Loopsheid teef 2 x voor het jaar, gespleten loopsheid?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Cindy (Gast)

beste allemaal onze teef is in eind augustus loops geweest, cyclus helemaal afgemaakt! Te herkennen aan onze eigen reu, die haar tussen de 10e en de 16e er lekker vond. Zij bood zich aan en het was bijna niet te houden. Gelukkig hebben ze er van kunnen weerhouden. de week erna loopsheid afgenomen. Eigenlijk zoals ik het herken bij onze vorige honden.   2 weken later schijnzwanger, zeer aan hankelijk en niet vooruit te branden.  Nu deze week weer loops ????. Bijna 3 maanden ertussen.  Vandaag bij de dierenarts geweest voor de cocktail en rabies geen indicatie om iets anders te vermoeden dan loopsheid. komt het vaker voor bij jonge teven? Is het een gespeten loopsheid? Ondanks dat ze haar hele cyclus doorlopen heeft?  Ze is nu 11 maanden. We showen met haar en willen heel graag met haar fokken. Geweldig karakter en ontzettend mooie bouw.    Moeten we ons zorgen maken?    Hopelijk heeft iemand antwoord, want heb gezocht op internet maar geen duidelijkheid gevonden.   Al vast heel erg bedankt 

cjd (Gast)

Help!!plz

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Komt vaker voor hoor, ik heb een teefje gehad die iedere 3 a 4 maanden loops werd (helaas ;-) ).
Dus ik zou me niet zo'n zorgen maken, mits je vermoed dat er iets anders speelt natuurlijk en je hond zich anders of ziek gaat gedragen.

Anoniem (Gast)

Hondje is veel te jong om al laten te dekken. Ik weet niks over de eventuele gespleten loopsheid, maar zou zeker nog meer fan een jaar wachten en zorgen dat ZE niet gedekt kan worden en dit voorkomen.
Je hebt dan nog voldoende tijd, hopelijk doe je het om de juiste reden en vervul je al onderzoeken om een zuiver en gezond ras te kweken.

Cindy (Gast)

onze dame wordt zeker nog niet gedekt!!!! 

Ze is nog niet volgroeid en we zullen er alles aan doen dat zij en de pups gezond en zuiver van ras zijn. 

Kom zelf uit de behendigheid wereld en ben opgegroeid met Werklijn bordercollies. 

 Heb nog nooit mee gemaakt dat een teef na 3 maanden weer loops werd. 

 Hoop dat het iets is waar ze overheen groeit, zeker met oog op het uitzoeken wanneer ze dekrijp is. Maar dat zijn zorgen voor zeker over een jaar pas ;). 

Ik vind het heerlijk om puppen in huis te hebben. Om de juiste baasjes te vinden en natuurlijk ze al een goede opvoeding mee te geven!

 

een perfecte hond begint bij de fokker 

Anoniem (Gast)

Didy OW Jeej dat wordt flink wat boxers maatje 152 aanschaffen dan hihi. hoop eerlijk gezegd dat ze er overheen groeid en een normale cyclus krijgt! Lijkt me voor haar niet echt prettig. Net klaar begint het weer opnieuw. Denk lichamelijk een behoorlijke aanslag. Normaal gesproken een rust periode van minimaal 100 dagen toch?

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Naast dat gesleten loopsheid kan.

Zijn er teefjes die vaker dan 2x per jaar loops worden.

Ook schijnt het vaker voor te komen dat de loopsheid cyclus de eerste levensfase niet stabiel is. Dus de tijd tussen de loopsheden varieert. Maar dat zou zich dan meestal eenmaal iets ouder stabiliseren met vastere tussenpozes.

 

 

Was het met gespleten loopsheid niet vaak dat dat ook veel onopvallender verloopt?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heel vervelend.....de cyclus wordt inderdaad pas stabiel als er een paar loopsheden zijn geweest, dat ze zo snel loops weer wordt, is ze ondertussen vaak bij een loopse teef geweest ? Dan kan het ook gebeuren dat ze weer loops wordt al is het maar even...Een gespleten loopsheid is even en daarna weg, niet een hele loopsheid zoals drie weken, kan zijn dat de schijndracht nog wat nawerkt, drie maanden erna is heel vroeg , het kan zeker als ze vaak bij een loopse teef gezeten heeft, hou het goed in de gaten, doe je bemerk ik, je wilt graag fokken je zal je zeker verdiept hebben..

Cindy (Gast)

dank jullie wel voor de reacties. Ik hou der zeker in de gaten, maar toch wel fijn om te horen dat het waarschijnlijk geen gespleten loopsheid is.  

Ik woon in Spijkenisse en er zijn er veel honden hier dicht op elkaar, daar kan dus altijd een loopse bij zitten, maar mijn honden komen daar niet in nauw  contact mee dus lijkt me stug dat dat het is.

wel zijn we vorig weekend bij mijn ouders geweest, die hebben 2 border teven waarvan een zeker nog niet loops is geweest zelfs al is ze al bijna 2 jaar en een vlinderhondje, die zou  kunnen, maar aan haar is het slecht te zien ??..

 

 kwa informatie vinden we hebben in mijn jeugd met enige regelmaat nestjes van onze borders gehad. Wij werden daar altijd bik betrokken door mijn ouders. 

Wel heb ik een boek gekocht voor specifiek fokken gericht op ons ras. Vond dat wel handig leek mij ????. 

 

We hebben nauwcontact met een andere fokker in Nederland en altijd uitvalt wegen naar meerdere fokkers. 

Maar onze vertrouwde fokker had Het over de gespleten loopsheid. Wat voor mij naar mijn idee niet zo was, omdat ze een volledige loopsheid heeft gehad.

 

in iedergeval heel erg bedankt

Volgende forumvraag: Moedeloos en weer gaat het mis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^