start canicross

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anne-Mieke ten BrinkeAnne-Mieke ten Brinke

Hoi,

Ik heb nu 4 cursussen met Kaleb gedaan; puppycursus, basis, vervolg 1 en 2 en wil graag met hem "bezig blijven". Nu hou ik zelf van hardlopen, en het lijkt me geweldig om met Kaleb te canicrossen. Nu is de dichtsbijzijnde trainingslocatie vanuit mijn woonplaats vlak bij Zwolle; Hattem, maar die trainen op zondag, en dan heb ik andere bezigheden. Omdat ik vrij centraal woon, zou zuid Drenthe, Gelderland of Flevoland ook een optie zijn. Kent iemand een groep die traint op andere dagen?

Verder loop ik inmiddels 10 km achter elkaar, maar Kaleb kent nog niets. Wel ben ik gestart met fietsen met hem, maar dat is nog heel pril. Hoe kan ik dit het beste met hem oppakken? Heeft iemand een goed schema liggen, en waar moet ik op letten. Kaleb is een Rottweiler van 15 maanden, slank en hoog (misschien aandachtspuntje).

 

 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

Leuk dat je wil beginnen met canicross. Ik doe ook aan canicross, niet prestatiegericht maar gewoon recreatief.

 

Om te beginnen is het denk ik prima om naast de fiets conditie op te bouwen. Ik neem alleen aan dat hij niet trekt als hij aan de fiets mee loopt. Houd er dus wel rekening mee dat het een stuk vermoeiender voor hem zal zijn als hij actief trekt tijdens het canicrossen.

 

Voor het opbouwen van het fietsen heb ik hier wel eens schema´s voorbij zien komen wellicht kan je daar eerst op zoeken. 

Verder zou ik voor het canicrossen een ´normaal´ hardloopschema voor beginners gebruiken, zo wordt Kaleb niet te moe en kan hij als het goed is het trekken vol houden. Volgens mij zijn er namelijk nog geen echte canicross schema´s te vinden. 

 

Een groepstraining kan inderdaad helpen om het trekken aan te leren en is natuurlijk ook gewoon gezellig. In de onderstaande link staat een overzicht van alle trainingslocaties in Nederland, mocht je die nog niet gevonden hebben: http://www.canicrossnederland.nl/trainingslocaties.html 

De meeste groepen zullen op zondag trainen maar misschien zit er toch iets tussen.

 

Daarnaast is goed materiaal ook echt een must, goede schoenen heb je waarschijnlijk al, in de toekomst zijn cross/trail schoenen wellicht ook fijn. Verder is het belangrijk om een goed zittende heupgordel, goed zittend tuig en een elastische lijn die de klappen reduceert te gebruiken.
Ik heb mijn materiaal gekocht bij: http://www.canicrossgear.nl/  

 

Er is trouwens ook een centraal canicross topic: http://www.hondenpage.com/hondenforum/206067/canicross-2016.php 

 

In ieder geval veel plezier!

Volgende forumvraag: Hondensport
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^