Mag/Kan een hond ook een per dag eten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Hoi!

Chica krijgt 100 gram brokken per dag. Waarvan 50 's ochtends en de andere 50 's avonds.
Die 100 gram hebben we uitgerekend via een tabel wat betreffende haar gewicht.
Ze is 6 kg.
Na maanden 's ochtends en 's avonds eten vind ze het de laatste tijd niet fijn meer om 's ochtends te eten. Ze laat haar brokken gewoon staan. Ze eet er misschien een of twee van maar laat een van de twee gewoon uit haar mond op de grond vallen. Ik laat de brokken dan nog altijd eventjes staan in de hoop dat ze er misschien weer van gaat eten binnen een paar uur. Zo niet ruim ik het weer op. Nu 's avonds eet ze wel en nu weet ik en ken ook mensen die hun hond ook alleen maar 's avonds eten geven om die 's ochtends ook gewoon niet eten. Kan dit geen kwaad als ik dit ook zo bij Chica zou doen? Want haar brokken gaan 's avonds altijd op! En 's middags krijgt ze altijd een knauwstaafje en hier en daar wat traininssnoepjes , meer niet.
Maar als ik haar een keer per dag eten zou geven, moet ik haar dan ook 's avonds in een keer 100 gram geven inplaats van die 50? Want als ik alleen 50 zou geven is dat weer te weinig voor een dag. Wat adviseren jullie mij?

Groetjes Denise en Chica

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mag/Kan een hond ook een per dag eten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als je naar een keer wilt gaan, dat kan, een keer per dag voeren kan geen kwaad, dan moet je wel de hoeveel heid geven wat je hond nodig heeft, dus de hele hoeveelheid grammen waar je anders smorgens en savonds gaf, dus nu in een keer.
en dan is het beste om savonds eten te geven, en niet smorgens, een keer per dag ? dan savonds eten geven.

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Ik geef ook maar 1 keer per dag eten, na het bovenstaande stukje te hebben gelezen :-) Ik geef het zelf 's avonds, omdat mijn hond nogal actief is, en hij 's avonds minder actief is al op de dag. En met het oog op maagtorsies geef ik het dus 's avonds :-)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hier ook hoor, ik geef sinds kort ook nog maar 1x per dag.

Gaf voorheen ook 2x per dag. Maar naar meerdere malen hier gelezen te hebben dat toch echt 1x per dag genoeg/voldoende is heb ik het dus omgegooid naar 1x per dag.

Gr. Esther

honden page profiel Lisa & doggsLisa & doggs

honden foto van Lisa & doggs

ja hoor ik geef donja ook alleen s"avonds
ook zij kijkt niet naar haar etensbak
s"avonds wel

honden page profiel AngeliqueAngelique

honden foto van Angelique

Ik geef Joris ook 1 keer per dag maar dan s,avonds....
is dit nu niet goed? Amber en Lootah
wat zijn maagtorsies?

honden page profiel AngeliqueAngelique

honden foto van Angelique

Ehh ik bedoel dus dat ik hem s,ochtends geef maar heb het stuk nog eens goed gelezen en ehh ik snap het waarom het niet goed is. O-)
Dit gaan we uiteraard voor Joris zijn gezondheid omdraaien naar s,avonds. :-)

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Maagtorsie, is wanneer de maag draait. Hierdoor kan gas niet meer ontsnappen en zwelt de maag op. Vaak wordt ook de bloedtoevoer geblokkeerd. Een hond met maagtorsie moet direct naar de DA, het is dodelijk.

Maagtorsie komt vooral bij wat grotere honden voor, en activiteit na maaltijd vergroot de kans op maagtorsie.

Ik ken een mechelaar die dat heeft gehad. Heeft het gelukkig overleeft.

honden page profiel AngeliqueAngelique

honden foto van Angelique

O jee dit wist ik helemaal niet heb ook een mechelaar en gaf mijn hond s,morgens eten maar dat hebben we uiteraard sinds vandaag direct omgedraaid.
Thanks jullie :-)

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Dank je wel voor de tips iedereen, hier kan ik zeker wat mee :-)

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy

honden foto van Helga & Zoëy

Amai! Hoi!

Ook Zoey krijgt alleen s'avonds eten! Ik kijk niet wat Carnibest voorschrijft, maar voer met mijn ogen. Nu met de hevige sneeuw krijgt Zoey minder beweging en krijgt ze dus minder (ik voel anders al na een paar dagen vetrolletjes! O-) )

Ik loop minder met haar omdat ze namelijk volledig verdwijnt in de sneeuw (koppie onder) en dat vindt ze niet gaaf!! :-D

Groetjes,
Helga

honden page profiel MaudMaud

honden foto van Maud

Je kunt het langzaam proberen af te bouwen naar 1 x voeren per dag. Maar als de hond alles ineens opschrokt is het niet verstandig, en dan met name niet bij grote honden ivm maagtorsie. Maakt niet veel uit welk dagdeel je dan voert, gaat er meer om wat de hond ineens naar binnen werkt (al het voer voor de hele dag of juist kleine beetjes) (en evt of hij daarna nog actief moet zijn)

Mijn vorige hond had de hele dag voer staan (kreeg dus 1 x per dag), en die nam daar een paar hapjes van als hij honger had. Met mijn huidige hond kan dit niet, als hij begint te eten stopt hij niet meer en gaat de bak leeg :-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

's Morgens, 's avonds, maakt niet uit. Als de hond maar niet direct na het eten flink beweegt. Je kunt bijvoorbeeld wel de hond na de morgenwandeling eten geven en dan laten slapen.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Was nog niet klaar... O-)
Bodhi is een pup van 5 maanden en krijgt nu 2x per dag eten (eerst 4x, toen 3x en nu afgebouwd naar 2x). Over een tijdje krijgt hij ook 1x per dag eten. Een hondenmaag werkt anders dan die van een mens. Wij krijgen na 4 uur weer trek, maar een hond is net als een wolf. Een wolf eet soms dagen niet. Dus vasten en 1x per dag eten is heel goed voor een hond.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mag/Kan een hond ook een per dag eten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^