Dobermann puppie van 8 weken - dagindeling

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel johanjohan

Mijn dagindeling ziet er ongeveer uit als volgt:

 

07:00 wakker worden, uitlaten, ff spelen

07:30 eten

07:45 rusten in de bench, gaat op een gegeven moment open zodat zij besluit wanneer ze klaar is

8-10 minuten wandeling

effe spelen, kleine trainingsvorm

uitlaten

12:00 eten

12:30 bench, zie 07:45

uitlaten/ 8-10 minuten wandeling

Effe spelen, kleine training

14:30 bench

uitlaten

17:00 eten

17:15 bench

uitlaten 8-10 minuten

effe spelen, training

20:30 eten

uitlaten

22:30 8-10 minuten wandeling

23:00 - 6:30, 1x in de nacht eruit

 

puppy is nu 8 weken, is dit een beetje goed schema? Graag hoor ik van jullie  

 

 

 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Is dit wat je pup nu al kan? 

Dan vind ik het een supergoed schema hoor! 

 

Ik ben zelf niet zo van de schema's, kijk echt naar mijn pup wat hij of zij aan kan. En dan is geen dag hetzelfde 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Mijn advies (en dat bedoel ik absoluut niet vervelend!): weg met dat schema en je gewoon aanpassen aan het ritme van de pup. Elke hond is anders, heeft andere noden, behoeften, wensen, enz.

Je soepel en ontvankelijk opstellen en gaandeweg aanvoelen wat jouw pupje nodig heeft, werkt veel beter dan de noden van de hond in een schema proberen gieten.

 

Veel plezier met je kleine ukkie! 

 

honden page profiel johanjohan

Pups zijn toch gebaat bij regelmaat? Weet niet of ze te veel of te weinig slaapt

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Pups zijn toch gebaat bij regelmaat? Weet niet of ze te veel of te weinig slaapt "

 Pups zijn gebaat met hun natuurlijk ritme, en dat geven ze zelf echt wel aan. De moederhond staat toch ook niet op de klok te kijken wanneer er geslapen moet worden en wanneer niet? Dus stel je soepel op, alles valt vanzelf wel op z'n plaats.

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius 3 doggies

honden foto van Lissa en Badalonius

" Pups zijn toch gebaat bij regelmaat? Weet niet of ze te veel of te weinig slaapt "

 Regelmaat is goed, maar je hoeft het niet tot op de minuut aan te houden hoor ;) Maar met een pup van 8 weken merk je ook snel genoeg dat je mooie schema niet altijd opgaat :P Zo volgt na spelen/trainen onvermijdelijk toch ook weer even snel uitlaten want anders vallen er plasjes in huis! 

Wb het slapen; na een week kun jij als baas waarschijnlijk precies aangeven wanneer je pup moe is, puur op gedrag. Mijn hond werd ontzettend vervelend als hij moe was (te hard happen tijdens het spelen, niet meer stoppen ondanks dat je aangaf dat het genoeg was, enz enz) en ik wist precies wat dat betekende. Andere honden zoeken zelf een lekker plekje en gaan uit zichzelf liggen pitten (dat geluk had ik dus niet). 7 uur wakker worden vind ik sowieso een mooi streven, bij mij was dat 5 uur en met geluk half 6. Staar je er dus niet blind op ;) 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb nu een jonge hond ogin, een voorbeeldige pup die zelf haar rust pakte, wist niet wat me overkwam, een slaper, nog nimmer gehad.....geen bench gebruikt, alleen twee weken voor de nacht, daarna ook niet meer nodig, nu nog steeds neemt ze zelf haar rust en slaap, ik hoef eigenlijk niets te doen, ik paste me aan , hahaha, daarntegen Bams Zo,n andere hond, geen slaper, een stuiterbal, ook haar liet ik dr gangentje gaan, kijk het aan, hoe je pup is, gaat er in mee, routine komt vanzelf, beiden honden waren zo zinderlijk, dat was het enigste wat ik moest doen, de rest liep van zelf, even de deur uit als de hond ging slapen, niet als de hond zijn/haar speel kwartier heeft.

honden page profiel johanjohan

Dank jullie wel voor de antwoorden, hoop dat mijn gevoel mij zal helpen. Moet eerlijk zeggen dat ik op dit moment een knoop in mijn maag heb of we wel de juiste keus gemaakt hebben. Zal wel slaapgebrek zijn. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik heb ook nooit een schema gebruikt hoor.

