broodfok pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BonbonneBonbonne

Ik vind het zeer interessant hoe uiteenlopend de meningen hier zijn. Ik heb aardig wat stof doen opwaaien met dit topic, ik besef ook dat ik hier niks kan met mijn vraag.

Ik hoop echt dat de broodfok ooit zal stoppen, dit kan toch niet meer in de 21e eeuw. Zo met dieren omgaan is verschrikkelijk hartverscheurend. 

Wat betreft Ann Lemmens, die doet er inderdaad niet meer zoveel voor als vroeger. Denk dat ze de strijdbijl heeft neergelegd.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Ik vind het zeer interessant hoe uiteenlopend de meningen hier zijn. Ik heb aardig wat stof doen opwaaien met dit topic, ik besef ook dat ik hier niks kan met mijn vraag.
Ik hoop echt dat de broodfok ooit zal stoppen, dit kan toch niet meer in de 21e eeuw. Zo met dieren omgaan is verschrikkelijk hartverscheurend. 
Wat betreft Ann Lemmens, die doet er inderdaad niet meer zoveel voor als vroeger. Denk dat ze de strijdbijl heeft neergelegd. "

Ze zullen haar wel gedwongen hebben om de strijdbijl neer te leggen.

Het is een maffia....

Eerst moet er een wetgeving komen om ALLE dieren een beter leven te geven. Koeien, kippen, varkens enz..Honden horen daar bij.

 

Kan je iets doen tegen die fokkers. Neen ik denk het niet. Het is te politiek en heeft met heel veel geld te maken.

Het enige wat kan is de kopers blijven waarschuwen, zodat die r.tzakken minder verdienen.

 

honden page profiel RenateRenate

" Ik vind het zeer interessant hoe uiteenlopend de meningen hier zijn. Ik heb aardig wat stof doen opwaaien met dit topic, ik besef ook dat ik hier niks kan met mijn vraag.

Ik hoop echt dat de broodfok ooit zal stoppen, dit kan toch niet meer in de 21e eeuw. Zo met dieren omgaan is verschrikkelijk hartverscheurend. 

Wat betreft Ann Lemmens, die doet er inderdaad niet meer zoveel voor als vroeger. Denk dat ze de strijdbijl heeft neergelegd. "

 Je zou haar eens kunnen proberen te contacteren om erachter te komen waarom ze zo stil is? Misschien heeft ze wel tips waar je voorzichtig moet zijn? Ik geloof best dat ze (persoonlijk) bedreigd is.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Altijd mooi, Bonbonne, als iemand wil strijden tegen broodfok.

Ik denk dat je minstens op twee niveaus moet werken, te beginnen bij het sensibiliseren van het publiek (de kandidaat-kopers).

In mijn ogen wordt er vanuit de media te eenzijdig de nadruk gelegd op waar je géén pup moet kopen, en wordt er weinig aandacht gesteed aan het informeren waar je wél een pup moet kopen. Ik heb al meerdere reportages en interviews gezien waarin een duidelijk beeld wordt geschetst over de wantoestanden bij hondenhandelaren, maar waar geen woord wordt gerept over verantwoorde fokkers. Dus ja…

Ik denk dat mensen meer moeten horen wat wél goed is. En dus verwezen moet worden naar de rasverenigingen, hun beleid en visie, wat het inhoudt een verantwoorde fokker te zijn, enz.

En zeer duidelijk maken dat de term "erkende fokker" NIET hetzelfde is als een verantwoorde fokker! In Belgie krijgen die akelige puppyfabrieken gewoon de naam "erkend fokker" en pakken ze daar ook mee uit. Dat heeft gewoon met hun vergunningen te maken, en niets met gezondheid, levenskwaliteit of ethiek.

Bij het sensibiliseren zie ik trouwens ook een taak weggelegd voor scholen, dierenartsen, rasverenigingen, enz.

Nog maar net vernam ik bijvoorbeeld dat leerlingen Dierenzorg hun stage volgen bij een broodfokker. Dat kan toch niet! Een school zou toch op de hoogte moeten zijn van deze problematiek, hun leerlingen correct informeren en meteen in contact moeten brengen met de juiste fokkers!

