Weimeraner

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -


 Hier in de Vlietlanden trainen ze regelmatig. Ik moet altijd even blijven kijken. Zo knap! "

Ah leuk, dan heb ik je misschien wel eens gezien. Ik train daar ook vaak met Aiko met ons trainingsgroepje.

honden page profiel --

honden foto van -

"  Wandelen kan best een alternatief zijn voor jagen. 
 
Ik ken weinig tot geen "echte" jagers die een dagelijkse wandeling in de bossen maken met hun "echte" jachthonden.
Ze gaan eventjes op training (of leiden hun honden zelf op) en dan is het gedaan.
Die mannen zien hun hond als werktuig.
Ze moeten wachten in hun kennel tot de baas weer eens gaat jagen
 
En agility zou dan wel goed om met een jachthond te doen?
Heeft toch ook niks met jacht te maken.
  "

Gelukkig ken ik er wel veel die echt gaan wandelen elke dag. En als die honden twee weken alleen maar wandelen en geen jacht doen missen ze echt wat. Gewoon wandelen is in mijn ervaring echt geen vervanging voor jacht hoor.

 

Behendigheid of een andere sport vind ik zeker geschikt om met een jachthond te doen, mits deze er plezier in heeft natuurlijk. Máár het is geen vervanging om een hond voldoening te geven wat betreft zijn jachtinstinct, dus het kan zeker zo zijn dat als je met een jachthond met een goed instinct wel een sport doet maar niks doet met de jacht dat hij dan evengoed 'ongewenst' gedrag gaat vertonen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Hangt er natuurlijk vanaf hoeveel jachtpassie hij heeft 

Een jachttraining is natuurlijk ook niet "echt jagen" en dus ook geen vervangmiddel.

honden page profiel OlivierOlivier

honden foto van Olivier

Ik ken alleen maar echte jagers die altijd druk bezig zijn met hun honden. Niet alle jagers zijn hetzelfde he ;-)

En wandelen een alternatief voor jagen, hoe dat dan?

Maar goed, zoals ik al zei.. niet alle lijnen zijn hetzelfde. Pups van mijn hond doen toevallig wel bijna allemaal jachttraining..maar 1tje doet nu gehoorzaamheid en reddingswerk, ook super leuk. Als ze maar bezig zijn met hun baasje. Helemaal geen training kan ook als je er dan verder maar actief mee bent, inderdaad wandelen, fietsen hardlopen. Ik vind zelf dat je wel iets van training moet doen met dit soort honden. Alleen de echte jachtlijnen, Duitse lijnen, doe je geen plezier met alleen wandelingen. Dan krijg je dus wel een nerveuze hyperdepieper hond. Zo eentje ken ik er ook die totaal verkeerd zit bij iemand die alleen kilometers gaat wandelen elke dag. Ja leuk hoor, maar die hond moet geestelijk moe gemaakt worden, niet lichamelijk...Maar die mensen denken dat ze nog meer moet bewegen.

honden page profiel OlivierOlivier

honden foto van Olivier

Ik merk ook wel vaak dat mensen zich vergissen in wat jagen nou precies is. Die vinden een Podenco een jachthond, maar een staande jachthond kan je daar nou niet echt mee vergelijken. Het is niet de bedoeling dat ze zelfstandig gaan jagen. Met jachttraining leren ze samen te werken en mogen pas gaan als de baas het zegt. Niet zomaar zelf achter wild aan gaan rennen. En als je ze vanaf pup af aan goed leert op de fluit te komen, dan kan je ze ook terugfluiten als ze tijdens een wandeling wel een keer achter een konijntje aanrennen ofzo.

honden page profiel OlivierOlivier

honden foto van Olivier

" Hangt er natuurlijk vanaf hoeveel jachtpassie hij heeft 

Een jachttraining is natuurlijk ook niet "echt jagen" en dus ook geen vervangmiddel. "

 



Mwah het is een goede vervanging;-) Ze zoeken toch ook naar wild.. alleen dan dood wild uit de vriezer of dummies. Tuurlijk is echt jagen iets anders..maar ook dan halen ze wat op als er geschoten is. Bij de jachttraining schiet je met een alarmpistooltje en halen ze ook iets op.

Met grote ogen wacht ze tot ze mag gaan.. <3

honden page profiel --

honden foto van -

" Hangt er natuurlijk vanaf hoeveel jachtpassie hij heeft 
Een jachttraining is natuurlijk ook niet "echt jagen" en dus ook geen vervangmiddel. "

Daarom zeg ik ook, "bij een hond met een goed instinct". Daar bedoelde ik mee als hij voldoende jachtpassie heeft. 

