Blixem + bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Over het algemeen niets te klagen over Blixem... het is een heerlijk meisje (ben helemaal niet bevooroordeeld), zindelijkheid is goed, ze luistert goed, kan goed loslopen, ze is sociaal met andere honden.

En dat terwijl ze het 1e jaar van haar leventje weinig tot geen opvoeding heeft gehad.

 

Het enige minpuntje is haar bijten.

Ze wil bijten in onze handen en gaat maar door.

  • We negeren haar, kijken haar niet aan en duwen haar weg 
  • We zeggen duidelijk nee

Toch blijft ze doorgaan... 

 

Tips zijn welkom!!!

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Negeren is een van de moeilijkste dingen die er is.. zodra je haar gaat ontwijken of wegduwt wordt ze al niet meer genegeerd. Ik heb altijd geleerd dat negatieve aandacht ook aandacht is. Hoelang heb je het geprobeerd? 

 

In welke situaties bijt ze? Is ze dan overprikkeld? 

 

Ik heb een tijdje met een uitlaatservice meegelopen en een van die honden (appenzeller kruising) hapte ook in je handen bij binnenkomst uit enthousiasme. Daar hebben we toen gewoon een bal in gedrukt. Maar dat valt misschien wel een beetje onder symptoom bestrijding. 

 

Het hangt van de situatie af waarom ze het doet. Maar ik zou persoonlijk doorgaan met negeren. Gewoon doorgaan waar je mee bezig was. Niet naar der kijken, niet wegduwen gewoon doorlopen. Doen alsof ze er niet is. En belonen wanneer ze weer rustig is/wegloopt. Consequent zijn en volhouden is toch wel het aller belangrijkste. 

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Helaas, bijten kun je niet negeren. Moet ook niet.

Je zal je hond écht duidelijk moeten leren dat bijten, in handen of waar dan ook in zijn baasje niet oké is.

Het verschil zit hem in: negatieve aandacht( =nee zeggen en wegduwen) en corrigeren. Laat duidelijk merken dat dit ongewenst is! 

Bijt in hand? Roep hard en luid: AU!! En trek je hand uit de buurt van je hond. Negeer daarná de hond voor enkele minuten.

Dan laat je merken dat dit niet oké was: 1. Je hond schrok van jouw au roep. 2. Je negeert hem daarna= sociale uitsluiting. Niet leuk vind hij.

Daar gaat hij van leren......

 

Volgende forumvraag: tanden bloot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^