Epikal

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

 

Wie heeft er ervaring met Epikal bij een hond met epilepsie?

 

Onze hond heeft epilepsie nu wil de dierenarts Epikal gaan toevoegen omdat de  Pexion niet goed werkt.

We gaan bellen met Utrecht om een afspraak te maken bij dr. Mandigers.

Graag wat ervaringen met Epikal gevraagd.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Hier kreeg Bruce epikal samen met phenobarbital en later samen met pexion. beiden zonder of met weinig effect. wel veel dorst en erg sloom op beide combi's. Wij zaten ook bij Mandigers.

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

Hoi, als eerste gecondoleerd met Bruce...

Kaya heeft het sinds februari dit jaar, ze is bijna 6 jaar oud en weegt 51 kilo.

Nu wil de da beginnen met de epikal naast de pexion, maar ik snap haar dosering niet. Volgens de bijsluiter mag een hond 15 tot 40 mg per kilo dagelijks in 2 giften dus 2x per dag door de maaltijd.

Ze willen beginnen met een lage dosis dus 51x15= 765 mg omdat de tabletten 300 mg per stuk zijn is het dus 3 tabletten per dag volgens mij.

De arts zegt 6 tabletten per dag dus 1800 mg omdat ze volgens haar 2 x per dag de dossering  moet hebben.

Aangezien ik niets weet van de dosering epikal, is de vraag moet ze nu 2 maal daags 1 1/2 dus 3 tabletten per dag of de 6 tabletten per dag.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

In beide gevallen zou ze niet aan de maximale dagdosis komen. dus,daar schuilt geen gevaar. volgens de arts moet je dus eigenlijk starten met een dagdosis van 30-mg/kilo per dag. dat ligt ook aan het gewicht van de hond. bruce woog 41 kilo en had ook een vrij hoge dosis, ingezet door mandigers.   

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Ik zou gewoon even de dierenarts even bellen en nogmaals vragen hoe of wat. epikal bestelde ik op internet, stukken goedkoper dan bij Mandigers. dus hou dat even in gedachten.

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

" In beide gevallen zou ze niet aan de maximale dagdosis komen. dus,daar schuilt geen gevaar. volgens de arts moet je dus eigenlijk starten met een dagdosis van 30-mg/kilo per dag. dat ligt ook aan het gewicht van de hond. bruce woog 41 kilo en had ook een vrij hoge dosis, ingezet door mandigers.    "

 Wat mij verward is dat ze zegt we beginnen met de laagste dosseringvan 15 mg zodat het nog omhoog kan mocht het nodig zijn. Dus 30 mg heb ik nog maar 10 mg speling.Omdat de tabletten 300 mg zijn komt ze dus op 3 per dag. Ik snap niet waar die 6 vandaan komen. Of ik snap de bijsluiter niet.

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

" Ik zou gewoon even de dierenarts even bellen en nogmaals vragen hoe of wat. epikal bestelde ik op internet, stukken goedkoper dan bij Mandigers. dus hou dat even in gedachten. "

 Ik heb de da gister gebeld en het gevraagd. Zei zegt dat er word bedoeld 2 x daags die 15mg de kilo per gift. Bij de da is de epikal 75 euro. Ik kijk ook wel even op internet bedankt voor de tip.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Heb het nagekeken idd 15-40 mg. per kilo, 2xdaags staat in bijsluiter.

Hier een bericht van mij over epikal.http://www.hondenpage.com/hondenforum/202582/epilepsieaanvallen!-.php

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

pfftttt heftig hoor, ik heb net de link zitten lezen. kreeg er kippenvel van....

ja idd 2 x daags. ik vind 1800mg per dag erg veel. ik heb net wat gevonden van dr mandigers.

ik heb het even gekopieerd en geplakt

Dosis en therapeutische spiegels Wanneer bromide toegevoegd wordt aan een bestaande medicatie (bijvoorbeeld fenobarbital of fenytoine) is de aanbevolen dagelijkse dosis 20 tot 40 mg/kg (4, 17, 21, 30). Wanneer uitsluitend bromide gegeven wordt is de geadviseerde dosis hoger: 50 mg/kg.

Als ik dan uit reken wat u Bruce kreeg 900mg:41 kio= 21.95 mg de kilo dossis die Bruce kreeg komt dat dichter in de buurt dan wat mijn da uitrekent denk ik. Dus volgens mij is die 1800mg veels te hoog om te beginnen...... ik wil niet op de stoel van de DA gaan zitten maar ik hou ontzettend veel van mijn beestjes dus wil geen fouten maken.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 1 doggies

Mandigers weet er een hoop van, maar vestig niet alle hoop op hem. bij hem is het ook een kwestie van uitproberen wat werkt en wat niet. en soms geeft hij heel wisselende adviezen bij mensen. Helaas heeft hij onze Bruce ook niet kunnen helpen. hij vertelde, hoe zwaarder de hond, hoe lastiger om hem op de juiste dosering en medicatie te zetten.

Heel veel sterkte en hopelijk nemen de aanvallen af...

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

Dat idee kreeg ik al. Ik weet het even niet meer. Dankjewel wij hopen ook dat de aanvallen af gaan nemen. Elke keer een aanslag op haar en mij .... Bedankt voor u tijd en antwoorden.

honden page profiel Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en DjaideyDanielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

https://www.dierenapotheek.nl/epikal.html

Hier verkopen ze epikal voor € 62,95 voor 250 tabletten, stuk goedkoper dan wat ik er bij de wagenrenk voor betaald heb ( 6 cent per tablet goedkoper )

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^