Te mager??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel astridastrid

honden foto van astrid

Hallo iedereen!!

Zoals jullie op mijn foto kunnen zien hebben wij een boxer..
1,5 jaar oud en 30/31 kilo.

qua gewicht dus goed voor een boxer reu.
Denzel staat wel heel hoog op de poten , dus een grote boxer om te zien..
Maar je kunt wel al zijn ribben zien en zijn ruggengraat.. En dat is dus niet de bedoeling bij een hond.. Je moet ze niet zien maar wel goed kunnen voelen.

Denzel krijgt alleen droge brokken en kale plakken brood.. Hij zit goed in de vacht en gebit..
Ziet er ook gewoon goed gezond uit.. Maar gewoon wat magertjes..
Nu mijn vraag is wat is een gezonde manier voor hem om hem wat te spekken?? gewoon dat je niet steeds tegen zijn ribben en ruggengraat aankijkt..
Of is dit normaal bij een boxer van 1,5 jaar..
Groetjes Astrid en poot van Denzel..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Te mager??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Toos (en boxer Kiara)Toos (en boxer Kiara)

honden foto van Toos (en boxer Kiara)

Is toch een mooi gewicht?
Ik zou hem niet bijspekken

Kiara is ook anderhalf jaar, en woog eind september 22,6 kilo, zal nu misschien wat meer zijn, misschien ongeveer 25, maar de dierenarts zij had het prima was...
Ze is ook niet echt abnormaal groot ( vinden we zelf..)

Terwijl ik ook boxers zie die breder en hoger zijn.
Maar het zal net zijn als bij mensen.

Je hebt grote en kleine en dikke en dunne mensen ;-)

Groeten van Toos en pootje van Kiara

honden page profiel Ingrid Ingrid

honden foto van Ingrid

Bij mijn hond zie je ook de ribben en ruggegraad.
Ik vroeg laatst aan de dierenarts of ze niet te mager was maar zij zei "ik zie ze liever zo dan te dik,laten zo, niets aan doen".

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

astrid, weet zeker een ding, dat als een hond zoals jouw boxer 30/31 kilo weegt, en nog maar net anderhalf jaar is, dan is je hond niets te mager, begrijp wel dat je hem wat volle zou willen zien, maar je geeft aan dat je hond tierig genoeg is, beter iets te mager dan te dik, en zeker op deze leeftijd. en ook weet ik bijna zeker dat als je naar de dierenarts zou gaan, dat tie je kan vertellen, dat je hond niets te mager is, de meeste honden zijn te dik, en jouw hond leeft langer als tie dit gewicht heeft, houden zo.

er zijn altijd wel producten waar je hond wat dikke van kan worden, maar als hij voldoende eten krijgt, desnoods geef je wat meer aan je hond, niet al die boterhammen, daar heeft tie niets aan, geef wat meer koolhydraten bij zijn eten, wat zilvervlies rijst of een keer macaroni, je kan hem ook eens lekker gezonde pannekoeken geven, dat alles mag die best eens een keer in de week hebben.

gr. willemijn

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Wij hebben ook zo'n mager graatje :-) Je voelt haar ruggengraat ook, omdat ze zwart is, zie je het gelukkig bijna niet. Ze weegt 5,85 kg en hoort ongeveer 7 kg te wegen.
Echter is ze heel actief en ook nog jong. Als ze ouder wordt zal ze vanzelf wat zwaarder worden hopelijk.
Als je hond gezond is en actief, zou ik me er geen zorgen over maken. Net wat Toos zegt, je hebt ook dunne en dikke mensen.

Eet hij wel met veel smaak? Puzzle at vaak met weinig smaak en sinds afgelopen weekend hebben we eindelijk voer gevonden wat ze graag eet. Daarbij is het ook voedzamer, dus hopelijk komt ze snel wat aan.

Ik begrijp je 'probleem' hoor. Het ziet er niet plezierig uit als je hond mager is. Bij Puzzle vonden we het ook wat lastig, omdat ze bij ziekte bijna geen reserves heeft.

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Geen idee of je hond te mager is maar zoals ik kan lezen van de rest lijkt het wel oké.
Misschien kan ik je wel een tip geven. Mijn moeder heeft een Frans Bulletje, die was ook aan de magere kant. Toen ze begon met kvv te geven kreeg ze na een paar weken dat echte Bulletjes model. Niet dik, gewoon overal de juiste verhoudingen :-D

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Astrid, mooi gewicht voor je hond! Mag je trots op zijn en denk niet dat je hier nu veel aan moet doen. Kan me best wel voorstellen dat je je hond wat voller wilt zien, met de tijd zalje hond ook wel wat voller wordt. Denk niet dat je hem nu moet gaan 'spekken'. Als je hond zich lekker in zijn vel voelt en goed op gewicht blijft is het toch goed?

Ik ken het probleem ook, onze Bo heeft hetzelfde en ik dacht er ook hetzelfde over. Kreeg vele opmerkingen over dat mijn hond veel te mager was en of hij wel genoeg te eten kreeg, enz. enz. Bo komt nou eenmaal niet veel aan, heb hem een tijd meer eten gegeven en is daardoor ook ietsje voller geworden maar echt veel ook weer niet. Zeker omdat Bo meer op een labrador dan een herder lijkt (hij is kruising tussen deze rassen) is het helemaal een opvallende hond omdat overgewicht toch een typisch probleem bij labradors is. Een slanke labrador zoals Bo doet voorkomen komt gewoonweg niet veel voor.

