Mijn pup heeft enorm veel honger...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

Hoi,

ik heb sinds een paar weken een pup :)). Ze is nu 10 weken, een schattig spaans waterhondteefje. Van de fokker had ik royal canin meegekregen. In het begin gaf ik haar vers voer en 's avonds haar brokken, verdeeld in 4 porties. Nu zijn we overgeschakeld en krijgt ze enkel nog brokken van 'Dog lovers gold'. Op het vers voer reageerde ze minder goed ook al vond ze het heerlijk.

Ze eet de nieuwe brokken heel graag. Alles is in 'minder' dan een minuut op en nadien keert ze verschillende keren terug naar haar bakje op zoek naar meer ook al krijgt ze de portie die op de verpakking staat.

Heeft ze nog honger of enkel zin om wat te eten. Ze is heel actief maar ik vermoed dat de meeste pups dat zijn. Heeft iemand hier ervaring mee?

Groetjes,

Sarah

 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 2 doggies

honden foto van 3 muisjes

De voedingsrichtlijnen die ik van Dog Lovers Gold online vind zijn erg onduidelijk over hoeveel voeding een pup moet krijgen. 

 

"Jonge pups moeten tot circa de helft van hun volwassen gewicht (4 tot 7 maanden) 100% tot 300% van de normale behoeften extra worden gevoerd. Het is verstandig om de pups wekelijks te wegen en de hoeveelheid voer aan hun huidige gewicht aan te passen. 
Halfvolwassen honden tot circa 3/4 van hun volwassen gewicht circa 50% meer dan de normale behoeften van een volwassen hond voeren.
Bijna volwassen honden tot circa 20% meer dan de normale behoeften van een volwassen hond." 

 

Jonge pups moeten dus 100% tot 300% (lekker groot marge ook) meer voeding krijgen van die brok dan op de richtlijn staat voor volwassen honden. Hoeveel gram brokken geef je jouw pup nu op een dag?

 

Het kan inderdaad zijn dat ze enkel zin heeft om meer te eten, maar het kan ook zijn dat je dankzij deze onduidelijke richtlijnen per ongeluk toch te weinig geeft. Ik zou sowieso ook als je naar de dierenarts gaat straks voor de 12 weken enting even vragen of je pup goed op gewicht is. 

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

Op de zak staat enkel dat een pup de dubbele portie moet krijgen. Ik heb er niet aan gedacht om ook online te kijken, toch gedetailleerder, een goede tip. Ik gaf haar deze week 190gr. Ze krijgt ook beloningen, maar niet overdreven. En ze eet soms van het katteneten als het haar lukt om naar boven te ontsnappen.

Ik heb haar net gewogen, 6.7kg en volgens de tabel op de zak moet ze nu 200gr krijgen. Met 10gr extra zal ze volgens mij nog steeds honger hebben. Ze zit zeker goed op gewicht, een kg boven het gemiddelde voor haar ras. Toen we bij de dierenarts waren voor haar vaccin op 9 weken zei zij dat ze groot is ivm enkele andere pups van haar nest. Ze staat alleszins niet dik, haar ribben voel je goed. Misschien werkt 300% wel beter bij haar.

Zijn alle honden zo'n slokoppen? Haar versvoer had ze bv altijd in 3 happen op.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Fijn dat de dierenarts al heeft bevestigd dat ze goed op gewicht is, dat neemt al een hoop zorgen weg! En ja ik blijf het verschil tussen 100% en 300% echt enorm vinden, dan heb je het over 2x zoveel of 4x zoveel voeren, niet bepaald een klein verschil! Erg onduidelijk...

 

Ik denk ook dat een grote spaanse waterhond teef (ga ik even uit van eindgewicht van 18kg) meer mag hebben dan 200 gram. Als ik het vergelijk met andere brokken die wel duidelijke richtlijnen hebben voor pups en die qua aantal kcal/kg ongeveer hetzelfde zitten als dog lovers gold dan zou ze eerder richting de 300 gram mogen zitten. 

 

En nee niet alle honden zijn slopkoppen hihi, maar veel wel inderdaad  Hier het tegenovergestelde, 2 kieskeurige windhonden dames die brokje voor brokje hun bak leegeten, die staan zo met zijn 2en 10 minuten lang te teutelen in de keuken als ze hun avondeten krijgen! 

honden page profiel gabbergabber 1 doggies

honden foto van gabber

Ik zou zeker op de 225 A 250 gram gaan zitten en kijken hoe je hond het er op doet.
zie je dat de ontlasting slap wordt dan krijgt je pup te veel eten.
Zo ook als je pup te dik wordt natuurlijk, maar ik vermoed dat je pup dit makkelijk kan hebben.

