Hondt hapt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Katrien (Gast)

Goedemorgen, Wij hebben een engelse cocker spaniel van 7/ bijna 8 maand. Het is een erg leuk hondje, lekker sociaal..lief..maar wat druk soms. Maar ze heeft 1 vervelend ding en dat is dat ze vaak hapt naar andere honden. Even voor de duidelijkheid dit is vaak onder het spelen!! Ze vindt andere honden juist erg leuk, maar gaat ze eenmaal spelen is ze vaak geneigd om de andere hond in de bil te happen etc...! Ze gaat wekelijks mee met een uitlaatservice en dan is ze ook in een groep met andere honden, als ze wil spelen gaat ze vaak hard blaffen en dus happen. Maar sommige hondrn vinden dit gedrag niet altijd leuk. Gisteren heeft ze opeens uit het niets gigantische ruzie gemaakt met 1 van de honden uit de groep terwijl ze normaal met deze hond dikke vrienden is. En het ruzie gedrag kwam van onze hond. Wat denken jullie wat er is, en wat kan ik hier aan doen? ik zit ook met haar op honden cursus en hier doet ze het super goed! Maar op de cursus wordt er geleerd nu en niet meer gespeeld met andere honden. ik hoor graag!

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Ik denk dat de drukte haar teveel is.  Ik zou een uitlaatservice zoeken die kleinere groepen honden meeneemt

 Of honden een op een uitlaat. 

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Ik denk dat de drukte haar teveel is.  Ik zou een uitlaatservice zoeken die kleinere groepen honden meeneemt

 Of honden een op een uitlaat. 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Een ruzie gebeurt niet uit het niets. Ik zou op zoek gaan naar wat de trigger was en idd een uitlaat zoeken die de honden niet uitlaat in een grote groep.

Wij spreken nog steeds geen hondentaal, dus wat dat happen betreft weten wij niet wat zij bedoelt. Ze gaat niet zomaar happen.
Raiko hapt ook als ik speel met hem maar dit gaat gepaard met speelbuigingen. In andere honden (alleen bekende honden, want met onbekende honden wil hij niet spelen) hapt hij soms ook in zen enthousiasme, maar ook dan gaat het gepaard met speel houdingen.

Het kan ook een uiting zijn dat ze de andere hond niet zo leuk vind als we denken of het is te druk en het dan wat stress geeft en ze daarom gaat happen of blaffen.
Het is niet makkelijk dit te beoordelen zonder de hond bezig te zien natuurlijk.. Bij mij op de hondenschool zit er ook eentje overenthousiast happen naar andere honden, ook is zij speels tijdens het happen, en doet zij verder niks maar als ik goed kijk zie ik heel wat stress signalen bij die hond, en ze vertoont ook overdreven puppygedrag terwijl ze ook al 9mnd ongeveer is... Kijk goed naar je hond

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Het mooiste is eigenlijk om dit gedrag eens te filmen zodat je daadwerkelijk kunt zien wat er tijdens dit "spel" gebeurt.

Ik zie te vaak dat mensen vinden dat honden leuk aan het spelen zijn maar vaak blijkt het tegenovergestelde en is een spel eigenlijk helemaal geen spel.

Frustratie en stress is dan vaak aan de orde ipv een mooi ontspannen spelgedrag.

Spelen op de hondenschool ben ik persoonlijk ook geen voorstander van ook hier gaat bij verkeerde begeleiding vaak een hoop fout.

Pups 1 op 1 laten spelen die gelijkgestemd zijn is prima.

Hier een duidelijk artikel over spelgedrag bij honden.

http://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/hoe-spelen-honden.php

honden page profiel CareandoCareando

honden foto van Careando

Met 7 à 8 maanden komt jouw hond ook op een leeftijd dat andere volwassen honden haar 'puppygedrag' niet meer accepteren en dat aan haar duidelijk maken.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^