Soms weer een plasje in huis.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Beste allemaal. Wij hebben een reu van 9 maanden en een teefje van 6 jaar. T gaat even om onze reu. Hij is al zindelijk vanaf dat hij 15 weken is. Ging al die tijd goed. Plaste geen een keer meer binnen. Nu heeft hij deze week 2x binnen geplast. Het zijn kleine plasjes wat dus lijkt op markeren. (In beide gevallen was hij kort ervoor gewoon buiten geweest) Is dit puber gedrag? Hij is deze week wel meer baldadig ook.. Heeft zijn kussen gesloopt wat hij deed in puppy bijt fase en dus al maanden niet meer.. En hij heft sinds deze week óók zijn poot al soms op buiten. Hij maakt dus zeker duidelijk wat veranderingen door..merk ook dat hij zichzelf soms in de weg lijkt te zitten. Is wat pieperig en zoekt veel aandacht. Dit alles in 1 week. Hij is heel gek op zijn vriendinnetje en zij op hem. Ondertussen nipt hij haar plasjes op en plast zij op meerdere plaatsen weer opnieuw (wel buitenshuis) en ze proberen duidelijk uit wie van hen het voor t zeggen heeft. Misschien staan dingen los van het plassen in huis. maar misschien ook niet. Ik probeer het alleen zo helder mogelijk te schetsen voor n goed advies. Wat vinden jullie van mijn verhaal? Zou t graag wat duidelijk hebben wat er in hem omgaat zodat ik het in goede banen kan leiden.    Bedankt alvast

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Mijn trainer tijdens de puber cursus vertelde ons vorige week dat als de hond begint te puberen ze ook zomaar opeens weer in huis kunnen plassen en ze dus onzindelijk zijn.

 

Ik heb dit nog nooit meegemaakt met mijn honden, mijn jongste begint nu ook te puberen, en is baldadiger dan anders en is mij aardig aan het uit proberen ( zij is gisteren 9 maanden geworden ), maar ze plast niet in huis, maar kan volgens mijn trainer dus wel.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

" Beste allemaal.
Wij hebben een reu van 9 maanden en een teefje van 6 jaar.
T gaat even om onze reu. Hij is al zindelijk vanaf dat hij 15 weken is. Ging al die tijd goed. Plaste geen een keer meer binnen. Nu heeft hij deze week 2x binnen geplast. Het zijn kleine plasjes wat dus lijkt op markeren. (In beide gevallen was hij kort ervoor gewoon buiten geweest)
Is dit puber gedrag? Hij is deze week wel meer baldadig ook.. Heeft zijn kussen gesloopt wat hij deed in puppy bijt fase en dus al maanden niet meer.. En hij heft sinds deze week óók zijn poot al soms op buiten. Hij maakt dus zeker duidelijk wat veranderingen door..merk ook dat hij zichzelf soms in de weg lijkt te zitten. Is wat pieperig en zoekt veel aandacht. Dit alles in 1 week.
Hij is heel gek op zijn vriendinnetje en zij op hem. Ondertussen nipt hij haar plasjes op en plast zij op meerdere plaatsen weer opnieuw (wel buitenshuis) en ze proberen duidelijk uit wie van hen het voor t zeggen heeft.
Misschien staan dingen los van het plassen in huis. maar misschien ook niet. Ik probeer het alleen zo helder mogelijk te schetsen voor n goed advies. Wat vinden jullie van mijn verhaal? Zou t graag wat duidelijk hebben wat er in hem omgaat zodat ik het in goede banen kan leiden. 
 
Bedankt alvast "

 

Heel herkenbaar gedrag van onze Blixem.

Blixem (x fox terriër) is afgelopen februari bij ons komen wonen, ze was toen net 1 jaar. Helaas heeft ze in haar 1e jaar geen opvoeding genoten, waardoor we vanaf dag 1 dat ze bij ons was haar hebben behandeld als een pup.

 

Ze was redelijk snel zindelijk, leek mooi mee te gaan in het ritme van onze andere hond (Jack, een jack russel van 8 jaar).

 

Omdat het zo goed leek te gaan, mocht ze al snel vrij/los in de woonkamer wanneer we weggingen.

Tot mijn frustratie lag er iedere keer een plasje wanneer ik thuiskwam... terwijl ze naar buiten was geweest en ook haar behoeftes had gedaan, voordat ik wegging.

Ook sloopte ze spullen die ik liet liggen... dus steeds alles wegruimen wanneer we weg wilden gaan.

 

Ze werd uitdagend in haar gedrag.

Toen ze bij ons thuis kwam hebben we met elkaar (gezin) duidelijke regels afgesproken, wat mag wel en wat niet, welk gedrag accepteren we wel en welk gedrag niet.

Vanaf dag 1 zijn we hier consequent in geweest.

 

Toen Blixem bij ons in huis kwam heb ik een bench aangeschaft, omdat ik niet wist hoe ze het zou doen.