 

En jachttraining is meestal niet "echt jagen" inderdaad, máár wat ik merk bij de jachthonden die ik ken is dat het niet zozeer gaat om het opjagen van iets (ja als ze verder niks doen). Het gaat meer om het bezig zijn met de prooi, als in de prooi zoeken, vinden en dan terug brengen voor een beloning. Dat is als je op een goed niveau zit natuurlijk wel inspanender dan "echt jagen" als in blind er achteraan rennen. 

 

Je zou het toch niet zeggen als je mijn Aiko zou zien, maar zij heeft flink jachtpassie! In de zin van dat ze van nature toch wel graag bezig is met wild. Als ik een poosje geen jacht met haar doe uit zich dat toch in beesten op willen jagen als ze vluchten (ik krijg haar wel terug geroepen dan hoor). Maar als ik elke week train, dan heeft ze daar blijkbaar voldoening van mbt het bezig zijn met wild want dan heeft ze de neiging niet meer om ergens achteraan te zitten. Dan zoekt ze wel nog de spoortjes, maar geeft ze dan aan en laat aan mij de beslissing of ze ernaar op zoek moet gaan of niet. 

 

Dus het is niet hetzelfde, maar het is wel een manier om een hond met jachtpassie die passie te laten gebruiken op een gecontroleerde manier. Want nogmaals, bij de meeste honden gaat het niet eens om het rennen maar om de zoektocht en de prooi zelf. 

honden page profiel --

honden foto van -

Overigens interpreteerde ik in bovenstaande reactie van mij jouw "echt jagen" als het achterna jagen van een prooi. Maar misschien bedoelde je "echt jagen" als in mee gaan op jacht.

 

In het laatste geval, jachttraining komt echt wel overeen met meegaan op jacht! Het doel is juist de jacht zo veel mogelijk te simuleren. En een deel van de mensen traint ook daadwerkelijk om mee te gaan op jacht. Zoals ik zelf, ben nu een paar keer mee geweest. De sfeer is anders ja, maar je doet in principe toch wel hetzelfde alleen weet je van tevoren niet wat je kunt verwachten.

honden page profiel --

honden foto van -

"  

Mwah het is een goede vervanging;-) Ze zoeken toch ook naar wild.. alleen dan dood wild uit de vriezer of dummies. Tuurlijk is echt jagen iets anders..maar ook dan halen ze wat op als er geschoten is. Bij de jachttraining schiet je met een alarmpistooltje en halen ze ook iets op.

Met grote ogen wacht ze tot ze mag gaan.. <3
"

Prachtige foto, die blik!! 

honden page profiel OlivierOlivier

honden foto van Olivier

Ik doe ook veldwerk training met mijn Pointer en dat is ook gewoon hetzelfde als bij echte jacht. Alleen nu zit het beestje in een kooitje ;-) Maar hij moet wel het veld afzoeken en voorstaan als die bij de fazant is, net zoals bij de echte jacht.

Ja gaaf he die foto. Normaal maak ik altijd de fotos maar nu had iemand foto´s van ons gemaakt.

Deze was net erna toen ze mocht gaan

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Black heeft ook wel jachtinstinct, ook heeft hij jachttraining gedaan. (mee gestopt na 1 seizoen)

Als jonge hond is hij ook wel eens het bos ingeschoten, dat ik ergens op hem kon staan wachten.

Nu is een goed vervangmiddel een balletje, daar hebben we  mee geoefend, dat hij dat erg leuk vindt om te zoeken en terug te brengen.

Hij vindt het super als hij het balletje moet zoeken in het bos.

Het mooiste vindt hij nog, als het niet al te makkelijk te vinden is.

Dan is hij echt aan het werk, je ziet hem in grote cirkels rennen die hij kleiner maakt totdat hij het balletje gevonden heeft.

Ik laat hem soms wel 50 meter of verder wachten dat ik vanaf dat punt het balletje een eind het bos in gooi.

Dan is hij net zo fanatiek aan het zoeken, dan als het een konijn zou zijn.

Ook apporteren uit het water doen we met het balletje, vindt ie ook super mooi.

Hij wil ook graag werken, alleen wandelen zonder verder iets te doen zou voor hem ook niet echt leuk zijn.

 

Dus zonder jachttraining of jagen kun je best op een andere manier hier met de hond iets mee doen, dat hij er voldoening uit haalt.

 

Alleen je hebt natuurlijk verschillende jachthonden.

Retrievers en waterhonden zijn geen zelfstandige jagers, ze blijven in principe bij hun baas totdat ze hun werk kunnen doen, apporteren.

