Pup St-Bernard - Weimaraner

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OlivierOlivier

honden foto van Olivier

Elke hond kan wat hebben ja, mijn raszuivere Weim kan ook ooit ziek worden. Maar als je een hond neemt van een stichting, goede stichting, die in een opvanggezin zit, weet je al veel meer over hoe de hond is in huis en het karakter.

Mijn jachthonden jagen ook niet zelfstandig..ik heb er 3. Soms een sprintje achter een haas als die voor ze opspringt maar thats it. Door opvoeding maar ook omdat ik weet wat erin zit en dat zijn geen extreme jachtlijnen..

honden page profiel LieveLieve

" Ah, en nú is ze wel aan het twijfelen...  
 
Lieve, als het kennissen van je zijn kun je sowieso op bezoek gaan, zonder ergens aan vast te zitten.  "

 

Doen we!

Als het pupje nog beschikbaar is, gaan we langs om te kijken of het klikt. En toch ook goed bevragen/kijken hoe de ouders zijn, medische geschiedenis, ...

Ik hou jullie op de hoogte!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het is niet voor niets dat volgens het fokreglement van de rasverenigingen de volgende verplichte testen op veel voorkomende erfelijke aandoeningen van beide ouders moeten worden gedaan:

Sint Bernard: Heupdysplasie en elleboog dysplasie: 

http://www.sint-bernard-hond.nl/pdf/fokreglementper23.03.2015clubgew.19.11.2015.pdf

 

Weimaraner: Heupdysplasie

http://www.weimaraners.nl/documenten/Verenigingsfokreglement.pdf

Bovendien worden honden met bepaalde aandoeningen en karaktereigenschappen uitgesloten van de fokkerij.

 

 

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Helemaal eens met Hannah. 
 
Nori, je hebt bewust een hond gekocht uit een kruisingsnest en kreeg geen vervelend woord daarover? Dan heb je mazzel gehad, of je hebt hier niet van tevoren de vraag neergelegd 'zal ik daar en daar een *noem kruising* puppy kopen?' want dan was je ongetwijfeld verteld: doe het niet, kies óf een beagle óf een mopshond en ga voor een rasfokker! 
 
De topic starter komt trouwens helemaal niet als een twijfelaar over. Ze is enthousiast over deze pups. Ze vroeg om tips voor als ze daar op bezoek gaat, en that's it. Een hond uit het asiel is trouwens óók een en al onzekerheid over karakter, medische achtergrond, erfelijke achtergrond, dus als je op zoek bent naar zekerheid zou ik dat zeker niet aanraden.  "

 Jaah dat is zo! 

Ik heb expres niks gezegt ook  

Chewy komt bij een erkende beagle fokker vandaan. En ik stond op de wachtlijst voor een beagle. Maar er kwam wat anders uit  

En voor Ayla heb ik echt gezocht naar een goede fokker die deze kruising fokt want ik wou nog een hond zoals Chewy. 

(Dat kreeg ik overigens niet, totaal ander karakter. Chewy is op en top mops in zijn brein en Ayla op en top beagle.)

 

Ik vind zo een nest als waar Ts nu voor kiest in elk geval wel al heel iets anders dan broodfok. De mama en papa hebben het in elk geval goed.

 

Ieder zijn keuze, ik was wel door gaan zoeken naar iets anders, maar als ts toch voor deze pup kiest krijg je van mij geen onvertogen woord daarover. 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

"  
Doen we!
Als het pupje nog beschikbaar is, gaan we langs om te kijken of het klikt. En toch ook goed bevragen/kijken hoe de ouders zijn, medische geschiedenis, ...
Ik hou jullie op de hoogte! "

 Veel succes! 

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel 3 doggies

honden foto van Ingrid van de Koppel

Als je zeker weet dat dit geen hond uit de broodfok is en je hebt er een goed gevoel bij, ga het pupje gerust bekijken. Erfelijke testen zegt echt niet alles en is geen garantie dat ze gezond blijven. Ik heb een zeer verantwoord gefokte Welsh springer maar ben wel een fortuin kwijt geweest aan da kosten voor zijn allergien. Om maar te zwijgen van mijn 1e hond, een cavaliertje. Heel verantwoord gefokt, maar wat een ellende heb ik met hem gehad. Zo lang je ver blijft van broodfok kan een mix juist een hele leuke hond zijn. Het karakter kun je van tevoren ook bij een rashond niet zeker weten. Welshjes horen vriendelijk te zijn tegen andere honden, zegt de rasstandaard. De mijne is dat niet. Maw, al heb je een rashond, garanties op karakter en gezondheid heb je niet. Al heeft deze pup jachtinstinct, hoe erg is dat? Heeft mijn hond ook, logisch, het is een jachthond. Dat betekent nog niet dat je moet gaan jagen. Ik speur met hem, een leuk aalternatief. Ga gewoon kijken naar deze geweldig leuke pup en kijk of er een klik is. Ik zou ervoor gaan. 

