Probiotica ervaringen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CelSiCelSi

Beste leden,

Ik vraag me af wat jullie ervaringen zijn met probiotica. Ik zou het graag aan mijn hondje (Jack Russel, 10 jaar) willen geven omdat hij best gevoelige darmen heeft. Sinds kort ben ik van voer gewijzigd, naar Taste of the Wild. Ik heb veel goede recensies hierover gehoord mbt honden met gevoelige darmen. Zoals gewoonlijk moet hij daar aan wennen en heeft hij nu nog vrij dunne ontlasting. Maar ik zou dus extra probiotica willen proberen om zijn darmflora te verbeteren, zodat zijn darmen sterker worden, en hij niet bij elk koekje, botje of wat hij soms op straat eet gelijk diarree krijgt (wat ook weer leidt tot sleetje rijden, verstopte anaalkliertjes etc.). En kunnen jullie me dan ook een probiotica aanraden of moet het toch op dierenarts-advies? Alvast bedankt!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik heb een probiotica met 14 stammen, het moeten meerder stammen zijn, ik kom even niet op het merk voor dieren, ik bedoel niet het merk puur, die het ook heeft trouwens, ik geef mensen capsules, die krijg ik van een dierenholist.

Ik geef bio kult of bio cult, even googelen.

honden page profiel Peter & YunaPeter & Yuna

honden foto van Peter & Yuna

Ik ben wel even verward... kan je ook dezelfde melkzuurbacteriën aan een hond geven die een mens neemt? Die is namelijk ook afkomstig van dieren... of zie ik dat verkeerd?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik ben wel even verward... kan je ook dezelfde melkzuurbacteriën aan een hond geven die een mens neemt? Die is namelijk ook afkomstig van dieren... of zie ik dat verkeerd? "

 Ik denk dat de dieren probiotica en de mensen probiotica hetzelfde zijn, ik loop met mijn hond bij een hele goed holist, hij zegt, als het maar meer dan 10 stammen zijn, dan maakt het niks uit.

honden page profiel CelSiCelSi

Dank voor de reactie. Hmm.. ik heb er ook niet zoveel verstand van. Heb het ook even gegoogled, maar lees dat er 14 stammen in bio-kult zitten.. Dat zou dan eigenlijk teveel zijn. Las trouwens ook dat sommige mensen Yakult geven  Ik weet het niet zo goed omdat Charlie echt gevoelige darmpjes heeft. Maar alle ervaringen zijn welkom. Ik zal bio-kult sowieso nog even verder opzoeken online. 

 

honden page profiel Peter & YunaPeter & Yuna

honden foto van Peter & Yuna

Yakult zou ik niet geven.. volgens mij is dat bewerkt want er zit een rare geur aan... Best levende bacteriën... Yooop met jouw uitleg besef ik dat mijn vrouw inderdaad genoeg weet van dieren.. Ik neem momenteel zelf bacteriën van 42 miljard bac. van het merk Udo's choice (zijn rechtsdraaiende levende melkzuur bacteriën.. de meeste supermarkten gebruiken linksdraaiende en zelf gedroogde maar die zijn minder goed) Een tijdje terug had er één van onze poezen wat diaree, toen sprak mijn vrouw om wat rechtsdraaiende probiotica aan de kat te geven (kleine hoev.). Na 1 nacht was die diaree al weg. Een tweede keer heeft ze het niet moeten geven. Alleen weet ik niet hoeveel ze had gegeven en hoe ze het heeft toegediend...

Daarmee zie je al dat zoogdieren niet erg verschillend zijn aan elkaar ^^

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Nee de goede bacterieren in de darmen zijn hetzelfde.

14 is niet teveel hoor, dat krijgt mijn hond van de dierenarts die ook holist is.

Ik ga zelf een ander merk, dat waren te weinig stammen en dat was niet goed volgens de holist, dus heeft hij me wat andere merken aangeraden.

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Speciaal voor honden is het merk Phytonics ook goed, maar ik geef liever capsules, omdat dat makkelijker is en mijn hond niet altijd zijn eten op eet, en je moet het ook nog even in een klein beetje water laten trekken, voor mijn hond dus gewoon de capsules.

honden page profiel CelSiCelSi

Dank je voor jullie reacties. Hier kan wel verder mee

 

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Hier ook goede ervaringen met probiotica. Onze hond heeft een jaar geleden veel gedoe gehad, eerst een baarmoederontsteking en toen nog een hardnekkige blaasontsteking vlak na elkaar, waardoor ze erg veel medicatie en antibiotica heeft moeten slikken. Haar darmen waren daar zo van van slag dat ze heel vaak diarree had, op aanraden van de DA een probiotica geprobeerd en dat heeft erg goed geholpen! Na een kuur van een paar dagen was het probleem opgelost en inmiddels heeft ze maar af en toe diarree. Ik weet het merk niet uit mijn hoofd, maar zou het wel even voor je op kunnen zoeken als je wilt?

