Angstige pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Tabra (Gast)

Hoi iedereen, Wij hebben sinds een kleine week een prachtige amstaff pup in huis. Ze is echt prachtig en zo'n lief ding. Twee dagen terug was mijn schoonmoeder op bezoek. Pup was in haar vingers aan het knabbelen, zij bleef vrolijk doen tegen pup en pup bijt wat harder door. Dik haar eigen schuld, maar ze heeft de pup toen een zware tik gegrven op haar hoofdje... ik was compleet verbouwereerd... pup was meteen erg bang en kwam bij mij schuilen. Ik heb toen geen ruzie gemaakt, pup was al bang en ik heb al niet altijd zo'n goede band met schoonouders als het over doeren gaat... eindigt in zware ruzies. Ik voel me enorm slecht dat dit is gebeurd (man gaat wel duidelijk aan zijn moeder zeggen dat ze met haar fikken van onze hond moet blijven).  Nu merk ik dat onze pup veel angstiger is naar mensen toe terwijl ze dat eerst niet was. De staart gaat meteen tussen haar poep en ze gaat zitten. Ook wanneer de mensen echt heel lief tegen haar praten en aaien, ontdooit ze niet helemaal. En ze was nochtans zo'n vrolijke meid.. Heeft iemand tips om haar te helpen om terug wat vertrouwen te krijgen in mensen? Ze is nu 10 weken en ik wil niet dat ze voor de rest van haar leven bang blijft... Alle hondenscholen bij ons in de buurt aanvaarden pas puppies als ze 12 weken zijn. Jammer genoeg kan ik haar daar dus niet helpen socialiseren... Bedankt allemaal!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bah naar mens....geen woorden voor....en tuurlijk kan je socialiseren hoor, ook al ga je nog niet naar cursus, rustig aan weer aan vreemde laten wennen, niets forceren, als er mensen bij je op bezoek komen die wel van honden houden geef ze wat wat je pup mag hebben, komt de pup er naar toe, mogen ze dr wat geven, niets dwingen laat je pup zelf komen ....en als je schoonmoeder nog eens komt, zeg het haar dat er niet geslagen wordt, nimmer.......en als ze komt, zet een traphekje voor je...schoonmoeder neer , zodat ze er niet bij kan.....

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

Dit kun je oefenen om wat meer vertrouwen te krijgen ,zelf  moet je  niet in het voorval blijven hangen (een hond merkt dat aan je gedrag) Het is gebeurd en niet meer aan denken , straal vertrouwen uit en niet het angstige gedrag belonen of betuttelen . Probeer haar anders af te leiden met speeltje of wat lekkers als ze angstig gedrag vertoond

honden page profiel bentebente

Wat een naar voorval! Ik zou zeker (zoals willemijn zei) haar even vertellen dat ze met d'r fikken van de hond af moet blijven.. verder zou ik verder gaan met het socialiseren zoals je dat eerst deed, het vertrouwen terug krijgen. 

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Bah wat een nare schoonmoeder. Bij mij was ze niet meer welkom geweest als mijn schoonmoeder dit zou doen.

 

Ze is nog jong dus ze kan nog zeer zeker het vertrouwen terug winnen in mensen. Geef haar de tijd om zelf contact te zoeken en beloon dat natuurlijk op een positieve manier.

honden page profiel ElianeEliane

Je kan verschillende mensen, afwisselend, contact laten maken met de hond/pup. Steeds op een kalme en rustige manier.

Laat hen op de grond gaan zitten, of zelfs plat op de buik. En dan lekkers, zoals kleine stukjes gekookte kip geven.

Herhaal dit dagelijks en vraag ook aan deze mensen om buiten te oefenen, nadat het binnen goed is gegaan.

Door goed te begeleiden en er positieve handelingen aan te laten koppelen kan de pup terug leren om vertrouwen te krijgen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Je kan verschillende mensen, afwisselend, contact laten maken met de hond/pup. Steeds op een kalme en rustige manier.
Laat hen op de grond gaan zitten, of zelfs plat op de buik. En dan lekkers, zoals kleine stukjes gekookte kip geven.
Herhaal dit dagelijks en vraag ook aan deze mensen om buiten te oefenen, nadat het binnen goed is gegaan.
Door goed te begeleiden en er positieve handelingen aan te laten koppelen kan de pup terug leren om vertrouwen te krijgen. "

 Eens!

Volgende forumvraag: Wandelen en inenten.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^