Bully XL als gezinshond.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kayleigh Bruijnseels-SpruijtKayleigh Bruijnseels-Spruijt

Eigenlijk weet ik het antwoord al maar ik word zo moe van de mensen om ons heen dat ik op zoek ben naar meer onderbouwing van mijn standpunt.

Je hoort het overal: Bully's, Pitbulls en Staffords, ze zijn levensgevaarlijk.

Ieder zijn mening natuurlijk maar zelf ben ik het daar niet mee eens.

Ons gezin bestaat uit een getrouwd stel met 2 kinderen (4 en 7), een JackRussel en een hamster.
Volgende week dinsdag krijgen wij er een nieuwe vriend bij: Een kruising tussen een Stafford en een American Bully XL.

Bakken van kritiek kregen we over ons heen
"Waar begin je aan met zo'n hond?".
"Je laat ze toch niet bij je kinderen?".
"Je weet dat het vechthonden zijn he?".

De pup komt uit een gelegenheidsnestje van een familielid en we weten dus hoe de puppies verzorgd worden en beide ouders zijn aanwezig.
Dat familielid heeft zelf kleine kinderen en we hebben écht wel heel wat onderzoek en research gedaan vóór we tot de koop overgingen.

Maar ik word zó moe van die vooroordelen.
"Je wil zeker zo'n lelijk afgetrainde vechthond?".
Uhm, nee! Ik wil een goed verzorgde hond die bovenal lief is en bij het gezin hoort!

De vraag is dus eigenlijk: Een Bully/Stafford/Pitbull, zie je die als gezinshond?

Liefs, Kayleigh.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Volgens mij zijn die honden júíst heel mensvriendelijk! Alleen hou er wel rekening mee dat je kinderen ze niet uit kunnen laten, want het zit er wel dik in dat hij op een bepaald moment in zijn leven hondintolerant gaat worden en kinderen herkennen dat niet/ kunnen de situatie niet inschatten en kunnen niet ingrijpen áls er wat gebeurd.

honden page profiel Kayleigh Bruijnseels-SpruijtKayleigh Bruijnseels-Spruijt

" Volgens mij zijn die honden júíst heel mensvriendelijk! Alleen hou er wel rekening mee dat je kinderen ze niet uit kunnen laten, want het zit er wel dik in dat hij op een bepaald moment in zijn leven hondintolerant gaat worden en kinderen herkennen dat niet/ kunnen de situatie niet inschatten en kunnen niet ingrijpen áls er wat gebeurd. "

 Uiteraard, daar zijn ze ook veel te jong voor.
Maar de kinderen gaan gewoon mee wandelen en dus leert iedereen daar wat van.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik denk als gezinshond prima.

Hangt ook van de opvoeding af, maar dat geldt voor elke hond natuurlijk.

Hond intolerantie moet je inderdaad rekening mee houden, dat je hiermee te maken krijgt.

 

 

honden page profiel KhyraKhyra 3 doggies

honden foto van Khyra

" Volgens mij zijn die honden júíst heel mensvriendelijk! Alleen hou er wel rekening mee dat je kinderen ze niet uit kunnen laten, want het zit er wel dik in dat hij op een bepaald moment in zijn leven hondintolerant gaat worden en kinderen herkennen dat niet/ kunnen de situatie niet inschatten en kunnen niet ingrijpen áls er wat gebeurd. "

 Kinderen kunnen de hond inderdaad niet uitlaten maar de hondintolerantie zal denk ik reuze meevallen aangezien de xl-honden deze eigenschap niet zozeer meer bezitten als je ze vergelijkt met echte pitbulls.

 

Is natuurlijk nooit een zekerheid. 

 

Als gezinshond zal het prima gaan.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Alle 3 onze honden waren er voor onze kinderen, onze jongste hond is 1,5jaar ouder dan onze dochter.

Bij beide zwangerschappen (ja, zelfs bij de 2de zwangerschap) kregen we heel vaak te horen dat we onze honden beter konden weg doen want ze zijn toch zo gevaarlijk en dan druk ik me nog zacht uit.

honden page profiel --

honden foto van -

"  Kinderen kunnen de hond inderdaad niet uitlaten maar de hondintolerantie zal denk ik reuze meevallen aangezien de xl-honden deze eigenschap niet zozeer meer bezitten als je ze vergelijkt met echte pitbulls.
 