Hier een overzicht van lukullus.



Je zou dat kunnen vergelijken met dog lovers gold.

Succes, en een mooie pup. ;-)

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Mijn pups geef ik altijd meer dan op de verpakking staat.  Ze hebben ook steeds honger.

 

Zij krijgen eigenlijk 4x per dag ongeveer 100 gram, ik voer ze echt op het zicht.  Hebben ze nog honger, krijgen ze iets meer.

 

Ik haat het als honden schrokken en pups schrokken echt.  Ik zorg er dus voor dat ze geen honger hebben en na enkele dagen verminderd het schrokken.

 

Enkel bij vers vlees is het, zoals je zegt, moeilijker.  Daar zijn ze allemaal sneller mee klaar.  Ze zijn sneller, maar schrokken kan ik het niet noemen.

honden page profiel Poedelini & Vea & Noë {† Maudy}Poedelini & Vea & Noë {† Maudy}

honden foto van Poedelini & Vea & Noë {† Maudy}

Wat vervelend! Ik heb hetzelfde probleem dus ik lees even mee.

Maudy is nu 1,1 kilo en heeft ook eigenlijk altijd honger en schrokt ook haar eten op. Ze krijgt nu 45 gram op een dag van acana puppy small breed.

honden page profiel KeesKees 1 doggies

honden foto van Kees

Ik gaf mijn pups maar heel weinig voer in hun bak, maar strooide t op de grond of in t gras, verstopte t in doosjes, washandjes etc. Dan doen ze er wat langer over.

honden page profiel Remie met sledehondenteam Silver liningsRemie met sledehondenteam Silver linings 1 doggies

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Hier krijgen de pups bijna het dubbele van de volwassenen. Ik kijk naar hun behoefte, hebben ze veel honger dan krijgen ze meer. Maar komt de pup teveel kilo's aan dan gaan we daar weer in minderen. Ik kijk eigenlijk zelden naar de verpakking. Het gaat op gevoel. Zo krijgt mijn oudste reu maar 250 gram terwijl mijn teefje van 16 maanden 750 gram krijgt en mijn pup van 5 maand net zoveel, soms zelfs 1000 gram. Dus het is echt kijken wat bij de hond past.

 

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

bedankt voor de reacties :)

Jenny en Molly. Amai, brokje per brokje, jouw honden genieten alleszins van hun eten. Ik denk dat Pixie nooit zo een rustige eter zal worden. Ze is in heel veel dingen heel onstuimig, gaat er helemaal voor, ook is ze heel lief en aandachtig en slim. Een schat van een hondje.

 

Gabber? Misschien heeft ze problemen met Dog lovers gold? Haar stoelgang is alleszins niet helemaal stevig, die ziet er soms wel zo uit, maar is het niet. Kan dit nog erger worden als ze meer eten krijgt? Dat probleem had ze niet met het voer dat ze bij de fokker kreeg, Royal Canin.  Ik heb voor we haar thuis hadden veel opgezocht en kwam uit bij Dog lovers (goed betaalbaar), Applaws, Acana, Orijen. Is het beter om andere brokken te proberen? Heeft er iemand tips?

Ik heb nog enkele andere vragen ook maar moet daar misschien een ander topic voor openen.

- Ze bijt steeds in onze handen, kleren, ...  We proberen haar af te leiden met speeltjes, zeggen ook auw of neen, stoppen met spelen of aandacht geven,... . Ze stopt al af en toe bij 'neen' maar snel erna bijt ze weer. Ik weet dat honden heel vaak zo spelen. Nu is m'n vraag, probeer je dat bijten te stoppen of mag ze dit?  Zal ze dat bijten later altijd doen, ook bij anderen?

Wil ik teveel resultaat in korte tijd?

