Markeren in huis!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel christel bumper en milo christel bumper en milo

honden foto van christel bumper en milo

Zoals de titel al zegt wil milo (7 maand) steeds zijn pootje optillen in huis. Als ik hem betrap roep ik Nee en dan stopt hij ook wel,maar ik zie het niet altijd.ik ben bang dat bumper straks ook overal tegen aan gaat plassen. Is dit puber gedrag? Iemand tips om eraf te komen?

honden page profiel Kelsey (kaitlinn) & KenzoKelsey (kaitlinn) & Kenzo 3 doggies

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Ik weet niks.. alleen ik volg wel ff mee ! Je weet maar nooit

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

Best grote kans dat ze het allebei gaan doen omdat bumper dan wss weer zijn geur achter wil laten.

 

Het kan best wel puber gedrag zijn. Hij krijgt last van zijn hormonen (misschien een loops teefje?) en dat kan zich zo uiten. Maar of het over zal gaan durf ik niet te zeggen.

 

Wij hebben er ook last van helaas, dus volg ook nog even voor tips van anderen. Het word al wel wat minder maar het liefst heb je het natuurlijk helemaal niet..

 

Wat wij nu doen is iedere keer als hij toch ergens tegenaan plast direct schoonmaken met een speciale urinegeur verwijderaar. Ook zou je gebruik kunnen maken van homeopatische middelen zoals puur geslachtsdrift. Dat haalt de scherpe randjes van het hormonale gedrag af. 

 

Hopelijk heb je er iets aan. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Het kan onzekerheid zijn. Sommige reuen doen het als er meer honden zijn.

 

Laat hem op tijd uit en maak de plasplaatsen schoon met azijn.

 

http://www.moniquebladder.nl/markeren/

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna! 3 doggies

honden foto van Franciska & Luna!

Geen oplossing of ervaring ermee... maar weliswaar is het een idee om hem voorlopig wat meer uit te laten? Zorgen dat hij zijn blaas vaker leegt dus.

 

Of zeg ik nu iets heel stoms? 

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Is dus puur pubergedrag en om heel eerlijk te zijn...moeilijk om hem dit te gaan afleren...hij wil heel graag zijn geurtje verspreiden en de andere hond op zijn manier 'vertellen' dat hij een echte 'vent' aan het worden is...Hoe is de band onderling tussen de honden ? Is er een onderlinge spanning ? Je andere hond hoeft dit niet te gaan nabootsen maar als er geen echte duidelijkheid is tussen je reutjes gaan ze hier misschien een wedstrijdje ' wie zet de meeste geurvlagen' uit spelen Je kan hem op heterdaad berispen met een welgemeende FOEI maar de drang zal altijd sterker zijn, wens je veel succes en hopelijk stopt ie er zo vlug mee als ie eraan begonnen is. Je kan hem meer uitlaten en hopen dat ie er alles uitperst tijdens de wandeling maar wonderwel hebben ze soms precies een extra ' vaatje' waar er toch iets  uitdruppelen kan

honden page profiel Dit account is niet meer in gebruik. Dit account is niet meer in gebruik. 3 doggies

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Als je aanstalten ziet berispen idd. En als je te laat bent. Niet mopperen maar gewoon schoonmaken met azijn. Azijn neutraliseert de geur. ;-)

honden page profiel christel bumper en milo christel bumper en milo

honden foto van christel bumper en milo

" Is dus puur pubergedrag en om heel eerlijk te zijn...moeilijk om hem dit te gaan afleren...hij wil heel graag zijn geurtje verspreiden en de andere hond op zijn manier 'vertellen' dat hij een echte 'vent' aan het worden is...Hoe is de band onderling tussen de honden ? Is er een onderlinge spanning ? Je andere hond hoeft dit niet te gaan nabootsen maar als er geen echte duidelijkheid is tussen je reutjes gaan ze hier misschien een wedstrijdje ' wie zet de meeste geurvlagen' uit spelen Je kan hem op heterdaad berispen met een welgemeende FOEI maar de drang zal altijd sterker zijn, wens je veel succes en hopelijk stopt ie er zo vlug mee als ie eraan begonnen is. Je kan hem meer uitlaten en hopen dat ie er alles uitperst tijdens de wandeling maar wonderwel hebben ze soms precies een extra ' vaatje' waar er toch iets  uitdruppelen kan "

 Ik zal nog vaker gaan wandelen kijken of het helpt. De band tussen bumper en milo is super! Ze spelen veel samen maar laten elkaar ook met rust. Nooit iets van lelijk doen tegen elkaar

honden page profiel katelijnekatelijne 3 doggies

honden foto van katelijne

Indy deed dat ook als ie puppy was.Overal gaan markeren en op nieuwe plaatsen waardat we kwamen.Zoveel mogelijk gewoon alles opkuisen zonder iets te zeggen maar we hebben hem wel twintig keer moeten wegtrekken of afleiden met tientallen snoepjes.Elke keer weer.God zij dank doet onze kapoen het nu niet meer.Denk dat het over was als hij een jaar was.

Volgende forumvraag: Hond wel of niet in de zetel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^