou eens samen aan tafel gaan zitten en vertellen dat het zo echt niet gaat. Vertel hen wat de opties zijn (de tips hierboven) en zeg hen dat het dit is of helemaal niets meer.

Ik weet hoe moeilijk het is om mensen het duidelijk te maken dat overgewicht niet om mee te lachen is. Zelf zit ik ook in zo'n situatie met de hond van mijn opa.. Hier kan je er meer over lezen: KLIK

 

 

Volgende forumvraag: Zindelijk worden pup 6 maanden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^