Is natuurlijk nooit een zekerheid. 
 
Als gezinshond zal het prima gaan. "

Dat wist ik, maar ik dacht omdat het een x stafford is. Het hoeft natuurlijk niet inderdaad, maar het is altijd goed om het in je achterhoofd te houden voor het geval hij dat toch niet van de bully kant heeft meegekregen. 

honden page profiel --

honden foto van -

" Alle 3 onze honden waren er voor onze kinderen, onze jongste hond is 1,5jaar ouder dan onze dochter.
Bij beide zwangerschappen (ja, zelfs bij de 2de zwangerschap) kregen we heel vaak te horen dat we onze honden beter konden weg doen want ze zijn toch zo gevaarlijk en dan druk ik me nog zacht uit. "

 Zo erg!! Een vriendin van mij die net een kleintje heeft had hetzelfde, maar die heeft een Golden. "Ja maar dat is onhygiënisch en gevaarlijk". Nou geen haar op haar hoofd die eraan dacht hem weg te doen en hij wordt juist heel leuk overal bij betrokken! Word je toch niet goed van van zulke adviezen... 

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

" Dat wist ik, maar ik dacht omdat het een x stafford is. Het hoeft natuurlijk niet inderdaad, maar het is altijd goed om het in je achterhoofd te houden voor het geval hij dat toch niet van de bully kant heeft meegekregen.  "

 Ja tuurlijk is het altijd goed om het in je achterhoofd te houden 

 

 

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Een familielid van mij heeft een pitbull en die hond en de dochter van die familielid zijn echt de beste maatjes. Zolang de hond een goed karakter heeft en goed wordt opgevoed geloof ik zeker dat het een prima ras is voor een familie

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"  Zo erg!! Een vriendin van mij die net een kleintje heeft had hetzelfde, maar die heeft een Golden. "Ja maar dat is onhygiënisch en gevaarlijk". Nou geen haar op haar hoofd die eraan dacht hem weg te doen en hij wordt juist heel leuk overal bij betrokken! Word je toch niet goed van van zulke adviezen...  "

 En dan zijn er zoveel die de hond wandelen sturen als er een baby komt (wat ik nog minder begrijp) en die krijgen dan weer heel andere reacties.

Nadien trokken ze hier wel ogen want ik wandelde gewoon in mijn 1tje met buggy, 3 honden en mijn dochter in de hand.

honden page profiel davendaven 3 doggies

honden foto van daven

Een Bully of stafford is bij uitstek de ideale gezinshond . Tuurlijk moet je dit met kleine kinderen begeleiden (ze kunnen lomp zijn )

Met andere honden gaat het binnen de roedel vaak goed  ligt veel aan karakter beide honden  en welke  combinatie van geslacht . Ik heb jaren een Jack Russel reu  samen met een engelse stafford  reu gehad  nooit problemen  onderling . Ik heb nu 3 teven (2 american bullyz en 1 engelse bulldog  ) ,welke onder invloed van hormonen of eten al in elkaar hebben gehangen . ( en als je pech hebt dat je bully een pittig karakter heeft dan klapt hij erop ,gaat schudden en laat niet snel los ) Je moet hier wel rekening mee houden dat dit kan gebeuren (2 reuen minder snel als 2 teven ) Dit hoeft niet meteen het einde van de wereld te betekenen en mijn honden kunnen weer prima door 1 deur en slapen en eten naast elkaar ,alleen als ik werken ben zet ik ze apart . Honden buiten de roedel is hier geen probleem en mijn honden kunnen prima los onder andere honden en hebben een hoge tolerantie grens .(dit is ook het ware bully karakter )  Maar  of jou hond dit ook kan blijven doen ,hangt van meerdere factoren af en is niet achter een pc te voorspellen .