En het ging prima zonder schema.

Maar ik snap best dat het je helpen kan, als je daar zekerder van wordt.

Kijk gewoon ook goed naar je pup, dan leer je ook dingen zien en herkennen.

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

" Dank jullie wel voor de antwoorden, hoop dat mijn gevoel mij zal helpen. Moet eerlijk zeggen dat ik op dit moment een knoop in mijn maag heb of we wel de juiste keus gemaakt hebben. Zal wel slaapgebrek zijn.  "

 Je moet gaan leren vertrouwen op je gevoel, dat is niet altijd makkelijk. Na een tijdje zul je zien dat het vanzelf gaat! 

 

 

Wat betreft de knoop in je maag, uhm tja slaapgebrek zal daar zeker een grote oorzaak van zijn!! 

Ik heb 1 pup gehad, ik had exact hetzelfde als wat jij nu aangeeft.. De slapeloze nachten, het bijten etc etc gaan je op een gegeven moment opbreken.. MAAR het is bij mij helemaal goed gekomen, Haha 

 

Probeer vooral te kijken naar de dingen die wel goed gaan en te genieten, ze zijn maar heel even klein!

 

Daar moet ik wel bij vermelden dat het bij die ene pup is gebleven, sinds hij er niet meer is alleen nog herplaatsers 

 

honden page profiel johanjohan

Dank je Willem, zal ook wel goed komen, er gaan een boel dingen goed maar zon kleintje is wel een handenbindertje en dat was ik vergeten van mijn eerste dobermann 14 jaar geleden haha. Speelt ook een beetje mee dat we bijna een jaar bezig zijn geweest voor een oudere herplaatser maar overal nul op rekest kregen

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik hield (ongeveer) aan 1 uur wakker 2 uur slapen, dat was hier ook nodig

 

De rest heeft je al veel tips gegeven  

Kijk vooral naar je pup en wat die nodig heeft én genieten

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Moet eerlijk zeggen dat ik op dit moment een knoop in mijn maag heb of we wel de juiste keus gemaakt hebben. Zal wel slaapgebrek zijn.  "

 Zo'n pupje in huis kan een grote impact hebben. Helemaal niet erg, hoor Johan, dat je momenten van twijfel hebt. Da's normaal. Twijfel komt heel vaak doordat je voor jezelf de lat zo hoog legt. Je wil het graag allemaal erg goed doen. Maar zo leg je vaak te veel druk, op je pup én op jezelf.

Er hoeft helemaal niet zoveel. Je hebt zeeën van tijd. Een heel leven samen om je vriendschap uit te bouwen. Dus leg jezelf (en de pup) niet te veel verplichtingen op en gun jullie zelf ruimte en tijd.

Alles valt vanzelf wel op z'n plaats! Komt goed!

honden page profiel johanjohan

Dank je je hebt helemaal gelijk. Wil teveel in 1 keer om de perfecte hond te krijgen. Speelt ook mee dat mijn partner nog nooiteen puppy heeft gehad maar staat er wel 110% achter

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius 3 doggies

honden foto van Lissa en Badalonius

" Dank je je hebt helemaal gelijk. Wil teveel in 1 keer om de perfecte hond te krijgen. Speelt ook mee dat mijn partner nog nooiteen puppy heeft gehad maar staat er wel 110% achter "

 Je leert ook iedere keer weer bij, dingen veranderen gedurende de jaren, je vergeet heel snel hoe vermoeiend zo'n pup ook alweer is en hoeveel moeite het ook alweer kost om er een beetje een goede hond van te maken. Jij ontdekt je hond, je hond ontdekt jou, en samen komen jullie er wel ;)

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 2 doggies

Komt goed, die knoop herkennen de meesten hier wel, denk ik.

Wat betreft het schema, volg je gevoel. deed ik bij mijn eerste hond niet, ik deed alles volgens de boekjes, wilde het goed doen. Dat bleek niet te werken. pas toen ik met mijn gevoel ging opvoeden, kwam het goed met onze boxerpup. Nu heb ik een havanezerpup, heel ander ras, stuk makkelijker, maar nu direct gaan opvoeden met gevoel. Veel prettiger!

honden page profiel johanjohan

Heb het schema een beetje los gelaten, merk wel dat ik na iedere activiteit Dunya rust moet geven in de bench. Te lang spelen wordt al snel erg wild en overactieve hond. Fokster zegt dat Dunya na iedere activiteit 1 1/2 tot 2 uur in de bench moet. Is dat ook jullie ervaring?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Fokster zegt dat Dunya na iedere activiteit 1 1/2 tot 2 uur in de bench moet. Is dat ook jullie ervaring? "

 Nee, want ik gebruik geen bench. 