 

Er moet uiteraard ook heel wat veranderen op politiek vlak. Zolang de puppyfabrieken wettelijk kunnen draaien, blijft de miserie bestaan. Ik dacht dat het Gaia was die ooit onderhandeld heeft over een verbod op fokken/verkopen van meer dan 2 rassen. Maar daar is tot nu toe nog niks van gekomen, de broodfok-lobby is erg sterk…

Heb je al eens contact opgenomen met Gaia? Kunnen zij je niet meer wegwijs maken in de huidige wetgevingen en hun voorstellen daaromtrent?

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Dat stage lopen is al langer.Ooit op een forum deed een meisje daar verslag van. Men was daar absoluut niet blij mee.Ze kon er niet meer tegen.Al dat dieren leed.Verschrikkelijk als je daar stage moet lopen. Hoe verzin je het.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Wou een filmpje plaatsen van een boer in België die honden fokt, maar het lukt niet...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Inderdaad meer aandacht waar je wel een hond moet kopen.

 

Wat nog niet zo eenvoudig is, omdat als je dan alle trucjes van de broodfok door hebt en rekening mee houdt,  er ook stamboomfokkers zijn die niet altijd ethisch werken. Omdat er pretnestfokkers zijn die doen alsof het doodnormaal is om maar wat honden op elkaar te zetten en de pups verkopen.

Mensen vinden het goed van zichzelf dat ze geen hond bij de broodfok vandaan hebben maar hebben dan wel een pretnest fokker gesteund hebben wat eigenlijk qua fok precies hetzelfde is.

 

Asiels, welke kan je steunen welke niet, stichtingen, welke wel, welke niet.

 

In het algemeen zou ik zeggen, zorg dat je geen onverantwoorde fok en handel in honden steunt, wat dus een hele uitzoekerij is waar mensen vaak geen zin in hebben, ze willen gewoon een hond en wel nu...en zo draai je in een kringetje rond....

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  

Inderdaad en waar komen die honden meestal vandaan? Uit de broodfok, impulsaankoop van mensen die op zondag besluiten dat ze een pup willen. Wat ze niet weten, is dat die pup opgevoed moet worden.

Wat puppykopers betreft: in mijn omgeving zijn verschillende (hoog opgeleide) mensen met een hond. Ze vertellen heel fier waar hij vandaan komt (handelaar dus) en als ik dan reageer, zijn ze verontwaardigd. Een stamboomhond is veel te duur, hun pup is kerngezond en het was er heel proper, de DA heeft de pup nagekeken enz...Ik met mijn stamboomhonden ben eigenlijk een snob, want achter stambomen zit toch nogal wat snobisme. Tja, dan krijgen ze natuurlijk het verhaal van de teefjes die elke loopsheid gedekt worden en geen leven hebben. Het gesprek eindigt meestal met wat gemompel en gestamel en ik weet dat een volgende hond terug een broodfokhond zal zijn. Een enkele uitzondering misschien bij iemand wiens hond zich gek krabt van de jeuk en de allergieën. De DA kosten zijn al zo hoog opgelopen, dat ze al minstens drie goldens met stamboom had kunnen kopen.
Om maar te zeggen, de doorsnee pupkoper zit niet op een forum en denkt niet verder na. Ze zorgen goed voor hun hond, volgen strikt de richtlijnen van de DA op vlak van castreren op 6 maanden en RC brokken. Maar zich verdiepen in "de hond" en niet alles kritiekloos overnemen, vergeet het maar. "

 Amen

 

Voor TS

neemt niet weg dat ik het een mooi streven vind om de broodfok proberen tegen te gaan. Op Facebook is een pagina. Zij proberen alle broodfokkers te traceren en elk nieuw geval wordt gemeld. 

Broodfokkers/oplichters heet de pagina. Misschien kun je met hen overleggen?