Geniet van je bully en trek je niet teveel van andere mensen aan

Zeno (Gast)

Nou hartstikke leuk toch. Ik heb zelf een old english bulldog en kreeg ook veel commentaar in het begin maar nu ze hem kennen zijn ze daar wel op terug gekomen,  iedereen is gek met m. Ik weet niet of je jack russel een teef of een reu is maar ik zou je wel willen adviseren om er een pup bij te nemen van een ander geslacht. Reu-reu of teef-teef hoeft niet per definitie fout te gaan maar met dit kaliber hond zou ik het op safe spelen.  Reu-teef gaat in de regel nml bijna altijd goed.  Heel veel plezier met jullie pup.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik heb nu nog 1 'nanny dog'en ik vind het geen gezinshond.

Ja,thuis bij de kinderen,extreem mensvriendelijk,trouw,een hoge pijngrens zo te lezen de ideale hond.

 

Maar je kan ze nooit lekker meenemen naar drukke losloopplaatsen,strand,bos en veel gezamelijke gezinsuitjes omdat

ze als het verkeerd uitpakt,zo fel als de pest zijn.

Het slot van de poort zit zo hoog,zodat de kleinkinderen die niet kunnen openen.

Want stel dat de poort open staat en de vijandelijke jack loopt net langs,dan weet ik zeker dat die gepakt wordt.

 

Voor mij is een gezinshond een hond als je poort per ongeluk open staat en de hond glipt even weg dat je nog niet heel erg bang moet zijn dat hij onmiddellijk een kleinere hond zou doodbijten als het verkeerd gaat.

 

Ik vind mijn zgn.gezinshond minder geschikt dan alle andere rassen die ik eerder heb gehad.

 

Maar bij veel staffords kruisingen vind je niks meer van het oorspronkelijk karakter terug. Het zou dus best kunnen dat een kalme lobbes wordt.

Wel kunnen 2 honden elkaar versterken en het kan ook de verkeerde uit gaan.

 

Je hebt je keuze al gemaakt en ik snap het commentaar van de mensen wel. Maar het is jouw keuze en met een ander heb je niks te maken.

honden page profiel History 2.0History 2.0

honden foto van History 2.0

Pitbulls, staffords en bullies zijn ook allemaal hetzelfde ras? Dat is imo een gevalletje appels en peren. Ja ze staan er bekend om geweldige gezinshonden te kunnen zijn maar er komt veel meer bij kijken dan enkel dat. Mijn zoontje hoeft niet te proberen om 1 van mijn honden uit te laten, zelfs mijn vrouw hoef ik niet met de grote jongens op stap te laten gaan. Maar goed, daar hebben wij voor gekozen en nemen daarin dan ook onze verantwoordelijkheid. 

 

Geweldige mensenhonden maar geen dierenvrienden.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Tja, daar heb je nu eenmaal mee te maken...

ik hoor dat nu ook regelmatig, met een kleintje in huis. 

 

scheelt, je hoeft niets te verdedigen of te verantwoorden.. 

 

maar indd, ik reken staffies en pitjes ook wel tot juist de gezinshonden bij uitstek..de bully, valt daar voor mij niet automatisch mee samen, maargoed, dat is een ander verhaal..

 

maar zoals history en monique hierboven ook zegt, het is wel hoe je het ziet, "gezinshond"

betrouwbaar en geweldig met je kids, zeker...wanneer je spreekt over thuis. 

maar met de familie op zondags door het bos, of de kids de hond uit laten laten, dat zijn wel ehmm puntjes wat juist lastiger is...

je bent niet overal welkom met het oog op vakanties..

er zitten dus ook wel wat haken en ogen aan 

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

Haal vanmiddag zelf een Pit Bull teefje op! 
Zeer sociaal beestje wat in een gezinssituatie is opgevoed, samen met andere dieren. Van kat tot hond, vogel tot vis... Loopt momenteel bij de huidige eigenaar ook altijd los en geen enkel probleem ermee! Is ook heel leuk met hun zoontje, wat ik heb begrepen. Het is dat hun zoontje astma heeft, anders was ze nooit weggegaan (naar mij dus). 