- Ik heb twee katten op leeftijd die nu schrik hebben van Pixie omdat ze er telkens blaffend achter rent. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ze goed overeen komen of elkaar toch minstens verdragen. M'n katten waren hier eerst en het zou leuk zijn dat ze zoals vroeger gezellig bij ons kunnen zitten. Nu zijn de katten naar boven gevlucht en komen ze uit zichzelf niet meer naar de gelijkvloers. Als ik hen beneden zet wanneer Pixie slaapt staan ze stijf van de stress. Elke dag zorg ik ervoor dat ze elkaar zien wanneer Pixie uitgeteld is, en krijgt ze veel beloningen als ze rustig reageert. Is dat voldoende?

Volgens een bevriend da is Pixie (redelijk) dominant en moeten we heel duidelijk zijn, ze mag 'niet' bijten. Ik begrijp Pixie's hondse reactie op dingen, ze is ten slotte een pup/hond. We willen haar een zo leuk mogelijke puppytijd geven en later een aangename hond hebben.

En zo heb ik nog wel wat vragen :)

Ik denk dat hoe meer we haar leren kennen en zij ons hoe vlotter het zal gaan. Wil wel voorkomen dat ik zo een naar alles blaffende en bijtende hond heb later.

Heeft er iemand hier ervaring mee?

 

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

En ook een dankjewel van Pixie :))  

 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Bij de tabel op de verpakking moet je kijken bij het verwachte eindgewicht, ongeveer 20 kilo. Niet bij het huidige gewicht van je pup.

Ik denk inderdaad dat je dan rond de 250 gram per dag komt.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Bij de tabel op de verpakking moet je kijken bij het verwachte eindgewicht, ongeveer 20 kilo. Niet bij het huidige gewicht van je pup.
Ik denk inderdaad dat je dan rond de 250 gram per dag komt. "

 Ik zie dat het bij jouw merk anders is, dus ik neem dat terug. Maar ik blijf er bij dat je denk ik wel 250 kunt geven. Gewoon goed in de gaten houden.

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

" bedankt voor de reacties :-)
Jenny en Molly. Amai, brokje per brokje, jouw honden genieten alleszins van hun eten. Ik denk dat Pixie nooit zo een rustige eter zal worden. Ze is in heel veel dingen heel onstuimig, gaat er helemaal voor, ook is ze heel lief en aandachtig en slim. Een schat van een hondje.
 
Gabber? Misschien heeft ze problemen met Dog lovers gold? Haar stoelgang is alleszins niet helemaal stevig, die ziet er soms wel zo uit, maar is het niet. Kan dit nog erger worden als ze meer eten krijgt? Dat probleem had ze niet met het voer dat ze bij de fokker kreeg, Royal Canin.  Ik heb voor we haar thuis hadden veel opgezocht en kwam uit bij Dog lovers (goed betaalbaar), Applaws, Acana, Orijen. Is het beter om andere brokken te proberen? Heeft er iemand tips?
Ik heb nog enkele andere vragen ook maar moet daar misschien een ander topic voor openen.
- Ze bijt steeds in onze handen, kleren, ...  We proberen haar af te leiden met speeltjes, zeggen ook auw of neen, stoppen met spelen of aandacht geven,... . Ze stopt al af en toe bij 'neen' maar snel erna bijt ze weer. Ik weet dat honden heel vaak zo spelen. Nu is m'n vraag, probeer je dat bijten te stoppen of mag ze dit?  Zal ze dat bijten later altijd doen, ook bij anderen?
Wil ik teveel resultaat in korte tijd?
- Ik heb twee katten op leeftijd die nu schrik hebben van Pixie omdat ze er telkens blaffend achter rent. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ze goed overeen komen of elkaar toch minstens verdragen. M'n katten waren hier eerst en het zou leuk zijn dat ze zoals vroeger gezellig bij ons kunnen zitten. Nu zijn de katten naar boven gevlucht en komen ze uit zichzelf niet meer naar de gelijkvloers. Als ik hen beneden zet wanneer Pixie slaapt staan ze stijf van de stress. Elke dag zorg ik ervoor dat ze elkaar zien wanneer Pixie uitgeteld is, en krijgt ze veel beloningen als ze rustig reageert. Is dat voldoende?
Volgens een bevriend da is Pixie (redelijk) dominant en moeten we heel duidelijk zijn, ze mag 'niet' bijten. Ik begrijp Pixie's hondse reactie op dingen, ze is ten slotte een pup/hond. We willen haar een zo leuk mogelijke puppytijd geven en later een aangename hond hebben.
En zo heb ik nog wel wat vragen :-)
Ik denk dat hoe meer we haar leren kennen en zij ons hoe vlotter het zal gaan. Wil wel voorkomen dat ik zo een naar alles blaffende en bijtende hond heb later.
Heeft er iemand hier ervaring mee?
  "

