Acana vs. Taste of the wild

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AmberAmber

Hoi Iedereen!

Mijn vorige post werd van dit forum verwijderd  waarschijnlijk omdat ik een bericht heb gepost die te gelijkaardig is met andere. Alvast mijn excuses hiervoor. Graag wil ik bij deze toch de personen bedanken die toen wel al gereageerd hadden. Ik versta heel goed dat ik hier geen pasklaar antwoord kan krijgen van "DEZE brok is goed voor jouw hond", dit verwacht ik ook niet, enkel wat tips en advies want dit is helemaal nieuw voor mij.

Zoals eerder gezegd, worden wij begin december trotse eigenaar van een dwergkeesje (zal dan 10 weken zijn). Ben nu op zoek naar een brok met zo weinig mogelijk graan/volledig graanvrij (omdat hij nu KVV krijgt maar toch geleidelijk wil overschakelen naar een brok). Mijn voorlopige voorkeur (via diverse research ) gaat uit naar Acana of Taste of the wild. Weet iemand wat hier de precieze verschillen zijn tussen deze 2 voeders? Verder las ik nog over andere merken zoals Applaws, Dogs lover gold of Wolfsblut. Misschien past 1 van deze voeders al niet voor kleine hondjes of puppy's? Heb helemaal geen idee, is maar een veronderstelling. Dit is mn eerste hondje samen met mijn vriend en wil alles zo goed mogelijk voorbereiden. Daarom dat ik jullie tips/advies vraag.

Alvast bedankt!

Groetjes, Amber

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Amber,

Je vorig topic had je 2 x aangemaakt.

Eén daarvan staat nog open:

http://www.hondenpage.com/hondenforum/212142/hulp-gevraagd-bij-juiste-keuze-van-brokken-aub!.php

 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Ik heb zelf effkes geen tijd om het precieze verschil uit te pluizen helaas, maar dat kan vast een ander wel!  

 

Wat me wel opvalt; taste of the wild heeft geen brokje specifiek voor kleine puppies, acana wel. Nou is het niet zo dat je qua voedingstoffen specifiek voor een brokje moet gaan halen voor kleine puppies, maar wat je wel vaak ziet is dat als je een brokje voor alle formaten puppies koopt dat het brokje dan van gemiddelde grootte is, en dat kan het lastig maken voor puppies van hele kleine rassen, zoals de dwergkees, om er op te kauwen (die tandjes zijn nog zo klein!). Ik had hier destijds hetzelfde probleem met mijn pup die haar brokjes niet kapot kreeg, was ook een brok voor puppies van alle formaten rassen, en dus een te groot brokje voor haar. 

 

Dus denk ik ook handig, mocht iemand hier taste of the wild puppy hebben gevoerd, om te vragen hoe groot die brokjes zijn! 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Alle soorten van Taste of the Wild brokjes zijn van klein formaat.

honden page profiel --

honden foto van -

Taste of the Wild heeft wel degelijk 2 puppyvarianten ;-) Ik ben van Acana overgestapt op TOTW, want mijn oudste hond deed het wel goed op Acana maar mijn pup had er erg veel vieze ontlasting van. Toen dus overgestapt op de puppyvarianten en die gingen beide prima. Inmiddels de volwassen variant in gebruik (pupmans is alweer 8 maanden) en ook dat gaat nog prima bij allebei de hondjes. Ze lusten tot nu toe ook alle smaken en vinden de afwisseling erg fijn merk ik. Waar het hem aan lag dat mijn pup Acana minder goed verdroeg dan TOTW zou ik niet weten... Maar goed fe ene hond is de andere niet natuurlijk. 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

" Taste of the Wild heeft wel degelijk 2 puppyvarianten ;-)"

 

Ik heb ook nooit gezegd dat ze geen puppyvariant hebben... Ze hebben geen puppyvariant specifiek voor kleine puppies  En ja dat kan bij sommige brokjes betekenen dat ze alsnog te groot zijn voor puppies van kleine rassen, zoals bij mij destijds dus.  

honden page profiel --

honden foto van -

"  
Ik heb ook nooit gezegd dat ze geen puppyvariant hebben... Ze hebben geen puppyvariant specifiek voor kleine puppies  En ja dat kan bij sommige brokjes betekenen dat ze alsnog te groot zijn voor puppies van kleine rassen, zoals bij mij destijds dus.   "