Ik ben van mening dat dit prima gezinshonden kunnen zijn, bij de juiste baas. Iemand die weet wat voor type hond hij/zij in huis heeft en hoe hij/zij met deze honden moet omgaan. Met verstand en een goede opvoeding houd je er hele leuke, knuffelbare dieren aan over! 

Ex-vriend van mij had een American Stafford, die heeft de focus van die hond altijd benadrukt op andere dieren. Was dus flink mis met die hond... Was overigens een schatje in huis hoor, maar buiten was het een monster.  Helaas was het niet mijn hond. Dus het kan ook anders helaas...

Anoniem (Gast)

Ik verwonder meer altijd over dat je vooraf van een heel ras of in dit geval kruising kunt zeggen dat ze lief zijn voor kinderen. Hangt toch echt van het individu af. Ik heb twee honden van hetzelfde ras, dezelfde opvoeding gehad en eentje is super met kinderen en de ander doet ze niets maar vind ze duidelijk niet leuk. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ik verwonder meer altijd over dat je vooraf van een heel ras of in dit geval kruising kunt zeggen dat ze lief zijn voor kinderen. Hangt toch echt van het individu af. Ik heb twee honden van hetzelfde ras, dezelfde opvoeding gehad en eentje is super met kinderen en de ander doet ze niets maar vind ze duidelijk niet leuk.  "

 Over een kruising kan je inderdaad niet van tevoren zeggen of ze lief zijn met kinderen.

 

Sommige zijn zelfs zo verkeerd gekruisd,die halen de krant en bijten naar mensen.

 

Ik vind je opmerking goed maar in het geval van mijn ras zou die enige mensagressiviteit hebben vertoont dan zou het einde verhaal zijn geweest,het hoort niet bij het karakter van een engelse stafford.

Anoniem (Gast)

"  Over een kruising kan je inderdaad niet van tevoren zeggen of ze lief zijn met kinderen.

 

Sommige zijn zelfs zo verkeerd gekruisd,die halen de krant en bijten naar mensen.

 

Ik vind je opmerking goed maar in het geval van mijn ras zou die enige mensagressiviteit hebben vertoont dan zou het einde verhaal zijn geweest,het hoort niet bij het karakter van een engelse stafford. "

 

gast (Gast)

" "  Over een kruising kan je inderdaad niet van tevoren zeggen of ze lief zijn met kinderen.

 

Sommige zijn zelfs zo verkeerd gekruisd,die halen de krant en bijten naar mensen.

 

Ik vind je opmerking goed maar in het geval van mijn ras zou die enige mensagressiviteit hebben vertoont dan zou het einde verhaal zijn geweest,het hoort niet bij het karakter van een engelse stafford. "Monique  "

 


Vandaag in het nieuws/krant...
Helaas vandaag ook in de telegraaf op internet baby in het het gezicht aangevallen in Belgie. kinderwagen aangevallen in Belgie.

honden page profiel History 2.0History 2.0

honden foto van History 2.0

" Haal vanmiddag zelf een Pit Bull teefje op! Zeer sociaal beestje wat in een gezinssituatie is opgevoed, samen met andere dieren. Van kat tot hond, vogel tot vis... Loopt momenteel bij de huidige eigenaar ook altijd los en geen enkel probleem ermee! Is ook heel leuk met hun zoontje, wat ik heb begrepen. Het is dat hun zoontje astma heeft, anders was ze nooit weggegaan (naar mij dus). 
Ik ben van mening dat dit prima gezinshonden kunnen zijn, bij de juiste baas. Iemand die weet wat voor type hond hij/zij in huis heeft en hoe hij/zij met deze honden moet omgaan. Met verstand en een goede opvoeding houd je er hele leuke, knuffelbare dieren aan over! Ex-vriend van mij had een American Stafford, die heeft de focus van die hond altijd benadrukt op andere dieren. Was dus flink mis met die hond... Was overigens een schatje in huis hoor, maar buiten was het een monster.  Helaas was het niet mijn hond. Dus het kan ook anders helaas... "

 Dit verhaal lijkt wel een sprookje. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" " "  Over een kruising kan je inderdaad niet van tevoren zeggen of ze lief zijn met kinderen.
 