Een dierenarts zal je zoals willemijn ook al vertelde meedelen dat je hond mooi op gewicht is en je aansporen dit zo te behouden. Mijn dierenarts heeft mij op mijn hart gedrukt dat ik mij helemaal niks
van de opmerkingen moest aantrekken en hem op dit gewicht moest houden omdat hij met de tijd toch nog wel ietsje voller gaat worden.

Als je hem dan toch ietsje meer gevuld wilt laten, volg dan de tip van willemijn op, weg met die boterhammen en in plaats daarvan zilvliesrijst, maceroni, af en toe gezonde pannekoeken daar zijn ze ook dol op.

Groet,

Ralph

honden page profiel Mellow & Mylo & een beetje MarloesMellow & Mylo & een beetje Marloes

honden foto van Mellow & Mylo & een beetje Marloes

Mellow heeft dit ook!
Maar hij is niks te mager hoor!
je kan heel goed zijn ribben zien!
Maar hij is niks te mager, althans zo ziet hij er niet uit.. hij weegt bijna 25kg en voor een beagle is dat echt niet mager!
Wel staat hij hoog op zn poten!
Ik zelf, heb ook dat je mijn ribben kunt zien.. uitstekende ribben.. misschien hebben honden dat ook?

honden page profiel gwendagwenda

honden foto van gwenda

In principe is hij dan iets te mager, maar sommige honden hebben gewoon die aard van mager te zijn en krijg je niet makkelijk dik. Wat wel is, is dat het nooit 'slecht' is dat hij een klein beetje reserve heeft en daarom dat ze ook zeggen...je mag de ribben (en zeker de ruggengraat) niet zien, maar moet wel de ribben voelen. Stel je hond wordt wat ziekjes en eet enkele dagen niet...tja dan zit je met een heel magere hond die dan ook nog eens zwak is, omdat hij geen reserves heeft om uit te putten.
Je kan hem altijd wat kvv bijgeven, groenten, rijst, pasta (is een dikmaker), maar alles met wat mate natuurlijk; Je hond mag zich ook niet overeten ook niet.
Je kan eventueel ook een vettere brok geven of meer brokken (zolang de stoelgang goed is, kan het geen kwaad).
Waar je met brood wél op moet letten, is dat je hem geen vers brood geeft hé. Dat vormt een bol in de maag en dat kan problemen gaan geven. Honden mogen in principe enkel droog brood eten (oud brood dus eigenlijk), maar eigenlijk heeft brood geen enkele meerwaarde voor de hond zelf (buiten dat ze het graag eten omdat het eens iets anders is)
Verder...je hond is 1.5 jaar en gaat beginnen uit te zetten normaal gezien en dat is het normaal dat ze minder in proportie staan, maar in mijn ogen is je hond ietsje te mager dan.

Carla (Gast)

Wij hebben dat ook gehad met onze Boxer, die was nog helemaal wit ook, maar de DA vond hem er helemaal top uit zien en was trots op ons dus het zit wel goed hoor :-)

Misschien een rare vraag maar wat wordt er bedoeld met een gezonde pannenkoek? Gewoon een naturel pannenkoek?

Groetjes Carla

honden page profiel Niet actiefNiet actief

honden foto van Niet actief

Was niet ingelogd, OEPS!

Groetjes Carla

honden page profiel RimandaRimanda

honden foto van Rimanda

Zoals iedereen al zegt.. de een is was "dikker" en de ander wat "dunner".
Clay ook een boxerreu van nu ong. 20 maanden weegt ong. 34 a 35 kilo. Maandje of 5 terug zat hij rond de 32 en vond ik hem ook iets te mager. (de dierenarts niet maar ik wel)
Ze zijn natuurlijk ook vrij actief waar ze veel energie door kwijt raken.
Clay at toen der tijd gewoon te weinig.. hij wilde niet meer eten. Maar als jou hond gewoon z'n brokjes eet zou ik hem een schepje meer geven.
En hij is nog in de groei he.. dus het kan goed zijn dat hij over een paar maandjes wat "steviger" is.

honden page profiel astridastrid

honden foto van astrid

Hoi iedereen!!!

Bedankt voor jullie reacties!!!!! Ik voel me al weer stukken beter!!!
Denzel kreeg idd alleen maar oud brood, en hij is er verzet op.. Maar als ik weer eens wat pasta maak dan krijgt hij er ook wat van!!! hihihihihi

En idd mischien dat als hij 2 jaar is geweest dat hij dan wel wat dikker wordt..

In ieder geval bedankt iedereen!!!!!

Jan (Gast)

Astrid, laat je niets wijsmaken, gedroogd bruin brood is niets mis mee voor een hond (al zou ik dat niet dagelijks bijvoeren omdat je hond met zijn brokken al veel meer dan genoeg koolhydraten binnen krijgt).
Wat je beter kan doen is 1 dag per week een brokkendag vervangen voor een pens / bruin brood dag.
Combinatie pens/bruinbrood staat bekend als dikmaker.

maar alles ten spijt heb je kans dat je je hond voorlopig niet dikker gaat krijgen gezien zijn leeftijd. Met name reuen van middelgrote en grote rassen worden pas na hun 2e of zelfs na hun 3e jaar voller en fysiek echt volwassen.

En let wel, meer voeren betekent ook meer beweging voor je hond zodat ie met name gewicht in spieren wint.

succes !

honden page profiel -Iris & Tommy--Iris & Tommy-

honden foto van -Iris & Tommy-

tommy is iets van 27 kg ( BC X labrador) en wij zien zijn ribben net niet,

ik heb eigenlijk geen idee de dierenarts zij tegen ons altijd je moet zijn ribben niet zien maarw el kunnen voelen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Te mager??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^