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ik zou in ieder geval de stambomen van de beide ouders vragen als ze die hebben. Daar kun je de HD uitslagen op zien van de fam. De ouders zelf zullen wel niet getest zijn als het een oeps nestje is.
Verder zou ik de naam van de mensen googlen en kijken of er niets staat op marktplaats en dergelijke sites allerlei nestjes staan van hun.
Als je gaat kijken zou ik goed opletten dat de pups opgroeien in huis. Welke andere rassen zijn er. Zijn er veel rassen en schuren niet doen. Zijn de honden sociaal. Wat gaat de fokker doen aan zindelijkheidstraining en socialisatie. Mag je de ouders zien. Zijn er smoesjes dat je niet alles mag zien of irritatie over alle vragen niet doen. Vrienden van vrienden zou me niet zoveel zeggen. Succes met het besluit!

honden page profiel --

honden foto van -

" Ik wil er toch even tegenin gaan. Iedereen hier waarschuwt tegen de kans dat er veel jachtinstinct in kan zitten, maar voor hetzelfde geld is dat natuurlijk helemaal niet zo. Je kunt het ook treffen dat je het beste van twee rassen in één hond hebt: intelligent, goed trainbaar, vriendelijk (ook naar kinderen) en rustig.
 
Uit Spanje vandaan ken ik heel veel van dit soort kruisingen, Mastín met een jachthond (Podenco, Setter, Pointer, etc) en dat zijn vaak ontzettend leuke en sociale honden. Die komen vanuit een asiel en worden succesvol geadopteerd - en dan is er ook weinig over de ouders, achtergrond en verleden bekend. "

Daar heb je uiteraard gelijk in, ik denk dat velen hier inclusief ikzelf vooral proberen te waarschuwen dat het bij een kruising niet automatisch zo is dat de pups het beste van allebei de ouders meekrijgen. Even een puntje om over na te denken. Als TS zegt het "ergste" geval is voor mij geen probleem, dan prima! Maar dan valt het haar in ieder geval niet tegen. De reden dat er hier wel kruisingen uit het asiel worden aangeraden, is omdat die toch vaak al in ieder geval een paar maanden oud zijn en een beetje ingeschat kan worden wat het karakter is en je kunt zien of de hond geen bouw heeft die compleet uit verhouding is. En trainen en opvoeden is leuk, daar kun je een hele hoop mee bereiken maar toch niet alles kun je ombuigen hoor, zeker als je geen ervaring hebt en ook nog eens jonge kinderen waar meerendeel van de tijd in zal zitten (hoe logisch ook). 

honden page profiel RenateRenate

" De eigenaars willen, volgens mij enkel dat de kleintjes een goede nieuwe thuis krijgen. Ze verdienen er niet echt aan.

Wat niet wil zeggen dat we niet bereid zijn om te betalen voor een lieve hond, maar aangezien dit kleintje nu ons pad kruist... 

Maar bedankt voor alle reacties! Een heel grote hulp!  "

 Het is maar wat je een kleintje noemt :-) . Ik mag hopen dat de sint-bernard de teef is?

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Inderdaad een flinke overweging, deze pup.

Het kan best goed uitpakken hoor, als de ouders kerngezond zijn en de pup uitstekend gesocialiseerd.

Maar ja, inderdaad, dan heb je een joekemeloeris van een hond mét een jachtinstinct.......

En als die 60,70 kilo er vandoor wil, hou je dat dan??

Ik heb zelf een st Bernard meisje. Heel bewust voor dit ras gekozen o.a. wegens ontbreken van jachtinstinct.

Wij kunnen hier heerlijk door de bossen wandelen en als Wanda een ree ziet in de verte (áls ze die al ziet) dan gaat ze er niet of hooguit 5 meter achteraan.......het boeit haar niet.

Maar goed ook, anders zou ze niét los kunnen lopen én zou ik vaak ondersteboven worden getrokken als mevrouw ineens een sprintje gaat trekken.