Sommige zijn zelfs zo verkeerd gekruisd,die halen de krant en bijten naar mensen.
 
Ik vind je opmerking goed maar in het geval van mijn ras zou die enige mensagressiviteit hebben vertoont dan zou het einde verhaal zijn geweest,het hoort niet bij het karakter van een engelse stafford. "Monique  " 
Vandaag in het nieuws/krant...
Helaas vandaag ook in de telegraaf op internet baby in het het gezicht aangevallen in Belgie. kinderwagen aangevallen in Belgie. "

 Dat bedoel ik dus.

Het zijn vaak honden die op staffords lijken maar het eigenlijk niet zijn.

 

Ik zou nooit of te nimmer een staffordachtige krusing willen.

 

Een goede fokker,(hoef nog niet eens met stamboom)die zijn er.

Die fokken met respect en liefde voor het ras,geen modehond maar een karakterhond.

Maar dit soort hond daar is ook niet iedereen voor geschikt.

Ik vind ze geweldig 

Anoniem (Gast)

ik denk eerlijk gezegd dat je ook van een stamboom hond niet vooraf kan zeggen dat ze altijd lief zijn voor kinderen. Mij verbaast het in ieder geval hoe bijvoorbeeld de stafford vaak als ideale gezinshond wordt neergezet. Ik ken ze ook als vrolijke lieve honden tegen mensen maar dat wil toch niet zeggen dat alle kinderen ook leuk voor ze zijn. Ik ken ook genoeg labradors, goldens en boxers die kinderen niet leuk vinden. Ook een stafford is toch nog altijd een individu met zn eigen voorkeuren. Ik denk dat ze zo vaak in het asiel belanden omdat  alleen die vrolijke lieve clowntjes kant willen zien. En ik zeg dit niet omdat ik het ras niet leuk vind, juist wel. 

honden page profiel --

honden foto van -

" ik denk eerlijk gezegd dat je ook van een stamboom hond niet vooraf kan zeggen dat ze altijd lief zijn voor kinderen. Mij verbaast het in ieder geval hoe bijvoorbeeld de stafford vaak als ideale gezinshond wordt neergezet. Ik ken ze ook als vrolijke lieve honden tegen mensen maar dat wil toch niet zeggen dat alle kinderen ook leuk voor ze zijn. Ik ken ook genoeg labradors, goldens en boxers die kinderen niet leuk vinden. Ook een stafford is toch nog altijd een individu met zn eigen voorkeuren. Ik denk dat ze zo vaak in het asiel belanden omdat  alleen die vrolijke lieve clowntjes kant willen zien. En ik zeg dit niet omdat ik het ras niet leuk vind, juist wel.  "

Ja maar een Golden heeft wel een relatief hoge grens, je moet bij de meesten wel heel wat doen om over die grens heen te gaan. Daar worden ze op gefokt. Maar het kán, daar heb je zeker gelijk in! Mijn pup vindt kinderen ook niks, veel te druk en te onvoorspelbaar, maar hij laat dat merken door ze te vermijden en niet door de confrontatie aan te gaan.

Tjow (Gast)

Deze rassen zijn gefokt om lief te zijn tegen mensen...

 

That's it...

 

Beter kun je niet krijgen, vooral met kinderen.

 

Hebben wel een duidelijke baas nodig anders > ellende :-)

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Opvallend dat de kanttekeningen gemaakt worden door de eigenaren van staffy's en pitjes en degene die ze niet zelf hebben, die bij gedachten niet plaatsen.

 

Een Bully XL kan werkelijk van alles zijn, daar hoeft zeker geen pitbull of stafford bloed in te zitten!! Daarnaast als ik zie wat men allemaal aanbied als stafford (op bv marktplaats en asiels), dan durf ik ook wel te beweren dat dat voor 90% geen staffords zijn, laat staan het juiste karakter hebben.

