Hond attaque?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Diesel (Gast)

hallo allemaal, Ik ben in het bezit van een zwarte labrador van inmiddels 7 jaar. Het laatste jaar lijkt het alsof hij af en toe een soort attaques heeft waardoor hij ineens minder lijkt te zien en daardoor angstig reageert op lichtinvallen en schaduwen. Dit uit zich door niet meer durven lopen op sommige stukken vloer en wanneer hij dit wel doet bijna rennend. Dit trekt weer bij na een tijdje en dan gaat het weer even goed. Nu is anderhalve maand geleden Lyme bij hem geconstateerd en heeft hij een goede maand antibiotica gehad. Daarnaast zijn er foto's gemaakt van z'n heupen en bleek daar flinke artrose in te zitten. Verbazingwekkend genoeg leek hij door de AB ook beter in z'n koppie te zijn. (Of komt het toch alleen uit z'n heupen?) Inmiddels is de AB gestopt en doet hij het verder goed maar het zicht/angst probleem kwam vrijwel direct weer terug.  Maar nu, is dit toeval? Zou het door de Lyme kunnen komen? Zien we iets over het hoofd?  Met andere woorden wie heeft een idee waar we het moeten zoeken. Het was heerlijk om hem weer eens vol zelfvertrouwen te zien lopen dus om hem weer zo te zien is heel verdrietig. nb: het probleem uit zich alleen binnen met licht en schaduwen op de vloer. Buiten en met een gelijkmatig verlichte vloer zonder schaduwen heeft hij nergens last van. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou persoonlijk ook even met de dierenarts in gesprek gaan en deze vragen voorleggen. 

 

Heb verder geen ervaring hierin. Wel weet ik dat licht/donker afgewisseld een trigger kan zijn voor een epileptische aanval bij mensen.

Misschien je hond eens filmen, dan kun je dit aan de dierenarts laten zien.

Diesel (Gast)

ja een tripje dierenarts staat zeker ook weer in de planning maar ik hoop wat aanknopingspunten te hebben. 

Hetzelfde gedrag herken ik van de hond van mijn ouders maar die had flinke staar en dat heeft die van ons niet. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^