Daar moet je dus rekening mee houden: een 70 kilo molosser met jachtinstinct.....

Het kan, alles kan. Maar bereid je voor.

Ga bv eens een wandeling maken met een volwassen st Bernard. .. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik heb twee zwaar gewichten, als ze willen vlieg ik er achteraan, vandaar direct als pup opvoeden, geen getrek, wees conseqwent, en dan nog, ik heb nu een jonge hond die al 65 kilo weegt, heel conseqwent zijn en het gebeurt me echt dat ik moeite heb met haar te houden......ik doe aan krachttraining, en dat helpt.......een andere hond of een poesicat, ik moet alert zijn en blijven, doe je dit van jongsaf aan dan kan je het goed in goede banen leiden...de ouste is met een vinger te sturen, jonge honden zijn soms ...tornado,s.....

honden page profiel CareandoCareando

honden foto van Careando

"  
Doen we!
Als het pupje nog beschikbaar is, gaan we langs om te kijken of het klikt. En toch ook goed bevragen/kijken hoe de ouders zijn, medische geschiedenis, ...
Ik hou jullie op de hoogte! "

 Super dat je goed voorbereid daar naartoe gaat, heel veel succes gewenst en ik hoop dat het allemaal op zijn plek valt!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Bedankt voor jullie reacties! Heel nuttig!
Het pupje is afkomstig van een oeps-nestje. Niet bewust gefokt dus. Heb al gelezen over beide rassen en er is niet echt iets wat me afschrikt. Enkel, wat als ze een heel grote, sterke loebas met een enorm jachtinstinct wordt... Kan je zoiets bv inschatten bij een pup?
Weet nog niets over de ouders behalve dat het twee gezinshonden zijn.
Ze is zo cute!!
  "

 het is een schatje natuurlijk, dat is elke pup

 

Maar mij zou het niet bevallen dat de mensen zo onverantwoordelijk zijn dat dit gebeuren kon. Er zijn al veel te veel honden die op een goed plekje wachten. Dus deze mensen ook nog steunen zou voor mij te ver gaan.

 

Zijn beide ouders dan tenminste achteraf getest op erfelijke afwijkingen?

 

 

Claudia (Gast)

Laat de kinderen kennismaken met de hond en kijken hoe beide partijen reageren en als je het doet laat de kinderen de baas zijn en eten geven, laat de kinderen de hond laten zitten en pootjes geven dan komt het altijd wel goed

Veel plezier ermee 

Wij hebben twee rottweiler en die zijn gek op kinderen 

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Het wordt jullie eerste eigen hond. Ik denk dat het hebben van een hond als klein kind (en dus niet verantwoordelijk voor de opvoeding van de hond) niet heel erg meetelt voor de hoeveel ervaring die jullie met honden hebben. Als eerste hond zou ik deze kruising toch wel wat heftig vinden. Het kan natuurlijk een hondje worden dat heel rustig en leergierig is, maar je kan een 80 kilo wegende felle hond met jachtinstinct krijgen.

Toegegeven: het is een schat om te zien. Maar dat zijn alle pups. Ga eerst voor jezelf na wat je wil. Deze hond zal zich waarschijnlijk niet lenen voor een parcours behendigheid of een lekker stuk hardlopen. Meenemen naar een warm land zal misschien ook een uitdaging worden.

En denk ook aan het praktische aspect. Een hond van dat formaat past wat minder makkelijk in een bench, heeft vaak een behoorlijk zware blaf (buren) neemt ruimte in de auto in, neemt veel meer zand mee naar binnen dan een middelslag hond, is een heel stuk sterker (onderschat dit niet...mijn 26 kilo wegende windhondkruising kan mij door een explosieve sprong al onderuit trekken).

Van sint bernards weet ik niet zoveel. Ik weet dat wij er nu één op de hondenschool hebben waar geen land mee te bezeilen is (agressief naar andere honden toen), maar dat is een uitzondering. De weimaraner daarentegen is een pittig ras. Een prachtig ras, maar zeker een ras waarvoor je sterk in je schoenen moet staan.

honden page profiel bentebente

Jongens jongens jongens.. 

 

Als de pup nog niet weg is en afgekeurd voor therapie, zou ik zeker even kijken. Een oeps-nestje komt zeker vaak voor, dus trek je niet teveel aan van alle mensen die je vertellen dat het brookfok is.. al helemaal niet als het vrienden van vrienden zijn.

