Husky kruising herplaatser - Overdag buiten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Husky kruising herplaatser - Overdag buiten (Gast)

Naar alle waarschijnlijkheid adopteren wij binnenkort een lieve kruising Husky-Herder reu van 2,5 jaar oud. Het is een hond die erg graag buiten blijkt te zijn. Nu zat ik er aan te denken om hem, overdag lekker buiten te houden. Uiteraard met een goed (houten) hondenhok. Echter..zijn wij overdag +/- 4 uurtjes werken en zal hij dus een tijdje alleen zitten buiten. Ik heb geen ervaring met honden buiten houden, dus vandaar mijn vraag.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hier ook een husky die ook graag buiten is. Hier hebben we de tuindeur 24/7 open. S' nachts op de haak. Dan kan ze precies naar binnen en buiten wanneer ze dit wilt. Als wij wegzijn ook op de haak en anders gewoon open (tenzij het te koud is). 

 

Houd er wel rekening mee dat die hond misschien helemaal niet alleen kan zijn, of je dat opnieuw op moet bouwen. Ze staan er om bekent te janken, als ze in de tuin zitten is dat voor de evt. buren alleen maar erger.

 

En ze hebben de neiging te ontsnappen, kunnen gemakkelijk over hoge hekken heen springen, of gaten graven. 

 

Je kunt het dus doen hoe ik het doe, al zou ik dan zeker onder toezicht beginnen en het pas doen als je zeker weer dat de hond braaf is.

 

Of een grooot hok, met omheining  kunnen kopen. Het liefts echt iets waar hij niet uitkomt dus gewoon een metalen kooi zeg maar...

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Ik heb balou sinds 3 maanden. Ik heb het geluk dat hij nu sinds kort redelijk alleen kan blijven. Maar mijn vorige die loeide de hele dag de buurt bij elkaar als ik even naar school of werk moest.

Als je je hond buiten wilt houden zorg dan dat je schutting onklim baar is. En je grond van steen is. Het zijn ontsnappings artiesten.

Ook geef ik je de tip hem de komende vier weken nog niet alleen te laten. Want ze zullen snel getriggert zijn om verlatingsangst te krijgen.

Volgende forumvraag: gedragsdeskundige
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^