Omdat ze het al zo snel leek op te pakken, is de bench gauw verdwenen naar een andere ruimte.

Sinds een paar maanden gebruiken we de bench toch weer, wanneer we weggaan.

Dit voorkomt frustratie bij ons (Wat heeft ze nu weer gesloopt, waar heeft ze geplast) en het gaf Blixem ook de rust, die ze kennelijk toch nodig heeft.

Blixem krijgt iedere keer iets lekkers als ik wegga en ze neemt dan al een sprint vanuit de keuken naar de bench (staat in de woonkamer).

Dit gaat hartstikke goed... we hebben geen spanningen meer en Blixem slaapt de hele tijd in de bench, dus voor haar is het echt een rustmoment.

Verder maak ik overigens geen gebruik van de bench.

 

Zindelijkheid gaat hier nu heel goed, ze doet netjes haar behoeftes buiten.

Maar de bench blijf ik nog wel even gebruiken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geef de jonge hond nog niet de gelegenheid om onbewaakt het hele huis te gebruiken, zodat je je hond goed in de gaten kan houden, wat meer regelmaat erin gooien zodat tie weet dat binnen niet okee is.....

honden page profiel RickRick

ik had dit met mijn teefje en iemand die ik ken zelfde hond zelfde voorouders ook dit heeft te maken met hormonen is je teefje geholpen zo niet kan dit een puber reactie zijn op de geuren van de teef wel meteen weg halen en niks zeggen maak het niet specialer als dat het is. houd vanzelf weer op sterkte ermee

honden page profiel M-JM-Jbijna goedgekeurde fokker

honden foto van M-J

Heeft inderdaad met hormonale veranderingen te maken.
Goede oplossing daarvoor is inderdaad zoals Willemijn al schreef :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier ook een jonge hond, geen van beiden zijn geholpen....ik ben wat streng....met de jonge hond, geen vrijheid van het hele huis, ik zie haar dus altijd in mijn nabijheid, wat meer er op letten wat doet de hond, en wat meer uitlaten zodat er conseqwente regelmaat is.....ga ik weg dan zijn de beiden honden gescheiden, zodat ze niet bij elkaar kunnen komen, ze zien elkaar wel, ik heb nog niet mee gemaakt dat de jongste binnen gaat markeren, regelmaat conseqwentie en opletten....is de jongste goed gesetteld wat leeftijd betreft dan zal dat niet snel meer gebeuren dat er zomaar binnen wordt geplast......en zeker opletten als er sprake is van loopsheid....heus als je wat streng bent weten ze zo waar ze zich aan te houden hebben.....de jongste heeft nog nimmer wat in huis gedaan als pup....over bams zeg ik maar niets hoe zij was als pup , haha, maar nu heb ik er twee, dan is er gewoon wat meer oplettendheid nodig.

Run (Gast)

Heb hier hetzelfde voor! Mijn border teefje 8 maand heeft vannacht ook 2x binnen geplast terwijl ze dit al lang niet meer had gedaan. Als ik even de dag opnieuw voor mij laat passeren, dan besefte ik dat het waarschijnlijk moet zijn gekomen door het kauwbeen dat ik haar heb gegeven.. . Ze is daar heel enthousiast aan begonnen rond 19u met het gevolg dat ze daar veel dorst van moet hebben gekregen (want drinkbak was volledig leeg 's morgens, wat anders nooit het geval is). Waarschijnlijk heeft ze dit niet kunnen ophouden..  een plas op het tapijt en eentje in haar eigen mand :-(( . Vanaf nu haal ik het water weg voor de nacht en anders zal ze terug in haar benche moeten slapen. Ook aan kauwbenen zal ze alleen maar meer gedurende de dag kunnen knabbelen. 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Heb hier hetzelfde voor! Mijn border teefje 8 maand heeft vannacht ook 2x binnen geplast terwijl ze dit al lang niet meer had gedaan. Als ik even de dag opnieuw voor mij laat passeren, dan besefte ik dat het waarschijnlijk moet zijn gekomen door het kauwbeen dat ik haar heb gegeven.. . Ze is daar heel enthousiast aan begonnen rond 19u met het gevolg dat ze daar veel dorst van moet hebben gekregen (want drinkbak was volledig leeg 's morgens, wat anders nooit het geval is). Waarschijnlijk heeft ze dit niet kunnen ophouden..  een plas op het tapijt en eentje in haar eigen mand :-(( . Vanaf nu haal ik het water weg voor de nacht en anders zal ze terug in haar benche moeten slapen. Ook aan kauwbenen zal ze alleen maar meer gedurende de dag kunnen knabbelen. 
  "

 Het kauwbeen niet meer zo laat geven, je kan het terugdenken waarom ze vannacht geplast heeft........en ja dan wordt er daarna nog flink gedronken....topicopener heeft twee honden, dan kan er als je niet oplet markeer gedrag komen, daar gaat het om....

Volgende forumvraag: Jack Russell aanhankelijk?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^