 

Wel zou ik idd even kijken naar ergelijke ziektes en testen bij de ouderdieren. Als jij een goed gevoel hebt bij de pup en zeker weet dat de hond niet ziek is, gewoon doen. Het lijkt me dat je de hond alles kan bieden, als ik zie wat je schrijft.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Bente, je wilt niet weten hoeveel oepsnestjes uiteindelijk uit de broodfok blijken te komen. Die mensen zijn zo verschrikkelijk handig, die brengen hun nestjes gewoon bij andere mensen onder en de pups worden dan verkocht als oepsnestje.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Gaan kijken, zeker met de kinderen, is natuurlijk heeeel gevaarlijk.

Heb je ooit al eens iemand gesproken die niet vertederd werd door een nest pups?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Topic opener vertelt ons dat het goede vrienden zijn die dit nestje hebben laten gebeuren....dan weet topic opener heel goed dat het niet uit de broodfok komt.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

nou, quote : " Eigenaars zijn vrienden van goede vrienden.".

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Bente, je wilt niet weten hoeveel oepsnestjes uiteindelijk uit de broodfok blijken te komen. Die mensen zijn zo verschrikkelijk handig, die brengen hun nestjes gewoon bij andere mensen onder en de pups worden dan verkocht als oepsnestje. "

 inderdaad is dit een beruchte broodfoktruc

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

" nou, quote : " Eigenaars zijn vrienden van goede vrienden.".

  "

 
Ja precies vrienden van goede vrienden. Dat is toch wat vager. Met je eens dat je het dan niet precies weet.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik ben niet tegen kruisingen en ook niet tegen fokken zonder stamboom. Maar ik vind wel dat als je voor een kruising gaat dat je dan is heel goed moet bekijken waarmee er gefokt wordt. Oeps nestjes, tja helaas gebeurd dit nog steeds en soms is het ook een simpel excuus die ze gebruiken voor een rare kruising die ontstaan is door onoplettendheid of omdat ze gewoon een leuk nest willen en maar wat doen en het dan Oeps nest noemen. 

 

Als je voor een kruising, of een asielhond of een buitenlandse hond, gaat. Dan moet je gewoon zeker rekening houden met ziektes, apart gedrag al dan niet een rugzak. 

 

Ik moet zeggen dat ik nooit voor deze kruising zou kiezen vooral niet omdat een berner nou niet een bepaald gezond ras is. Volgens mij is de leeftijdsverwachting maar 8 jaar of misschien zelfs 6?

Dus als de berner nergens op getest is en je weet niet of deze goed gefokt is zou ik deze gok niet wagen. Maar dat is persoonlijk natuurlijk!

 

Edit, las nu net pas dat het om een sint benard ging... dat ras ken ik verder niet zo goed.

honden page profiel bentebente

" Bente, je wilt niet weten hoeveel oepsnestjes uiteindelijk uit de broodfok blijken te komen. Die mensen zijn zo verschrikkelijk handig, die brengen hun nestjes gewoon bij andere mensen onder en de pups worden dan verkocht als oepsnestje. "

 Dit zie ik vaak. Je leest niet goed. TS zegt "het zijn goede vrienden van vrienden", een beetje meer vertrouwen mag ook wel.. 

 

Als dit er niet bij had gestaan had ik het ook niet aangeraden. Maar dat staat het wel.

 

Gewoon zorgen dat je meer te weten komt over de ouderdieren. Dan weet je gauw genoeg of je verder wil gaan met deze pup of toch liever een ander hondje zoekt.

 

Verder denk ik ook dat veel mensen hier hun reactie schrijven uit het standpunt "rashonden zijn wat IK het beste vind" wat ook niet zo behulpzaam kan zijn. 

 

Doe wat goed voelt, maar denk na.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

"  Dit zie ik vaak. Je leest niet goed. TS zegt "het zijn goede vrienden van vrienden", een beetje meer vertrouwen mag ook wel.. 
 
Als dit er niet bij had gestaan had ik het ook niet aangeraden. Maar dat staat het wel.
 
Gewoon zorgen dat je meer te weten komt over de ouderdieren. Dan weet je gauw genoeg of je verder wil gaan met deze pup of toch liever een ander hondje zoekt.
 
Verder denk ik ook dat veel mensen hier hun reactie schrijven uit het standpunt "rashonden zijn wat IK het beste vind" wat ook niet zo behulpzaam kan zijn. 
 
Doe wat goed voelt, maar denk na. "

 

Nou maar even later staat er, dat het al het 2e nest is uit dezelfde combinatie.

