Aanhankelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Aanhankelijk (Gast)

ik vroeg mij af of bij staffords je beter een reu of een teef neemt.  Klopt het dat teven liever zijn dan reuen?  Ik heb momenteel een teef en ze is wel lief maar ik vraag mij toch af of een reu liever is..     

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Verschilt volgens mij heel erg per hond... staffjes zijn sowieso heel lief O-)

honden page profiel --

honden foto van -

Volgens mij verschilt dat überhaupt per hond. Van Goldens zeggen ze ook vaak dat reuen knuffeliger en sulliger zijn en de teefjes zelfstandiger en soms bitchy. Ik heb een teef die niets liever doet dan lekker tegen mij aan gekropen al knuffelend in slaap vallen en ze is eerder een zachtgekookt eitje dan een bitch (positief bedoeld hoor). En ik heb een reu die totaal geen sul is, die een aai wel heel fijn vindt maar toch echt geen zin heeft om uitgebreid te komen knuffelen. 

 

Kijk dus vooral naar het karakter van individuele pups, laat de fokker je adviseren. Ons teefje was met 1,5e week de enige van het nest die heerlijk op haar gemak bij mij in slaap viel en dat heeft ze de rest van de nestbezoekjes ook gedaan. Als ze moe was kwam ze bovenop mijn benen liggen, op haar rug met de pootjes wijd. En nu dus nog steeds.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Ik hoor en lees altijd van reuen dat die over algemeen knuffeliger en aanhankelijker zijn en teven meer bitchy en pinniger. Bij ons klopt dit precies. Denk wel dat dit bij elke hond kan verschillen.

Buiten in met honden in de omgeving is onze reu alleen maar gefocust op andere honden. Onze teef is meer met ons bezig.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" ik vroeg mij af of bij staffords je beter een reu of een teef neemt.  Klopt het dat teven liever zijn dan reuen?  Ik heb momenteel een teef en ze is wel lief maar ik vraag mij toch af of een reu liever is..      "

 Ik heb ervaring met teven en reuen, aanhankelijk waren ze beiden, teef of reu, wel is het zo dat je vrijbuiters hebt en wat onzekere honden, daarin zag ik de aanhankelijkheid bij een wat onzekere hond toenemen......die willen toch wat meer steun van je.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Bij ons is de reu veel aanhankelijker naar mij en de teef veel aanhankelijker naar mijn man.

 

Ik geloof niet dat er echt verschil zit in mate van aanhakelijkheid op basis van geslacht.

Zal per hond en per karaktertje wel verschil in zitten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb Bams, een vrijbuiter, een heerlijke hond, ook aaibaar en een heerlijke knuffel, zeker aanhankelijk, maar nu is ogin erbij gekomen, wat onzekere dan Bams, ook een vrije hond maar niet zoals Bams een echte vrijbuiter, als het aan Ogin zou liggen zat ze als ze binnen is de ganse tijd dicht tegen me aangedrukt, wil geibbeld worden enz.....en toch een zelfstandige teef, heb een reu gehad, die ook een vrijbuiter was, zodra deze binnen was aan mijn voeten, heb wel de indruk dat de reu wat meer beschermend is dan de teef.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik heb hier tijdens de zoektocht naar mijn hond ook over getwijfeld, maar aangezien de verschillen bij Borders niet erg groot zijn had ik geen specifieke voorkeur. Wel had ik op een Border reu gepast en hij was enorm knuffelig. Zelf heb ik een teef en ik kan nu wel zeggen dat mijn hond nóg knuffeliger is dan die reu. Maar mijn vorige teef was juist heel afstandelijk.

 

Mijn mening: het verschilt per hond, per individu. Net als bij mensen: de één houdt van aanhankelijkheid en de ander niet

Volgende forumvraag: Rasvereniging
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^