Maar pups kunnen idd snel in opwinding doorslaan. Rustige momentjes inbouwen is altijd een goed idee. Dat hoeft niet noodzakelijk verplichte rust in de bench te zijn, kan ook door bijvoorbeeld samen even te rusten op de bank, in het gras gaat zitten en een appeltje delen, bij de pup gaan zitten en een boekje lezen, enz… gewoon wat jullie beiden fijn vinden en wat rust in de keet brengt. 

honden page profiel johanjohan

Ze gaat nu na iedere maaltijd 1 1/2 tot 2 uur in de bench, piept 2 seconden en valt dan als een blok in slaap. Als ze daarna wakker wordt is ze ook veel rustiger. Net naar de dierenarts geweest en ze gaf geen kik, bekeek alles nieuwsgierig en totaal niet bang voor de dierenarts, scheelt wel dat het een vrouw is, hebben prettigere stemmen voor een dobermann. Bedankt iedereen voor de goede adviezen en weet jullie te vinden

honden page profiel johanjohan

Begrijp na een paar dagen met onze pup wat jullie bedoelen met op gevoel opvoeden. Merk nu al dat wanneer ik iets te lang met haar uitga of te lang speel of iets train dat ze snel aan haar kookpunt is. Happen naar alles niet reageren op correcties en zo gauw ze in de bench komt valt ze als een blok in slaap. 1 uur buiten de bench, spelen, uitlaten en dan 1 1/2 tot 2 uur rusten is prima. Sowieso na haar eten moet ze rusten en dan slaapt ze echt enorm diep. 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

" Begrijp na een paar dagen met onze pup wat jullie bedoelen met op gevoel opvoeden. Merk nu al dat wanneer ik iets te lang met haar uitga of te lang speel of iets train dat ze snel aan haar kookpunt is. Happen naar alles niet reageren op correcties en zo gauw ze in de bench komt valt ze als een blok in slaap. 1 uur buiten de bench, spelen, uitlaten en dan 1 1/2 tot 2 uur rusten is prima. Sowieso na haar eten moet ze rusten en dan slaapt ze echt enorm diep.  "

 Komt helemaal goed! Zowel hond en baas moeten aan elkaar wennen. straks kun je er mee lezen en schrijven! Gewoon genieten van dat kleine ding!

johan (Gast)

Vandaag was weer een prima leerdag voor mij haha. Dunya maakte kennis met grote honden en dat ging super maar ik dacht dat ze met een uurtje rust wel weer okay was. Foutje, was geen land mee te bezeilen haha. Voor Dunya moet ik echt de 1 uur inspanning/ 2 uur rust aanhouden. Moet zeggen dat ik nu al snel doorheb wanneer mevrouw aan haar theewater zit. Eten, slapen gaat super dus ben erg tevreden moet gewoon zelf beter bepalen wanneer het tijd voor time- outs is

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Vandaag was weer een prima leerdag voor mij haha. Dunya maakte kennis met grote honden en dat ging super maar ik dacht dat ze met een uurtje rust wel weer okay was. Foutje, was geen land mee te bezeilen haha. Voor Dunya moet ik echt de 1 uur inspanning/ 2 uur rust aanhouden. Moet zeggen dat ik nu al snel doorheb wanneer mevrouw aan haar theewater zit. Eten, slapen gaat super dus ben erg tevreden moet gewoon zelf beter bepalen wanneer het tijd voor time- outs is "

 Dat klinkt prima! Je kijkt naar je hond, pikt haar gemoedstoestand op en je handelt ernaar. Super, toch? Nu worden we natuurlijk wel een beetje heel nieuwsgierig naar die leuke rakker… misschien een fotootje? 

honden page profiel johanjohan

Kijk ff op mijn facebook pagina, lukt me niet om hier een foto ge- upload te krijgen

 

johan barneveld

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Dit lekker ding?

Johan (Gast)

Toch gelukt, ja is Dunya. 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

" Toch gelukt, ja is Dunya.  "

 Och gossie! Wat een mooi meiske!  Die snuut, geweldig!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  Och gossie! Wat een mooi meiske!  Die snuut, geweldig! "

 Ja, het is een hartediefje, he 

Volgende forumvraag: Help..Commando's zonder koekje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^