Dan is er niet echt sprake meer van een oeps nestje, maar bewust vermeerderen van pups voor de verkoop.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  
Nou maar even later staat er, dat het al het 2e nest is uit dezelfde combinatie.
Dan is er niet echt sprake meer van een oeps nestje, maar bewust vermeerderen van pups voor de verkoop. "

 Ja dit inderdaad.

En "oeps nestjes" zijn nog tot heel lang na bevruchting op te lossen met 2 simpele prikken bij de DA. 

 

Ik denk dat hier eerder sprake is van een "pret nest" 

En dat geeft op zich niet maar het moet wel verantwoord zijn. 

En dit klinkt allemaal niet verantwoord.

honden page profiel LieveLieve

Bedankt voor al jullie reacties! Ze helpen echt om te weten waarop we moeten letten.

Wat betreft broodfok, ik heb, dacht ik, nergens gezegd dat het al het 2e oeps-nestje was... Dat is het alleszins niet. Ik ben er echt wel zeker van dat het hier over onoplettende hondenbaasjes gaat. Wat natuurlijk ook niet echt ok is.

We weten nog niet of het hondje geschikt bevonden is om als therapiehond te dienen. Zo ja, is ze sowieso niet voor ons. Zo nee, wacht ons de beslissing om al dan niet te gaan kijken. Want zoals iemand hier op het forum al zei, kijken met kinderen en zonder pup thuiskomen , zit er waarschijnlijk niet in.

Ik hou jullie op de hoogte!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Dit zie ik vaak. Je leest niet goed. TS zegt "het zijn goede vrienden van vrienden", een beetje meer vertrouwen mag ook wel.. 
 
Als dit er niet bij had gestaan had ik het ook niet aangeraden. Maar dat staat het wel.
 
Gewoon zorgen dat je meer te weten komt over de ouderdieren. Dan weet je gauw genoeg of je verder wil gaan met deze pup of toch liever een ander hondje zoekt.
 
Verder denk ik ook dat veel mensen hier hun reactie schrijven uit het standpunt "rashonden zijn wat IK het beste vind" wat ook niet zo behulpzaam kan zijn. 
 
Doe wat goed voelt, maar denk na. "

 Ik heb het ook niet helemaal handig verwoord...

Ik bedoelde eigenlijk dit zinnetje: Een oeps-nestje komt zeker vaak voor, dus trek je niet teveel aan van alle mensen die je vertellen dat het brookfok is.

 

En dan bedoelde ik eigenlijk te zeggen dat veel oepsnestjes van broodfokkers komen. Ik bedoelde niet dit nestje ermee.

 

Maar desondanks moet je wel blijven opletten, want ookal ken je de mensen waar je de pup koopt, je kan wel degelijk een pup kopen met behoorlijk erfelijke afwijkingen. Goed ook om uit te zoeken waar en van welke fokker de ouderdieren van de pup vandaan komen.

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Lieve, denk eerst goed na voor je, met of zonder kids naar die al die schattige pup gaat kijken......

Realiseer je héél goed dat dit sowieso een echt forse hond gaat worden. En dat jouw kinderen nog jarenlang te jong zijn om alleen met zo'n grote, sterke hond te wandelen.

En nogmaals: doe eens een proef wandeling met een volwassen st Bernard. Neem het hele gezin mee en beleef dit eens uitgebreid. En bespreek dat met elkaar.......

Bereid je voor, wil ik maar zeggen.

En vraag om schriftelijk bewijs( als dat er is) van gezondheidschecks van de ouder honden.

 

honden page profiel bentebente

"  Ik heb het ook niet helemaal handig verwoord...
Ik bedoelde eigenlijk dit zinnetje: Een oeps-nestje komt zeker vaak voor, dus trek je niet teveel aan van alle mensen die je vertellen dat het brookfok is.
 
En dan bedoelde ik eigenlijk te zeggen dat veel oepsnestjes van broodfokkers komen. Ik bedoelde niet dit nestje ermee.
 
Maar desondanks moet je wel blijven opletten, want ookal ken je de mensen waar je de pup koopt, je kan wel degelijk een pup kopen met behoorlijk erfelijke afwijkingen. Goed ook om uit te zoeken waar en van welke fokker de ouderdieren van de pup vandaan komen.
  "

 Juist! Dan zitten we toch redelijk op één lijn ;)

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Puppy border/collie x sarplaninac
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^