Vachtprobleem/ haaruitval oudduitse herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nala (Gast)

ik heb een oudduitse herder teefje, welke net 1 jaar is. Ze groeide op tot een prachtige hond met een hele mooie vacht, welke ook hoort bij een ODH(Oudduitse herder)zoals een mooie volle 'broek/billen, volle kraag en een prachtige volle pluim als staart. Sinds een maand of 2-3 is haar vacht alleen maar dunner geworden en is er werkelijk helemaal niets meer over van die kenmerkende vacht voor de ODH. In het begin dacht ik dat het gewoon de rui was en had ik het nog niet zo goed in de gaten, maar de haaruitval bleef maar aanhouden en is naar mijn mening ook overdadig veel. Vanwege de warmte en het aanblijven van de ondervacht, heb ik haar toen ook maar naar de trimster gebracht voor het op de juiste wijze laten weghalen van de ondervacht, maar de problemen blijven aanhouden en is er dus helemaal niets meer over van die prachtige hond.  Wie herkent hier iets van of kan mij hierover advies geven wat de mogelijkheid is van dit probleem??

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kan....hormonaal zijn de loopsheid komt er aan, een week of vier van te voren gaat een teefje dan de rui in en ja dat gaat drastisch, hou dat in de gaten, dus het kan dat het hormonaal is, na de loopsheid begint de vacht dan weer snel te komen....het kan ook zijn dat je hond nu het snikheet is de vacht net voor de koude invalt nog even de vacht eruit gooit....ook dat kan een oorzaak zijn, voedings problemen geen goede voeding kan ook een rol spelen, te eenzijdig, dat zijn een paar dingen die een oorzaak kunnen zijn. Heb je wat meer info, je hond is een jaar, al loops geweest of niet, wat geef je aan voeding....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Even ter verduidelijking, hier ook een zeer jonge hond, volle vacht,  nog geen zomervacht gehad nee een te volle en dikke vacht, dit zijn jonge honden die nog de juiste tijd moeten hebben om te ruien, wanneer we de winter hebben gehad volgt de oorspronkele rui, eind februari begin maart, jonge honden zitten er dan net t,egen aan nu, dat zou ook een oorzaak kunnen zijn dat je hond even de jonge vacht er nu uitgooi, vergeet niet dat het snikheet is, normaal is het dat je hond geen ondervacht nu heeft, hier ook een hond tien maanden die de ondervacht vast gehouden heeft, heel de zomer...die ondervacht behoort er zomers uit te gaan, en dan tegen de winter een ondervacht die groeit als het steeds kouder wordt, misschien is dat een oorzaak, kijk eens of je hond kale plekken heeft want dat mag natuurlijk niet.....als er niets aan de hand is met de huid zou je eens de vacht kunnen weken, warm wassen neutrale schampo, even lekker laten intrekken, en dan goed uitspoelen, losse haren verdwijnen, laat de vacht rusten nu voor de herfst/winter, grote kans dat de vacht zich weer mooi herstelt, naar nogmaals als het hormonaal is ga je hond vier weken van te voren de rui in, winter of niet, na de loopsheid herstelt de vacht zich weer mooi...........zeewier doet goed voor de vacht, iedere dag een schepje 5/10 mg over het voer.

honden page profiel ElianeEliane

Weke voeding krijgt de hond?

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Hier ook vachtproblemen bij een herder, blijft zo'n beetje in de rui hangen. Ik ga het borstelen maar eens drastisch verminderen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hier ook vachtproblemen bij een herder, blijft zo'n beetje in de rui hangen. Ik ga het borstelen maar eens drastisch verminderen. "

 In de rui hangen, het is belangrijk dat de vacht herstelt voor de winter, even een warme wasbeurt geven, en dan drogen en daarna met een grove kam uitharen, grote kans dat de vacht los komt.....

honden page profiel C. OttoC. Otto

honden foto van C. Otto

Heb zelf ook een oudduitsherderteefje.

Nora. Ze is nu 8 maanden oud.

Met 7 maanden werd ze loops en is er nu net zo'n beetje door.

Wel ruikt ze nog aantrekkelijk voor de reuen, maar zelf wil ze nergens meer van weten.

Gelukkig in het geheel geen vachtproblemen. D'r moeder "gooide" nadat de pups het nest hadden verlaten de vacht ook voor een groot deel af maar toonde niet kaal. Wél was het langharige van de Oudduitseherder even weg. Is inmiddels weer bijgekomen.

Hier onder wat foto's van Nora.

Volgende forumvraag: een oudduitse herder kennel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^