En Black apporteert net zo lief een balletje als een dummy of dood wild (dat wou hij bij de jachttraining al niet eens oppakken, ha ha)

 

Anoniem (Gast)

Veel ereacties ineens haha. Is me een hoop duidelijk geworden. Zal eerst even iets meer over nu vertellen. Heb ook een ander topic geopend over welk ras dan wel bij m'n past. Ik heb een kruising Australian Shepherd. Zit bomvol energie, is ook bijna rustig te krijgen. Ze is nu 1,5 jaar oud. Ze is ontzettend hond sociaal en leeft ook erg op bij een andere hond. Eerst hadden we een leuke buurhond waar we mee wandelden en dat vond ze geweldig. Nu moet ik echt een bal of stok mee, want gewoon wandelen (loslopen) vind ze geen reet aan. Ik gooi dan ook vaak de bal in een bosje of hoog gras, en zoeken vind ze super. Momenteel zijn we net verhuisd naar een flat met balkon. Maar dit is een 'tussenwoning'. Het plan is wel om binnen 1-2 jaar een eengezinswoning te kopen. M'n vriend werkt fulltime (half 12 tot half 1 is hij weg) maar ik werk 's ochtends vroeg een uurtje en einde van de middag een uurtje. Mocht ik gekke dagen maken kan de hond naar m'n moeder. Ze is inderdaad nog niet stabiel, dit zijn ook toekomst plannen. Over een jaartje ongeveer. We zijn er ook nog niet uit of de 2e hond mee verhuisd of dat we hem in het volgend huis pas nemen. Iig buiten wandel gelegenheid zat (2 grote bossen, waarvan 1 achter het huis, een polder en 4 lange/grote paden waar ze veilig los kunnen). Met deze hond zijn we alleen over 1 dag ijs gegaan. 'we willen een hond, we nemen een hond'. Niet goed uitgezocht naar het ras, war bij ons past enzovoorts. Wij (vooral ik) hebben ons wel aangepast aan haar. Als in veel lopen, actief lopen, leuke dingen, speuren met snoepjes/bal. Maar voor onze 2e hond wil ik me wat meer verdiepen erin. Vandaar nual m'n vraag naar rassen. Uiteraard ga ik het dit keer 'goed' doen. Fokker zoeken, wachten op nestje, onderzoek doen naar het ras etc etc. Maar het belangrijkste is, wat past bij ons én onze hond. Ik kan wel een 'sloom' ras willen, die erg klein is en hond asociaal (als voorbeeld) maar er past meer een energieke grotere (ze weet niet wat ze moet met kleinere en is daarmee erg lomp) hond bij onze hond. Daarnaast heb ik zelf ook wat eisen en dat is dus bijvoorbeeld waaks. Zelf ben ik ook niet van de kleine rassen, dus dat komt goed uit. Een sport volgen is dus zeker ook geen probleem! Wij willen ook graag speuren als onze hond wat minder pubert. (Bananen uit de oren) want dr aandacht schiet echt van: snoepje, bal, persoon, blaadje, boom, persoon, snoepje, blaadje enzovoorts. Vandaar ADHD hondje. Ik weet dat er geen juiste tijd is om een 2e hond te nemen, maar ik wil wel eerst onze hond wat stabieler laten worden.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ah leuk, dan heb ik je misschien wel eens gezien. Ik train daar ook vaak met Aiko met ons trainingsgroepje. "

 Wat toevallig!

Ik vind het zo knap en mooi om te zien. Voel me net een stalker.

Hoe de honden zo geduldig kunnen wachten en als ze mogen, met volle overgave aan het werk.

Is jou trainster een vrouw? 

Zijn,aat haar eigen honden op afstand wachten en van alles doen. Zo knap!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  

Mwah het is een goede vervanging;-) Ze zoeken toch ook naar wild.. alleen dan dood wild uit de vriezer of dummies. Tuurlijk is echt jagen iets anders..maar ook dan halen ze wat op als er geschoten is. Bij de jachttraining schiet je met een alarmpistooltje en halen ze ook iets op.

Met grote ogen wacht ze tot ze mag gaan.. <3
"

 Geweldig! Die consentratie en de beheersing, echt geweldig!

honden page profiel --

honden foto van -

"  Wat toevallig!
Ik vind het zo knap en mooi om te zien. Voel me net een stalker.
Hoe de honden zo geduldig kunnen wachten en als ze mogen, met volle overgave aan het werk.
Is jou trainster een vrouw? 
Zijn,aat haar eigen honden op afstand wachten en van alles doen. Zo knap! "

Haha oh ik kijk ook altijd naar andere mensen die trainen hoor. Ja een vrouw, ze heeft zelf 4 werklijn Goldens waar ze altijd na de les nog mee traint.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Ziek sinds hondje er is
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^