Celina (Gast)

ja, zou het merk heel graag willen weten. Maar de probiotica werkt toch ook gewoon ondersteunend / preventief? Ik wil het eigenlijk geven omdat Charlie snel diarree krijgt als hij iets eet wat hij niet dagelijks krijgt. En ik wil zijn darmpjes in zekere zin sterker maken.

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

" Speciaal voor honden is het merk Phytonics ook goed, maar ik geef liever capsules, omdat dat makkelijker is en mijn hond niet altijd zijn eten op eet, en je moet het ook nog even in een klein beetje water laten trekken, voor mijn hond dus gewoon de capsules. "

 Phytonics is een goed merk dat gaf ik vroeger ook altijd na een ab kuur .Nu geef ik protexin pro fibre (probiotica en vezels ) als darmen van slag zijn of na een kuur .Dit werkt ondersteunend en hoor meerdere goeie resultaten . (bestel het via dierapotheker is goedkoper dan medpets)

Oja en zelf heb ik natuurlijk ook goeie resultaten bij mijn honden ;-)

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

" ja, zou het merk heel graag willen weten. Maar de probiotica werkt toch ook gewoon ondersteunend / preventief? Ik wil het eigenlijk geven omdat Charlie snel diarree krijgt als hij iets eet wat hij niet dagelijks krijgt. En ik wil zijn darmpjes in zekere zin sterker maken. "

 Dit is de probiotica die wij gegeven hebben:

http://diergeneesmiddelen.info/index.php/bijsluiters2/18-anti-diarree-anti-diarree/380-protexin-pro-kolin

 

Hij is zowel te gebruiken als startkuur bij diarree als onderdersteuning van de darmen. 

honden page profiel Gio en KyraGio en Kyra 3 doggies

honden foto van Gio en Kyra

Mijn hondjes, met name Kyra, hebben ook gevoelige darmen. Sinds ik ze een paar lepeltjes biogarde geef op aanraden van de dierenarts gaat het stukken beter.

honden page profiel Peter & YunaPeter & Yuna

honden foto van Peter & Yuna

Biogarde? Heb je het dan over die biologische rechtsgedraaide yoghurt met die levende goede bacteriën (vandaar rechtsgedraaid)?

honden page profiel Gio en KyraGio en Kyra

honden foto van Gio en Kyra

" Biogarde? Heb je het dan over die biologische rechtsgedraaide yoghurt met die levende goede bacteriën (vandaar rechtsgedraaid)? "

 



Klopt!
Het mocht van de dierenarts ook yakult zijn, maar daar twijfelde ik over, bovendien lust Kyra het echt niet ;-)

"Biogarde verschilt niet veel van gewone yoghurt. Het verschil zit hem in de bacteriën die worden gebruikt. Biogarde ontstaat door aan melk de lactobacillus acidophillus en de lactobacillus bifidum toe te voegen. Deze bacteriën zorgen voor een wat mildere smaak.

Gewone yoghurt heeft voor de helft linksdraaiende melkzuren en voor de helft rechtsdraaiende. Ze lijken op elkaar, alleen de stand die de atomen ten opzichte van elkaar innemen in het molecuul verschilt enigszins. Rechtsdraaiende melkzuur blijkt een gunstigere invloed te hebben op de darmflora. Biogarde heeft voornamelijk rechtsdraaiende melkzuren. Daarom reageren mensen met darmproblemen beter op biogarde."

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik heb altijd LACTEOL capsules in huis. 

Zowel voor mens of dier mag dat gebruikt worden.

Kleine hond , 1 capsule per dag, kan absoluut geen kwaad vgs mijn DA, en ik merk het ook op bij hem, alleen moeilijk in keel te stoppen .

Mensen , twee tot drie capsules.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

LACTEOL zou volgens onze holist te weinig stammen zijn.

melkprodukten zou ik juist niet aan een hond geven zoals jakult, wat trouwens een keer op tv is geweest dat de bacterieen niet overleven omdat het koel bewaard moet blijven.

 

honden page profiel CelSiCelSi

"  Dit is de probiotica die wij gegeven hebben:
http://diergeneesmiddelen.info/index.php/bijsluiters2/18-anti-diarree-anti-diarree/380-protexin-pro-kolin
 
Hij is zowel te gebruiken als startkuur bij diarree als onderdersteuning van de darmen.  "

 Ik las op de site dat je t rechtstreeks via de bek moet toedienen. Maar zou t ook door zijn voedsel kunnen? Of is t zo sterk dat je kans hebt dat hij daardoor zijn eten niet meer lust! Enige ervaring mee misschien?

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

"  Ik las op de site dat je t rechtstreeks via de bek moet toedienen. Maar zou t ook door zijn voedsel kunnen? Of is t zo sterk dat je kans hebt dat hij daardoor zijn eten niet meer lust! Enige ervaring mee misschien? "

 Uuuh, ik kan me eigenlijk niet meer herinneren hoe wij het toen gegeven hebben... Er staat dat het een "zeer smakelijke pasta" is, dus ik denk dat de smaak niet zo sterk is dat ze hun eten niet meer zouden lusten. Maar ik weet niet of het de werking van het product benadeeld, als je het door het eten zou geven?

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^