Oh sorry, verkeerd gelezen  Moet nog even bijkomen van de vakantie 

Anoniem (Gast)

Qua kwaliteit en eerlijk van de grondstoffen ben je beter af met Acana,totw wordt in de us/ca niet hoog aangeschreven diamond foods staat daar niet echt op een goed blaadje

 

Grt Zinno

honden page profiel KaatKaat

honden foto van Kaat

Acana is beter.
Een eventuele andere optie is Dog Lovers Gold grainfree. Iets goedkoper, volledig graanvrij en 60% vlees of vis. Speciaal puppy voer is echt commerciële onzin. Het gaat net als bij volwassen honden gewoon om de kwaliteit van de ingrediënten, het vleesgehalte, het eiwitgehalte en zoveel mogelijk graan en rijst vermijden. De kleine wolfjes aten ook precies hetzelfde als de papa's en mama's ;-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Misschien kan je op www.voerwijzer.com het verschil zoeken? 

 

Ik geef KVV maar heb hier altijd zakje acana staan. Honden ondervinden geen last als ze eens deze brokken moeten geven. Ik vind dit dus een zeer goede brok!

honden page profiel AmberAmber

Alvast bedankt voor de reacties. Mijn voorkeur gaat eerder uit naar Acana, ook omdat deze een puppybrok hebben voor kleinere rassen, Acana classic puppy small breed. Verder heb ik wel gelezen qua inhoud dat deze voeding voor puppy's veel "kipproducten" bevat, zijn deze niet extreem bewerkt in de industrie?. Zijn lam of vis dan niet beter? Sorry voor mijn waarschijnlijk domme vraag. 

Ik heb nog een grote maand qua voorbereiding vooraleer ons pupje er is. Moesten er nog personen zijn die tips hebben ivm omschakeling van KVV naar brokjes, laat maar weten :).

Alvast bedankt voor de hulp!

Groetjes Amber

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Nee, kip is niet meer of minder bewerkt dan lam of vis 

Anoniem (Gast)

Bij acana zou ik me daar niet al te veel zorgen over maken champion petfood ca staat bekend als één van de weinige als betrouwbaar qua grondstoffen.

 

Zinno

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Ik merk dat mijn hond op acana minder ontlasting heeft dan op totw. Daarnaast ben ik erachter gekomen wat 'aroma' betekent, dat is gewoon een smaakversterker wat niet echt gezond is en dat zit dus in totw (trouwens in bijna alle hondenbrokken zit dit onder vele verschillende benamingen). Acana is een van de weinige brokken waar dit niet in zit. Tot slot gebruikt totw aardappel, wat voor een snellere bloedsuikerspiegelschommeling zorgt. Wat uiteindelijk minder goed is voor het lichaam.

Hiermee probeer ik niet te zeggen dat totw geen goede brok zou zijn, want hetgeen wat ik hierboven benoem zit wel maar in een kleine hoeveelheid in de brok. Aangezien het prijsverschil tussen acana en totw zeer klein is, zou ik persoonlijk voor acana gaan. En dat voor de regionals. Eind van het jaar komen er trouwens meer smaken aan en wordt de gehele acanalijn verbeterd.

honden foto van Antje en de beestenbende

Hier doet mijn chi pup het ook erg goed op Acana.

Al zou ik wel goed kijken welke brok je wilt.

De variant voor kleine honden zijn echt hele kleine bokjes. 

http://www.zooplus.nl/shop/honden/hondenvoer_droog/acana/acana_puppy/366641

Deze variant heeft dus de kleine brokjes.

honden page profiel AmberAmber

Hoi hoi!

Ik wil iedereen bedanken die heeft gereageerd. Ik heb intussen de knoop doorgehakt en een kleine zakje Acana puppy small breed gekocht. Hopelijk doet mn pupje het hier goed mee en zo niet, zal ik moeten verder zoeken .

Verder ben ik ook volop bezig met het aankopen van andere nodige spulletjes zodat ons bolletje hem hier zo vlug mogelijk thuis zal voelen. 

Groetjes!  

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^