 Ik zou voor de andere vragen even een ander topic aanmaken, dat houd alles wat duidelijker. Maar dat stukje dominant moet je uit je hoofd zetten. Honden zijn niet per definitie dominant of niet. Er zijn honden die meer onzeker of zelfverzekerd zijn dan andere. Dominantie bestaat alleen in dominante handelingen welke per situatie kunnen verschillen. De gedragingen die jij beschrijft zijn gewoon puppen gedrag en hebben niks met die dominante handelingen te maken. ;) Met duidelijk zijn is uiteraard niks mis, maar hou je niet vast aan de dominantie en de theorie die daarachter zou zitten.

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

"  Ik zou voor de andere vragen even een ander topic aanmaken, dat houd alles wat duidelijker. Maar dat stukje dominant moet je uit je hoofd zetten. Honden zijn niet per definitie dominant of niet. Er zijn honden die meer onzeker of zelfverzekerd zijn dan andere. Dominantie bestaat alleen in dominante handelingen welke per situatie kunnen verschillen. De gedragingen die jij beschrijft zijn gewoon puppen gedrag en hebben niks met die dominante handelingen te maken. ;-) Met duidelijk zijn is uiteraard niks mis, maar hou je niet vast aan de dominantie en de theorie die daarachter zou zitten. "

Oké, merci voor de info. Ik zal aparte topics maken. Ik vind haar zelf vooral zelfverzekerd, ze toont duidelijk wat ze leuk vindt of niet, als ze iets wil dan houdt ze lang vol, ze is ook heel nieuwsgierig. Ik ben geen aanhanger van de dominantietheorie hoor. Een pup hebben is nieuw voor ons en je hond leren begrijpen en zorgen dat zij ons begrijpt ook. Een leuke en interessante uitdaging. Het laat je nog eens stilstaan bij jezelf :)

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

"  Ik zie dat het bij jouw merk anders is, dus ik neem dat terug. Maar ik blijf er bij dat je denk ik wel 250 kunt geven. Gewoon goed in de gaten houden. "

 Bedankt voor de tip

honden page profiel RenateRenate

" Ik gaf mijn pups maar heel weinig voer in hun bak, maar strooide t op de grond of in t gras, verstopte t in doosjes, washandjes etc. Dan doen ze er wat langer over. "

 



Leren ze op die manier niet dat ze alles overal kunnen en mogen opeten?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  

Leren ze op die manier niet dat ze alles overal kunnen en mogen opeten? "

 Nee die van mij niet. Ze mogen alleen eten wat ik voor ze verstop of neerleg, dat hebben ze heel snel door.

 

En schrokken doen ze dus niet. Nu ze volwassen zijn eten ze meest uit hun bak, maar nog steeds brokje voor brokje.

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

"  

Leren ze op die manier niet dat ze alles overal kunnen en mogen opeten? "

We geven haar nu heel wat meer korrels en je merkt dat ze er heel blij mee is. Ik denk dat ze voordien echt wel honger had. De zoekspelletjes met haar eten vindt ze heel leuk, verstoppen onder bekertjes, een zoekspoor leggen, ... Het snel eten blijft wel maar zal er later misschien of niet uitgroeien.

Heeft er iemand ervaring met Applaws, Acana of Orijen? Ik zou één van die merken willen uitproberen.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Geen ervaring mee, maar orijen en acana zijn wel top merken.

Java zit nu nog aan de royal canin, want dat raadde de fokker aan. Echter stinkt java best wel en heeft zij een soort allergische reactie.

Ik wil dus Acana grain free gaan proberen, daar wil ik komende week op gaan overstappen. Heb daar goede dingen over gelezen. En voor mij was het ook fijn omdat ze een puppy medium voer hebben, en orijen heeft alleen small en large dacht ik.

Van orijen had ik gelezen dat veel honden er diarree van kregen sinds de nieuwe samenstelling. Maarja dat wil natuurlijk niet zeggen dat die van jou het er niet goed op doet.

 

Ik zou gewoon die merken even vergelijken qua ingrediënten en degene kiezen waar jij je het beste bij voelt.

Volgende forumvraag: Puppy voeding
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^