 

Of ik een dergelijk combi zoals TS beschreven heeft in huis zou nemen met mijn kinderen (2 x 10jaar), NO WAY!!! Ik haal geen honden in huis waarvan ik niet voor 95% zeker ben wat erin zit en wat ik minimaal kan en mag verwachten. Waarom, omdat ik helaas al veel te veel ellende heb gezien met dit soort kruisingen. Zou deze combi betrouwbaar kunnen zijn, vast wel, maar ik zou mijn handen er niet aan branden. Zou ook niet weten waarom ik voor een onherleidbare kruising met een labeltje zou moeten kiezen, terwijl als je een beetje moeite doet je een zuivere goede hond kan krijgen, waarvan je wel weet wat erin zit en welk gedrag en karakter je mag en kan verwachten.

 

Ik vind een stafford of pitbull geen gezinshond! Voor de duidelijkheid TS, ik heb 2 SBT's en 1 AST in huis. Ja ze kunnen goed bij kinderen als je het juist begeleid en ja ze kunnen veel hebben, maar de beperkingen die een dergelijk hond meebrengt, maakt ze geen gezinshond, het zijn mensenhonden...... Het is jammer dat vele totaal geen idee hebben wat ze kopen, vele roepen het ligt aan de opvoeding, ja vast, maar dan vergeet je volgens mij nog een heel stuk, waar jij als eigenaar met je beste bedoelingen geen plop aan kan doen.

 

Wil je lekker naar het buitenland op vakantie, veel plezier in België, want verder dan dat kom je niet, zonder risico dat ze je hond afspuiten. Mocht je denken dan laat ik de hond wel bij een pension achter, dan kom je ook vrij snel van een koude kermis thuis, want bij vele ben je met een dergelijke hond niet welkom.

 

Ik zou de beslissing om een dergelijk hond in huis te nemen, zeer zwaar wegen, want je haalt je toch wel iets op de hals wat mogelijk lastiger is als dat je nu kan inzien. 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

"  Dit verhaal lijkt wel een sprookje.  "

 

 

Welke type zal het zijn? De laatste?

gast (Gast)

" Deze rassen zijn gefokt om lief te zijn tegen mensen...

 

That's it...

 

Beter kun je niet krijgen, vooral met kinderen.

 

Hebben wel een duidelijke baas nodig anders > ellende <img class=" />"

 



Vandaag Telegraaf(plus andere media)

Peuter van 1 jaar in gezicht gebeten door de buur hond.
Peter zat in de kinderwagen.
(5 uur durende gezicht operatie..)

In dit geval een onberispelijke Amerikaanse Stafford van politie agente.

Volgens de omschrijving voorbeeldige hond.
dus er kan toch altijd iets gebeuren...tot nu toe echt nooit iets gebeurd.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" ik denk eerlijk gezegd dat je ook van een stamboom hond niet vooraf kan zeggen dat ze altijd lief zijn voor kinderen. Mij verbaast het in ieder geval hoe bijvoorbeeld de stafford vaak als ideale gezinshond wordt neergezet. Ik ken ze ook als vrolijke lieve honden tegen mensen maar dat wil toch niet zeggen dat alle kinderen ook leuk voor ze zijn. Ik ken ook genoeg labradors, goldens en boxers die kinderen niet leuk vinden. Ook een stafford is toch nog altijd een individu met zn eigen voorkeuren. Ik denk dat ze zo vaak in het asiel belanden omdat  alleen die vrolijke lieve clowntjes kant willen zien. En ik zeg dit niet omdat ik het ras niet leuk vind, juist wel.  "

 

Ik denk dat je deels gelijk heb, zeker als je ziet hoe de gemiddelde fokker fokt.

 

Echter kan ik je zeggen dat indien de fokker weet wat ie doet, precies weet wat er in zijn honden  en bloedlijn zit en de daarbij behoorde karakters, dat er toch wel enige verwachting mag zijn dat. De nesten waarbij ik betrokken ben geweest met mijn dekreu hebben allemaal het karakter en gedrag zoals ik het verwachte. Ja de ene is iets pittiger als de andere (was in de nesten duidelijk te zien), maar het mens onderdanige hebben ze allemaal gelijk! Maar goed welke fokker kan je vinden die van zijn ouderdieren, tot 9 generatie terug je exact kan vertellen hoe de voorouders waren..... Ik zie bijzonder weinig fokkers die hun huiswerk doen....

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Eerste Chihuahua
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^