 

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

Ha TS,

De meeste rashonden hebben volgens mij ook wel een Facebook groep misschien kan jij je bij vershillende Facebook groepen aanmelden en of daar je oproep doen of wanneer het in de gaten houden wanneer mensen zichzelf (de nieuw pup) voorstellen of het vanuit broodfok is of niet en zo mensen benaderen. Ik ben mij er van bewust dat dit veel tijd gaat kosten omdat je zo misschien maar 2 mensen per week bereikt. 

honden page profiel BonbonneBonbonne

http://www.lindanieuws.nl/nieuws/tweede-kamer-wil-puppys-beschermen-met-dierenpaspoort/

Denken jullie dat dit het probleem zal oplossen? Ben benieuwd naar jullie meningen. 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" http://www.lindanieuws.nl/nieuws/tweede-kamer-wil-puppys-beschermen-met-dierenpaspoort/
Denken jullie dat dit het probleem zal oplossen? Ben benieuwd naar jullie meningen.  "

 Ik ben bang van niet.

Ze komen wel aan die paspoorten. 

Laat ze erfelijkheids testen verplicht stellen. Lijkt me een beter plan. 

honden page profiel BonbonneBonbonne

"  Ik ben bang van niet.
Ze komen wel aan die paspoorten. 
Laat ze erfelijkheids testen verplicht stellen. Lijkt me een beter plan.  "

 Ik denk ook dat je gelijk hebt, heel jammer. Dan is er iemand die er iets aan wilt doen, doet ze niet echt het juiste. Zo blijven we nog bezig en roeien we de broodfokkers nog niet uit. Zucht... 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

https://m.facebook.com/broodfokmoetstoppen/?locale2=nl_NL

 

Ken je deze facebook pagina al?

Ik vind dat deze mensen al veel hebben ondernomen en hebben bereikt.

Ik vind je doel heel goed en mooi, maar ik ben bang je in je eentje niet veel kan beginnen. Maar ja je moet natuurlijk ergens beginnen.

In ieder geval steun ik je ambitie.

 

Denk trouwens ook aan de ''stichtingen'' die over het mom van, ''je redt een hond uit het buitenland'' om gewoon handelaren en broodfok kunnen zijn.

In mijn speurtocht naar een hondje kwam ik een stichting tegen met vooral pups/pubers uit het buitenland. Waar in Nederland ook nog eens mee gefokt werd.

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" http://www.lindanieuws.nl/nieuws/tweede-kamer-wil-puppys-beschermen-met-dierenpaspoort/
Denken jullie dat dit het probleem zal oplossen? Ben benieuwd naar jullie meningen.  "

 

Dat is al lang verplicht. Iedere hond/kat/fret, die in NL geïmporteerd wordt, moet voorzien zijn van een dierenpaspoort en chip.

 

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/dierenwelzijn/vraag-en-antwoord/mag-ik-een-huisdier-uit-het-buitenland-meenemen-naar-nederland

 

 

Careando (Gast)

Dat helpt niets! Nu mogen pups ook pas met 15 weken de grens over binnen de EU, en dat is mét paspoort, chip en rabiësvaccinatie ... maar rarara, waar komen al die pups vandaan? Uit het Oostblok! Illegaal geïmporteerd.

 

(NB, ik ben mijn inloggegevens kwijt en ontvang steeds geen mail met nieuwe code als ik daar op klik, en krijg ook geen antwoord op het formulier dat ik heb ingestuurd... Ik heb geloof ik ook nooit een welkomstmail ontvangen).

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Dat helpt niets! Nu mogen pups ook pas met 15 weken de grens over binnen de EU, en dat is mét paspoort, chip en rabiësvaccinatie ... maar rarara, waar komen al die pups vandaan? Uit het Oostblok! Illegaal geïmporteerd.
  "

 Worden legaal gemaakt aan de grenzen met valse paspoorten en valse bewijzen van inentingen door dierenartsen die er veel aan verdienen.

honden page profiel De relteckelbende.De relteckelbende.

honden foto van De relteckelbende.

broodfok is ps te stoppen als de regeringen van die landen waaronder ook Nederland is van hun luie gat komen en dit verbieden, zolang die regeringen niets doen is het dweilen met de kraan open. Hein.

honden page profiel RenateRenate

" broodfok is ps te stoppen als de regeringen van die landen waaronder ook Nederland is van hun luie gat komen en dit verbieden, zolang die regeringen niets doen is het dweilen met de kraan open. Hein. "

 Broodfok kan ook stoppen als mensen niet langer hier en nu een goedkope pup willen, maar zich even goed (laten) informeren als voor de aanschaf van een nieuwe auto, tablet, wasmachine...

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Pup St-Bernard - Weimaraner
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^